Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Brak eventów? W piątek Idol, w niedziele OX, 31 lipca i 1 sierpnia ogromny konkurs pvp. Dopiero skończyłam 3 konkursy na forum. Eventy to nie tylko zuo.

http://forum.vesteris.pl/index.php?/topic/2643-event-ox-19072015/

Ale co to za event idol dla graczy? Co setny gracz weźmie udział...

OX spoko, może coś się wygra

Konkurs pvp? Tylko dla garstki osób

Owszem eventy to nie tylko zuo bo jest też coś takiego jak poszukiwanie GM, przeciąganie bossa, wojny królestw, niszczenie kamieni metin wrogich królestw itd

Trochę kreatywności i na pewno wymyślicie coś fajnego dla wszystkich aby odciągnąć od monotonnego bicia metinów/bossów łowienia expienia.

A tak odnośnie gry

Skąd zdobędę przedmioty na pas 50lvl? 

• Odpowiedzi 5,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ale co to za event idol dla graczy? Co setny gracz weźmie udział...

OX spoko, może coś się wygra

Konkurs pvp? Tylko dla garstki osób

Owszem eventy to nie tylko zuo bo jest też coś takiego jak poszukiwanie GM, przeciąganie bossa, wojny królestw, niszczenie kamieni metin wrogich królestw itd

Trochę kreatywności i na pewno wymyślicie coś fajnego dla wszystkich aby odciągnąć od monotonnego bicia metinów/bossów łowienia expienia.

A tak odnośnie gry

Skąd zdobędę przedmioty na pas 50lvl? 

Od początku serwera eventy staramy się robić z rozsądkiem. To nie jest serwer, na którym będziesz miał mnóstwo ich, lecz umiarkowanie. Sporo nagród rozdałam w konkursie graficznym, poetyckim i na trailer. Napisać wierszyk czy zrobić grafike - to nie był problem. Idol jest zabawą, w której każdy może wziąć udział. OX raz na jakiś czas, dlaczego nie. Konkurs pvp? Masz możliwość zrobienia eq, dałam info 3 tyg wcześniej.

Przedmioty na pas 50 lv - odrodzony wódz orków.

xdnXBJo.png

Opublikowano

@Enobaria

Eventy są, ale niektórzy oczekują czegoś innego.

Konkurs graficzny, poetycki, idol czy na trailer nie mają nic wspólnego z samą grą. Tak nawiasem mówiąc 2000 sm czyli 400-500kk za wygranie idola, w którym na 1000 osób weźmie udział 20 to moim skromnym zdaniem farsa. Eventy nie mające nic wspólnego z grą ustawiające grę. Za tę kase można ładne eq nabyć. Nie wspomnę o tym, że taki konkurs można ustawić! Graficzny? Poetycki? Na Trailer? To samo. Rozumiem, że oderwanie od gry jest potrzebne, ale nie nagrody ustawiające rozgrywke. Po ile yangi na alledrogo stoją? 10kk za złotówke (są nawet 4kk za 1zł). Wygrywasz idola masz min. 40 zeta w kieszeni albo eq w dużej mierze ogarnięte.

Dalej, szkaty blasku. Event jest co tydzień i nie jest zaangażowana w ten event adminiatracja. Turniej PVP? Serwer ma miesiąc i niektórzy dopiero zaczynają swoją przygodę z grą bo nie wiedzieli czy serwer dotrwa do tego miesiąca. Jest jeszcze widoczna różnica pomiędzy ISowcami, a osobami nie wydającymi na IS. Ta róznica będzie maleć, ale nadal jest i na turnieju 90% triumfatorów będzie tymi co w pierwszych dniach wydali kilka zł. A to tylko pogłebszy przepaść. Główna nagroda 5k sm czyli minimum 1kkk yang. Na 100% nie ustawi to gry...

Event OX jest OK, pierwsza odskocznia od godzinnego dropienia. Ale nadal brak zabawy. Nawet głupiego zua, na którym można by było się powku'ehem'... na to, że ktoś ksuje Ci kolejnego bossa/metka. Inaczej w końcu jest jak masz na pustyni rippa i ubijesz 1, a może 2 niż jak musisz robić 1:30 albo 2h DT. Przeciąganie bossa? Fajny pomysł. Jutro startuje nasza e-klasa dlaczego nie zrobić 4 dniowego eventu? Dropisz piłki/litery i wymieniasz na losowe nagrody. Nagrody nie muszą być wow, ale żeby było jakieś oderwanie, nowe chęci do gry. Naprawdę pogadajmy o eventach bo to fajna rzecz, która nie musi być codziennie, a taka raz na tydzień fajnie grę umila. Nawet bursztynowa loteria jakoś grę urozmaici. Blaski są w sobotę, w wakację nie traktuję ich jako event tylko prezent nagrodę pocieszenia dla tych co nie mogą spędzić sobotniego popołudnia po za domem.

Opublikowano

Ludzie nie grali widocznie nigdy na PL'u i nie wiedzą co to jest prawdziwy metin. :D

Opublikowano

Oficer , nudzi Ci sie serwer bo jak sie siedzi 23h dziennie to wszystko moze sie znudzic , nawet sex xD

Jakbys gral po pare h dziennie i nie operał calego zycia na serwerze to by Ci sie tak szybko nie znudził ^^

Moim zdaniem nołlajfom i maniakom KAZDY , naprawde kazdy serwer nudzi sie po tygodniu i takimi nie ma co sie przejmowac ;)

Co do eventów , ja nie załapalem sie na zadnego (xD) bo akurat mi cos wypadalo , ale tak , mozna zrobic jakis skromny , inny niz wszystkie event ;)

Fajna sprawa byla kiedys na PLu w zbieraniu glyphow (do budowy atlantydy) , wyscig miedzy krolestwami ;)

Pozdrawiam i polecam ;]

14.08.2010 - rejestracja

21.12.2011 - 500 postów (ProUser)

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

7.04.2015 - 800 postów (Postmaker)

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Opublikowano

Tylko że ja nie stwierdziłem że serwer mi się znudził,  No niby ten "rynek" może upaść przez eventy ale na plu poprzez przegranie 200 h trafiało się na wiele ciekawych eventów. Chodzi o to by chociaż jakieś questy dodali nowe to już coś by było do robienia, Oczywiście questy które są bardzo trudne ^_^ 

za wysoka sygnatura

Opublikowano

Tylko że ja nie stwierdziłem że serwer mi się znudził,  No niby ten "rynek" może upaść przez eventy ale na plu poprzez przegranie 200 h trafiało się na wiele ciekawych eventów. Chodzi o to by chociaż jakieś questy dodali nowe to już coś by było do robienia, Oczywiście questy które są bardzo trudne ^_^

co za k***a debil na 78 lvlu masz malo questow watpie abys zrobil kowalstwo oraz watpie zebys przeszedl cale tajemnice vesteris ( w ktorych trzeba zbic 5 smierci smoka azraela ) nic nie osiagnales procz tego lowienia  zadnych bossow nie ubijesz i pierdolisz glupoty ten twoj zal i ta smieszna stalka ktora masz pozdro a na PLu gra sie na 1 postaci 2 -3 lata a nie 3 tyg Ja majac +100 na 2 postaciach mam duzo questow nie zrobionych biologa koncze a mam jeszcze z 7 questow czy 8 nie zrobionych chociaz gram bardoz duzo i mam wiecej godzin niz ty :) 

Opublikowano

co za k***a debil na 78 lvlu masz malo questow watpie abys zrobil kowalstwo oraz watpie zebys przeszedl cale tajemnice vesteris ( w ktorych trzeba zbic 5 smierci smoka azraela ) nic nie osiagnales procz tego lowienia  zadnych bossow nie ubijesz i pierdolisz glupoty ten twoj zal i ta smieszna stalka ktora masz pozdro a na PLu gra sie na 1 postaci 2 -3 lata a nie 3 tyg Ja majac +100 na 2 postaciach mam duzo questow nie zrobionych biologa koncze a mam jeszcze z 7 questow czy 8 nie zrobionych chociaz gram bardoz duzo i mam wiecej godzin niz ty :)

przecież ja nic nie robie na serwerze   xD Te 96 to większość chyba riper solo xD 

ic2axt.jpg

za wysoka sygnatura

Opublikowano

Wymiana kont legalna? Oczywiście na vesterisie.

Możecie sobie wymieniać, sprzedawać konta przez Zaklinacza. Jeśli idzie o wymiany metin-metin, to pomagamy na TeamSpeaku.

xdnXBJo.png

Opublikowano

jeżeli byś czytał od początku temat to byś widział że dokładnie było napisane "Wbijam 75lv"  i stoje nawet miesiąc by się dorobić wszystkiego xD 

3 razy lepsze eq no racja bo na 100 masz epiki a na 78 nie ma epikow ;)xD 

za wysoka sygnatura

Opublikowano

jeżeli byś czytał od początku temat to byś widział że dokładnie było napisane "Wbijam 75lv"  i stoje nawet miesiąc by się dorobić wszystkiego xD

3 razy lepsze eq no racja bo na 100 masz epiki a na 78 nie ma epikow ;)xD

http://screenshooter.net/102565605/ptrtwlr 

od kiedy ?   Stojac na 75 lvlu chyba nie mozesz oczekiwac trudnych questow :) 

Opublikowano

dla mnie to nie jest epik, to jest podstawa xD ale brnąc dalej w temat gracz o nicku "CHAOS"  nick na forum "Crash"  próbował mnie "dowalić" na forum poprzez to że mam 200 h przegrane 
a sam nie zwrócił uwagi na siebie że gra więcej niż ja,   Nie rozumiem niektórych polaków >.< Nasz naród jednak jest w połowie głupi 

52ht6z.jpg

1xyk83.jpg

unl21w.jpg

Widzę dużą zazdrość bo mam "m1" lowienie :D    też mogliście łowić ;)

za wysoka sygnatura

Opublikowano

dla mnie to nie jest epik, to jest podstawa xD ale brnąc dalej w temat gracz o nicku "CHAOS"  nick na forum "Crash"  próbował mnie "dowalić" na forum poprzez to że mam 200 h przegrane 

a sam nie zwrócił uwagi na siebie że gra więcej niż ja,   Nie rozumiem niektórych polaków >.< Nasz naród jednak jest w połowie głupi 

52ht6z.jpg

1xyk83.jpg

unl21w.jpg

Widzę dużą zazdrość bo mam "m1" lowienie :D    też mogliście łowić ;)

nie obrazaj naszego narodu "Polakow"   :) 

Opublikowano

nie obrazaj naszego narodu "Polakow" 

Patrząc na to jak Polacy dają się okradać przez rząd to można nazwać ich głupcami ;)

a co do serwera to kiedy będzie wyspa dla wędkarzy? 

za wysoka sygnatura

Opublikowano

Rany boskie... na plu eventy były tylko jak były święta a raty jak dawali to po 5% i nikt nie narzekał...

Ludzie nie grali widocznie nigdy na PL'u i nie wiedzą co to jest prawdziwy metin. :D

Bardzo ładne posty panowie! ;)

Opublikowano

@Endymion : szykujesz coś dla nas w najblższych tygodniach? jakiś update?

W jaki sposób uzyskam yang/sm za sprzedanie postaci u zaklinacza? Gdzie jest to do odebrania?

Opublikowano

@Endymion : szykujesz coś dla nas w najblższych tygodniach? jakiś update?

W jaki sposób uzyskam yang/sm za sprzedanie postaci u zaklinacza? Gdzie jest to do odebrania?

Żadnego update nie szykujemy, nie jest on potrzebny na ten moment.

Yang za sprzedanie postaci u zaklinacza masz na innej postaci z konta, z którego sprzedajesz postać.

xdnXBJo.png

Opublikowano

Czyli rozumiem płacić płacić płacić a jakaś odskocznia od monotonnego expienia, wykonywania tych samych misji co na plu, łowienia to zapomnijcie...

Kiedyś czytałem ze użytkownicy mpc grają na privach bo chcą się pobawić a ostatnio widzę że wszędzie to samo co na plu. Exp Exp drop.
W sumie nieee...to gracze z privów wchodzą na pl'a bo event, jakaś zabawa, można coś ciekawego zdobyć, warto poświęcić czas.

@Enobaria
Eventy są, ale niektórzy oczekują czegoś innego.
Konkurs graficzny, poetycki, idol czy na trailer nie mają nic wspólnego z samą grą. Tak nawiasem mówiąc 2000 sm czyli 400-500kk za wygranie idola, w którym na 1000 osób weźmie udział 20 to moim skromnym zdaniem farsa. Eventy nie mające nic wspólnego z grą ustawiające grę. Za tę kase można ładne eq nabyć. Nie wspomnę o tym, że taki konkurs można ustawić! Graficzny? Poetycki? Na Trailer? To samo. Rozumiem, że oderwanie od gry jest potrzebne, ale nie nagrody ustawiające rozgrywke. Po ile yangi na alledrogo stoją? 10kk za złotówke (są nawet 4kk za 1zł). Wygrywasz idola masz min. 40 zeta w kieszeni albo eq w dużej mierze ogarnięte.
Dalej, szkaty blasku. Event jest co tydzień i nie jest zaangażowana w ten event adminiatracja. Turniej PVP? Serwer ma miesiąc i niektórzy dopiero zaczynają swoją przygodę z grą bo nie wiedzieli czy serwer dotrwa do tego miesiąca. Jest jeszcze widoczna różnica pomiędzy ISowcami, a osobami nie wydającymi na IS. Ta róznica będzie maleć, ale nadal jest i na turnieju 90% triumfatorów będzie tymi co w pierwszych dniach wydali kilka zł. A to tylko pogłebszy przepaść. Główna nagroda 5k sm czyli minimum 1kkk yang. Na 100% nie ustawi to gry...
Event OX jest OK, pierwsza odskocznia od godzinnego dropienia. Ale nadal brak zabawy. Nawet głupiego zua, na którym można by było się powku'ehem'... na to, że ktoś ksuje Ci kolejnego bossa/metka. Inaczej w końcu jest jak masz na pustyni rippa i ubijesz 1, a może 2 niż jak musisz robić 1:30 albo 2h DT. Przeciąganie bossa? Fajny pomysł. Jutro startuje nasza e-klasa dlaczego nie zrobić 4 dniowego eventu? Dropisz piłki/litery i wymieniasz na losowe nagrody. Nagrody nie muszą być wow, ale żeby było jakieś oderwanie, nowe chęci do gry. Naprawdę pogadajmy o eventach bo to fajna rzecz, która nie musi być codziennie, a taka raz na tydzień fajnie grę umila. Nawet bursztynowa loteria jakoś grę urozmaici. Blaski są w sobotę, w wakację nie traktuję ich jako event tylko prezent nagrodę pocieszenia dla tych co nie mogą spędzić sobotniego popołudnia po za domem.

Nic dodać nic ująć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...