Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prośby, problemy, pytania v2.

Detox

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 347
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Maple Warrior, bez hb (jesli i tak ci jedzie hp w % to po co wiecej potek ladowac , chyba ze dedniesz na hita bez hb) , |priwzone| Combo , echo of hero , Rage(badz jakakolwiek potka na att) wiecej grzechow nie pamietam. Moze byc tylko 1 buff zwiekszajacy att tak doslownie

Opublikowano
Wie może ktoś jakie buffy najbardziej się przydają na atakowanie z Dragon Roar( zwiększenie ataku) ? Z góry dzięki

Jeżeli chodzi Ci o Private Serwery to wszystkie buffy jakie możesz włączyć to włączaj, każdy w jakimś stopniu poprawiają Attack, jedne mniej inne więcej, najlepiej do tego Japco + Naricain Demon Elixir(może być błąd w nazwie, nie pamiętam na pamięć nazwy :P)

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

@wojtek

Sorka moj blad. Na szybko to pisalem :f Poszukaj na RZ (ewww ale chyba usunieto wszystko co zwiazane z maple). Dam znac jutro, trzeba poszukac :P zedytuje jak sie dowiem.

Opublikowano

@UP

Ok nie ma sprawy.

A co do tego to już znalazłem jak zrobić na YT. Jakby ktoś szukał to tutaj Link Jest na Hamaczi ( nie wiem jak to się pisze :P ) jak ktoś chce bez hamaczi -.-" to nie istalować go (wampserwer trzeba (chyba)) I wpisać swoje IP. Jak ktoś ma router to nie wpisywać IP routera.

@ETC

Wie ktoś jak zmienić ograniczenie max lvla? Chodzi mi oto, aby zmienić z max lvl 250 na inny, np 500 :)

GG:5070845

Nick w EMS: PrzemekThief

Opublikowano

Max lvl na gms to chyba 255 (ofc. na privach, zwykłe gms ma tylko 200) Nie da sie zmienić ograniczenia lvl :( A nawet gdybyś chciał spróbować to musiałbyś zedytować clienta, a hoster musiałby mieć ustawione w swoich plikach na odpowiedni lvl ;/ Więc w zasadzie sie nie da.

Opublikowano

ni da sie bo maksymalna jednostka binarna to 255, jak to przekroczysz to clienta sobie zcrashujesz ;P musialbys dluuugo sie w .wz rabac zeby cos z tym zrobic. 200 GMS&EMS 255 Privates i kuniec :P

Opublikowano

Powiem tak na jednym z Privow na ktorych ostatnio gralem LV cap wynosil 355lv wiec to nie prawda jednak jak to zrobili nie wnikalem pobaw sie a ci sie uda

Opublikowano

Witam mam problem Jak włączam MorphineStory albo obojętnie jaki server to po 40 sekundach Wywala mnie do pulpitu Pomocy

Eeee... chyba nie ma tu działu dlamnie

canabisy.th.jpg

Chcesz Zielską tapete ? napisz

Opublikowano

@up

jaki pokazuje error? Czy w ogóle go pokazuje? Czy przed wywalaniem do pulpitu wystepuje krótki lag? Postaram się pomóc.

Opublikowano

Nic nie wyskakuje poprostu wywala do Pulpitu żadnego erroru nic :(

może tak sie dziać przez to ze mam troche zasyfionego PC ?? (Od pół roku nie robiłem formata)

@Edit

Jak wchodze na ToyStory(Privat serv) to się MS wyłącza i wyskakuje

errb.png

canabisy.th.jpg

Opublikowano

Zrób sobie formata, pomoże to Twojemu komputerowi jak i MS. Można byłoby strukturę tego błędu rozszyfrowywać , ale po co? Najprawdopodobniej uszkodzone pliki, bądź błąd w skryptach na serwerze (co jest bardzo mało prawdopodobne) jak nie chcesz formatować to po prostu reinstall MS. Sorka za takie proste rozwiązania ale na serio nie ma co się namyślać. Pozdro.

Opublikowano

Spoko :) jutro poprostu zroibe formata i dam znać czy pomogło :)

canabisy.th.jpg

Opublikowano

Nie rób formata, nie opłaca się :P To jest po prostu błąd z serverem albo z twoim Maple(zainstaluj od nowa v62 i pobierz najnowszą wersję klienta tego PrivServa). Co do tego błędu wpisz po prostu to w Google a wyskoczy Ci w uj tematów z odpowiedziami :P Tez kiedyś to miałem i poszukałem trochę i problem się rozwiązał ;)

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Ale mi sie każdy server wyłącza do Pulpitu tylko a tamtym jednym wyskakuje błąd =(

Ale poszukam po kombinuje a jak nie wyjdze to format =[

canabisy.th.jpg

Opublikowano

Dzięki Mateq za odpowiedź w tamtym temacie. Nie miałem szansy żeby sprawdzić bo server chwilowo jest wyłączony.

Piszę jeszcze raz bo zauważyłem że inni GM`owie używają wielu rozmaitych komand których nie mam w GM Handbook.

Znacie może jakiś Bardzo Rozbudowany GM Handbook pod v. 62 ?

Pomogłem ?

~~ Daj minus ~~

Distance: 251.104904 MaxSpeed: 334.554931 (63.321) PreStrafe: 271.233367 Strafes: 8 Sync: 80%

Opublikowano

1 Link:

xxxx://www.d3scene.com/forum/wow-private-server-info-help/10289-release-gm-handbook.html

2 Link:

xxxx://www.otaku-studios.com/gm-handbook-incl-t58954.html?s=49a6a77e980ea466908dd2ec644ad304&

3 Link(Musisz być zarejestrowany żeby pobrać go):

xxxx://forum.ragezone.com/f427/release-gm-handbook-incl-chairs-402797/

(Zamiast xxxx wstaw http)

To była 1 minutka szukania w Google, nie wiem czy są takie jakich szukasz, ale sprawdź, może trafisz na coś dobrego ;)

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Opublikowano

Dzięki że chociaż próbowałeś ale nie pisałbym tego postu gdybym sam nie szukał w google.

Wszystkie sprawdziłem już wcześniej ale dzięki bo niespodziewanie jak przeglądałem czy to te same to znalazłem kilka komend które ominąłem.

Ps. Dzięki za ten 1 link ale to do WoW jest, a nie Maple Story.

Thanks, a i jeszcze jedno pytanie.

Mateq podał mi odp. że jak założe GM Hat to będę miał znaczek nad sobą 'GM'.

No faktycznie, tak jest ale kiedy założe itemek z NX Cash to już to znika ;/

A na servie jest kilku GM`ów którzy mają GM Hata i NX Cash Hata i jakos maja znaczek.

Pomogłem ?

~~ Daj minus ~~

Distance: 251.104904 MaxSpeed: 334.554931 (63.321) PreStrafe: 271.233367 Strafes: 8 Sync: 80%

Opublikowano

A po prostu nie możesz się ich spytać jak to zrobić :P Spytaj się skąd mają dobry GM Handbook i niech Ci dadzą linka. Ja gdzieś widziałem takiego super Handbook'a w którym chyba było wszystko ale nie mogę go znaleźć :P

Ps. Sry za ten 1 link, nawet nie spojrzałem że to do WoW'a jest :)

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Opublikowano

Nie chcę wyjść na idiotę.

Dopiero dostałem posadę i wole nie ryzykować.

Mam jeszcze jedno pytanie.

Jak zrobic GM Item (dowolny).

Chce zrobic np. sword na lvl 1 z 32k weapon att, 32k dex, 32k str, 32k int, 32k luk itd.

Pomogłem ?

~~ Daj minus ~~

Opublikowano
Kto pyta, jest głupi. Kto nie pyta, zawsze będzie głupi.
Jeśli przez takie coś masz stracić posadę to ja współczuję serwerowi i jego popapranym adminom . ;F @up o ile mi wiadomo komenda jest. Nie powiem jaka bo nie wiem, ale kiedys jej uzywalem (az za bardzo) :D
Opublikowano

@Up

Już znalazłem ale dziex za fatygę.

.:: Pytanka ::.

a)

Nikt nie używał tych komend w grze ale przypomniałem sobie że da się tak zrobić.

Pamiętacie może komende aby zmienic exp rate, hp itd. potworka ?

Np. Wzywam slimaka ktory ma 1b HP.

Np2. Slimak ktory daje 100k expa

B)

Wiem że jest komenda 'Authorise'.

Czy jak uzyje tej komendy na sobie i dam sobie god mode to dostane bana ?

Auto Ban jest wlaczony. Ta komenda moze mnie zbanowac za 'hax0wanie' ?

c)

Jak jest jump quest to są tak jakby 'checkpointy'.

Mapa jest podzielona na kilka punktow do ktorych mozna sie teleportowac za pomoca komendy.

Jaka to komenda ?

d)

Czy mógłby mi ktoś podać Handbook w którym są kody do etc. ?

Czyli na przykład :

- Summoning Rock

- Magic Rock

- Slime Erasers

- Golden Leafs

itd.

e)

Istnieje komenda która pozwala na sprawdzenie id danego przedmiotu ?

--------------

Dam 5 gwiazdek jeżeli odpowiecie na pytania !

--------------

Uwaga !

Nawet jeżeli któraś z tych komend działa tylko na lvl 5 to i tak podajcie ją !

Chociaż lvl 5 ma chyba tylko max 8 komend ktorych nie może używać SuperGM (lvl 4).

A w tym to chyba 4 zwiazane z shutdown serva.

Dostalem awans na lvl 4.

f) Pytanie Dodatkowe !

Jak bardzo silny jest SuperGM od GM`a ?

Czyli...

Jakich komend może używać SuperGM, których GM nie może użyć.

Pomogłem ?

~~ Daj minus ~~

Opublikowano

xxxx://www.gamerzneeds.net/forums/maple-story-general/99357-ids-commands-list.html

(Zamiast xxxx wstaw http)

To jest odpowiedz na wszystkie twoje pytania(zawiera ID wszystkich Skilli, Mobów, Itemów, Komendy dla SuperGM'a itp., z resztą sprawdź sam ;))

Myślę że pomogłem :D

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...