Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Invoria.pl

Qarth

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 626
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Następne jakieś h*j...wo nie potraficie zrobić serwera takiego,żeby był w miarę wyrównany i przyjemny dla graczy ? a nie patrzycie na swoje śmierdzące dupska  o.O

Opublikowano

​trochę lipa z tym expem za bardzo dużego spota na mapie 130 dostaje 2% ... Cały czas cofa na tych wierzchowcach tygrys itp :P

8816414724839291359194.png

Opublikowano

Cofanie na mountach będzie poprawione (będzie łatka do clienta) ale kiedy dokładnie to jeszcze nwm ale na 100% zrobie to jeszcze podczas bety.
To samo tyczy się skilli konnych na mountach.

Opublikowano

Mam 2 pytania.

1. Czy będzie zmiana forum? Na to stare już nie moge patrzeć, zresztą nie tylko ja.

2. Czy na becie dostępne są jakieś komendy? (chodzi mi głównie o te do wbijania lv i robienia eq, skilli itp - bo chciałbym zoabaczyć jak wygląda sprawa z balansem)

Opublikowano

Mam 2 pytania.

1. Czy będzie zmiana forum? Na to stare już nie moge patrzeć, zresztą nie tylko ja.

2. Czy na becie dostępne są jakieś komendy? (chodzi mi głównie o te do wbijania lv i robienia eq, skilli itp - bo chciałbym zoabaczyć jak wygląda sprawa z balansem)

Lv u mędrca wybierasz sobie 

Opublikowano

monotonność ? to nie wiem czego oczekujesz od metina i od serwerów prywatnych... grało 3,5k na s2 i nie słyszeliśmy aby ktoś mówił o monotonności... każdy chwalił grę... (oprócz yeraka ale to już poprawiliśmy na s2 jak i tutaj tego nie bedzie)  

co do grafik... to kwestia gustu :)

Na s2 mi osobiście grało się dobrze, ale tego reworka się obawiam. Zwiekszyli byście expo na mapach, bo wchodzisz na nowa mape a tu 2-3% ze spota, mhm....

dungi only solo.... i bez ISa ciężko utrzymać bossy, w właściwie się nie  da utrzymać tego na dungu 130( Surą WP, innych dungów nie testowałem). A z tego co patrzyłem na prezke to misje nie dają jakichś oszałamiających bonusów co nam wspomogą gre.

Ciężko polecić.

Opublikowano

Czy jak pobiorę teraz clienta do bety to będę musiał pobierać poźniej jeszcze raz na start nowego clienta? Czy będzie łatka?

Będzie łatka.

Co do dungów i expa to racja. Dungi powinno móc się robić w PT (albo je poprawcie, skoro nawet WP jest trudno, to co ma powiedzieć taki ninja?). Z expem też przesada - wchodzisz na nową mapę, a tu ze spota, którego trochę bijesz leci po 2%. A to dopiero początek. W Metinie chodzi o PvP, a nie o exp do znudzenia.

tenor.gif

Opublikowano

Będzie łatka.

Co do dungów i expa to racja. Dungi powinno móc się robić w PT (albo je poprawcie, skoro nawet WP jest trudno, to co ma powiedzieć taki ninja?). Z expem też przesada - wchodzisz na nową mapę, a tu ze spota, którego trochę bijesz leci po 2%. A to dopiero początek. W Metinie chodzi o PvP, a nie o exp do znudzenia.

Tak chodzi o PvP, ale zauważ że aby osiągnąć coś na PvP nie wystarczy samo eq ale też lvl który zapewnia nowe i lepsze ekwipunki.

Innymi słowem exp jest elementem PvP, a zbyt prosto być nie może bo to by psuło zabawę.

Oczywiście exp powinien być większy ale tak aby nie przesadzić.

Opublikowano

DMG bossów (i minibossów) w dungeonach został poprawiony - zapraszamy do testowania :)

Opublikowano

Up, oj ludzie narzekali na początku.. :)
A co do servera to mam wrazenie ze bedzie tak jak z s2 na poczatku duzo ludzi a potem zostanie garstka :p

715a95fd31834.jpg

Opublikowano

Exp macie identyczny jak na s1... jak tam przez 2lata nikt nie narzekał na exp.. to teraz też nie powinniście... 

Przecież teraz ludzie są bardziej wybredni, sam wiesz ^.^

Chociaż w sumie to co ja pisałem wyżej... Dla większości Metin się kończy na zrobieniu full eq i wbiciu max lvla, po co komu PvP.

Może dodacie Mikstury Mądrości (+100% expa na 1h)? Do wygrania np. z loterii u Mędrca. Przy okazji moglibyście podzielić tą loterię na przedziały:

1. 1lvl - 100lvl;

2. 101lvl - 220lvl;

bo potem ta loteria jest niepotrzebna, szczególnie patrząc, że można wygrać takie itemy jak 2x sztabka 50k :v Nie będzie nawet po co marnować czasu na losowanie.

­

tenor.gif

Opublikowano

Exp dobry... Nwm gdzie ten typ spoty brał jak ja ze spota miałem 4% bez PD tylko na wierzchu... Doliczcie PD gra + PD IS i juz wyjdzie ~ 7%

Opublikowano

Przecież teraz ludzie są bardziej wybredni, sam wiesz ^.^

Chociaż w sumie to co ja pisałem wyżej... Dla większości Metin się kończy na zrobieniu full eq i wbiciu max lvla, po co komu PvP.

Może dodacie Mikstury Mądrości (+100% expa na 1h)? Do wygrania np. z loterii u Mędrca. Przy okazji moglibyście podzielić tą loterię na przedziały:

1. 1lvl - 100lvl;

2. 101lvl - 220lvl;

bo potem ta loteria jest niepotrzebna, szczególnie patrząc, że można wygrać takie itemy jak 2x sztabka 50k :v Nie będzie nawet po co marnować czasu na losowanie.

­

Nagrody w loterii beda co jakiś czas zmieniane - przecież pisze w prezentacji. Na starcie serwera te przedmioty się przydadzą to aktualnie są takie.

Opublikowano

Nagrody w loterii beda co jakiś czas zmieniane - przecież pisze w prezentacji. Na starcie serwera te przedmioty się przydadzą to aktualnie są takie.

Jest napisane. I naucz się czytać ze zrozumieniem, na 1-100 lvl przyda się ta sztabka czy też roska ale później będzie tego nadmiar z dungów czy metinów i mobów. Więc w tym wypadku ta loteria będzie w ogóle bez użyteczna.

­

| Nie mam sygnatury bo mi ukradli |

Opublikowano

Jest napisane. I naucz się czytać ze zrozumieniem, na 1-100 lvl przyda się ta sztabka czy też roska ale później będzie tego nadmiar z dungów czy metinów i mobów. Więc w tym wypadku ta loteria będzie w ogóle bez użyteczna.

­

Jeśli z biegiem czasu zmienią itemy, np. zamiast 2 sztabek to 20, zamiast przepustki na baronkę przepustka na dunga 130 to będzie ok :v

­

tenor.gif

Opublikowano

­

Ty też sie naucz - na starcie nie bedzie od razu 200lv wiec nagrody są takie jakie są - a z biegiem czasu gdy itemów na serwerze bedzie juz wiecej nagrody zostana zmienione.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...