Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ankieta dotycząca powrotu do gry

DeQUK

Czy wróciłbyś do Minecrafta, gdyby pojawił się nowy, innowacyjny serwer  

345 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy wróciłbyś do Minecrafta, gdyby pojawił się nowy, innowacyjny serwer

• Tak
      134
    • Nie
      58
    • Nie wiem, to zależy od serwera.
      153

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdyby, gdyby, gdyby, gdyby, gdyby, gdyby.

Właśnie gdyby.

Nie słuchaj się ludzi co piszą coś typu "zagrałbym na dobrym freebuild" bo i tak nie wejdą na taki serwer, ba nawet nie będą wiedzieć, że taki powstał. NIGDY nie będzie idealnego serwera. Nie chodzi już o dopracowanie serwera, administracje ale o graczy. Jeśli już tak Ci bardzo zależy na PRO ELO SERWERZE i chciałbyś reklame to nie polecam kupować reklamy 1 odcinkowej bo z założenia i z doświadczenia wiem, że takie reklamy nie wypalają bo ludzie odbierają to jako "szal spszedaues sie, ónsób" i nie wejdą na taki serwer. Lepiej kup/ogarnij reklame u yt'bera kilku odcinkową jakaś mała seria etc. 

• Odpowiedzi 188
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Myślę że tak, o ile ten serwer byłby na tyle ciekawy. Jeśli myślisz o założeniu takiego serwera, to mógłbym się przydać, mam w tym temacie nieco doświadczenia :)

Opublikowano

Gdyby, gdyby, gdyby, gdyby, gdyby, gdyby.

Właśnie gdyby.

Nie słuchaj się ludzi co piszą coś typu "zagrałbym na dobrym freebuild" bo i tak nie wejdą na taki serwer, ba nawet nie będą wiedzieć, że taki powstał. NIGDY nie będzie idealnego serwera. Nie chodzi już o dopracowanie serwera, administracje ale o graczy. Jeśli już tak Ci bardzo zależy na PRO ELO SERWERZE i chciałbyś reklame to nie polecam kupować reklamy 1 odcinkowej bo z założenia i z doświadczenia wiem, że takie reklamy nie wypalają bo ludzie odbierają to jako "szal spszedaues sie, ónsób" i nie wejdą na taki serwer. Lepiej kup/ogarnij reklame u yt'bera kilku odcinkową jakaś mała seria etc. 

Dziękuje za Twoją opinie, na pewno postaram się tego trzymać. 

CAMDNAx.png

Uczeń
Opublikowano

Serwer musiałby być bardzo dopracowany, nie na odwal się, na pewno nie zagrałbym na serwerze hardcor/easyhc/surv+gildie za dużo tego, serwer musiałby być taki który nigdy nie istniał.

Opublikowano

Jeśli serwer byłby na prawdę godny uwagi to tak. Teraz ciężko skminić coś dobrego bo brak budowniczych. Mam bardzo dobrego technika który tworzy projekt aby się każdemu podobała gra lecz brak budowniczych. Chcielibyśmy Tworzyć ciągle nowe tryby aby grało znów tyle osób co ze 2 lata temu ale no niestety ciężko teraz jest. Jeśli uda Ci się stworzyć coś naprawdę dobrego to jak najbardziej tak :)

Opublikowano

Serwer musiałby być bardzo dopracowany, nie na odwal się, na pewno nie zagrałbym na serwerze hardcor/easyhc/surv+gildie za dużo tego, serwer musiałby być taki który nigdy nie istniał.

Dziękuje za Twoja opinie, oczywiście napewno nie taki serwer jest innowacyjnym trybem.

CAMDNAx.png

Opublikowano

Z jednej strony ile można klepać jedno i to samo, z drugiej nie lubimy zmiany i chcemy to co juz lubimy

aka "pvp moim życiem, klocki nałogiem i za dużo gram na hardcore"

U2ySPjp.png

W skrzynkach jeszcze 4 sety ._.

Opublikowano

Nawet nie wiem na czym ten serwer mial by polegac a ty z ankieta wyskakujesz.

Temat ma na celu poruszenie tematu gry Minecraft, a dokładniej grywalności w tą grę, gdyż ostatnimi czasy drastycznie spadła.

CAMDNAx.png

Opublikowano

Odpowiadając na pytanie... zależy jak wyglądałaby rozgrywka.

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

Wrócę prędzej czy póżniej, ale czy na długo to nie wiem. Może gdyby powstał zwykły prosty serwer survival, który nie ma nowych edycji co tydzień albo nie jest zamykany po dwóch dniach. ;)

Opublikowano

Ehh, robiłem już temat dotyczący powrotu do minecraft, dużo osób mówiło, że dużo osób gra jeszcze w minecraft, tylko zrobili sobie przerwę, wypadło na chwile z mody. Tak jak fryz, raz jest modnie nosić krótki fryz, nie raz długi. W przemyśleniu, zgadzam się z tym co pisali ludzie. " Czy wróciłbyś " - tak wrócę - ale z tym serwerem to prawda, powinien być jakiś oryginalny serwer, sam mam dobry pomysł na niego, ale mało osób do realizacji.

Pozdrawiam - Patryk B.

5120514749178281372145.png

Opublikowano

Osobiście bym wróciła na coś nowego, innowacyjnego i pograła z innymi graczami. Obecnie gram dość ostro zmodowanego minecrafta (FTB direwolf20) z ogarniętą ekipą (wszyscy 26+, tylko 2 młode latorośle, nad którymi czuwa rodzinka :P), ale czasami brakuje mi większej ilości ludzi, by wymieniać się doświadczeniem, przedmiotami, czy iść po porostu na jakiegoś bossa :) albo gdzie za 'hoc' (poprawnie chodź), dostawało się kicka, a za kilkukrotną recydywę nawet bana, gdzie administracja karała, mając faktyczne, twarde dowody na łamanie regulaminu.

Oprócz swojej innowacyjności, serwer powinien posiadać:

- premium, bo niestety te non przyciągają zbyt duże rzesze dzieciaków

- ogarniętego admina, który stawia serwer i zajmuje się nim 4fun, opłaca z własnej kieszeni i z ewentualnych dobrowolnych datków graczy, którzy dostają co najwyżej jakieś nic nie wnoszące rzeczy do gry np. rangę, kolorowy nick na chacie itd.

- co idzie w parze z poprzednim punktem - brak P2W

- możliwość innego kontaktu z administratorstwem niż tylko w grze (niby wydaje się, że jakieś forum, czy chociażby Fikcyjny konto na FB serwerowe, ale nie zawsze)

- jakiś wyższy stopień trudności od obecnego MC, gdzie po godzinie gry całe eq masz dziaxowe

- coś, co wymagałoby współpracy kilku graczy

W sumie napisałam to co większość starych graczy by chciała, o czym czytałam wcześniej. W tej "innowacyjności" na pewno liczę na coś, co pozwoli na pewien rozwój postaci, rzeczy itd. Tak, żeby było po co grać, co odkrywać :)

Opublikowano

Tak na dobra sprawe jest tylko kilka dobrych serwerow, inne to po prostu serwery będące krótkotrwałymi.

W Minecrafta gram, bym z pewnością więcej grał gdyby powstał taki serwer.

Opublikowano

Osobiście bym wróciła na coś nowego, innowacyjnego i pograła z innymi graczami. Obecnie gram dość ostro zmodowanego minecrafta (FTB direwolf20) z ogarniętą ekipą (wszyscy 26+, tylko 2 młode latorośle, nad którymi czuwa rodzinka :P), ale czasami brakuje mi większej ilości ludzi, by wymieniać się doświadczeniem, przedmiotami, czy iść po porostu na jakiegoś bossa :) albo gdzie za 'hoc' (poprawnie chodź), dostawało się kicka, a za kilkukrotną recydywę nawet bana, gdzie administracja karała, mając faktyczne, twarde dowody na łamanie regulaminu.

Oprócz swojej innowacyjności, serwer powinien posiadać:

- premium, bo niestety te non przyciągają zbyt duże rzesze dzieciaków

- ogarniętego admina, który stawia serwer i zajmuje się nim 4fun, opłaca z własnej kieszeni i z ewentualnych dobrowolnych datków graczy, którzy dostają co najwyżej jakieś nic nie wnoszące rzeczy do gry np. rangę, kolorowy nick na chacie itd.

- co idzie w parze z poprzednim punktem - brak P2W

- możliwość innego kontaktu z administratorstwem niż tylko w grze (niby wydaje się, że jakieś forum, czy chociażby Fikcyjny konto na FB serwerowe, ale nie zawsze)

- jakiś wyższy stopień trudności od obecnego MC, gdzie po godzinie gry całe eq masz dziaxowe

- coś, co wymagałoby współpracy kilku graczy

W sumie napisałam to co większość starych graczy by chciała, o czym czytałam wcześniej. W tej "innowacyjności" na pewno liczę na coś, co pozwoli na pewien rozwój postaci, rzeczy itd. Tak, żeby było po co grać, co odkrywać :)

Młodość to nie problem, problemem jest ich "bluźniarskie" zachowanie. Czytając Twój post, pomyślałem sobie, że żeby zostali normalni, mili, czasem śmieszni, ale do granicy umiaru gracze, serwer musiałby być:

- zbyt nudny dla osób "wymyślarskich", czyli tu mowa o osobach młodszych,

- ciekawy dla graczy "ogarniętych".

Co do premium - to ostateczność. Spójrz: parę lat temu, gdy JJay nagrywał, to filmy miały po 200 tys. wyświetleń, MC, mniejsze co najmniej trochę mniej. Ale teraz, gdy powrócił, to milion zobaczył raz - w filmie powrotnym. Gdy zaczął nagrywać "normalne" gry, rzesza Armii Youtuberów odwróciła się do swoich fanów (by dać im zarabiać na filmach). Ja nie wiem, czy JJay zarabia na filmach, jest to możliwe, ale obiło mi się o uszy, że jego filmy to "dodatek".

I reasumując.

Jeżeli projekt będzie wystarczająco przyciągał normalnych ludzi, coś a'la Metin2, jakaś fabuła, coś hard, jakiś RPG, to rzesza trolli rozejdzie się do innych serwerów. Cała prawda.

Wróciłbym do Minecrafta, gdy wystartowałby taki serwer, no, "inny".

wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...