Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] 2k10.pl Serwer OldSchool Start 13.12.2014 Godz 18.00

2k10.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mi też strasznie się smok nie podoba. Wypadają z niego bryłki, a one są najbardziej potrzebnym przedmiotem w grze, wszyscy będą się zabijać o niego... Nie będzie sprzedawania bryłek, bo każdy będzie chciał jak najszybciej zrobić sobie ekwipunek i zyskać przewagę nad innymi, z opisów wynika, że broń legendarna jest dużo lepsza, także nolife, który przesiedzi tydzień na sohan będzie mógł rozwalić każdego(tu nie pomyśleliście, bo większość hajsu wpływa od innych osób, które pracują itd.,a Wy zamiast serwa postawić troszkę pod takie osoby, to Im utrudniacie). Chociaż z drugiej strony, po dwóch tygodniach, gdy 'elitka' eq już sobie zrobi, bryłki zaczną się pojawiać, jedyna możliwość ich zdobycia to będzie rynek, w niebotycznych cenach, bo jak inaczej ? Pójdziesz się nawalać o smoka z kolesiem, który ma dużo lepszą broń od Ciebie ? Zapewne kilka osób opanuje smoka i będzie tam przesiadywać, z przerwami na exp, a reszta będzie mogła grzecznie zbierać yang na bryłki heheh( co też da wielki popyt, bryłek mało, chętnych dużo, więc na taka bryłke będzie trzeba yang zbierać kilka dni)

Bardzo dobra wypowiedz ale już pędzę ją sprostować.

Legendarne bronie są na Lv 95 wiec ich wytworzenie zapewniam nie będzie takie szybkie bo trzeba ten Lv wbić ;)).

A co do mocy broni to Legendarne posiadają średnie i UM, ale obiecuje wam ze wszytko wyjdzie w trackie. Przekonacie się ze tak naprawdę nie ma w tych bryłkach nic złego a jedynie fajna rywalizacja. Macie tutaj miło i przyjemnie spędzić czas, walczyć miedzy sobą. Są etapy gry których nie przeskoczmy na początku bryłek jest mało z czasem zaczyna być ich na rynku coraz więcej i więcej, zaczynają drożeć co skłania do dropu Yang. To są własnie prawdziwe uroki gry ;))

67844096046461082583.png

• Odpowiedzi 268
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

12 bryłek na dobę na cały serwer. 84 bryłki na tydzień. 360 bryłek na miesiąc na cały serwer. Na serwerze w ciągu dnia mogłoby się przewijać jakieś 700 osób.

Każdy będzie oszczędzał bryłki (lub sprzedawał za realne pieniądze), żeby zrobić sobie kiedyś tą legendarną broń. Ale jeśli nawet ludzie mieli by jej nie robić, to i tak wychodzi pewnie z 5 bryłek, żeby zrobić zbroje i broń. 700 graczy w ciągu 24h, czyli 3500 bryłek, żeby każdy zrobił sobie eq dobre. Czyli prawie 10 miesięcy. W dodatku i tak pewnie będzie dominująca gildia (czyt. masówka), która na każdego smoka będzie wysyłała po 20 osób. W dodatku na smoka pewnie będzie szło tyle graczy, że będzie to bardziej przypominało ZUO, więc gracze ze słabszym sprzętem już sobie podziękują za grę lub będą siedzieć na mapie do dropienia yang kilka dni, żeby kupić JEDNĄ bryłkę. Ci z mocniejszym sprzętem i tak pewnie nie zdołają zdobyć bryłki - jeśli im dropnie to i tak ta osoba zginie od całej atakującej gildii i tej bryłki mieć nie będzie. Więc będzie jedna, może dwie lub trzy gildie, które zrobią całe eq i dalej będą okupować smoki, żeby mieć bryłki.

Więc taki szary gracz nie ma za bardzo szansy, żeby zrobić eq na tym serwerze. Jak dla mnie z tymi bryłkami to jest zły pomysł ;s

tenor.gif

Opublikowano

12 bryłek na dobę na cały serwer. 84 bryłki na tydzień. 360 bryłek na miesiąc na cały serwer. Na serwerze w ciągu dnia mogłoby się przewijać jakieś 700 osób.

Każdy będzie oszczędzał bryłki (lub sprzedawał za realne pieniądze), żeby zrobić sobie kiedyś tą legendarną broń. Ale jeśli nawet ludzie mieli by jej nie robić, to i tak wychodzi pewnie z 5 bryłek, żeby zrobić zbroje i broń. 700 graczy w ciągu 24h, czyli 3500 bryłek, żeby każdy zrobił sobie eq dobre. Czyli prawie 10 miesięcy. W dodatku i tak pewnie będzie dominująca gildia (czyt. masówka), która na każdego smoka będzie wysyłała po 20 osób. W dodatku na smoka pewnie będzie szło tyle graczy, że będzie to bardziej przypominało ZUO, więc gracze ze słabszym sprzętem już sobie podziękują za grę lub będą siedzieć na mapie do dropienia yang kilka dni, żeby kupić JEDNĄ bryłkę. Ci z mocniejszym sprzętem i tak pewnie nie zdołają zdobyć bryłki - jeśli im dropnie to i tak ta osoba zginie od całej atakującej gildii i tej bryłki mieć nie będzie. Więc będzie jedna, może dwie lub trzy gildie, które zrobią całe eq i dalej będą okupować smoki, żeby mieć bryłki.

Więc taki szary gracz nie ma za bardzo szansy, żeby zrobić eq na tym serwerze. Jak dla mnie z tymi bryłkami to jest zły pomysł ;s

Nie ma sensu go przekonywac, po odpowiedzi na moj post uznalem, ze administrator zrobil server pod siebie nie pod graczy a na wszelka krytyke odpowiada wrecz lekkim chamstwem. Pomysl na server jest dobry, wykonanie tez zdaje sie byc ok, ale jednak wymaga on zmiany paru rzeczy. I od pierwszej strony ludzie o tym pisza, administrator jednak woli robic tak jak on chce, nie tak jak chca ludzie. Zatem podejscie do gracza totalnie olewcze. Myslalem nad tym, zeby tu troche pograc, ale skoro propozycje sa odrzucane a graczy ma sie gdzies to chyba nie ma to sensu. Nawet podalem rozsadny zamiennik smoka - dung, ktory mozna robic co 6/8/12h czy ile tam chcecie, ale wowczas kazdy ma pewna ta choc jedna czy dwie brylki na dzien. Zrobienie eq potrwa wowczas tydzien-dwa + jeszcze expienie, miksowanie itd, ale po co? Lepiej zeby sie gracze meczyli.. Wyzej sa nawet wyliczenia, ktore to ja skonczylem na etapie "dnia", tam sa bardziej rozwiniete.. Wiec jesli bedzie choc te 400-500 online to i tak nim kazdy zrobi dobre eq to potrwa to pol roku. To sie chyba mija z celem, bo podejrzewam ze max lvl i wymixowane eq bedzie mozna zdobyc w tydzien-dwa a potem co? Kampienie na smoka 24/7? Dzieki.

Jednak nie polecam, glownie ze wzgledu na podejscie admina :)

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Stop Stop Stop... Po pierwsze nikt z administracji nie uraża nikogo odpisując na posty, po 2 nie bierzecie pod uwagę tego ze jest szansa na drop 2 bryłek po 3 nie bierzecie pod uwagę ze będą organizowane eventy. Powiem wam coś ten pomysł był wzięty z serwera BelenusMT2( co najlepsze były tylko 3CH) grało tak po 5-6k graczy i nikt nie miał problemu ze zrobieniem eq. Nagle po paru latach pojawia się problem, jakieś przeliczania, o co tu chodzi. Ludzie zrozumcie w końcu ze nie robimy tego serwera pod siebie lecz odwzorowanie starych czasów Metina. 2 Panów zoczyło tutaj dyskusje na temat bryłek, nie możemy ulegać na każde skinienie gracza nie tędy droga. Mam naprawdę inny pomysł Ci którzy nie zamierzają tu  grac polecam znaleźć inny serwer który się spodoba. Pozdrawiam

67844096046461082583.png

Opublikowano

Stop Stop Stop... Po pierwsze nikt z administracji nie uraża nikogo odpisując na posty, po 2 nie bierzecie pod uwagę tego ze jest szansa na drop 2 bryłek po 3 nie bierzecie pod uwagę ze będą organizowane eventy. Powiem wam coś ten pomysł był wzięty z serwera BelenusMT2( co najlepsze były tylko 3CH) grało tak po 5-6k graczy i nikt nie miał problemu ze zrobieniem eq. Nagle po paru latach pojawia się problem, jakieś przeliczania, o co tu chodzi. Ludzie zrozumcie w końcu ze nie robimy tego serwera pod siebie lecz odwzorowanie starych czasów Metina. 2 Panów zoczyło tutaj dyskusje na temat bryłek, nie możemy ulegać na każde skinienie gracza nie tędy droga. Mam naprawdę inny pomysł Ci którzy nie zamierzają tu  grac polecam znaleźć inny serwer który się spodoba. Pozdrawiam

Tak mistrzu, ale jak sam napisales to bylo KILKA LAT TEMU - wowczas nie bylo w czym przebierac.. Gralo sie tam, gdzie sie dalo. Privow bylo kilka na krzyz. Teraz masz wrecz kilkadziesiat, od super-hardow po easy-4funy. Mnie server przypadl do gustu i gdybys sie dal przekonac co do tego smoka (tudziez konkretniej ulepek) to mysle, ze chetnie bym wbil. W innym wypadku nie ma sensu, bo cala reszte osiagne w 2 tygodnie a potem ze wzgledu na raczej ograniczony czas nie zrobie nic wiecej na servie. A tak jak ktos pisal, Twoje tlumaczenie ze bedzie handel rozwiniety.. Serio? Myslisz, ze ktos Ci to sprzeda za yang, zwlaszcza jak bedzie specjalna mapa do ich dropienia? Beda bezwartosciowe. Zazyj podstaw ekonomii i przeanalizuj sobie jak moze wygladac rynek po paru dniach / tygodniach. Sam dojdziesz do identycznego wniosku.. ;) Niestety ale sporo osob Ci tu o tym pisze, nie tylko "2 panow". Server podoba mi sie na tyle, ze nawet te 6/7 bym przebolal, ale na nie zwazajac trzeba bedzie robic kilka sztuk eq wojennego, klasowego i co wowczas? 200 brylek na zrobeinie konkretnego eq, przy respie smoka co 8h? No daj spokoj czlowieku, to serio nie te czasy, zeby sie tyle siedzialo i kampilo na bossy. Wiadomo - zdobyc taka legendarke to bedzie mega szpan i "cos", ale jednak mnie to odrzuca i jesli tego nie zmienicie to nawet clienta nie pobiore, a patrzac po postach nie jestem jedynym, ktory tak mysli. Po prostu jesli liczysz sie z graczami, a rzekomo tak jest (tak piszesz..), to raczej sprobuj to zmienic :) Nie wiem - zrob ankiete, przeczytaj dokladniej posty, a nie odrzucaj wszystko z gory jak to robisz teraz. Pozdrawiam:)

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Tak mistrzu, ale jak sam napisales to bylo KILKA LAT TEMU - wowczas nie bylo w czym przebierac.. Gralo sie tam, gdzie sie dalo. Privow bylo kilka na krzyz. Teraz masz wrecz kilkadziesiat, od super-hardow po easy-4funy. Mnie server przypadl do gustu i gdybys sie dal przekonac co do tego smoka (tudziez konkretniej ulepek) to mysle, ze chetnie bym wbil. W innym wypadku nie ma sensu, bo cala reszte osiagne w 2 tygodnie a potem ze wzgledu na raczej ograniczony czas nie zrobie nic wiecej na servie. A tak jak ktos pisal, Twoje tlumaczenie ze bedzie handel rozwiniety.. Serio? Myslisz, ze ktos Ci to sprzeda za yang, zwlaszcza jak bedzie specjalna mapa do ich dropienia? Beda bezwartosciowe. Zazyj podstaw ekonomii i przeanalizuj sobie jak moze wygladac rynek po paru dniach / tygodniach. Sam dojdziesz do identycznego wniosku.. ;) Niestety ale sporo osob Ci tu o tym pisze, nie tylko "2 panow". Server podoba mi sie na tyle, ze nawet te 6/7 bym przebolal, ale na nie zwazajac trzeba bedzie robic kilka sztuk eq wojennego, klasowego i co wowczas? 200 brylek na zrobeinie konkretnego eq, przy respie smoka co 8h? No daj spokoj czlowieku, to serio nie te czasy, zeby sie tyle siedzialo i kampilo na bossy. Wiadomo - zdobyc taka legendarke to bedzie mega szpan i "cos", ale jednak mnie to odrzuca i jesli tego nie zmienicie to nawet clienta nie pobiore, a patrzac po postach nie jestem jedynym, ktory tak mysli. Po prostu jesli liczysz sie z graczami, a rzekomo tak jest (tak piszesz..), to raczej sprobuj to zmienic :) Nie wiem - zrob ankiete, przeczytaj dokladniej posty, a nie odrzucaj wszystko z gory jak to robisz teraz. Pozdrawiam:)

No dobrze uległem po tym poście ;). Jakie masz propozycje co do bryłek. Podziel się z nami i ocenimy pomysł ok ?

67844096046461082583.png

Opublikowano

muszę zdać sponsora technika i mniej waznego technika inaczej nie wbijam, serwer mi przypomina troszkę inny serwer o nazwie starymetin tam administracja nic nie potrafiła ledo co postawili serwer na dedyku, więc musze znac administrację .

😅

Opublikowano

muszę zdać sponsora technika i mniej waznego technika inaczej nie wbijam, serwer mi przypomina troszkę inny serwer o nazwie starymetin tam administracja nic nie potrafiła ledo co postawili serwer na dedyku, więc musze znac administrację .

[GA]Mamut i technik od strony nie związany z grą Metin. Jesteśmy pewni tego co robimy. Pamiętaj jednak ze wszystkiego dowiesz się na starcie.

67844096046461082583.png

Opublikowano

No dobrze uległem po tym poście ;). Jakie masz propozycje co do bryłek. Podziel się z nami i ocenimy pomysł ok ?

Tak jak pisalem wczesniej. Jakis dung, ktory do zrobienia solo nie jest za latwo. Skoro nie chcesz nic nowego - niech to bedzie tradycyjne WW / DC, niech nie bedzie zbyt szybkie do zrobienia, z limitem czasowym 6h np. Niech dropi 1-2 brylki. Dodatkowo niech wejscie na takiego dunga troche kosztuje, wowczas bedzie rowniez uzytek z mapy do dropienia yang, a dropiac 2 brylki dziennie legendarke mamy w 2 tygodnie. Ograniczenie czasowe pozwoli tez w miedzy czasie poexpic, pobic metki (o ile bedzie to oplacalne :D ) czy cos innego. Wiesz, rozwiazan jest wiele, ale trzeba sie troche otworzyc na sugestie grazy a nie brnac slepo w to, co ustaliles od poczatku i co w zamysle mialo byc dobre. Musisz po prostu wziac pod uwage, ze teraz jest taka masa serverow, ze jak komus sie znudzi to nie bedzie gral do upadlego (bo nie ma gdzie indziej..) tylko zwyczajnie zmieni server na inny. Jesli moje pomysly przpyadly do gustu to walnij PW, chetnie podrzuce Ci wiecej i doradze. Pozdrawiam ;-)

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Bardzo dobra wypowiedz ale już pędzę ją sprostować.

Legendarne bronie są na Lv 95 wiec ich wytworzenie zapewniam nie będzie takie szybkie bo trzeba ten Lv wbić ;)).

A co do mocy broni to Legendarne posiadają średnie i UM, ale obiecuje wam ze wszytko wyjdzie w trackie. Przekonacie się ze tak naprawdę nie ma w tych bryłkach nic złego a jedynie fajna rywalizacja. Macie tutaj miło i przyjemnie spędzić czas, walczyć miedzy sobą. Są etapy gry których nie przeskoczmy na początku bryłek jest mało z czasem zaczyna być ich na rynku coraz więcej i więcej, zaczynają drożeć co skłania do dropu Yang. To są własnie prawdziwe uroki gry ;))

No tak, lecz nie przesadzaj, posiadając 20 brył na wytworzenie. Już lepiej zrobić perły na wytworzenie, ale na każdy + 30% i po 5x każdej perły. To by było lepsze, niz stac i czekac na smoka. Chyba, że zrobicie 25ch

Opublikowano

No tak, lecz nie przesadzaj, posiadając 20 brył na wytworzenie. Już lepiej zrobić perły na wytworzenie, ale na każdy + 30% i po 5x każdej perły. To by było lepsze, niz stac i czekac na smoka. Chyba, że zrobicie 25ch

Po prostu będzie ciężej z eq. Pisali, że będzie mapa z zarobkiem yang, aby kupować itp.

"Upadli powstaną"

Opublikowano

A wiec po naszych przemyśleniach będzie to wyglądało teraz tak: Resp smoka zostanie zmniejszony do 5 godz, dodatkowo dodamy bryłkę do szkatułki Umarłego Rozpruwacza. Wypowiedzcie się proszę teraz jak według was to wygląda

67844096046461082583.png

Opublikowano

A wiec po naszych przemyśleniach będzie to wyglądało teraz tak: Resp smoka zostanie zmniejszony do 5 godz, dodatkowo dodamy bryłkę do szkatułki Umarłego Rozpruwacza. Wypowiedzcie się proszę teraz jak według was to wygląda

KOCHAM CIĘ <3

Dt będzie miało sens, a zmniejszony czas to więcej dropu. Jest idealnie już pobrałem i zrobiłem konto. Wpadniemy z kumplami. 

"Upadli powstaną"

Opublikowano

Zrób dobrą reklame, pospamuj na innych forach i będzie ok. Jak skile? Tak samo, jak na starym PL?:D:D:D

Opublikowano

Zrób dobrą reklame, pospamuj na innych forach i będzie ok. Jak skile? Tak samo, jak na starym PL? :D:D:D

O reklamę też zadbamy.

67844096046461082583.png

Opublikowano

Jest to ciekawy pomysł, już miałem pisac byscie witali moje pieniądze w is, ale jest rzeczywiście kilka spraw zanim tutaj w ogóle jako gracz zagoszcze

Po pierwsze, co z bonami? Wchodza tylko maksymalne? Jak nie, nie przekonam się do tego serwera

Co z ulepszaniem kd? Bedzie, czy tylko zwykle +4? Osobiscie preferuje tylko +4

No i te brylki. Dla mnie mt2 zawsze kojarzyl sie z grindem. Dlaczego nie zrobić wymiany yangow na bryłki? By wymienic na bryłke yangi potrzeba by troche sztabek, wtedy mapa pod yangi ma wielkie znaczenie. Drop z szkatulki rodpro ma sens i daje wieksze znaczenie dt

Co jeszcze? Legendarne bronie mozna robic tylko u kowala w dt tak samko syrka czy bezduchy czy inne bronie na 80, to by dalo dt znowu znaczenie w grze

Poki co samemu na ten serwer nie ma co zaglodac, potrzeba zgranej ekipy, zwykly gracz jedynie moze miec przyjemnosc z pojscia na dt

­

Opublikowano

Napisze tylko 2 zdania (oprócz tego) . Powrót do przeszłości ? Niby fajnie, ale od razu odsunęły mnie nagrody za topkę. 

(Nie no musze się rozpisać) : Graczę wejdą tylko po to, y wbić jak najszybciej 99lvl i dostać nagrody, będzie dużo chamstwa, gdy nagrody zostaną rozdane, 2/4 serwera ucieknie . Dlatego nie zagram, a tak fajnie się zapowiadało . Nie będzie przyjemności, będzie jedna, wielka WALKA . 

BornBePRO.jpg

Masz ładunek na kwadracie, skręć se jebnij macha !

Opublikowano

@TroLLu  Dt i tak już będzie oblegane tak jak ktoś wyżej pisał jest 6/7bon więć musisz zrobic 4 bronie. to już masz 80 bryłek, więc dt będzie robione co chwila gdy tylko metek się zrespi.

na serwerze zawitam, kojarzy mi się z takim starym chińskim serwerem <3 gdzie cieszyłem się ze w kilka minut wbiłem 50lvl :D

😅

Opublikowano

A tu jeszcze mini propozycje zmiany tego :D Z Dt mi sie podoba, ale moze np wrzucic nad ripka smierc i ze smierci 30-50% na ta brylke? A z ripa normalnie szkata, z niej bronie 75 itd. Wowczas byloby ciekawiej, moim skromnym zdaniem.. I tez zablokowac mozliwosc "windy" za pomoca zmianek, ale z drugiej strony skrocic pieczecie - bo nie sa one trudne lecz zwyczajnie NUDNE.

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Skracanie pieczątek nic nie da. Ma być "Teamowy"wypad więc trzeba działać razem. Na 70 lvlu sura wp rozgromi sam DT.

Ja bym zrobił coś takiego żeby każdy kto idzie w party na DT dostał coś na pocieszenie . Dopowiadam to do propozycji pana UP

Opublikowano

Skracanie pieczątek nic nie da. Ma być "Teamowy"wypad więc trzeba działać razem. Na 70 lvlu sura wp rozgromi sam DT.

Ja bym zrobił coś takiego żeby każdy kto idzie w party na DT dostał coś na pocieszenie . Dopowiadam to do propozycji pana UP

No ale co na pocieszenie? :D W sumie i tak sie nie bedzie opalcalo chodzic grupowo, jesli byloby tylko x% szans na brylki i to jednej, bo trzebaby isc pare - parenascie razy zeby kazdy mial choc JEDNA brylke, prawda? A zamiast pieczatek mozna dac cos innego, ciekawszego po prostu.. :)

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Up zamiast poziomu z pieczarkami i resp mobow dać 9 ogonów i z niego jakiś tam drop + pieczątka.  Boss byłby odpowiednio silny zeby go nie wy'solować to by mobilizowało :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...