Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Invoria.pl

Qarth

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ten balans postaci jest już wprowadzony  na becie ??  w sensie czy te postaci teraz biją tak jak będą bić na serwerze podczas startu ?

• Odpowiedzi 626
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Będzie na becie coś w stylu że dostaniemy max eq/bonusy/IS/max lv by samemu zobaczyć jak to wygląda?

Ps. body czy mental lepszy w pvp między sobą?

Opublikowano

Hmm, zastanówmy się nad tym przez chwilę - archer oferuje tutaj największe swoje dmg w przeciwnika z każdej odległości będąc tylko w zasięgu łuku i Wy się dziwicie, że jest najlepszy? xD Droga administracjo, co to w ogóle za genialny pomysł w postaci ingerencji w zamysł twórców tej gry? Chyba nie bez powodu archer został obdarowany limitem na dmg ograniczającym się do odległości od przeciwnika, nie sądzicie?

Coś jednak czuję, że to do Was nie trafia, to w takim razie może pogłębmy ten odważny "balans" i pójdźmy za ciosem ustawiając np. nielimitowaną niewidzialność dla daggera, albo leczenie u hellera w postaci "setki". No bo dlaczego tylko archer ma być faworyzowany? Skoro tak bardzo administracji zależy na "inności" tego serwera to niech ulepszą wszystkie postacie!

A wracając do archera, to całkowite zniesienie limitu na dmg działającego na odległość jest najdelikatniej mówiąc "śmieszne" i jak dla mnie ta postać jest teraz po prostu niezniszczalna.

Opublikowano

Hmm, zastanówmy się nad tym przez chwilę - archer oferuje tutaj największe swoje dmg w przeciwnika z każdej odległości będąc tylko w zasięgu łuku i Wy się dziwicie, że jest najlepszy? xD Droga administracjo, co to w ogóle za genialny pomysł w postaci ingerencji w zamysł twórców tej gry? Chyba nie bez powodu archer został obdarowany limitem na dmg ograniczającym się do odległości od przeciwnika, nie sądzicie?

Coś jednak czuję, że to do Was nie trafia, to w takim razie może pogłębmy ten odważny "balans" i pójdźmy za ciosem ustawiając np. nielimitowaną niewidzialność dla daggera, albo leczenie u hellera w postaci "setki". No bo dlaczego tylko archer ma być faworyzowany? Skoro tak bardzo administracji zależy na "inności" tego serwera to niech ulepszą wszystkie postacie!

A wracając do archera, to całkowite zniesienie limitu na dmg działającego na odległość jest po prostu śmieszne i jak dla mnie ta postać jest teraz po prostu niezniszczalna, tyle w temacie.

No to zobaczymy na turnieju pvp czy jest taka  "NIEZNISZCZALNA" :D

Opublikowano

A wracając do archera, to całkowite zniesienie limitu na dmg działającego na odległość jest najdelikatniej mówiąc "śmieszne" i jak dla mnie ta postać jest teraz po prostu niezniszczalna.

Taki pomysł tworców tej gry ze od dawna na pl nawet jest to wprowadzone.

A po 2 nie napisaliśmy nigdzie ze ma najwieksze DMG tylko dobrze sobie radzi w PvP - wlaśnie przez to ze jest postacią dystansową a najwiekszego DMG nie ma.

Opublikowano

jeśli dla Ciebie postać którą szaman healer stojąc w miejscu... zabija na 5 skilli... jest problematyczna... to co ja mogę poradzić na to?

Może pouczę w takim wypadku... Postacie magiczne zabiją archera dużo prościej niż body albo mental... 

Kontrą na archera może być: healer, BM

Archer dobry będzie na: daggera, mentala, bodego, wp

średni na: smoka

Testowaliśmy to bardzo długo... każda postać jest dobra ale nie na wszystkich... ja wiem, że jesteście przyzwyczajeni z innych serwerów, że jest jedna klasa najlepsza i tyle... jednak my poświęciliśmy już w sumie 16h na balans i trochę luzu... poczekajcie przynajmniej z osądami do końca bety (pod koniec bety dostaniecie możliwość testowania samemu w PVP postaci) 

gnvNjpf.png

Opublikowano

Taki pomysł tworców tej gry ze od dawna na pl nawet jest to wprowadzone.

Nie wiem co jest wprowadzane teraz na pl i w ogóle mnie to nie obchodzi. Dla mnie gra tam straciła już sens jakieś 4/5 lat temu, a to co piszesz tylko utwierdza mnie w moim przekonaniu.

@Edit

Źle zrozumiałeś. Chodziło mi o to, że ta postać ma teraz za każdym razem największe dmg spośród tego, które miałaby do zaoferowania, gdyby nadal był limit. Czyli jak np. stoi w odległości 15 metrów od przeciwnika, to bije tyle samo jak gdyby stała od niego w odległości 1 metra (czyli sytuacji gdy dawniej mieliśmy największe dmg).

jeśli dla Ciebie postać którą szaman healer stojąc w miejscu... zabija na 5 skilli... jest problematyczna... to co ja mogę poradzić na to?

Może pouczę w takim wypadku... Postacie magiczne zabiją archera dużo prościej niż body albo mental...

Kontrą na archera może być: healer, BM

Archer dobry będzie na: daggera, mentala, bodego, wp

średni na: smoka

Testowaliśmy to bardzo długo... każda postać jest dobra ale nie na wszystkich... ja wiem, że jesteście przyzwyczajeni z innych serwerów, że jest jedna klasa najlepsza i tyle... jednak my poświęciliśmy już w sumie 16h na balans i trochę luzu... poczekajcie przynajmniej z osądami do końca bety (pod koniec bety dostaniecie możliwość testowania samemu w PVP postaci)

Ja to wszystko wiem i rozumiem. To chyba logiczne, że jednej postaci dystansowej może najłatwiej sprostać inna postać dystansowa. Tylko, że archer został przez Was ulepszony kosztem innych klas postaci i ich profesji, które nie dostały takiego prezentu od losu. I stąd według mnie wynika ta przewaga nad nimi. No ale cóż, pozostaje czekać do końca bety i przekonać się o tym na własnej skórze.
Opublikowano

Ta tylko porównaj sobie animacje tych postaci archer ma najdłuższe ze wszystkich  w grze + czas ladowania skili nie jest jakiś kosmiczny więc chociaż tym zasięgiem nadrobi jeśli rzeczywiście taki dodali moim zdaniem to bardzo dobry pomysł 

Opublikowano

Nie wiem co jest wprowadzane teraz na pl i w ogóle mnie to nie obchodzi. Dla mnie gra tam straciła już sens jakieś 4/5 lat temu, a to co piszesz tylko utwierdza mnie w moim przekonaniu.

@Edit

Źle zrozumiałeś. Chodziło mi o to, że ta postać ma teraz za każdym razem największe dmg spośród tego, które miałaby do zaoferowania, gdyby nadal był limit. Czyli jak np. stoi w odległości 15 metrów od przeciwnika, to bije tyle samo jak gdyby stała od niego w odległości 1 metra (czyli sytuacji gdy dawniej mieliśmy największe dmg).Ja to wszystko wiem i rozumiem. To chyba logiczne, że jednej postaci dystansowej może najłatwiej sprostać inna postać dystansowa. Tylko, że archer został przez Was ulepszony kosztem innych klas postaci i ich profesji, które nie dostały takiego prezentu od losu. I stąd według mnie wynika ta przewaga nad nimi. No ale cóż, pozostaje czekać do końca bety i przekonać się o tym na własnej skórze.

Za to body ma aurę. Mental silne. Smok buffy. WP czarowane i strach. Taki body czy WP nie mogą być tymi klasami "najsilniejszymi" skoro w expie mają przewagę dziesięciokrotną.

tenor.gif

Opublikowano

Szaman smok/healer jednak pod hity czy bardziej pod skile w pvp?

wydaje mi się że pod skille ale wiadomo że zależy też od eq :) eq z zręka+int= mega skill siła+int = hit... :) 

wszystko zależy od Ciebie :)

Opublikowano

Każda klasa zrobi każdy dung solo i będzie expiła bez bufa?

Ktoś ma szanse w ogóle z BM?:> Mówię o ogarniętych ludziach co nie stoją w miejscu i walą skile.

Opublikowano

Macie już załatwione reklamy u jakichś YTberów ? nie licząc takich po 100 200 subów 

O reklame nie musisz sie martwic.

Opublikowano

O reklamę proszę się nie martwić.. w naszym przypadku to jest tak, że raczej rezygnujemy z części ytuberów.

Co do Archera; Uważam, że to global osłabił archera, który był tworzy głównie pod pvp... bo jaki sens ma archer, którym i tak trzeba podejść na blisko aby bić sensowne dmg. 

Co do BM: każda klasa go zabije jeśli gracz będzie ogarnięty. Jeśli nawet pvp będzie wyglądać jak cepówka czyli stanie na przeciwko siebie i rzucanie skilli... to BM zabija np Bodego na 5/6skilli a Body BMa na 6/7 lub nawet 5.. zależy od krytów na skillach... oczywiście ogarnięty Body zabije BMa i zostanie mu 50% hp bo nie pozwoli mu się odkleić od ziemi. 

gnvNjpf.png

Opublikowano

O reklamę proszę się nie martwić.. w naszym przypadku to jest tak, że raczej rezygnujemy z części ytuberów.

Co do Archera; Uważam, że to global osłabił archera, który był tworzy głównie pod pvp... bo jaki sens ma archer, którym i tak trzeba podejść na blisko aby bić sensowne dmg. 

Co do BM: każda klasa go zabije jeśli gracz będzie ogarnięty. Jeśli nawet pvp będzie wyglądać jak cepówka czyli stanie na przeciwko siebie i rzucanie skilli... to BM zabija np Bodego na 5/6skilli a Body BMa na 6/7 lub nawet 5.. zależy od krytów na skillach... oczywiście ogarnięty Body zabije BMa i zostanie mu 50% hp bo nie pozwoli mu się odkleić od ziemi. 

Przeczytałam wszystkie posty powyższe i nigdzie nie znalazłam informacji o szamanie. Co o nim myślisz?  

c8f7.png

Opublikowano

Przeczytałam wszystkie posty powyższe i nigdzie nie znalazłam informacji o szamanie. Co o nim myślisz?  

Szaman najbardziej uniwersalna postać... pod pvp i pve

Poza tym połowa graczy nie robi pod niego abs... mimo to został zbalansowanym z fullem abs na dzwony i wachlarze czyli 65%... co za tym idzie... część osób będzie składał na 2 skille.

Moim zdaniem to najprostsza postać dla osób które nie chcą wysilać się w pvp. 

Co do daggera... chyba najtrudniejsza postać moim zdaniem... nieogarnięty gracz przegra pewnie każde pvp z każdym... ogarnięty... pewnie każde wygra... jeszcze rozważamy zbuffowanie go. 

EDIT: 

Dla przykładu... wczoraj testowaliśmy jak wygląda PvP między gościem z isem i bez isa.. ja walczyłem archerem z FULL IS a Array mentalem bez IS. 

Większość pvp przegrałem grając postacią PVP (gdyby array miał mentala z full is... to pewnie bym każde pvp przegrał) ... natomiast jak ja walczyłem mentalem bez IS na arraya grającym archerem z FULL IS to przegrywałem... więc zależy to od umiejętności gracza... 

gnvNjpf.png

Opublikowano

Szaman najbardziej uniwersalna postać... pod pvp i pve

Poza tym połowa graczy nie robi pod niego abs... mimo to został zbalansowanym z fullem abs na dzwony i wachlarze czyli 65%... co za tym idzie... część osób będzie składał na 2 skille.

Moim zdaniem to najprostsza postać dla osób które nie chcą wysilać się w pvp. 

Co do daggera... chyba najtrudniejsza postać moim zdaniem... nieogarnięty gracz przegra pewnie każde pvp z każdym... ogarnięty... pewnie każde wygra... jeszcze rozważamy zbuffowanie go. 

EDIT: 

Dla przykładu... wczoraj testowaliśmy jak wygląda PvP między gościem z isem i bez isa.. ja walczyłem archerem z FULL IS a Array mentalem bez IS. 

Większość pvp przegrałem grając postacią PVP (gdyby array miał mentala z full is... to pewnie bym każde pvp przegrał) ... natomiast jak ja walczyłem mentalem bez IS na arraya grającym archerem z FULL IS to przegrywałem... więc zależy to od umiejętności gracza... 

No i przez te Twoje pisanie już nie wiem czy grać... zastanawiałem się nad mentalem i archerem... ale teraz to już się zastanawiam nad archerem i daggerem. Hooltras pls. xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...