Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Invoria.pl

Qarth

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
­

z tego co widze kostiumy fryz i pety na czas 15 dni zwiększcie do miesiąca bo co 15 dni ktos hajsu nie bedzie wydawał ^^

Przecież są kostiumy na stałe, tylko bez możliwości handlu.

tenor.gif

• Odpowiedzi 626
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

­Przecież są kostiumy na stałe, tylko bez możliwości handlu.

Jak Array pisał są 2 rodzaje kostiumów z is. Na stałe bez możliwości handlu i pewnie na 30 dni z trochę lepszymi bonusami . Tak mi się wydaje.   Nie będziesz chciał kupować co miesiąc kostiumu to kupisz sobie ten na stałe. Pewnie będzie miał mniej na ludzi z 5-10% i z 1khp mniej niż ten na 30dni-To nie nie będzie dużej rożnicy. Przypuszczam. :D

Polecam!

Będzie jeszcze na becie dodawany 220 lvl, aby móc przetestować te dungi 205+?

Opublikowano

Jak Array pisał są 2 rodzaje kostiumów z is. Na stałe bez możliwości handlu i pewnie na 30 dni z trochę lepszymi bonusami . Tak mi się wydaje.   Nie będziesz chciał kupować co miesiąc kostiumu to kupisz sobie ten na stałe. Pewnie będzie miał mniej na ludzi z 5-10% i z 1khp mniej niż ten na 30dni-To nie nie będzie dużej rożnicy. Przypuszczam. :D

Polecam!

Będzie jeszcze na becie dodawany 220 lvl, aby móc przetestować te dungi 205+?

albo bedzie na stale i czasowy z tymi samymi bonusami tylko ze ten na stale bedzie drozszy :D

Opublikowano

jak mogę dostać się na bete?

zrob konto na stronie głownej potem pobierz klienta i go spaczu i wejdz do gry xD

Opublikowano

Witam,

Zakończyliśmy balansowanie klas... 

Kilka uwag: 

1. Najsilniejsze postacie PVP według mnie to sura BM i ninja archer. 

2. Ninja bazuje na zasadzce... dobry ninja w postać z full eq i bonami wywali 50k z krytem co zapewni mu zwycięstwo w większości pvp... jeśli zasadzka mu się nie uda... to ma problem. 

3. Zmodyfikowaliśmy bronie aby wzmocnić umiejętności postaci i osłabić "hity".

4. Proszę pamiętać, że "hity" archera to strzały... nie działa na nie unik ciosu więc archer średnio 3x częściej trafia zwykłym "hitem". 

5. Postacie na różnych lvl mają różną siłę w związku z tym, możliwe jest, że na na 150lvl najlepszym w PVP będzie wojownik body a nie archer albo sura bm... jednakże finalnie (na maxie) postacie są poprawnie zbalansowane. 

6. Uwzględniliśmy "cwanych WPków" (uderzenie palcem bez broni)

Przy balansowaniu uwzględnialiśmy:

-nowe pierścienie,

-pety,

-wszystkie bony z questów,

-Roski,

-talizmany,

-kostiumy,

-runy,

-max bony

Balansowanie klas zajęło Nam 14 godzin i byliśmy zmuszenie przebudować bony m.in w broniach. Mam nadzieję, że balans klas Wam się spodoba smile.png

Team InV

gnvNjpf.png

Opublikowano

Witam,

Kilka uwag: 

2. Ninja bazuje na zasadzce... dobry ninja w postać z full eq i bonami wywali 50k z krytem co zapewni mu zwycięstwo w większości pvp... jeśli zasadzka mu się nie uda... to ma problem. 

4. Proszę pamiętać, że "hity" archera to strzały... nie działa na nie unik ciosu więc archer średnio 3x częściej trafia zwykłym "hitem". 

5. Postacie na różnych lvl mają różną siłę w związku z tym, możliwe jest, że na na 150lvl najlepszym w PVP będzie wojownik body a nie archer albo sura bm... jednakże finalnie (na maxie) postacie są poprawnie zbalansowane. 

-nowe pierścienie,

-pety,

-Roski,

-talizmany,

-kostiumy,

-runy,

-max bony

Balansowanie klas zajęło Nam 14 godzin i byliśmy zmuszenie przebudować bony m.in w broniach. Mam nadzieję, że balans klas Wam się spodoba smile.png

Team InV

Mam rozumiec, ze body to gowno w pvp na maxie?

/ Balansu pogratulowac <klap klap> 

tumblr_mxao8uPws31qadhufo1_540.jpg

Opublikowano

I to nazywasz balansem?

tak, bo to nie Tibia kolego...

Jesli ktoś gra postacią PvE to ma postać PvE... 

jeśli ktoś się męczy cieżkim archerem to ma postać PvP 

tego samego dunga WP zrobi w 10minut i nie padnie ani razu przy tym... gdzie Archer będzie go robił 30minut i padnie 5x... Może to też mamy zbalansować albo może wywalmy wszystkie klasy z gry i zostawmy tylko sure WP :) 

gnvNjpf.png

Opublikowano

I to nazywasz balansem?

No logiczne ze bodziak nie bedzie lepszy od bma -.-

Opublikowano

tak, bo to nie Tibia kolego...

Jesli ktoś gra postacią PvE to ma postać PvE... 

jeśli ktoś się męczy cieżkim archerem to ma postać PvP 

tego samego dunga WP zrobi w 10minut i nie padnie ani razu przy tym... gdzie Archer będzie go robił 30minut i padnie 5x... Może to też mamy zbalansować albo może wywalmy wszystkie klasy z gry i zostawmy tylko sure WP :)

Ty chyba sb jaja robisz... A gdzie szaman? Mental?

Skoro topka jest już BM'a to pozazdrościć balansu ;)

Opublikowano

nie... wymaxowany Body zabije archera na 5 skilli (wliczając 1 kryt)(o ile go złapie)... tak samo ninja archer zdejmie bodego na 5 skilli (wliczając 1 kryt) z tą różnicą, że archer ma łatwiej ze względu na ataki z dystansu. 

gnvNjpf.png

Opublikowano

A czy ktoś napiał ze jakaś postać jest słaba? każda jest dobra i każda można wygrać PvP - jednak są postacie lepsze w expie i lepsze w pvp skoro jedna ma łatwiej w jednym to nie może mieć w drugim identycznie.

W skrócie wszystkie postacie są równe w PvP i każda może pokonać każda - ale trzeba tą postacią potrafić grać a nie wybierać postaci bo jest "OP" czy coś - jeśli nie umiesz grać BM to będziesz słaby i nie bedziesz wygrywał PvP to samo tyczy się innych postaci.

Nie ma zadnej postaci która jest na tyle silna ze nawet osoba która nie potrafi nią grać będzie rozwalać w PvP każdego czy coś.

Opublikowano

­

Ty chyba sb jaja robisz... A gdzie szaman? Mental?

Skoro topka jest już BM'a to pozazdrościć balansu ;)

"jednakże finalnie (na maxie) postacie są poprawnie zbalansowane."

Jeśli jesteś dobry w PvP to sobie poradzisz, nieważne jaką masz postać i kto jest przeciwnikiem. Masz dobre eq i taktykę - tak, czasem taktyka się przydaje - to łatwo wygrasz w PvP.

Mogliscie nie pisac ktore postacie waszym zdaniem sa najlepsze :D

Tak jest wg. Hool'a, i tak każdy powinien grać postacią jaką chce, a nie taką, jaka jest "najsilniejsza". Jesteś w tym dobry to dasz sobie radę.

tenor.gif

Opublikowano

Mogliscie nie pisac ktore postacie waszym zdaniem sa najlepsze :D

to Nasze zdanie... uwzględnialiśmy też, że mental ma ciężej trafić skillem, więc wiecie... pewnie dobry mental może składać drewnianych archerów i Bmów.. 

Tak samo dobry dagger uderzy w plecy w kryciu... plus walnie 3x z swoich wirujących sztyletów... 

Mimo to balansowaliśmy pod "średnich graczy" czyli np. trafienie w plecy z krycia ale już nie uwzględnialiśmy "wirujący sztylet" x3. 

gnvNjpf.png

Opublikowano

­"jednakże finalnie (na maxie) postacie są poprawnie zbalansowane."

Jeśli jesteś dobry w PvP to sobie poradzisz, nieważne jaką masz postać i kto jest przeciwnikiem. Masz dobre eq i taktykę - tak, czasem taktyka się przydaje - to łatwo wygrasz w PvP.

Wiem, nie musisz mi pisać o taktykach bo gram w tą grę już 7 lat. Ale co to za radość z gry wiedząc że c***a zrobisz BMowi?

Gram, rozwijam postać żeby zniszczyć wszystkich lamusów na serwie.. A moja postać jest już z góry skazana na porażkę z tego co można wywnioskować po tym " balansie ".

Opublikowano

­

Wiem, nie musisz mi pisać o taktykach bo gram w tą grę już 7 lat. Ale co to za radość z gry wiedząc że c***a zrobisz BMowi?

Gram, rozwijam postać żeby zniszczyć wszystkich lamusów na serwie.. A moja postać jest już z góry skazana na porażkę z tego co można wywnioskować po tym " balansie ".

Przecież jest napisane "jednakże finalnie (na maxie) postacie są poprawnie zbalansowane." Jeśli będziesz myślał, że jesteś z góry skazany na porażkę to tak się stanie. Ale trzeba umieć grać, wtedy z każdym sobie poradzisz. Jeśli na jakimś serwerze najlepszy jest mental, a ktoś będzie nim grał, chociaż nie umie skillami trafić to i tak będzie padał.

tenor.gif

Opublikowano

I takie są wlaśnie wasze domysły  - gdzie napisaliśmy ze nic nie zrobisz bmowi?

Wszystkie postacie są na tyle równe ze każda ma z każda identyczne szanse - ale przecież kazda postac nie jest identyczna (są postacie dystansowe/magiczne itd) wiec kazda się od siebie rożni - w zadnej normalnej grze postacie nie posiadaja identycznej siły a i tak można normalnie wygrac - tutaj jest podobnie.

W skrócie - jeśli potrafisz grać postacią to każda możesz być top 1 w PvP nie zaleznie od postaci i klasy. Wygrana w PvP zależy od eq i umiejętności gracza a nie postaci.

Opublikowano

Witam,

Kilka uwag: 

-nowe pierścienie,

-pety,

-Roski,

-talizmany,

-kostiumy,

-runy,

-max bony

Team InV

Już widzę teraz na serwie 75% BM+archer... No może 50%

Opublikowano

Już widzę teraz na serwie 75% BM+archer... No może 50%

Zacytuje bo chyba nie każdy zrozumiał:

I takie są wlaśnie wasze domysły  - gdzie napisaliśmy ze nic nie zrobisz bmowi?

Wszystkie postacie są na tyle równe ze każda ma z każda identyczne szanse - ale przecież kazda postac nie jest identyczna (są postacie dystansowe/magiczne itd) wiec kazda się od siebie rożni - w zadnej normalnej grze postacie nie posiadaja identycznej siły a i tak można normalnie wygrac - tutaj jest podobnie.

W skrócie - jeśli potrafisz grać postacią to każda możesz być top 1 w PvP nie zaleznie od postaci i klasy. Wygrana w PvP zależy od eq i umiejętności gracza a nie postaci.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...