Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Helios2.pl [Dedyk] [Medium]

HELIOS2

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 935
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Serwer świetny, można pomyśleć, że zwykły, pospolity Medium, ale jak wejdziemy na serwer wcale tak nie jest. Godny polecenia, to na pewno, jedyne co mnie martwi to reklama, sam R3spect, nie zrobi Wam reklamy serwera, gdyż gra on na zbyt wielu serwerach, więc musicie coś szybko wymyślić, jakąś alternatywę typu Wallander, czy inni YouTubuerzy, bo inaczej długo nie utrzymacie się, a tutaj potrzeba minimum z 1000 graczy aktywnych popołudniami ^^

Opublikowano

Serwer świetny, można pomyśleć, że zwykły, pospolity Medium, ale jak wejdziemy na serwer wcale tak nie jest. Godny polecenia, to na pewno, jedyne co mnie martwi to reklama, sam R3spect, nie zrobi Wam reklamy serwera, gdyż gra on na zbyt wielu serwerach, więc musicie coś szybko wymyślić, jakąś alternatywę typu Wallander, czy inni YouTubuerzy, bo inaczej długo nie utrzymacie się, a tutaj potrzeba minimum z 1000 graczy aktywnych popołudniami ^^

Dziekujemy za opinie. R3SPeCT nam duzo dal, bo az z 50 osob rozkrecil serwer co teraz 441, a to dopiero poczatek. Rozmawialismy juz z Wallanderem i mowil on, ze niezbyt ufa nowym w branzy (chyba trauma po Zakrea). Jedyne co go moze przekonac to pozytywny odbior serwera przez jego widzow. Trwaja takze rozmowy z Uzurpatorem i probujemy dobic sie do DIIIM2 i NoPerfect.

Opublikowano

Co jak co ale dawno nie widziałem takiego zaangażowania administracji. Mam nadzieje,że to nie minie jeżeli uzyskacie większą ilość graczy. Nie spoczywajcie na laurach. Wiele projektów się na tym przejechało. Na razie polecam. Może zawitam.

#rein

Opublikowano

Co jak co ale dawno nie widziałem takiego zaangażowania administracji. Mam nadzieje,że to nie minie jeżeli uzyskacie większą ilość graczy. Nie spoczywajcie na laurach. Wiele projektów się na tym przejechało. Na razie polecam. Może zawitam.

Dzieki i zapraszamy :)

Poprawicie drop ulepszaczy.Bo na plu jest dropi (na serio)

Nadal slabo dropia?

Opublikowano

Na pewno raty serwera są odpowiednio dopasowane. Drop z Metinów został zoptymalizowany zatem nie spotkamy się z masą nikomu niepotrzebnych itemów. Na plus również dodanie dropu z mini-bossów typu Bo,Goo-Pae czy Best Kapitan. Niby bodzio, 5bon, zmianki/dodania i los na loterie, a potrafią te rzeczy umilić grę. Jedyna rzecz, która wymaga drobnej poprawy, to drop przepustek na WO. Dungeonów raczej nie ma zbyt dużo, więc przydałoby się umożliwić każdemu taką wyprawę. Ponoć dropią ze Szkat. Triumfu, jednak szansa jest na tyle mała, że otwierając je możemy się jej(przepustki) nie doczekać. Prawdopodobnie dropi również z Wodza Orków, ale ze względu na znaczną poprawę ilości graczy zabicie go graniczy z cudem. Dodanie dropu medali do bossów małp, to na pewno krok ku poprawie gry, jednak boss jest jeden na 15min(wszystkie CH), co przy rosnącej liczbie graczy za dużo nie zmieni toteż proponowałbym rozważenie dodania dropu medali do metków w M2, dolinie(oczywiście nie 100%) lub wymiany książek/medali na nie(po uzbieraniu 800 sztuk zbieranie pelerynek traci sens).

Pozdrawiam

Opublikowano

Na pewno raty serwera są odpowiednio dopasowane. Drop z Metinów został zoptymalizowany zatem nie spotkamy się z masą nikomu niepotrzebnych itemów. Na plus również dodanie dropu z mini-bossów typu Bo,Goo-Pae czy Best Kapitan. Niby bodzio, 5bon, zmianki/dodania i los na loterie, a potrafią te rzeczy umilić grę. Jedyna rzecz, która wymaga drobnej poprawy, to drop przepustek na WO. Dungeonów raczej nie ma zbyt dużo, więc przydałoby się umożliwić każdemu taką wyprawę. Ponoć dropią ze Szkat. Triumfu, jednak szansa jest na tyle mała, że otwierając je możemy się jej(przepustki) nie doczekać. Prawdopodobnie dropi również z Wodza Orków, ale ze względu na znaczną poprawę ilości graczy zabicie go graniczy z cudem. Dodanie dropu medali do bossów małp, to na pewno krok ku poprawie gry, jednak boss jest jeden na 15min(wszystkie CH), co przy rosnącej liczbie graczy za dużo nie zmieni toteż proponowałbym rozważenie dodania dropu medali do metków w M2, dolinie(oczywiście nie 100%) lub wymiany książek/medali na nie(po uzbieraniu 800 sztuk zbieranie pelerynek traci sens).

Pozdrawiam

Szanse na przepustke poprawimy, ew. dodamy jej drop do metkow w m2 czy cos, a co do medali to zobaczymy jak bedzie to wygladac na rynku.

Opublikowano

@HELIOS2

Z tymi ulepszaczami to naprawde jest masakra, myślę ze dodanie dropu szkat z ulepkami było by zajebistą opcją.

@ Co do medali, one dropią w każdym lochu ? 1h dropiłem na 30 poziomie w lochu 1 i nic;p

Opublikowano

@HELIOS2

Z tymi ulepszaczami to naprawde jest masakra, myślę ze dodanie dropu szkat z ulepkami było by zajebistą opcją.

@ Co do medali, one dropią w każdym lochu ? 1h dropiłem na 30 poziomie w lochu 1 i nic;p

Mamy pomysl, aby dodac 50% szansy na drop medalu z metinow 25, co o tym sadzisz?

Opublikowano

Dobry pomysł, może jeszcze w cienia (Żeby te 40-50 poziomy też miały na czym zarobić).

A co z tymi szkatkami? Myslicie o ich wprowadzeniu ?

@@ Czesto wywala, zwłaszcza jak się włącza berka i zielone potki, poprawcie to bo DT jest ciężko zrobić zwłaszcza jak wywala już na 3/4 piętrze..

Opublikowano

Medale lecące z metinów 25 i 45 to naprawdę dobry pomysł. 
Ulepszacze typu stłuczona porcelana, czrny uniform itp nie leca. Niby na co to komu ale eq 20lvl +9 chcialem dobić :D
Pomysł z bodziami z bossów w m2, i 5b z bosów w m1 jest iście epicki.
Przeszkadza mi tylko blokowanie expa od 35lvl. Mogło by być od 18 :D

EDIT:
Konia podobno karmić nie trzeba, do czego więc Zioła z małp? Może je u NPC na medale by się dało wymieniać 

Opublikowano

Medale lecące z metinów 25 i 45 to naprawdę dobry pomysł. 

Ulepszacze typu stłuczona porcelana, czrny uniform itp nie leca. Niby na co to komu ale eq 20lvl +9 chcialem dobić :D

Pomysł z bodziami z bossów w m2, i 5b z bosów w m1 jest iście epicki.

Przeszkadza mi tylko blokowanie expa od 35lvl. Mogło by być od 18 :D

EDIT:

Konia podobno karmić nie trzeba, do czego więc Zioła z małp? Może je u NPC na medale by się dało wymieniać 

W sumie bezsensu je dodalismy

Opublikowano

Cześć, opisze mi ktoś szybko czy warto grać? 

Moje pytania:

1. Z opisu jest medium, ostatnio z kumplem szukamy hard/medium, lecz z tego co widzę server ma reklame i jest chyba ogarnięty. Pytanie czy server na dłużej? Gdzieś na miesiąc minimum?

2. W ile wbije 80 lvl? 

3. Czy warto robić dropki pokroju WP 75 lvl na DT etc.

4. Jak z bonowaniem itemków? U respecta na filmie widze że ma 500 zmianek, więc o bony chyba nie trudno w eq? (w sensie eq perf)

5. Ile osób na servie online? (w godzinach szczytu i nie)

Opublikowano

@ UP

- ogólnie to serwer ciekawiy, cały czas modernizują.
- Około 2 DNI dobrego expa może wbijesz 80 LVL

- Hmm obecnie, na DT chyba sie nie opłaca (NP mnie często loga, zrobienie DT graniczy z cudem xD 4 wyprawy i 4x logło)

- Do 60 poziomu miałem gdzieś 500 zmianek + 500 dodań

- Z tego co wiem to obecnie jest to liczba 250-350 Osób

Polecam, jednak pytanie co do tego na jak długo to zależy od administracji i ich aktualizacji, na obecna chwile jest dobrze.

@@ Adminie

- Co z tym DT? Bodym np nonstop mnie wyrzuca ( Nie od neta bo szamanka np zostaje)

- Co z fryzurami na szamanke? Odbugowane?

- Co z szkatkami z ulepszaczami ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...