Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ankieta dotycząca powrotu do gry

DeQUK

Czy wróciłbyś do Minecrafta, gdyby pojawił się nowy, innowacyjny serwer  

345 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy wróciłbyś do Minecrafta, gdyby pojawił się nowy, innowacyjny serwer

• Tak
      134
    • Nie
      58
    • Nie wiem, to zależy od serwera.
      153

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 188
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Według mnie serwer taki musiałby mieć po pierwsze klimat. Pamiętam jak dziś swój pierwszy, wtedy zakochałem się w minecrafcie :) Co prawda wtedy była inna społeczność, serwer miał 20 slotów, ale administracja była profesjonalna i zawsze miała czas dla graczy. Na serwerze były zamki w których można było się budować, istniały tajemnicze miejsca o których administracja milczała, przy odkryciu takiego czuło się dużą radość. Wyobraźcie sobie że zbudowałem sobie wtedy w jakimś lesie bazę niczym Robin Hood. Gracze którzy mnie tam znaleźli wcale nie atakowali i nie kradli przedmiotów chociaż mogli w łatwy sposób. Dało się porozmawiać, pograć razem...Raz nawet zaszła sytuacja gdy ktoś podpalił las a nie było administratora, zleciało się wtedy z 10 graczy z wiaderkami i wszyscy gasiliśmy pożar :) To było niestety bardzo dawno temu, chyba w 2011. Dzisiaj można tylko wspominać taką społeczność. Na liście popularnych serwerów widnieją tylko masówki z minigames. Na serwerach survival spotkanie innego gracza to jak spotkanie dzikiego zwierza które pragnie cię rozszarpać.

Chciałbym się przenieść w czasie i jeszcze raz zagrać na starych serwerach z tak wspaniałą społecznością.

Opublikowano

Osobiście bym nie wrócił. Od czasu wydania oficjalnej wersji Minecraft stał się bardziej RPG'iem niż survivalem który nie oddaje tak genialnego klimatu jak kiedyś. Chyba, że server byłby naprawde dobrym połączeniem obecnych zalet (o dziwo najnowsza wersja takowe posiada) i starych rozwiązań których Notch z Jebem się później pozbyli.

Opublikowano

Osobiście bym nie wrócił. Od czasu wydania oficjalnej wersji Minecraft stał się bardziej RPG'iem niż survivalem który nie oddaje tak genialnego klimatu jak kiedyś. Chyba, że server byłby naprawde dobrym połączeniem obecnych zalet (o dziwo najnowsza wersja takowe posiada) i starych rozwiązań których Notch z Jebem się później pozbyli.

O jakich zastosowaniach tutaj mówisz?

CAMDNAx.png

Opublikowano

O jakich zastosowaniach tutaj mówisz?

Chodzi mi tutaj o istnienie czegoś takiego jak "przetrwanie pierwszej nocy", ciekawą eksplorację podziemi, masowe przeprowadzki, itd. Dokładnie tak jak w to się grało 4/5 lat temu.

Opublikowano

Chodzi mi tutaj o istnienie czegoś takiego jak "przetrwanie pierwszej nocy", ciekawą eksplorację podziemi, masowe przeprowadzki, itd. Dokładnie tak jak w to się grało 4/5 lat temu.

A co myślisz jakby odejść od tych wszystkich norm Minecrafta i stworzyć coś nowego?

CAMDNAx.png

Opublikowano

A co myślisz jakby odejść od tych wszystkich norm Minecrafta i stworzyć coś nowego?

Z pewnością byłoby duże zainteresowanie, ale to wymaga ton pomysłów i pracy. 

Opublikowano

Z pewnością byłoby duże zainteresowanie, ale to wymaga ton pomysłów i pracy.

Właśnie o resztę się nie boję, tylko czy ogólnie Minecraftem jest jeszcze zainteresowanie.

CAMDNAx.png

Opublikowano

Może stwórzmy wspólnie ciekawy serwer? Każdy przecież wie co trzeba zmienić :D

Kiedyś myślałem, że jestem elfem, ale tata powiedział, że jestem nikim i tak już zostało....

vvv Potrafisz tworzyć serwer? Sprawdź! vvv

Poszukuję kogoś kto przygotuje mi serwer na wersję Pocket Edition. Oferuję opłacalną współpracę. Więcej info WYŁĄCZNIE na priv

Opublikowano

Nie mam wystarczającego doświadczenia z tworzeniem serwerów xD poza tym skończyłem dość dawno z Minecraftem, dokładnie to po wydaniu wersji coś koło 1.2.

Opublikowano

Ja już wróciłem. Moim zdaniem najlepszy tryb do gry to są serwery HARDCOR typu mchc/skkf. Świetna jest rozgrywka, sporo ludzi i mniej więcej co miesiąć nowe edycje z nowymi ulepszeniami i poprawkami.

Opublikowano

Chciałbym jeszcze dodać pewną myśl, mianowicie patrząc na polską scenę serwerów minecrafta można zauważyć jedną rzecz, prawie wszystkie zamykają się w tym co oferuje vanilla. Czyli czas akcji to jakieś średniowiecze z elementami fantastyki. Wielka szkoda, bo w tej grze można stworzyć wiele ciekawych uniwersów, np. dziki zachód, o właśnie, widział ktoś w ogóle taki serwer? albo o piratach, starożytnych chinach i ich ciekawej mitologii, lub o wikingach. Myślę że przebiły się nawet serwer oparty na superbohaterach z avengers, no bo kto by nie chciał pomachać młotem Thora :) Minecrafta kocham właśnie za to że ogranicza nas tylko wyobraźnia, a większość twórców serwerów niestety ma tą wyobraźnię bardzo skromną :(

Opublikowano

Chciałbym jeszcze dodać pewną myśl, mianowicie patrząc na polską scenę serwerów minecrafta można zauważyć jedną rzecz, prawie wszystkie zamykają się w tym co oferuje vanilla. Czyli czas akcji to jakieś średniowiecze z elementami fantastyki. Wielka szkoda, bo w tej grze można stworzyć wiele ciekawych uniwersów, np. dziki zachód, o właśnie, widział ktoś w ogóle taki serwer? albo o piratach, starożytnych chinach i ich ciekawej mitologii, lub o wikingach. Myślę że przebiły się nawet serwer oparty na superbohaterach z avengers, no bo kto by nie chciał pomachać młotem Thora :) Minecrafta kocham właśnie za to że ogranicza nas tylko wyobraźnia, a większość twórców serwerów niestety ma tą wyobraźnię bardzo skromną :(

Bardzo dobrze powiedziane, ale ogarnicza także kwestia techniczna - czy dana wersja będzie dobrze "chodziła" na komputerze gracza. Tutaj przykładowo API Bukkita 1.8 powiększyło się znacznie w kwestii 1.7, ale podobno słyszałem, że niektórzy mają problemy z tą wersją. Wiesz jak tutaj obecnie wygląda sytuacja ? 

CAMDNAx.png

Opublikowano

Dobrze było by wspomnieć że są jednak innowacyjne serwery. Co prawda ja znam tylko dwa polskie, ale to lepsze niż nic. Nie chcę reklamować, ale dam linki do ich publikacji

x

x

893961446222509646083.png

Opublikowano

Szczerze? Jakby pojawił się taki serwer dynamiczny, z nowym pomysłem, dobrym wykonaniem - z chęcią bym zagrała. Jestem pewna ,że na takim serwerze bym siedziała godzinami :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...