Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Cutler

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 351
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Like a za wh niema bana:)

Regulamin czytałeś czy coś ? :D

Na każdym serwerze to jest ban pod warunkiem że cię gracz zobaczy lub admin ;)

Opublikowano

2 pytania:

- skąd dropnąć tą branse ebonitową i naszyjnik na 60lvl bo szukam od 2 dni na sklepach i nie ma ;<

- jakie set pod pvp dla szamana? ;p

Wisiorek lepiej kupić +9, bo kosztuje około 1kkk, a więcej wydasz na same perły, bo strasznie pali.

Co do bransy: 

http://wiki.metin2.pl/index.php/Ebonitowa_Bransoleta

Mi na PLu czasem leciały na pieczęciach w dt. Próbowałem siedzieć na elit. orkach i na przeklętych ale żadna nie poleciała. Zauważyłem też, że od 75lvla (a może i wcześniej) na początku v2 leci biżuteria od 28 do 54 lvla, więc ebonitowa bransa pewnie też może polecieć ;)

Opublikowano

Nie wiem jak teraz bo minęło kupe czasu odkąd testowałem mapy, ale spędziłem xxx godzin wg wiki.metin2 na tych mapach co są podane tam gdzie niby dropi ebonitowa bransa.  Jedno co Wam powiem to to, żeby się nie sugerować za bardzo  wiki.metin2  naszą  tylko jak coś wejść sobie na wiki od nich, z tym, że tam nie widziałem by było opisane co z czego dropi jeśli chodzi o bizu. 

Wiem za to na pewno, że leci na 100% na kluczach w dt i też jest to przynajmniej dla mnie na tyle logiczne, że gdyby leciały te bransy w v2 i na innych mapach nie kosztowałyby po 500kk+ bo jest naprawdę w piernika dropów 55 lvl, którzy klepią kase w v2 itp. więc taka bransa kosztowałaby wtedy z 50kk, a każdy widzi, że masakrycznie jest je ciężko dostać, więc w 99% jestem pewny że nie dropią i nie dropną w v2 te bransy.

Opublikowano

Od siebię mogę w 100% polecić ekipkę z gildi a co do serwera to mega. Wracam pod koniec października do gry spowrotem.

graphic.png

Opublikowano

Czyli jednak ten patcher coś zwalony jest .. Ja dopisze to do prezki w takim razie, bo nei wiem czy w ogóle to kiedyś naprawią i czy w ogóle o tym wiedzą...

Opublikowano

Serwer mi się podoba (ale czego się oczekiwać po szwabach :D ?)
Prezentacja okey fajna sprawa z tymi wersjami językowymi więc jak najbardziej polecam i pewnie zawitam ;D

Opublikowano

Do niedzieli mnie nie ma, więc jak coś pisać do innych w gildi by dodali nowych do gildi :P 

I prośba - nie dodawajcie bufów do gildi bo brakuje miejsca, a jeśli ktoś nie potrzebuje mieć dropa w gildi to też niech nie dodaje :P 

Opublikowano

@Cutler 

Bizu w v2 (to, o którym mówiłem) leci od 75lvla. Na 55lvlu nie leciało mi nic, ale jak potem 75lvlem podexpiałem buffkę, to już mi leciały ebo, fenki, jadeitowe bransy, itd. od 28 do 54lvla. Nie jestem pewien ale chyba też tarcze na 61lvl.

Opublikowano

Tak, bo tak jest ;p Fenki i te inne rzeczy lecą głównie po wbiciu wyższego lvl'a, ale ebo bransa nie lotnie na 100% :P 

Opublikowano

No, nareszcie ;)

Mógłbyś jeszcze zaktualizować poradnik, żeby zawierał trochę więcej informacji, bo taki przeskok z 60 do 95 jest trochę uogólnieniem, a trochę trzeba poświęcić między tymi lvlami.

Emmm... chyba nie grałeś na tym serwie. Bo od 60 do 95 nic się nie robi poza oddawaniem biologa.

Opublikowano

Emmm... chyba nie grałeś na tym serwie. Bo od 60 do 95 nic się nie robi poza oddawaniem biologa.

Cały czas gram na tym serwie i wiem, że między 60 a 95 jest dużo zajęć, nie trzeba tylko expić ;)

Opublikowano

Parę moich propozycji co do 55-100lv:)

1. Wejście na mapkę 90- polecam jeden raz wejść i narobić teleportów(u handlary są zwoje) by nie płacić drugi raz, wchodzi się u teleportera np. do doliny. Dropi się tu corsy można jakieś 1kkk+  w godzinę zarobić na tym, 10= 180-200kk

2. DC(azrael)- wejście od 75lv, po drodze na mniejszych lv lecą edele(warte około 20-40kk teraz), a z Azraela Stuck Krysta- Wart 1kkk+ teraz oraz przy odrobinie szczęścia magiczny metal- ok. 600kk

3. Dropienie Certów 10-ok. 200-300kk (po ukończeniu u biologa nie dropią)(na poli, księgi poli u rybaka po 1k, nie trzeba rad można czytać co 1sec)

4. Dropienie notatek 10=300kk (trzeba mieć aktywowaną misję u biologa-notatki)

Tyle na razie wpadło mi na myśl na lv 55-100, oczywiście eq po ukończeniu etapu 55lv niezbędne do sprawnego zarobku, robienia dungonu-azrael.

Opublikowano

Ile gra na serwerze teraz osób ? prosiłbym o ss z miast handlowych. Oraz jak wygląda gospodarka na serwerze, ceny są aż takie wysokie że handluje się bryłami czy normalnie na shopach ? z góry dz. 

xD 

Opublikowano

Gra ciągle 1.7k + osób.  Ss z miast handlowych jak dam radę wejść do gry w godzinach 17+  to wrzucę ja, a jeśli nie to by musiał ktoś inny wstawić ss z godzin popołudniowych.. ale nie tak jak ktoś kiedyś wstawił z godziny 23:00 i było zdziwienie że mało shopów..  

Ceny właśnie nie były wysokie i teraz dopiero ceny zaczynają rosnąć, dzięki czemu jest sens chodzenia na dungeony po drop, a nie po klepanie yangów.  Co do itemów to zależy jaki item, jaki poziom ulepszenia  i jakie bony - i wtedy albo się kupuje w sklepie, albo trzeba za bryłki.  

Opublikowano

Prawdopodobnie tylko TY tak masz.. :P  ale co Ci na to poradzić to nie wiem.. Może weź odpal jeszcze raz patcha - może coś się nie załadowało u Ciebie po update.. Nie no nie wiem.. :P 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...