Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Terios.pl [Dedyk] [Easy]

Terios.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprawdzcie te nowe srednie bo wedlug mnie zle dzialaja

4uc581.jpg

• Odpowiedzi 6,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Sprawdzcie te nowe srednie bo wedlug mnie zle dzialaja

Uważasz, że jak będziesz miał śr 80 to będziesz bił 10k, a śr 45 to 5k? Nie przesadzaj ;)

Opublikowano

I co jak oceniacie ten serwer beta testerzy? Wieczorkiem będę miała dopiero możliwość wejścia, a jestem ciekawa jak to wygląda :)

Opublikowano

ODBUGUJCIE TestowyBaton

Nie ma administracji?

W jaki sposób Ci się postać zbugowała? Wystarczy napisać PW tutaj lub na Forum.

T9S9sNO.png

Opublikowano

@edeenka (@up3) przeczytaj całe :)

Wyrobicie się do otwarcia officiala z tymi bugami? (pytanie do @Terios.pl)

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Póki co serwer nie mogę ocenić bo to Beta i dużo jeszcze się zmieni.

Jednakże kilka słów muszę od razu powiedzieć dla kolejnych osób czytających posty z tego tematu - jak przedstawia się serwer w TYM momencie i w TEJ chwili według MNIE. Jest to tylko opinia i nie trzeba się nią sugerować.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Schemat mojego oceniania:

1/5 - Fatalnie, dno totalne

2/5 - Słabo, mogło być wiele razy lepiej

3/5 - Neutralnie nastawiony, jest OK

4/5 - Całkiem dobrze ale nie perfekcyjnie

5/5 - Bardzo mi się to podoba i powinno tak zostać na zawsze

1 - Jak zapowiada się serwer? Naprawdę obiecująco. Dużo bajerów, dupereli które mogą umilić czas grania. Dużo nie mogę powiedzieć bo nie wiem czy to jeszcze sprawdzi się w praktyce.

Dam tutaj ocene: (4/5)

2 - Jak sprawuje się beta? Póki co fatalnie, nie ma kontaktu na bierząco z informacjami co zostało naprawione, a co będzie w najbliższym czasie. Są jakieś wzmianki na forum i na serwerze  od adminów o tym ale jak wywala serwer co 15minut to nie wszyscy takie coś odczytają.

Być może administracja teraz mi odpisze w następnym poście , że wywala ponieważ właśnie naprawiają. OK rozumiem ale CO zostało naprawione to już musimy my zgadywać? Taka beta mi się nie podoba.

Oceniam tu: (2/5)

3 - Kontakt, co i jak? Mocna krytyka

Najbardziej irytujący jest kontakt z administracją (przez forum/pw/shoutbox)

Pisałem wcześniej do większości administratorów tego serwera z pytaniem "Czy będzie ts3, a jeżeli już tak to pod czy serwer podepnie się pod jakiś większy serwer głosowy, czy to będzie ich prywatny czy może pod kogoś prywatny przerobiony na serwerowy." i zadawałem różne inne pytania odnośnie serwera np. "jak rzeczy nieopisane w prezentacji będą wyglądać - konkretne przykłady".

Wszyscy odpowiedzieli mało szczegółowo w stylu

"Nie będzie teraz ts3 albo będzie w późniejszej fazie gry"

lub

"Pisz tutaj, odpowiem Ci na pytania", chociaż niektórych prosiłem o dłuższą wypowiedź.

SS'y:

1- http://scr.hu/3lap/3kndl

i coś w tym stylu.

Jaki może być powód, że administracja tego serwera tak broni się przed tym ts'em?

Przez to że nie ma Ts3 na becie założe się że nie wszystkie bugi będą naprawione na Officialu.

Co może skutkować potem w liczbie graczy lub kończenia gry na serwerze na 100-150 lvlu. (już teraz jest dużo narzekania na to że nie ma tego kontaktu) Skąd to wiem? Od osób które ściągnałem z forum na swojego ts'a. Są to głownie ludzie którzy chcą założyć gildie na officialu i popytać się nawzajem o bete.

Wracając do tego co pisałem wcześniej:

Mam dziwne przeczucie, że po prostu nie chcecie mieć teraz na głowie 10 osób mówiących o tym samym błędzie/bug'u , ja to rozumiem ale zobaczycie że się Wam to odbije. Myślicie że teraz w ciszy wam to szybciej będzie szło (naprawianie bugów), ale co z  tego jak nie wszystko będzie zrobione dokładnie?

Kto się ze mną zgadza niech mnie otaguje w poście przez @Weexer albo like czy coś innego jak żydzicie like'ow.

Oceniam na (1/5)

4 - Prezentacja serwera przedstawia się bardzo ładnie jednakże wielu rzeczy brakuje które znajdują się na serwerze lub będą się znajdować.

Czekam na pytanie "Co w takim razie brakuje w prezentacji?"

Jednakże lepiej nie pytajcie tylko naprawiajcie te błędy z DMG i inne. A jeżeli już zapytacie to Wam chętnie zrobie listę.

Oceniam na (4/5)

5 - Co będzie z Systemem PVP? Ok , fajnie naprawiacie błędy serwerowe głównie związane z Expem , questami , dropem itp. ALE nie wzieliście pod uwage że nikt nie zbonuje perfect EQ do pvp i nie przetestuje w obecnej chwili ile DMG bierze szaman healer na 110lvlu , a ile Sura WP.

Z kolei mamy 0 informacji o tym czy będą przeprowadzane takie testy przez graczy (no przecież nie każdemu chce się dropić ulepszaczy żeby zrobić perfect eq do PVP i dopiero testować. Te itemy na becie powinny być od razu gotowe do kupienia +9 u jakiegoś handlarza.

Oceniam tutaj na (3/5) - bez komentarza bo nie wiem czy coś takiego będziecie wprowadzać. 

W każdym razie powodzenia i doceńcie to że wam to powiedziałem bo na pewno nikt nie napisał do tej pory takiej wyczerpującej opinii o Waszej Becie...

Całokształ wyglądu bety oceniam na (3/5) - Dupy nie urywa jak wasza prezentacja.

Zapomiałem jeszcze dodać, że niektórzy mają problem z wejściem na serwer (po ekranie ładowania wywala do pulpitu). Przebadajcie sprawe bo wielu graczy na to się skarżyło.

NU94p9A.gif

Opublikowano

2 - Jak sprawuje się beta? Póki co fatalnie, nie ma kontaktu na bierząco z informacjami co zostało naprawione, a co będzie w najbliższym czasie. Są jakieś wzmianki na forum i na serwerze  od adminów o tym ale jak wywala serwer co 15minut to nie wszyscy takie coś odczytają.

Być może administracja teraz mi odpisze w następnym poście , że wywala ponieważ właśnie naprawiają. OK rozumiem ale CO zostało naprawione to już musimy my zgadywać? Taka beta mi się nie podoba.

1. Sięgnij po słownik 'bierząco'.
  2. Nie ma kontaktu na bieżąco? Administracja ciągle odpisuje na posty, zerkna shoutboxa.
  3. Wszelakie błędy zostaną naprawione do oficjalnej wersji serwera. Po to jest beta.

aki może być powód, że administracja tego serwera tak broni się przed tym ts'em?

Przez to że nie ma Ts3 na becie założe się że nie wszystkie bugi będą naprawione na Officialu.

Co może skutkować potem w liczbie graczy lub kończenia gry na serwerze na 100-150 lvlu. (już teraz jest dużo narzekania na to że nie ma tego kontaktu) Skąd to wiem? Od osób które ściągnałem z forum na swojego ts'a. Są to głownie ludzie którzy chcą założyć gildie na officialu i popytać się nawzajem o bete.

Wracając do tego co pisałem wcześniej:

Mam dziwne przeczucie, że po prostu nie chcecie mieć teraz na głowie 10 osób mówiących o tym samym błędzie/bug'u , ja to rozumiem ale zobaczycie że się Wam to odbije. Myślicie że teraz w ciszy wam to szybciej będzie szło (naprawianie bugów), ale co z  tego jak nie wszystko będzie zrobione dokładnie?

Kto się ze mną zgadza niech mnie otaguje w poście przez @Weexer albo like czy coś innego jak żydzicie like'ow.

Co ma TeamSpeak do tego jakie bugi będą naprawione po becie? Szukamy po prostu odpowiedniej osoby do prowadzenia TSa. Nikt z administracji nie jest idiotą i nie będzie odwiedzał obcego teamspeaka żeby porozmawiać z graczem i narażać się na udostępnienie swojego adresu IP. 

Nie rób z siebie wizjonera, wiemy co nam się odbije a co nie odbije. Zwykłe herezje. I nie, nadal nie chcemy korzystać z reklamy gdzie posiadasz fanbase na około tysiąc użytkowników a zasięg postów na 10-15. Pozdrawiamy.

T9S9sNO.png

Opublikowano

Widzę że nie umiesz przyjmować kogoś krytyki.

"Sięgnij po słownik" 

Mamy teraz 21 wiek, na internecie możesz sobie sprawdzić pisownię. Gratuluję znajomości języka polskiego. Od razu widać że nie skończyliście mat-fizu. Wasza odpowiedź na moją krytykę pokazuje tylko Wasze Ego i teraz wiele osób może sobie pomyśleć: "Zadufani we własnym serwerze , osoby myślące że ich serwer to centrum świata". 

Obejrzyj się i zobacz że wiele osób ma wasz los w dupie. (Taka prawda) Szukają tylko serwera żeby na nim się zabawić, a ja wam podpowiedziałem co jest z nim nie tak. Wasza decyzja co już z tym zrobicie.

"Co ma TeamSpeak do tego jakie bugi będą naprawione po becie?"

Szkoda, że muszę Ci tłumaczyć człowiecze dorosły, że kontakt głosowy z ludźmi to podstawa do sukcesu tego typu serwerów.

Podaj mi listę dobrych serwerów bez TeamSpeak'a na becie lub chociaż kilka pozycji.

Chętnie zobaczę co napiszesz ^^ Powodzenia w szukaniu i marnowaniu czasu.

Nikt z administracji nie jest idiotą i nie będzie odwiedzał obcego teamspeaka żeby porozmawiać z graczem i narażać się na udostępnienie swojego adresu IP. 

To jak proszę o kontakt na chwilę to nie możesz podać skype lub ts3 z gametrackera gdzie nie widać adresu IP? Nonsens

"Nie ma kontaktu na bieżąco? Administracja ciągle odpisuje na posty, zerkna shoutboxa."

Nie rób z siebie wizjonera, wiemy co nam się odbije a co nie odbije. Zwykłe herezje. I nie, nadal nie chcemy korzystać z reklamy gdzie posiadasz fanbase na około tysiąc użytkowników a zasięg postów na 10-15. Pozdrawiamy.

Gdzie pisałem w poście o tym Fanbase co wspomniałeś? To było na PW i mam to gdzieś bo napisaliście NIE ZGADZAMY SIĘ - nie to nie - nie wykłócałem się z wami , podałem ofertę której nie zaakceptowaliście i KROPKA, tak naprawdę wiecie gdzie ja mam wasz serwer...

Planuje wybić się wyżej a nie podpierać się na waszych dokonaniach "bo ja celuje wyżej" jak to ktoś kiedyś mi powiedział.

Napisałem na POCZĄTKU "Jest to tylko opinia i nie trzeba się nią sugerować."

Także - NAUCZ SIĘ CZYTAĆ ZE ZROZUMIENIEM.

A co do kontaktu, jest on tylko na forum/shoutbox, to sobie właśnie odpowiedziałeś. Ile osób się zarejestrowało na becie a ilu z nich pisze na Waszym forum oraz shoutboxie? To się nie przelicza w 15%.

Wszelakie błędy zostaną naprawione do oficjalnej wersji serwera. Po to jest beta.

Trzymamy za słowo!! 

NU94p9A.gif

Opublikowano

Widzę że nie umiesz przyjmować kogoś krytyki.

Mamy teraz 21 wiek, na internecie możesz sobie sprawdzić pisownię. Gratuluję znajomości języka polskiego. Od razu widać że nie skończyliście mat-fizu. Wasza odpowiedź na moją krytykę pokazuje tylko Wasze Ego i teraz wiele osób może sobie pomyśleć: "Zadufani we własnym serwerze , osoby myślące że ich serwer to centrum świata". 

Obejrzyj się i zobacz że wiele osób ma wasz los w dupie. (Taka prawda) Szukają tylko serwera żeby na nim się zabawić, a ja wam podpowiedziałem co jest z nim nie tak. Wasza decyzja co już z tym zrobicie.

Szkoda, że muszę Ci tłumaczyć człowiecze dorosły, że kontakt głosowy z ludźmi to podstawa do sukcesu tego typu serwerów.

Podaj mi listę dobrych serwerów bez TeamSpeak'a na becie lub chociaż kilka pozycji.

Chętnie zobaczę co napiszesz ^^ Powodzenia w szukaniu i marnowaniu czasu.

To jak proszę o kontakt na chwilę to nie możesz podać skype lub ts3 z gametrackera gdzie nie widać adresu IP? Nonsens

Gdzie pisałem w poście o tym Fanbase co wspomniałeś? To było na PW i mam to gdzieś bo napisaliście NIE ZGADZAMY SIĘ - nie to nie - nie wykłócałem się z wami , podałem ofertę której nie zaakceptowaliście i KROPKA, tak naprawdę wiecie gdzie ja mam wasz serwer...

Planuje wybić się wyżej a nie podpierać się na waszych dokonaniach "bo ja celuje wyżej" jak to ktoś kiedyś mi powiedział.

Napisałem na POCZĄTKU "Jest to tylko opinia i nie trzeba się nią sugerować."

Także - NAUCZ SIĘ CZYTAĆ ZE ZROZUMIENIEM.

Trzymamy za słowo!! 

A napisz mi na jakim DOBRYM serwerze administracja na TS'ie pomaga graczom? bo dawno takiego serwera nie widziałem ;)

Opublikowano

A napisz mi na jakim DOBRYM serwerze administracja na TS'ie pomaga graczom? bo dawno takiego serwera nie widziałem ;)

Właśnie chyba dążymy do tego aby powstał taki TeamSpeak na serwerze dobrze zapowiadającym się z prezentacji

*if u know what i mean.*

Użyłeś złego słowa - "pomaga graczom" Nie chodzi mi tutaj o pomoc graczom tylko kontakt z administracją np. żeby powiadomić łatwo o błędzie. Wygoda/komfort zgłaszania tego typu rzeczy.

Jeżeli miałbym już wymieniac to były by to stare serwery.

Przykładem byłby np. serwer Metinek lub AvalonMT2. Właśnie - stare serwery, ale czy jest to powód aby nie było dobrego serwera z dobrym teamspeakiem? Poza tym to jest beta i zobaczysz efekty na officialu gdy znajdziesz buga którego nikt nie zgłosił administracji. (to tak jakby powiedzieć, że wszyscy użytkownicy MPC korzystają z shoutboxa, aby zgłosić błędy i bugi). Ja znam w tej chwili z 2-3 bugi które nie zostały jeszcze na forum terios wymienione i sprawdze czy będą działać na officialu. Zobaczymy czy te słowa nie są puste:

"Wszelakie błędy zostaną naprawione do oficjalnej wersji serwera. Po to jest beta."

NU94p9A.gif

Opublikowano

k***a odpiszcie na moją pierdoloną prośbę złamasy, kiedy dodacie dungeony itd.? chłop wyżej wam pisze uzasadnioną krytykę i wy najeżdżacie na niego.
Nie kumam takiego zachowania, to po pierwsze a po drugie raczyli byście odpisać na moje pytanie mózgoje*y

murarz.png

--

topkac.jpg

mini tutek o skillach :] kliknij

DAJ PLUSIKA JEŻELI CI POMOGŁEM :) ODWDZIĘCZE SIĘ

Opublikowano

k***a odpiszcie na moją pierdoloną prośbę złamasy, kiedy dodacie dungeony itd.? chłop wyżej wam pisze uzasadnioną krytykę i wy najeżdżacie na niego.

Nie kumam takiego zachowania, to po pierwsze a po drugie raczyli byście odpisać na moje pytanie mózgoje*y

Nie szukamy graczy z takim zachowaniem. Możesz przestać grać.

T9S9sNO.png

Opublikowano

was nie obchodzi zachowanie graczy tylko to ile mają w portfelach i ile wydają na IS

A czy ktoś jest zmuszany do kupowania w IS? Nie, tak samo do grania na tym serwie również nie jest zmuszany więc może sobie grać bez IS oraz zagrać na innym serwerze

Co do dungeonów/systemu ulepszeń itp. to jakbyście potrafili czytać to na forum jest podana informacja ;]

Opublikowano

Wszystko pięknie ładnie tylko dlaczego jeszcze nie ma włączonego systemu ulepszania, dungów, etc.? 

Od samego początku gracze piszę, abyście zrobili porządek ze szkatułkami bo nic nie leci, więc bicie bossów na marne, nikt nie będzie chciał sprawdzać tego później.

Kolejne co mnie bardzo irytuje to odpowiedź jednego z Waszych Administratorów, kiedy dostał prośbę, aby wszedł na TeamSpeak'a.

Przepraszam Cię bardzo "Uber", ale jesteś jakimś szlachcicem czy bogiem, że nie chodzisz po obcych TeamSpeakach? Może powiesz, że ktoś na ten kanał Keyloggera wgrał i się boisz  xD ?

Może wcale nie wchodzisz na Ts'y bo masz 14 lat i nie przeszedłeś mutacji, a z tej racji nie chcesz ośmieszać reszty administracji, przykro mi ale po tamtym PW można to wywnioskować.

Jedyny kontakt, który da się utrzymać to z Nexon'em, lecz też nie jest za dobrze bo kontaktu głosowego nadal brak, na PW faktycznie szybko odpisuje i na Shoutboxie też coś tam pisze.

Co do bugów są 2-3, które nie zostały udostępnione na forum i wątpię, aby ktoś przy takim kontakcie raczył Wam o nich powiedzieć, odpowiedzialność zbiorowa chłopaki, ktoś zjebał reszta też w tym siedzi.

Na becie nie ma już co robić, exp został sprawdzony, wymiana truty też dlatego powinniście dodać ją do sklepu na czas testów, bo jakoś nie widzi mi się 15x testować DT.

Opublikowano

Wszystko pięknie ładnie tylko dlaczego jeszcze nie ma włączonego systemu ulepszania, dungów, etc.? 

Od samego początku gracze piszę, abyście zrobili porządek ze szkatułkami bo nic nie leci, więc bicie bossów na marne, nikt nie będzie chciał sprawdzać tego później.

Kolejne co mnie bardzo irytuje to odpowiedź jednego z Waszych Administratorów, kiedy dostał prośbę, aby wszedł na TeamSpeak'a.

Przepraszam Cię bardzo "Uber", ale jesteś jakimś szlachcicem czy bogiem, że nie chodzisz po obcych TeamSpeakach? Może powiesz, że ktoś na ten kanał Keyloggera wgrał i się boisz  xD ?

Może wcale nie wchodzisz na Ts'y bo masz 14 lat i nie przeszedłeś mutacji, a z tej racji nie chcesz ośmieszać reszty administracji, przykro mi ale po tamtym PW można to wywnioskować.

Jedyny kontakt, który da się utrzymać to z Nexon'em, lecz też nie jest za dobrze bo kontaktu głosowego nadal brak, na PW faktycznie szybko odpisuje i na Shoutboxie też coś tam pisze.

Co do bugów są 2-3, które nie zostały udostępnione na forum i wątpię, aby ktoś przy takim kontakcie raczył Wam o nich powiedzieć, odpowiedzialność zbiorowa chłopaki, ktoś zjebał reszta też w tym siedzi.

Na becie nie ma już co robić, exp został sprawdzony, wymiana truty też dlatego powinniście dodać ją do sklepu na czas testów, bo jakoś nie widzi mi się 15x testować DT.

Został wgrany nowy plik odpowiadający za potwory, przez co nie powinno być już problemów z expem, czy brakiem niektórych potworów/NPC. Przez to dziś mnóstwo czasu straciłem, więc niektórych poprawek jeszcze nie ma. Na następnej przerwie technicznej prawdopodobnie w całości udostępnimy drop, system ulepszeń itp. Przypominam o aktualizowaniu clienta patcherem, gdyż wiele błędów wypisywanych jest mimo, że wcześniej zostały naprawione i wystarczy zaktualizować clienta.

Jak widzisz dzisiaj będzie kolejna przerwa, gdzie ruszymy dalej, było troszkę problemów.

T9S9sNO.png

Opublikowano

opłaca się tu grac?

Jak włączą już bete z dodanym systemem ulepszania/nowymi mapami itd. to możesz wbić i sam zobaczyć czy opłaca Ci się tu grać

Ja oczywiście polecam Ci ten serwer jak najbardziej bo wydaje się być dobry :)

Opublikowano

Fajnie się zapowiada, wbije i zobaczę :) 

Mam tylko nadzieje, że ceny kostiumów petów itp. będzie odpowiednia, czyli nie za drogo. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...