Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bambus3k™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W Yangach chodzi o to, że przedmiot się ciężko sprzedaje, trzeba znaleźć kupca, podyskutować. Yang to taki "przedmiot", który od razu każdy kupi, bo wie, że nie straci. Za to zainwestuje w grze. Dlatego yang stanowczo nie na allegro. Przeglądałem serwery, na których gracze sprzedawali Yang i od razu niszczyło to gospodarkę, a gracze błagali (niestety bezskutecznie), by zbanowano tych co wystawiali Yangi.. Kto wie, ten wie o jakich serwerach mówię.

ale słuchaj, przecież jeżeli ktoś będzie chciał kupić yangi za złotówki, to kupi SM, kupi kupon i sprzeda na rynku, tylko w tym momencie wy zarabiacie, to chyba chodzi o to, że nie chcecie konkurencyjnosci ze strony graczy

btw. ja znam taki server, na którym były sprzedawane yangi brane "znikąd" co i tak nie zniszczyło mocno gospodarki servera i nie wywołało hiperinflacji, a ludzie nadal grali. to jak pojedynczy czy nawet grupa lepszych graczy sprzedających ograniczoną ilość, bo żeby je nadropić to trzeba posiedzieć mogłaby zniszczyc gospodarke?

• Odpowiedzi 560
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Owe przedmioty są do zdobycia z Dungeonów oraz itemshop ;)

Wszystko co jest w IS prócz petów można zdobyć podczas rozgrywki.

Czyli rozumiem że pieczęć np. Dzika wojennego będzie dostępna w grze? Czy będzie jakiś system jak na s1 z pieczęciami wierzchowców?

wHgO0WT.gif

Opublikowano

ale słuchaj, przecież jeżeli ktoś będzie chciał kupić yangi za złotówki, to kupi SM, kupi kupon i sprzeda na rynku, tylko w tym momencie wy zarabiacie, to chyba chodzi o to, że nie chcecie konkurencyjnosci ze strony graczy

btw. ja znam taki server, na którym były sprzedawane yangi brane "znikąd" co i tak nie zniszczyło mocno gospodarki servera i nie wywołało hiperinflacji, a ludzie nadal grali. to jak pojedynczy czy nawet grupa lepszych graczy sprzedających ograniczoną ilość, bo żeby je nadropić to trzeba posiedzieć mogłaby zniszczyc gospodarke?

­No właśnie, czemu mają odcinać sobie takie źródło zarobku? Ty pewnie jakbyś miał serwer to byś zezwolił na to, żeby zarabiać mniej. Thys ys byznes.

tenor.gif

Opublikowano

Dobra no to wiec bedzie duzo aukcji krzak bez sensu troche no ale jak chcecie 

nikt nikomu nie psuje bo oni zarabiaja tak i tak a i gracze moga cos zarobic ktorzy i tak wydadza w is -,- 

1098661510207295168367114346251903210680

Opublikowano

aa no bambusku, pytanie mam. czy przyczyniłem się w jakiś sposób do zniszczenia wam gospodarki na s1 sprzedając troche yangów za 400-500 zł?

no i ostatnia sprawa, bo widzę że ta rozmowa sensu mało ma, nie boli mnie to, że yangow sprzedawać nie będzie można bo i tak znajdzie sie sposób, żeby to robić bez problemu. boli mnie tylko to, że jako dorośli faceci, nie macie jaj, żeby powiedzieć "chcemy się po prostu więcej nachapać, dlatego taka wzmianka w regulaminie" pis you

Opublikowano

aa no bambusku, pytanie mam. czy przyczyniłem się w jakiś sposób do zniszczenia wam gospodarki na s1 sprzedając troche yangów za 400-500 zł?

Na chwilę obecną musimy to przemyśleć, przedyskutować.

50596142255057180250.png

Opublikowano

huh, idąc tym tropem, to czemu mają sobie jeszcze nie dołożyć kolejnego zarobku sprzedając yangi na allegro? 

@>WhyNot< tak swoją droga, wchodzisz im tak bardzo do dupy, bo chcialbys dostac tego moda na forum czy jest inny powód?

Jakiego moda? o.O Nie wiedziałem, że odpisywanie innym i pisanie prawdy to "wchodzenie do dupy". Ale dobrze, żyj dalej w swoim dziwnym świecie.

Jakiś administrator napisze czy zamierzacie ogarnąć to forum? ;x­

tenor.gif

Opublikowano

Na chwilę obecną musimy to przemyśleć, przedyskutować.

Dziekuje bardzo ze sie nad tym zastanowicie  ja podkresle ze jak ktos wystawi xxx yang na allegro wtedy mozna podjac kroki oczywiscie zgadzam sie z Toba w 100% ale jezeli beda to ilosci naprawde zdobywane legalnie to nie widze problemu ograniczy to aukcje typu krzak a tylko zwiekszy rywalizacje 

zastanowcie sie nad tym nie chcemy Wam zaszkodzic 

1098661510207295168367114346251903210680

Opublikowano

@2xup, a w jakim dziale..? Bo mamy też dużo pracy jak na dzień przed startem i wszystkiego nie da rady ogarnąć.

We wszystkich.... Co dział to spam i wyzwiska. No cholera jasna, zatrudnijcie jeszcze kogoś, bo kto to widział, żeby 1 admin na forum sie tym zajmował i nie spełniał do końca swojej roli!

Hard work is adversary of adversity.

Opublikowano

A jaki w tym problem legalnie to ominąć?
Zamiast sprzedawać yang na allegro wystarczy za te yang skupić jakieś wartościowe przedmioty typu bojowiec/militar/medale/sm/perły itd a następnie wystawiać przedmioty na allegro.
Zamiast kupować 1kk za 10zł to ktoś kupi przedmiot warty 1kk za 10zł i go sprzeda za yang.

Opublikowano

ehhh szkoda Mi tylko jednego...Ze tym serwerem wyjebiecie 99% serwerow polskich :3

Zagram bo to bedzie k***a kosmos <3

Bambus! Good Job ^^

Opublikowano

co to za problem dodać metodę płatności paysafecard? Proszę o odp administracji ,metoda ta jest wygodna i wielu ludzi z niej korzysta dlaczego tego nie ma (jak narazie)?

Opublikowano

Szukam jakiejś ekipy która będzie grała na spokojnie z TS3

Pisać na PW

@OFF 

Jaki + ekwipunku na start?

:lenny: :lenny: Gracz Metin2 oraz YouTuber dla Fun'u :lenny: :lenny:

Nagrywam Serie / Zapowiedzi / GamePlay'e

Kanał -> KLIKNIJ TUTAJ

Opublikowano

m2 - 1 ku

m3 - 2 ku

m4 - 3 ku

m5 - 4 ku

m6 - 5 ku

m7 - 6 ku

m8 - 7 ku 

m9 - 8 ku

m10-9 ku

G1-10 ku

Łącznie 55 ku. 

Jeżeli ktoś wbije skill z m6 na m7 to jest do przodu o bardzo dużo yang/czasu w stosunku do osoby która wbije nawet z m7 na m8...

Proponuję trochę zmieniony system ku

Na m2 - 1 ku

Na m3 - 2 ku

Na m4 - 3 ku

Na m5 - 4 ku

Na m6 - 5 ku

Na m7 - 6 ku

Na m8 - 1 ku 

Na m9 - 1 ku

Na m10-1 ku

Na G1-1 ku

Przypominam o tym...

Opublikowano

co to za problem dodać metodę płatności paysafecard? Proszę o odp administracji ,metoda ta jest wygodna i wielu ludzi z niej korzysta dlaczego tego nie ma (jak narazie)?

Może dlatego, że musi być założona firma itp? ­

tenor.gif

Opublikowano

Te raty jak na pl będą? Troche nie ogarniam bo jak by ktoś inny postawił drugiego pla to by było, że w tych czasach ludzi chcą easy i mają dość hardów,a tu takie ciepłe przyjęcie.

Opublikowano

Przy systematycznym czytaniu z radami pustelnika 1 skill bedziemy robic 14 dni..   14x4 mamy 56 ku gdzie z uzyciami zwojow czas pewnie bedzie skrocony o 7 dni.. no faktycznie trzeba wprowdzic 10 ku do g zeby co poniektorzy w 1 dzien wbili to :) nie przesadzajmy.. z tymi ku nie jest tak zle.. mysle ze w 6h azdy body zarobi na te 4 aury a pozniej tylko systematycznie wbijac.. a i jeszcze ozliwosc wejsca od m7.. najlepsi moga miec aure na g1 nawet  w kilka dni.. :) luuuudzie to nie bedzie pl.. zwoje i rady beda dropac.. a jak bedzie multum ludzi rynek bd tym zasypany :)

Opublikowano

Te raty jak na pl będą? Troche nie ogarniam bo jak by ktoś inny postawił drugiego pla to by było, że w tych czasach ludzi chcą easy i mają dość hardów,a tu takie ciepłe przyjęcie.

Ale tu jest bambus3k najlepszy technik ever <3

+ reklamą serwera jest sama nazwa.

Najlepszy serwer MT2. Mam nadzieję że FuBu ogarnął się i już nie zrobi takich błędów jak na s1.

:lenny: :lenny: Gracz Metin2 oraz YouTuber dla Fun'u :lenny: :lenny:

Nagrywam Serie / Zapowiedzi / GamePlay'e

Kanał -> KLIKNIJ TUTAJ

Opublikowano

Dostanę bryłkę na start od Fubu ? Na dobry początek gry ; /

Neutral

Nie będzie bryłek.

Nie wiem na co narzekacie. Może jest i trudniej niż na S1 ale jedno jest pewne klimat będzie nieziemski. 

BH powraca ;D

Klimat może być zepsuty sajko Pompy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...