Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ankieta dotycząca powrotu do gry

DeQUK

Czy wróciłbyś do Minecrafta, gdyby pojawił się nowy, innowacyjny serwer  

345 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy wróciłbyś do Minecrafta, gdyby pojawił się nowy, innowacyjny serwer

• Tak
      134
    • Nie
      58
    • Nie wiem, to zależy od serwera.
      153

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak najbardziej tak. Te wszystkie serwery EasyHC I EasySurvival są bez sensu. Wszystkie takie same. No dobra jedynie może kolory na chacie są inne :D .

Sprzęt na którym pracuje :)

PŁYTA GŁÓWNA ASRock Z87 Extreme3 PROCESOR Intel CORE I5-4670K 3.4GHz KARTA GRAFICZNA Gigabyte GeForce GTX770 KARTA DŹWIĘKOWA Creative XFI Titanium HD CHŁODZENIE SilentiumPC Fortis HE1225 ZASILACZ Be Quiet! Pure Power L8-CM-630W
PAMIĘĆ RAM Kingston HyperX 2x4GB 1600MHz DDR3 DYSK SSD Plextor M5 Pro 2,5'' 128GB DYSK HDD Seagate 1 TB Barracuda ST1000DM003 NAPĘD DVD SAMSUNG S224BB OBUDOWA SilentiumPC Regnum L50 Pure Black SYSTEM OPERACYJNY Windows 7 Professional

• Odpowiedzi 188
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wróciłbym gdyby wszystko powróciło do wersji 1.5.x

508w00.jpg  LICZĘ NA +

Piszesz coś do mnie dodaj @I'm_rudy

Opublikowano

Jeśli nie byłby to kolejny monotonny serwer, tylko byłoby czuć powiew świeżości to czemu nie. Chętnie zagrałbym na jakimś innowacyjnym serwerze z pomysłami.

Opublikowano

Tak, jak dla mnie. Serwery dużą rolę wprowadzają w "życiu" gry. Te wszystkie serwery już się przejadły. Wyszły nowe wersje stworzone tylko przez Mojang nie w intencji graczy. Ale to ma się zmienić, bo wersja 1.9 ma być wersją przełomową od tego momentu sami dają pomysły jak i słuchają się graczy. W 1.9 ma być więcej rzeczy do PVP, bardziej rozbudują interfejs gry. Gra ma mieć więcej dodatków, jak i w wersji 2.0 -> Minecraft 2 do niego ma być dodana duża ilość nowości; ale w takim razie wszystkie decyzje co ma być dodane zostaną zaproponowane przez graczy. Jak dla mnie Minecraft, w tym momencie nie istnieje. Ale w wersji 1.9 ma dojść dużo ciekawych zmian a jeszcze dodam, że wprowadzenie UUID które dużo kłopotów sprawiły serwerom tak samo jak i odejście Bukkita z Mojangu, niby ten projekt zabrała firma md5(spigot.org), ale i tak te wszystkie błędy nie zostały naprawione. Moim zdaniem, dużo graczy wróci jak się zmieni to PVP i nie zapominajmy, że jeden z największych serwerów w Polsce (mc.s**f.net) też startuje równolegle z nową wersją. A tutaj możecie się wypowiedzieć na temat nowych dodatków w PVP które mają być dodane: 

Pozdrawiam, Sloowlyyy! :)

N0thing! :: = ;; :.>

Opublikowano

Są serwery innowacyjne w Polsce i naprawdę są świetne, nie ulega watpliwości jednak, że liczba takich serwerów jest bliska zeru, mimo tego, że możliwości jest naprawdę mnóstwo to i tak mało kto się tym zainteresuje i zrobi coś w tym kierunku, aby to wykorzystać.

Możliwości te są bardzo proste i mało skomplikowane, chodzi tutaj o: BukkitAPI, Commandblocki i nawet te wasze skrypty.

Natomiast nawet jak ktoś zrobi coś nowego, opisze całą fabułe i zdarza się, że reklama jest spora i świetna, to i tak po otwarciu ten serwer prezentuje się niedostatecznie i szczerze mówiąc nie znalazłem jeszcze dobrego serwera z tych super zapowiedzi.

W ogóle roześmiał mnie fakt, że właściciel tegoteż tragicznego i beznadziejnego serwera twierdził, że jego serwer będzie bardziej rozbudowany i lepszy od serwera, który tryb RPG wystartował rok temu :O

W każdym razie prawdziwy świetny serwer znam tylko jeden nie wliczając oczywiście swojego, bo samoocena jest nie ważna.

Opublikowano

Tak, jak dla mnie. Serwery dużą rolę wprowadzają w "życiu" gry. Te wszystkie serwery już się przejadły. Wyszły nowe wersje stworzone tylko przez Mojang nie w intencji graczy. Ale to ma się zmienić, bo wersja 1.9 ma być wersją przełomową od tego momentu sami dają pomysły jak i słuchają się graczy. W 1.9 ma być więcej rzeczy do PVP, bardziej rozbudują interfejs gry. Gra ma mieć więcej dodatków, jak i w wersji 2.0 -> Minecraft 2 do niego ma być dodana duża ilość nowości; ale w takim razie wszystkie decyzje co ma być dodane zostaną zaproponowane przez graczy. Jak dla mnie Minecraft, w tym momencie nie istnieje. Ale w wersji 1.9 ma dojść dużo ciekawych zmian a jeszcze dodam, że wprowadzenie UUID które dużo kłopotów sprawiły serwerom tak samo jak i odejście Bukkita z Mojangu, niby ten projekt zabrała firma md5(spigot.org), ale i tak te wszystkie błędy nie zostały naprawione. Moim zdaniem, dużo graczy wróci jak się zmieni to PVP i nie zapominajmy, że jeden z największych serwerów w Polsce (mc.s**f.net) też startuje równolegle z nową wersją. A tutaj możecie się wypowiedzieć na temat nowych dodatków w PVP które mają być dodane: 

Pozdrawiam, Sloowlyyy! :)
Po 1.9 będzie 1.10, nie 2.0.
Opublikowano

Po 1.9 będzie 1.10, nie 2.0.

Co ?!

Wersja 1.1 już była 3 lata temu, jak już to prędzej 1.91 lub 1.9.1, ale to bez sensu na 100% będzie 2.0

Opublikowano

Co ?!

Wersja 1.1 już była 3 lata temu, jak już to prędzej 1.91 lub 1.9.1, ale to bez sensu na 100% będzie 2.0

1.1 to 1.1, a nie 1.10.

Dinnerbone pisał o tym na twitterze.

Opublikowano

1.1 to 1.1, a nie 1.10.

Dinnerbone pisał o tym na twitterze.

Proponuję uczyć się matematyki:

1.100 = 1.10 = 1.1

W każdym razie 1.10 to jest to samo co 1.1

Opublikowano

Proponuję uczyć się matematyki:

1.100 = 1.10 = 1.1

W każdym razie 1.10 to jest to samo co 1.1

To są oznaczenia wersji, nie liczby small_subtle_facepalm.png

Równie dobrze mogliby dać 1.666.

Opublikowano

To są oznaczenia wersji, nie liczby small_subtle_facepalm.png

Równie dobrze mogliby dać 1.666.

Oznaczenie wersji gry to zmienna double co wiąże się z tym, że jeśli zrobiliby wersje 1.10 to byłoby wiele konfliktów związanych z porównywaniem wersji przy tworzeniu plugin'ów, nowych plików class do silnika.

Więc wątpię, aby chciałoby im się bawić z taką nieodpowiednią wersją.

Opublikowano

Oznaczenie wersji gry to zmienna double co wiąże się z tym, że jeśli zrobiliby wersje 1.10 to byłoby wiele konfliktów związanych z porównywaniem wersji przy tworzeniu plugin'ów, nowych plików class do silnika.

Więc wątpię, aby chciałoby im się bawić z taką nieodpowiednią wersją.

Aż spędziłem kilka sekund w Google

https://twitter.com/dinnerbone/status/427882146368598016

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...