Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sh4ke

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@Feezy a będą wprowadzone ponownie 4sloty do logowania jak wcześniej?

I3QiiEX.png

And if you're not down with that, we got 2 words 4 ya

FxMQtFh.jpg Essential

Opublikowano

Jakimś dziwnym trafem zostało ukradzione mi eq. Nikt nie znał moich danych do logowania.
Administracja powiedziała, że nie może nic z tym zrobić.
Na serwerze grało się dość przyjemnie, ale ze strony administracji zero pomocy.

Opublikowano

Jakimś dziwnym trafem zostało ukradzione mi eq. Nikt nie znał moich danych do logowania.

Administracja powiedziała, że nie może nic z tym zrobić.

Na serwerze grało się dość przyjemnie, ale ze strony administracji zero pomocy.

Jakby ktoś jeszcze miał problem z czytaniem ew. z zrozumieniem 

"Uwaga!Administracja nie ponosi odpowiedzialności za kradzieże kont ani przedmiotów w grze z tytułu kradzieży."

Macie w grze opcję blokada postaci.

Nie róbcie takich samych loginów haseł jak na innych serwerach.

Opublikowano

Jakby ktoś jeszcze miał problem z czytaniem ew. z zrozumieniem 

"Uwaga!Administracja nie ponosi odpowiedzialności za kradzieże kont ani przedmiotów w grze z tytułu kradzieży."

Macie w grze opcję blokada postaci.

Nie róbcie takich samych loginów haseł jak na innych serwerach.

Śmiesznym faktem jest to, że nie tylko mi "uciekło" trochę eq.

Hasło zmieniam przy każdym kolejnym serwerze.

Niestety administracji trudno wejść w logi i sprawdzić kto logował się na konto i wyjaśnić sprawę.

Opublikowano

Śmiesznym faktem jest to, że nie tylko mi "uciekło" trochę eq.

Hasło zmieniam przy każdym kolejnym serwerze.

Niestety administracji trudno wejść w logi i sprawdzić kto logował się na konto i wyjaśnić sprawę.

no i pewnie admin cie okradł, no ja p******e ludzie.

Opublikowano

Nowy klient OGROMNY minus, nowa oprawa graficzna to jakiś żart.

2 sloty na konta zamiast 4, brak ch5, ch6 przy logowaniu. Zmiana kanału niby działa. Niby, bo mogę zmienić na ch1, ch2, ch3, przy wyborze pozostałych wyświetla komunikat o nieprawidłowym haśle, bądź loginie. 

A co do sprawy o kradzież - nigdy nie zrozumiem tego, że administracja ma na to po prostu wyjebane. Rozumiem, że nie oddadzą eq - ok, ale jaki problem sprawdzić, na jakie konto zostało ono przełożone, i jakie są powiązania miedzy właśnie tym kontem z innymi (bo ktoś może je trzymać na jakimś 1 lvlu)

EDIT:

a teraz wróciłem i się zalogować nie mogę. "Zostaniesz połączony z serwerem...", 5min później to samo.

Opublikowano

A co do sprawy o kradzież - nigdy nie zrozumiem tego, że administracja ma na to po prostu wyjebane. Rozumiem, że nie oddadzą eq - ok, ale jaki problem sprawdzić, na jakie konto zostało ono przełożone, i jakie są powiązania miedzy właśnie tym kontem z innymi (bo ktoś może je trzymać na jakimś 1 lvlu)

Wyjebane ?

To może wyjaśnie Ci na czym polega problem z kradzieżami. Wiesz dlaczego ? Bo mimo że nie jestem GM to wiem na czym to polega.

1. Ludzie są debilami i pożyczją sobie konta, ot tak żeby więcej wyekspić czy co się robi w tej grze i większości przypadków kradzieże polegają na tym że ktoś kto zna hasło i po prostu się loguje, przerzuca przedmioty i logout.
  2. Do tego jak dziesięć osób ma dostęp do konta to 10 razy większe jest to że utracicie konta. Im więcej osób ma dostęp do konta tym więcej adresów IP będzie w logach.
  3. Skoro o logach mowa to tylko dwóch administratorów ma dostęp do logów z gry (ja oraz technik). Nikt więcej nie ma dostępu do tak wrażliwych danych. Więc tylko dwie osoby mogą sprawdzić co się stało z twoimi itemami z czego jedna osoba jest technikiem i nie ma czasu jak wie że są bugi a druga nie jest nawet GM.
  4. Osoby co myślą że tak ładnie i przyjemnie się przegląda logi to niech sobie pomyślą jak to fajnie jest grzebać w bazie danych która ma parenaście gigabajtów. Napisanie jednego zapytania to może kwestie sekund ale załadowanie tego i znalezienie potrzebnego elementu trwa torchę dłużej.
  5. Gracze jak kradną to nie są głupi, przerzucają przez ziemie przedmioty i nie da się zlokalizować przez które konta przechodziły przedmioty. Możemy szukać po IP ale jak ktoś ma zmienne IP oraz pięciu innych znajomych loguje się na konto to ciężko znaleść adres IP który nie pasuje.
  6. Gracze odpowiadają za swoje konto, nie administracja. Skąd my możemy wiedzieć komu dawałeś hasło, czy nie masz trojana na windowsie itp. Możemy wprowadzić uwierzytelnianie dwu-stopniowe (za pomocą SMS) ale ile osób będzie z tego korzystać ? Skoro i tak większość osób dzieli się swoim kontem z innymi.
  7. Gracze nie zmieniają haseł, przy rejestracji podadzą hasło i tyle, koniec. Dodatkowo ustawiają sobie takie samo hasło jak na innych serwerach (które mają wycieki baz danych)

EmEryT 

PetardaStudia Official!

Opublikowano

Dalej nawalone jest tych misji jak na pierwszym Cradosie ?

Dodacie licznik na stronę główną ? Ile ludzi gra w godzinach szczytu ?

Jest mniej misji. Ludzi w godzinach szczytu ~~700-800.

Kiedy będzie znowu 6 channeli?!

Things have changed. Forever.

314x177-many-faces-of-aj-lee.jpg

Opublikowano

Dalej nawalone jest tych misji jak na pierwszym Cradosie ?

Dodacie licznik na stronę główną ? Ile ludzi gra w godzinach szczytu ?

Misji dużo mniej i łatwiej się je wykonuje niż ostatnio.

Screen z przed chwili :

54815619713124826814.jpg

Dodajcie dodatkowe miejsca na zapisy haseł i logowanie na channele 5 i 6 xD

Opublikowano

Jest mniej misji. Ludzi w godzinach szczytu ~~700-800.

Kiedy będzie znowu 6 channeli?!

Nupie cały czas są :* ESC -> Zmień CH i masz 6x 

Opublikowano

Nupie cały czas są :* ESC -> Zmień CH i masz 6x

Tylko ja mam tak, że jak klikam na CH4-CH6 przy zmianie kanału to wyskakuje "Nieprawidłowa nazwa lub hasło"? :x­

tenor.gif

Opublikowano

DcC6hjl.jpg

Także ludzi całkiem sporo :D

Niestety na siłę administracja próbuje zmieniać niektóre rzeczy. Ten nowy klient jest o wiele gorszy od poprzedniego.

up

nie tylko ty...

Opublikowano

Tylko ja mam tak, że jak klikam na CH4-CH6 przy zmianie kanału to wyskakuje "Nieprawidłowa nazwa lub hasło"? :x­

Czasami też tak mam, a innym razem wgl. nie przenosi na inne CH.

Opublikowano

Będzie poprawione ;)

"Problemem nie jest problem.

Problemem jest twoje nastawienie do problemu."

http://fabko.ovh - technik serwerów csgo:-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...