Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Alucard.pl [Dedyk] [Hard/Medium]

Phoenix.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale ja juz coś napisałem, skoro masz problemy z czytaniem to odejdź trochę od komputera ;)

hehe widacze krecony, bo jak nie to by wstawil komende i po sprawie ;) Serwer pada i musli ze przyciagnie graczy  kreconym licznikiem...

• Odpowiedzi 1,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

U to gratulację ;)

Harnas co tam na bieda u ciebie co ? ;) hehe. Jak potrzbujesz na piwo czy coś to pisz śmiało rzucę ci drobniaki ;) hehe :*

Nie no, zdecydowanie powinni się takich pierdolonych podludzi banować i zakazywać publikowania jakichkolwiek publikacji serverowych. 

Co Ty w ogóle odpierdalasz, co Ty piszesz koleś. Widze , że tylko PLNy się liczą z servera a takto wyjebka i wypieranie się wszystkiego. Jestem ciekawe jak taki skrzeczący głosil w RL wygląda 1 strzałowa k***o.

Opublikowano

Ale ja juz coś napisałem, skoro masz problemy z czytaniem to odejdź trochę od komputera ;)

Oj ty aż za dużo już tu pisałeś na początku zaprzeczałeś że żadnego bugu nie było

, Potem że bug został naprawiony i all zostało usunięte,

następnie że nie jesteś proboszczem i nie wiesz kto to jest

15147225258353231499.jpeg

A teraz piszesz że licznik nie jest podkręcony

Gratuluje ci na pewno ktoś ci jeszcze uwierzy :)

anNO14B_460sa.gif

Opublikowano

Wszedłem do m1 jinno sprawdzić ile osób biega po kółku, koło depo, w pobliżu sklepów...na wielu serwerach jest to o wiele więcej osób a nie wpadnie im taki pomysł aby upierać się że jest 2.2k online..

Z porobionych screenów policzyłem 58 punkcików (tj. graczy) i na pewno co trzeci został policzony podwójnie ponieważ przemieszczał się po mapie.

SSy:

Odradzam gry na tym serwerze. Kłamstwo kłamstwem pogania.

Opublikowano

DOPIĘTY NA OSTATNI GUZIK!!! HAHAHAHHAHA

DLA WSZYSTKICH HEJTERÓW KTÓRZY TAK BARDZO BRONILI ADMINISTRACJI ŻE NIC NIE MA 0 BUGÓW I TYLKO WY WSZYSCY HEJTERZY NA MPC KŁAMIECIE. Pozdro 600 ;)

Proszę bardzo jak jest dopięty, dziwicie się że ludzie mają skille P? Że aury i czarowane stoją po 30-40kk i schodzą od razu. I dziwne że przy 10% szans na ulepszenie eq na +9 sporo osób biega w takich itemach po 4 dniach!

WIELKIE PODZIĘKOWANIA DLA KOLEGI 'Bjoergen

Witam.

Pragnę Wam - Wszystkim graczom serwera Alucard.pl jak i naszej Administracji przedstawić filmik, który składa się z dwóch części. Pierwsza to tak jakby poradnik na temat bugu, który był możliwy od startu do dnia dzisiejszego (trwał 4 dni). Wczoraj również usunęliście bug (po 3 dniach) ze smoczymi znakami. Oba bugi kwalifikują się do tego, że ten serwer powinien startować od nowa? Dlaczego? Przykład poniżej na filmiku, jak wiele osób oprócz mnie mogło bugować sobie bardzo cenne przedmioty  :) Dodatkowo nie chcę nikogo tutaj dokładnie oskrażać, ale część ludzi z TOPki jestem przekonany, że zdobyła EQ/Skille itd. w sposób nieuczciwy poprzez bugowanie przedmiotów w sklepach offline lub poprzez bugowanie smoczych znaków. Nie zastanawiałeś się nigdy dlaczego tak szybko niektórzy porobili EQ na +9, gdzie jest tylko 10%? Odpowiedź już na to pytanie masz. W drugiej części natomiast filmiku znajduje się event, który zrobiłem dla innych graczy z przedmiotów, które zbugowałem w shopach offline! Zrobiłem to też dlatego, aby Administracja nie wykręcała się, że wszystkie przedmioty, które zbugowaliśmy zostały usunięte. Nie, nie zostały usunięte i nie jest to możliwe do zrobienia. Na niektórych (może nawet na większości) klipach w prawym dolnym rogu możecie zauważyc datę i godzinę, aby nikt tutaj się z niczego nie wykręcał ^^

Zdaję sobie sprawę z tego, że niektóre osoby bez wytłumaczenia nie mogą wiedzieć na jakiej zasadzie działał bug. Dlatego teraz krótko Wam wyjaśnię to co widzicie na filmiku. Nie chciałem podkładać głosu tylko i wyłącznie dlatego, że nie chciało mi się pier*olić na ten temat 30 minut. 

1. Na początku wystawiamy po prostu nasze shopy. Ja preferowałem wystawianie na okres jednego dnia dwóch shopów offline, jeden po drugim!
2. Jeśli wystawiliśmy przedmioty na shopach musieliśmy się po prostu wylogować. Ja odczekiwałem zazwyczaj do 15-30 minut zanim się ponownie zalogowałem. Dlaczego? Dlatego, że jeśli zalogowałem się od razu to najczęściej żadne przedmioty się nie bugowały.
3. Po 15-30 minutach musieliśmy się zalogować na ch5>ch4>ch3>ch2 (jeśli jest taka potrzeba, jeśli większość przedmiotów znajduje się na ch5 to nie trzeba reszty sprawdzać). Tam znajdowały się zbugowane przedmioty. I teraz zaczyna się prawdziwa zabawa. 
4. Jeśli WSZYSTKIE zbugowane przedmioty złączyliśmy w jeden stack i zalogowaliśmy się na ch1 to te przedmioty znikały !
5. Jeśli WSZYSTKIE zbugowane przedmioty złączyliśmy choćby z jednym przedmiotem w uczciwy sposób zdobytym w jeden stack, nastepnie zalogowaliśmy się na ch1 to te przedmioty były widoczne!
6. Następnie zamykaliśmy nasze shopy, udaliśmy się do Dozorcy, aby odebrać przedmioty! WSZYSTKIE przedmioty, które były na shopie Dozorca nam zwracał. Jeśli udało nam się zbugować wszystkie przedmioty (co było dosyć rzadkie, z reguły bugowało się około 50% tego co wystawiliśmy) to mieliśmy ich wiadomo, że 2x więcej niż w początkowym stanie.
7. Ilość tego co się bugowało sam do dzisiaj nie wiem od czego zależało. Wiem natomiast i jestem tego pewien, że wiele osób z tego bugu korzystało przez co dzisiaj nagle widzimy, że ktoś ma calutkie EQ+9, skille G/P itd. kiedy inni gracze muszą pisać posty na forum/na mpc, że mają ten i ten lvl i udało im się dropnąć np. tylko 2 rady.
8. Po zrobieniu wszystkich czynności wyżej opisanych mogliśmy od nowa robić to samo i tak dalej bugować. Na ostatnich klipach w pierwszej części filmiku możecie zobaczyć ile przedmiotów udało mi się zbugować  :)

Uwaga! Z góry przepraszam za jakość filmiku, lecz nie o to w nim chodziło. Chciałem tylko w sposób szczegółowy ukazać graczom problem serwera! Jak dla mnie oba bugi przesądziły o tym, że serwer jest calutki do resetu  :)

PS. Tak to jest jak na betę bierze się 60 osób, które testują DMG postaci ;> Znam te zamknięte bety serwerów. Niedopacowany serwer od podstaw. Brak jakiejkolwiek fabuły, brak misji. Serwer powinien mieć przedrostek 4fun/Easy/Medium/Hard bo zawiera elementy z każdego poziomu trudności. Nie wierzę, że czegoś takiego nie mogli dostrzec Wasi beta testerzy. Gdzie oni byli ja się pytam? Bug ze smoczymi znakami, bug z shopami offline, brak misji, w m2 przez pewien czas gorszy drop niż na PLu (tam chyba KU nawet częściej lecą), brak dungeonów na niski lvl. Taki to jest efekt jak wypuszcza się serwer niedopracowany  :) Tyle w temacie  :)

00:00 - 22:28: ''Poradnik'' na temat buga ^^.
22:28 - 27:58: Od tego momentu zaczyna się event z wyrzucanych przedmiotów.

KIEDY USUNIECIE WSZYTSKIE ITEMKI? MAM POSTAC PELNA RAD I PEREL I NADAL BANA NIE MA CZYLI MOGE SE SPRZEDAC JE ?

Opublikowano

­

a jaki serwer byście mi polecili? ;) odpadają serwery zabq bo nie cierpię tego typa ;)

San**ria.

Proszę pokazać kod PHP odpowiedzialny za zliczanie graczy z DB aktualnie zalogowanych (lub zalogowanych w przeciągu jakiegoś czasu - nie wiem jak macie).

Pewnie ten licznik nie zlicza online, tylko ludzi, którzy się zalogowali w przeciągu tygodnia B)

tenor.gif

Opublikowano

Scream, weź zamknij te gówno i idź policz hajsy, bo już dawno się spalił ten syf... 2.3k graczy komu ty chcesz oczy zmydlić? - Hahahaha... takiej administracji to jeszcze swiat nie widzial.. dowciapnisie jedne.. nie umieja przyjąć krytyki na klate i teraz próbują się obronic.. żałosne.. po za tym jełop sam się tutaj poniża i pokazuje swój debilizm, ale co zrobisz.. a co do tych sklepików offline :

1. ludzie przed bugiem powystawiali shopy na tydzień, a po informacji o tym BUGU zaczęli powoli uciekać, zobaczymy za jakis czas, czy tu będzie jakis sklepik... -.-

Dodam "SERWER + KPINA ADMINISTRATORÓW = TOTALNA PARODIA" !

x

Opublikowano

2,4k graczy ładnie wygląda xD To tej sumki wliczają się sklepy graczy?

Opublikowano

Kiedy MPCforum s3 ?

Nie polecam booo Proboszcz to proste.

PS: Małysz nie rób im tylko eventu zuo bo gospodarkę tym rozwalisz!

#rein

Opublikowano

Dobra, wróciłem. Mam herbatę i możemy dalej lecieć.

To gdzie te dowody dotyczące nie podkręconego licznika?

Opublikowano

Dobra, wróciłem. Mam herbatę i możemy dalej lecieć.

To gdzie te dowody dotyczące nie podkręconego licznika?

nie ma i nie bedzie bo by sie ten pajac dobil :D

Opublikowano

Siedzę, czytam i stwierdzam fakt że polowa z was zniża się do poziomu osobnika jakim jest proboszcz.

Licznik jest kręcony, serwer upada a scream to proboszcz... Po co drążyć dalej i podbijać mu tylko temat?

Sukces to drabina, po której nie sposób wspiąć się z rękami w kieszeniach.

Opublikowano

2439 i ciągle rośnie xD

Kiedy 5k dobijecie ? :D­

hehe chyba za bardzo przesadzili z tym kreceniem :D  cIEKAWE JAK MA LICZBA GRACZY ROSNAC JAK TAKI BALAGAN SIE ZROBIL. TO JEST NIEPRAWDOPODOBNE

Opublikowano

Swoją drogą trzeba być kompletnym kretynem by aż tak podkręcać licznik. Ww tych czasach gdy serwer ma online ~ 1500os. ludzie już zaczynają węszyć,podejrzewać i doszukiwać się tego czy to wiarygodna liczba.

Gratuluje. Tym bardziej w obecnej sytuacji serwera i wynikłych faktach.

#rein

Opublikowano

Swoją drogą trzeba być kompletnym kretynem by aż tak podkręcać licznik. Ww tych czasach gdy serwer ma online ~ 1500os. ludzie już zaczynają węszyć,podejrzewać i doszukiwać się tego czy to wiarygodna liczba.

Gratuluje. Tym bardziej w obecnej sytuacji serwera i wynikłych faktach.

Są ludzie i parapety niestety.

Opublikowano

ScreaM wpadłeś po uszy w gówno i jeszcze chce Ci sie wierzgać?? Nie dość że dostałeś masę dowodów to i tak twardo stoisz przy swoim. Po prostu jesteś zwykłym dzieckiem który broni się podkręconym licznikiem bo nie wiesz co masz pisać....

Opublikowano

i mamy 2.5k online, chyba ten licznik liczy też te gówniane shopy xD

"Pójdę w tą ciemność, a ty mnie poprowadź

bym mógł podziękować za twoją obecność.."

Opublikowano

K***a na World of Metin jakoś gra 7 tysięcy osób i to widać to nie pierdolcie, że nie może tyle być. Tutaj spokojnie gra 2k osoób, bo wszystkie metki i bossy zajęte + spoty...

deathnote_1440510412__10.png

Opublikowano

K***a na World of Metin jakoś gra 7 tysięcy osób i to widać to nie pierdolcie, że nie może tyle być. Tutaj spokojnie gra 2k osoób, bo wszystkie metki i bossy zajęte + spoty...

Wiesz, że żeby wszystkie spoty i metki były wypierdalane to wystarczy kilka sprytnych osób obstawiających sobie respy, i do zajętych spotów wystarczy z 600 osób :D

Broń dalej tego gówna :P

Opublikowano

Wiesz, że żeby wszystkie spoty i metki były wypierdalane to wystarczy kilka sprytnych osób obstawiających sobie respy, i do zajętych spotów wystarczy z 600 osób :D

Broń dalej tego gówna :P

Płacesz, bo co? Kretyni z mpc ci tak powiedzieli?

Opublikowano

Płacesz, bo co? Kretyni z mpc ci tak powiedzieli?

Z doświadczenia kolego, jakbym nie widział nic o tym serverze nawet bym się nie wypowiadał.

Opublikowano

Z doświadczenia kolego :]

Ja pamiętam, że przez 3 dni na Atreyi w v2, bo 7 osob na kazdej komnacie sie siedzialo w pt i bilo, wiec czemu tutaj obstawiasz, ze tak byc nie moze?

Z reszta kto mądry to będzie grał, a nie da się manipulowac.

Jebie mnie czy to proboszcz czy nie ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...