Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] EULA

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 205
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

pisze szybko nie jestem mistrzem klawiatury. u kuzyna z prędkością EDGE jak poczekam aby edytować ok 3 minuty. Po 2 on ma sie psująca klawiaturę ja ą i te inne murze poprawiać przez Chrome

@topic jak mam problemy z pluginami zgłoś się do mnie :D. Tak po 9.08 bo wracam wtedy z nad morza.

CPU i5 6600k 4,1GHZ | RAM HyperX SAVAGE 16GB RAMGPU ASUS GTX 1070 ROG STRIX 8GOC |

SSD1 Samsung EVO 850 120GB| SSD2 ADATA SP600 120GB |HDD Toshiba 1TB

Reklama serwera minigames w starym stylu Kliknij tutaj

Opublikowano

Dobra nie bulwersuj się, bo Ci żyłka w dupie pęknie... Po prostu nie lubię osób, które myślą, że mając 2/3 lata więcej od kogoś są od nich lepsi/ważniejsi.  

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Pisze z powolnego neta wiec sorry jak bedzie spam!

@PitBull !

co to ortografii i wieku znalazłem 1 post u ciebie cytując

"... kreatywność winna być podstawową..."

chyba powinna

Dobra nie bulwersuj się, bo Ci żyłka w dupie pęknie... Po prostu nie lubię osób, które myślą, że mając 2/3 lata więcej od kogoś są od nich lepsi/ważniejsi.  

co do tego ja widziałem jak dzieci 12-14 lat miały servery 20 slot a miały fakeslots i dawały 90 slot i nie ogarnięci byli mute na 2000h za podanie pomocy lub ban na 30000 lat za przekleństwo lub dobrego skilla w pvp

Po 2 nie chce punktów za flamewara więc nie pisze do  ciebie. 

CPU i5 6600k 4,1GHZ | RAM HyperX SAVAGE 16GB RAMGPU ASUS GTX 1070 ROG STRIX 8GOC |

SSD1 Samsung EVO 850 120GB| SSD2 ADATA SP600 120GB |HDD Toshiba 1TB

Reklama serwera minigames w starym stylu Kliknij tutaj

Opublikowano

@konrad132

Ale pomyśl sobie co będzie z craftserve.pl lub mine24.eu

Oni opierają się tylko na Minecraftcie więc upadną.

A takie ownserver.pl to się utrzyma bo tam dużo gier jest do hostowania.

Wszystkie hostingi które opierają się na minecraftcie padną poprostu.

Przepraszam, że tak późno, ale dopiero teraz odczytałem.

Ale mowa była o serwisach do SMSów premium, a nie hostingów serwerów Minecraft.

Opublikowano

Przegieli z EULA bo jeżeli ktoś ma fajny pomysł i go zrealizuję to potem będzie miał problem utrzymać serwer ponieważ taki przeciętny Polski Gracz nie kupi vipa tylko dlatego że dostaje dostęp do zwierzaków czy innych latających fi*** znaczy gwiazdek w lobby. Polski Gracz woli kupić vipa żeby mieć dostęp do dodatkowych rzeczy typu nowe kity itp. Ja rozumiem że chcą się pozbyć P2W ale co do mc jest to trudne. Rozumiem jak by zrobili że Ranga np vip nie może mieć za dużych praw względem gracza. Albo żeby Gracz mógł mieć to co Vip tylko Vip może mieć to troszkę szybciej. Ale nie że Gracz Musi mieć Kity co Vip. Oczywiście można zrobić 2 serwery 1 free a drugi Premium i na premium będą te kity dla Vipa i do premium będzie dostęp tylko dla vipów czy coś takiego. Serwisy z SMS premium NIE UPADNĄ ponieważ nie zarabiają tylko na minecraftcie. Jest wiele mniejszych serwisów które z nich korzystają. Serwery Premium(korzystające z weryfikacji gracza przez Mojang czyli online mode na true) zostaną o wiele szybciej zablokowane niż non-premium. Niestety Mojang może zobaczy że to i tak nic nie da i że serwery nie zgodne z EULA będą się dalej pojawiać i Mojangowi znudzi się banowanie tych serwerów więc zrezygnują z tego i EULA stanie się już czymś co sobie jest ale nie jest wymagane i tyle. To jest cały mój Komentarz w sprawie EULA.

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

Boję się. Prowadzę swój serwer. No to jestem w czarnej d**ie. 
Ale.. dlaczego majkrafci sprzedaje vipy i svipy. I INNE SERWERY?

test

Opublikowano

Boję się. Prowadzę swój serwer. No to jestem w czarnej d**ie. 

Ale.. dlaczego majkrafci sprzedaje vipy i svipy. I INNE SERWERY?

Nie bój się, nie ma czego naprawdę, strach jest zły to jego się bój.

A z tą Eulą to jedna wielka gówno-burza na którą się na początku nabrałem.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

a ja wam powiem coś takiego a co jak ktoś zrobi własny silnik nikt nie moze niekomu zazucić bo nie ma silnikow z neta tylko ma wlasny !

71568259141624448668.png

Opublikowano

A ja uważam że to jest bardzo dobry pomysł z tym EULA.

Upadną serwery pay2win, zaczną stawiać serwery z pasji, gra nabierze większego sensu ;)

Super ? Ale sam mam serwer i mówisz serwery z pasji ? Bo jakos watpie zebys chciala placic miesiecznie ok. 300zł i swoje nerwy z pluginami miesiecznie, czeby nie miec nic z tego. Z tego serwery sie utrzymuja !

Opublikowano

Ile jeszcze będzie wałkowana ta cholerna EULA? I tak Online-mode = FALSE Powoduje że łamiesz eule i to czy będziesz sprzedawać vipy czy też nie, niczego nie zmienia.

Mojang może blokować tylko serwery Online-mode - TRUE ponieważ ustawiając na false odcinasz się od ich serwerów auth.

A tak wgl, to nie zablokowano żadnego serwera przynajmniej w polsce, a mimo że na przykład cubegame jest własnością legalnej firmy to się nie dostosowali do tego.

Opublikowano

Nie zamkną wszystkich serwerów, a tylko kilka, żeby nastraszyc. Gdy nie będzie zysku, to nie będzie serwerów. Jak nie będzie serwerów, to i mojang upadnie logiczne

Opublikowano

a ja wam powiem coś takiego a co jak ktoś zrobi własny silnik nikt nie moze niekomu zazucić bo nie ma silnikow z neta tylko ma wlasny !

Jak zrobisz serwer non-premium na swoim silniku to i tak dalej będziesz piratem...

Jeżeli chcesz zrobić serwer to rób non-premium z Vip'em.

MOJANG wyłącza podobno tylko serwery Premium.

Opublikowano

Dla mnie to jest za przeproszeniem popierdolone, dlaczego? Raczej nikt nie wydaje z własnego portfela pieniądze na serwer, żeby grało na nim marne 10-20 osób i jeszcze nic z tego nie mieć, nie wiem co to za problem kupić sobie VIP'a za 3,69 lub ileś, bo to nie jest jakiś tam duży pieniądz, to nie jest jakieś  100zł jak na trollcrafcie trollgoldy (czy jakoś tak). Według mnie ta cała bzdura że nie wolno sprzedawać VIPow,SVIPow itemków za marne 3,69 to jest jakaś parodia.

n6ezWbn.png

Opublikowano

Dodam jeszcze że teraz nawet Google wprowadza Eule do swojego sklepu google play : ) i wszystkie gry ze znakiem "Darmowe" Znikną bądź staną się płatne.

P.S

Może trochę od tematu, ale myślę że potrzebne.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Polacy i tak znajdą obejście ale niestety gimbusy które teraz dostana gdzies bany na serwerze z np vipami zaraportuja z placzem ze dostali bana i taki serwer jest blokowany ..

Udostępnie sklep sms, api dowolne - Więcej info pw

Opublikowano

EULA jest nawet na no - premium bo jak nie zaakceptujesz jej to nie odpalisz serwera co nie ? A ta EULA jest od bardzo dawna na minecraft tylko była i jest łamana dla tego wprowadzili ją do akceptacji aby inni nie łamali jej zasad 

Opublikowano

EULA jest nawet na no - premium bo jak nie zaakceptujesz jej to nie odpalisz serwera co nie ? A ta EULA jest od bardzo dawna na minecraft tylko była i jest łamana dla tego wprowadzili ją do akceptacji aby inni nie łamali jej zasad 

Eula była zawsze, to czy ją akceptujesz czy nie , nie ma nic do rzeczy  bo i tak uruchamiając serwer no premium ŁAMIESZ Eula, a mojang i tak nie może ci zablokować serwera no premium. Tak więc to czy złamiesz eule 2 razy czy raz i tak niczego nie zmienia.

Opublikowano

Eula była zawsze, to czy ją akceptujesz czy nie , nie ma nic do rzeczy  bo i tak uruchamiając serwer no premium ŁAMIESZ Eula, a mojang i tak nie może ci zablokować serwera no premium. Tak więc to czy złamiesz eule 2 razy czy raz i tak niczego nie zmienia.

Wiem o tym

Opublikowano

szczerze mówiąc to z jednej strony dobrze z tym non premium bo nareszcie k***a nie będzie na hardcorach cheatujących, spamiących i ogólnie durnych stivków ( nie piszę że wszystkie stivki są zjebane)

a z drugiej c**jowo i chyba ich pojebało i to mocno bo przecież każda maszyna nawet ta na 10 slotów to niemałe pieniądze a serwer z czego się utrzyma? taki właściciel musiałby być miliarderem a nawet jak nim jest to po c**j zakładać mu bezzyskowy serwer w klocach? idiotyzm, gra szybko upadnie, mam nadzieje tylko że to będzie słabo funkcjonować i mało serwerów wpadnie w szydła tego gówna. nikt nie bedzie grał na singleplayerze. chyba że mojang chce za darmo serwowac maszyny. nieprzemyslana decyzja i to bardzo. ale zapewne sami sobie nie poradza by wylapac all serwery, chyba ze z pomoca smieci, tzw. kapusi ktore beda zglaszac serwery z nudow. takim mowimy tylko jedno: c**j ci w dupe. dziekuje dobranoc.

@Edit tam teraz przeczytalem ze sporo calkiem osób naprawde boi sie tego gówna :) sraj na to jak jakis kapus cie nie zglosi to nic ci nie zrobia ( jak zglosi to jest 0.000000001% szansy ze cos zrobia, ale nie boj sie sadow bo jakby mieli sie ze wszystkimi sadzic to by mojang upadl, po prostu zamkna ci serwer)  wszystkie te umowy licencyjne acta sracta to jedno wielkie gówno które nic nie daje i tylko straszy. tyle.

Opublikowano

Dodam jeszcze że teraz nawet Google wprowadza Eule do swojego sklepu google play : ) i wszystkie gry ze znakiem "Darmowe" Znikną bądź staną się płatne.

P.S

Może trochę od tematu, ale myślę że potrzebne.

Phi, Blackmarkt i dowidzenia.
Opublikowano

ci ludzie sa pojebani naprawde k***a wszystko dla pieniedzy by zrobili tak ze jak np jakies 9 letnie dziecko kupi sobie tableta za swoje pieniadze to musi krasc ( piracic) zeby zagrac sobie w cos badz oszukiwac ( jesli to prawda z google play) a potem bedzie mialo na sumieniu ze jest zlodziejem jak ktos starszy powie ze zlodziejstwo to zlo ze to ze tamto i taki dzieciak wezmie do siebie to i bedzie potem smutny lazil to tylko przyklad ale ogolnie sa pojebani bo tylko utrudniaja wszystkim zycie im tez bo 7 miliardow ludzi nie da sie poskromic zawsze znajdzie sie ktos kto stworzy jakies pirackie wersje gier i ludzie to pobieraja bez problemu a oni tylko chuja zarobia i beda napierdalac sie po sadach z piratami. eh swiat schodzi na psy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...