Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Invoria s2 [Dedyk] [Easy/Medium]

Quarel™

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja tam tez zakonczylem gre na invori z powodu chodzenia setki razu na dungi i tak jak kolega up pisal ze niema jak zarobic s na sm nie wydam ani zl

Opublikowano

Ja tam tez zakonczylem gre na invori z powodu chodzenia setki razu na dungi i tak jak kolega up pisal ze niema jak zarobic s na sm nie wydam ani zl

Nie ma jak, czy nie umiecie ;) Ja grając 2-3 godziny na dzień zarabiam 2-5 kkk dziennie... Nie robiąc (już bo mi się znudził ) ani jednego Yeraka. Więc wydaje mi się że to czyste lenistwo a nie brak możliwości. Wystarczy chcieć, i nie trzeba jak niektórzy twierdzą - klepać Yeraka 24/dobę.

54169037467327365173.png

Opublikowano

warto grać na tym serwerze czy nie bardzo?

dużo ludzi gra?

Nie polecam serwera,poczytaj wyżej dlaczego to sie dowiesz

79160594027661829163.png

Opublikowano

Nie polecam serwera,poczytaj wyżej dlaczego to sie dowiesz

Napisz dlaczego ?? Czy po prostu nie potrafisz się przyznać , nie masz argumentów albo że grać na nim nie potrafisz :) :)

54169037467327365173.png

Opublikowano

Nie ma jak, czy nie umiecie ;) Ja grając 2-3 godziny na dzień zarabiam 2-5 kkk dziennie... Nie robiąc (już bo mi się znudził ) ani jednego Yeraka. Więc wydaje mi się że to czyste lenistwo a nie brak możliwości. Wystarczy chcieć, i nie trzeba jak niektórzy twierdzą - klepać Yeraka 24/dobę.

Skoro taki jesteś za przeproszeniem z*******y i wszystko najlepiej wiesz to proszę oświeć nas jak zarabiasz te 2-5kkk dziennie. :)

Opublikowano

Skoro taki jesteś za przeproszeniem z*******y i wszystko najlepiej wiesz to proszę oświeć nas jak zarabiasz te 2-5kkk dziennie. :)

Na pewno , sądząc po tym co wypisujesz lepiej mi to idzie niż tobie, i przynajmniej potrafię nie tak jak ty ( wnioskując po tym co wypisujesz na forum :)).

4 minuty - tyle zajmuje mi Mrok. Saprey - odłamki i szkaty. Proste, logiczne. I nie muszę klepać jak niektórzy jęczą , ciągle Yeraka.

O zapomniałem - czasami też poświęcę trochę na bicie metków na mapie 200 żeby przepustki na Mrok zdobyć jakbyś nie wiedziała.

Skoro nie potrafisz, to się naucz, poczytaj poradniki, popytaj, nie udawaj sztucznie mądrej i obeznanej. Co dziennie sprzedaję po 10-15 odłamków, około 20 skrzyń. Szybko łatwo i przyjemnie. zajmuje mi to 2-3 h plus minus, żebyś się nie czepiała , minut ci nie wypiszę.

Przeliczając - odłamek 200kk, szkata 200kk - sumować Ci to ?? Czy potrafisz ogarnąć całość ?? Nie zdarzyło mi się jeszcze żeby na sklepie coś zostało. Tak oto tym sposobem mam ponad 100 bryłek cyrkonu w jakieś 2 tyg , poświęcając do 3 h dziennie.

Chyba że nie wiedziałaś o czymś takim jak Saprey... :)

P.S - żeby się ktoś nie czepiał i nie jęczał - to nie jest poradnik dla nowych graczy. To odpowiedź i poradnik dla takich pokroju Aika, i innych którzy jęczą tutaj bo na lvl 200+ nie wiedzą jak zarabiać i twierdzą że się nie da bez chodzenia na Yeraka i że grać się nie opłaca.

54169037467327365173.png

Opublikowano

Na pewno , sądząc po tym co wypisujesz lepiej mi to idzie niż tobie, i przynajmniej potrafię nie tak jak ty ( wnioskując po tym co wypisujesz na forum :)).

4 minuty - tyle zajmuje mi Mrok. Saprey - odłamki i szkaty. Proste, logiczne. I nie muszę klepać jak niektórzy jęczą , ciągle Yeraka.

O zapomniałem - czasami też poświęcę trochę na bicie metków na mapie 200 żeby przepustki na Mrok zdobyć jakbyś nie wiedziała.

Skoro nie potrafisz, to się naucz, poczytaj poradniki, popytaj, nie udawaj sztucznie mądrej i obeznanej. Co dziennie sprzedaję po 10-15 odłamków, około 20 skrzyń. Szybko łatwo i przyjemnie. zajmuje mi to 2-3 h plus minus, żebyś się nie czepiała , minut ci nie wypiszę.

Przeliczając - odłamek 200kk, szkata 200kk - sumować Ci to ?? Czy potrafisz ogarnąć całość ?? Nie zdarzyło mi się jeszcze żeby na sklepie coś zostało. Tak oto tym sposobem mam ponad 100 bryłek cyrkonu w jakieś 2 tyg , poświęcając do 3 h dziennie.

Chyba że nie wiedziałaś o czymś takim jak Saprey... :)

P.S - żeby się ktoś nie czepiał i nie jęczał - to nie jest poradnik dla nowych graczy. To odpowiedź i poradnik dla takich pokroju Aika, i innych którzy jęczą tutaj bo na lvl 200+ nie wiedzą jak zarabiać i twierdzą że się nie da bez chodzenia na Yeraka i że grać się nie opłaca.

Co ty chłopie,lepiej być pustą idiotką na mpc.Co z tego że jej sie Yerak znudził,skoro to najlepszy na tę chwile i najszybszy zarobek.Na PL jak sie grało to 24/7 DT sie ciskało,i czy ktoś płakał?? No nic,i tak baranowi nie przetłumaczysz.

Opublikowano

Jak nie che się komuś chodzić na bossy to dung 170. Yangi + ulepszacze z bossa. Ja już doszedłem do tego stopnia, że rano wbijam tam 5 postaciami, na każdej monetka z IS na yang kupiona za SMy z GRY, a nie "za sms z telefonu mamy". Wieczorem wracam, 2-3 postacie czasami lognie, a na pozostałych jest od 1,5 do 3kkk zależnie od lagów, kiedy logło i czasami autoclicker do pelerynek się wiesza. A w sumie daje mi to 3-5kkk dziennie kiedy mnie nawet przy kompie nie było.

Teraz już trochę kończę dunga 170, wbijam wyższy level, eq mam już ustawione do 220+3-4 a co będzie później o się okaże. Prawdopodobnie tak jak Orbitek będę ubijam Spareja, metki na mapie 180-200 za broszkami i kryształami na sell bo ładnie schodzą, a potem kolejny max level, pewnie zmienią nieco sposobu ulepszania eq na 220, bo jak wprowadzą 230 i nowy set, to zapewne zrobią coś z eq na 220.

Jeśli nie ubędzie do tego czasu zbyt wiele ludzi, administracja nie osiądzie na laurach i serwer pozostanie jakim jest, to będzie wszystko super. A zmiany wchodzą ciągle i większość na lepsze.

Teraz początkiem kwietnia wejdą SMy za PSC, to oddział graczy niemających dostępu do przelewów, a nie chcący korzystać z nieopłacalnych SMS na pewno zacznie sprzedawać eq z ISa, Kupony także powinno znowu być z tym dobrze.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

Serwer powiem 5/10.

Gra dużo osób, jest ciekawy system ulepszeń. 

Ale dość szybko się nudzi bo ma ogrom wątków do wykonania (misje, lvl, dungi, zielarstwo, alchemia, itp.)

Najbardziej dołuje myśl, że nawet po wbiciu 220lvla będziesz musiał zapierdzielać zrywać kwiatki żeby mieć Rosy na Ludzi/HP i wykonywać po raz 3432784 te same dungi by zdobyć IP na powiedzmy Lizaka który kończy się dość szybko :)

Opublikowano

Serwer powiem 5/10.

Gra dużo osób, jest ciekawy system ulepszeń. 

Ale dość szybko się nudzi bo ma ogrom wątków do wykonania (misje, lvl, dungi, zielarstwo, alchemia, itp.)

Najbardziej dołuje myśl, że nawet po wbiciu 220lvla będziesz musiał zapierdzielać zrywać kwiatki żeby mieć Rosy na Ludzi/HP i wykonywać po raz 3432784 te same dungi by zdobyć IP na powiedzmy Lizaka który kończy się dość szybko :)

Przecież za yeraka wpada tyle IP że głowa mała. Chwila roboty i masz 300 IP ;) 

Opublikowano

Po 1. Pokaż mi gdzie napisałam, że biduje na tym serwie.

Po 2. Pokaż gdzie napisałam, że muszę klepać yeraka 24/7, żeby coś mieć.

Po 3. Nawet żałuję, że w ogóle się do Ciebie zwróciłam z pytaniem bo widać jaka jest różnica między tym co piszę, a tym co Ty ROZUMIESZ.

Możliwe ze w kwietniu.

I co zwiększycie max lv, dodacie nowe sety z eq?

Czy to jest jakaś konkretna wizja czy wasze zwyczajowe "możliwe","chyba","może","kiedyś"?

@Dardo20 - do matki się tak zwracaj, która miała (nie)szczęście Cie wygrać w loterii. Raporcik leci.

Opublikowano

2-5kkk dziennie, przecież przy odrobinie chęci to normalne, nawet na WW NADAL tyle idzie wycisnąć, robiąc ww 10 minut w 3h mamy 2kkk.

Cały czas ktoś obala Twoje argumenty, które nie mają sensu, a Ty nadal swoje. 

Nawet na głupich KWIATKACH, które możesz zrywać na każdym poziomie ludzie zarabiają. Wystarczy chcieć a nie narzekać na mpc. 

52287137559562145640.png

Opublikowano

Po 2. Pokaż gdzie napisałam, że muszę klepać yeraka 24/7, żeby coś mieć.

Po 3. Nawet żałuję, że w ogóle się do Ciebie zwróciłam z pytaniem bo widać jaka jest różnica między tym co piszę, a tym co Ty ROZUMIESZ.

Najlepiej nic nie pisz , bo z każdym postem coraz bardziej się ośmieszasz.

Po 1 - naucz się czytać ze zrozumieniem, nie zapominaj, że świat nie kręci się tylko w okół Ciebie, i jak już napisałem nie rób z siebie sztucznie mądrej czy inteligentnej bo taka nie jesteś i wychodzi ci to z odwrotnym skutkiem.

"P.S - żeby się ktoś nie czepiał i nie jęczał - to nie jest poradnik dla nowych graczy. To odpowiedź i poradnik dla takich pokroju Aika, i innych którzy jęczą tutaj bo na lvl 200+ nie wiedzą jak zarabiać i twierdzą że się nie da bez chodzenia na Yeraka i że grać się nie opłaca."

Może mam ci to jeszcze głośniej przepisać, i w każdym poście zaznaczać że nie jesteś pępkiem świata, nie odnosi się on TYLKO do CIEBIE i nie próbuj się takową tutaj robić bo nikt na Ciebie nie zwraca uwagi, ani nic sobie z Ciebie nie robi - kiedy w końcu zrozumiesz że robisz z siebie głupka na tym forum w tym temacie... Czytanie ze zrozumieniem - może załatwię , albo ktoś Ci załatwi korespondencyjny kurs takiego czytania, z dołączonymi lekcjami "Nic nie znaczę, więc się nie ośmieszam". Po raz kolejny twoje nad wyraz przerośnięte EGO dało górę nad rozsądkiem.

AdamS12

WW, swoją drogą ;) Jak się uprzesz to nawet na perłach zarobisz, z tego co obserwuję, trochę trzeba postać, ale prędzej czy później shopy i tak są opróżniane. Wiadomo, nie zarobisz zaraz , jak nie jeden by chciał 30 kkk ale no nie oszukujmy się - nie ma nic za darmo. Ja mam levele i możliwość to zarabiam na Sapreyu, nie każdemu on odpowiada i jak napisałeś słusznie może na przykład klepać WW. Kwestia gustu. A przede wszystkim kwestia CHĘCI, bo pstryknięciem palca nic się nie zdziała :)

54169037467327365173.png

Opublikowano

Oribtek. A ty bądź od niej inteligentniejszy i po prostu na kolejną jej wiadomość nie odpisuj. Wtedy skończy swoje popisy, tobie skończą się nerwy i stres a temat będzie miły dla oka.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

Zapraszamy na forum w celu zapobiegnięcia jakichkolwiek kradzieży.

Temat znajduję się 'Nowości i Ogłoszenia'. Mam nadzieję, że teraz część z was uchroni się przed kradzieżą. 

Opublikowano

Zapraszamy na forum w celu zapobiegnięcia jakichkolwiek kradzieży.

Temat znajduję się 'Nowości i Ogłoszenia'. Mam nadzieję, że teraz część z was uchroni się przed kradzieżą. 

"k***a123" xD 

"-Adminie okradli mi konto  -A jakie miałeś hasło? -No k***a... -Ale jakie?? No 123 "

25hmxok.png

Opublikowano

Oribtek. A ty bądź od niej inteligentniejszy i po prostu na kolejną jej wiadomość nie odpisuj. Wtedy skończy swoje popisy, tobie skończą się nerwy i stres a temat będzie miły dla oka.

A ja wiem, to było ostatnie co do tego czegoś napisałem. Szkoda czasu i klawiatury na coś tak tępego :)

54169037467327365173.png

Opublikowano

"k***a123" xD

"-Adminie okradli mi konto  -A jakie miałeś hasło? -No k***a... -Ale jakie?? No 123 "

haha, rozj*bałeś system ; D 

W sumie to racja, robią gówniane hasła a potem się dziwią dlaczego zostali okradzeni. 

Co do serwera to polecam i zapraszam jest co robić ;x 

xD 

Opublikowano

Kończę grę na serwerze, więc wypowiem się w paru zdaniach o monotonności serwera i odpowiem na pytanie: "Dlaczego nie warto grać na Invorii S2?"

P2W, itemshop jest obładowany itemami, które są podstawą w expie (np. pet) oraz w pvp (pet, kostium, fryz).

Obserwuję od dłuższego czasu ten temat i wasze dyskusje o tym jak łatwo jest zarobić m.in. na kupony SM. Najśmieszniejsze jest to, że nie dostrzegacie w swoich odpowiedziach, że od 25 strony w temacie odpowiedzią na pytania: "jak zarobić? jak zacząć?" jest "wieża wygnańców". Fakt, można dorobić się tam sporo hajsu, jeden wypad to jakieś 100kk, ale ile można chodzić na to samo? Załóżmy, że jestem nowym graczem, stosuję się do waszych super rad na start. Zakładam konto, loguję się do gry, robię sure wp, expię do 95, wykonuję wszystkie questy. Mam jakieś 200kk, zaczynam chodzić na WW. Byłem na WW 25 razy, zarobiłem 2.5kkk yang. Stać mnie na peta do expa, super! Spamuję, że kupię peta / kupon 500 sm. Kupuję. No dobra extra pecik to teraz pójdę na DT, sprzedam 10 szkat ripera i będzie na trutkę (500-600kk). Kupuję trutkę. Bonuję na 50+, wow super bony. Oooo zapomniałem, że można przerobić, hmm a co tutaj potrzebne? Dziesięć szkat śmierci i 15 medalionów hmm spoko, pójdę 15 razy na WW i będzie kolejna broń. 

I policzcie ile razy "musiałem" pójść na tą śmierdzącą wieżę? (dt i ww wygląda podobnie, więc dodaję to) ---> 50 razy, a to dopiero początek!

Chcesz wierzchowca? Idź kolejne 15 razy. Chcesz kostium, fryz? Idź kolejne 30 razy. 

Dobra, pójdę jeszcze 45 razy i będzie super full is! To teraz zabieram się za exp + questy.

Wbijam 200 lvl, zrobiłem wszystkie questy i eq 200lv, to teraz zapytam na mpc jak zarobić na itemy z IS (zrobienie bestiarza + exp + eq + WW zajęły mi tyle czasu, że muszę znowu kupić kostium i fryz)! Odpowiedź: WW, dung 170 (trzymaj spacje) lub ulepszacze (które w tym momencie są już gówno warte). Dobra zarobiłem i kupiłem. Wbijam 220, to może zrobię eq? Przejdę się tysiąc razy na dung i będzie super, przecież to takie ciekawe! Hmm, a może będę kupował ulepy? Ale jak zarobić hmmmm. NO TAK, MAMY WW!

Mniej więcej tak wygląda sprawa dt. zarobku (gospodarka leży) oraz itemów z IS (wszystkie czasowe, oprócz peta).

Tutaj wypowiedź Pana Magistra Ekonomii nt. ZNISZCZONEJ gospodarki serwera:

http://forum.invoria.pl/index.php?/topic/29122-zasady-rynku-wyja%C5%9Bnienie-rynku-serwerowego/ 

Hooltras, znawco! Kiedy ta gospodarka "zacznie żyć"?  <3

Dlaczego nie warto grać:

Eq do 200 to banał, a dalej to już jak ktoś lubi chodzić XXXX razy na dungeon to polecam.

Liczba online spada, między innymi przez monotonność serwera. Wallander, Tream kończą serię, a jak wiadomo teraz jest moda na "chodzenie za ytberem".

Bez IS gówno zrobisz.

Gildia prywatnych postaci administracji > gówno > reszta serwera. Nawet Array ma priv postać (przynajmniej tak mówił miesiąc temu).

Patrząc z perspektywy czasu S2 skończy jak S1, czyli olewką administracji. Po wakacjach pewnie będzie nowy serwer od Hooltrasa i Arraya.

Jeżeli ktoś grał na S1 to pamięta akcje jak zmodernizowali IS, bo Array miał za mało hajsu jak na realia we Francji. I te jego internetowe miłości, kociak!

elo

yyyy, udostępniliście top 17 haseł. Spoko, ale dlaczego rozkodowaliście hasła w bazie? popierdoliło xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...