Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] EULA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@gredier

Non-premium z wprowadzeniem EULI w życie czyli w dniu wczorajszym jest już nilegalne. Możesz sobie robić non-premium jak chcesz, tylko wiesz jaka jest Polska, prędzej czy później jakiś gracz zgłosi Ciebie do Mojangu.. ;/

• Odpowiedzi 205
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@gredier

Non-premium z wprowadzeniem EULI w życie czyli w dniu wczorajszym jest już nilegalne. Możesz sobie robić non-premium jak chcesz, tylko wiesz jaka jest Polska, prędzej czy później jakiś gracz zgłosi Ciebie do Mojangu.. ;/

Noi co z tego że go zgłosi, co mu zrobią nic? przecież nie pójdą do sądu sądzić się z 20slotowym serwerem : P

@topic

Siemanko ,jestem Padaambo ,jako iz mam zamiar zakładac serwer minecraft przesledziłem EULE ,wynika z niej to:

Jesli prowadzimy serwer premium:

- Eula nas obowiązuje

- zakazane jest pay2win :)

Jesli non-premium:

- Eula nas juz nie obowiazuje

- mojang moze nas jedynie pozwac o prawa autorskie :)

Masz racje, z mojej rozmowy z Karoliną wynikło to samo. Teraz przez to wszystkie serwery Premium które będą chciały coś zarobić i się utrzymać będą przechodziły na non-premium. Gracze nie będą kupować Premek bo uznają że to nie ma sensu, gdy już nie będzie fajnych serwerów Premium, a skina można pluginem dorobić.

To jest samobójstwo Mojangu, od teraz będą zarabiać tylko na serwerach minecraft Realsm, kupowanych przez naiwne Amerykańskie dzieci.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Dobra może ja ten swój pomysł przedstawie to pomyślimy czy przejdze, oczywiscie tutaj odpada automatyzacja, gracz kupuje range na forum i jak nabije np 10 postów dotaje nagrode "za aktywne branie udzualu w zyciu forum" a normalny gracz np po 50 postach to tylko taki przykład i gracz dostaje "paczke premium" z której moze wyspasc rozne itemy po 1 szt

Opublikowano

Ja robie tak mam online-mode+true ale i tak non-premium wbije :P :D bukkit smerf używam i LogIT

CPU i5 6600k 4,1GHZ | RAM HyperX SAVAGE 16GB RAMGPU ASUS GTX 1070 ROG STRIX 8GOC |

SSD1 Samsung EVO 850 120GB| SSD2 ADATA SP600 120GB |HDD Toshiba 1TB

Reklama serwera minigames w starym stylu Kliknij tutaj

Opublikowano

Dobra może ja ten swój pomysł przedstawie to pomyślimy czy przejdze, oczywiscie tutaj odpada automatyzacja, gracz kupuje range na forum i jak nabije np 10 postów dotaje nagrode "za aktywne branie udzualu w zyciu forum" a normalny gracz np po 50 postach to tylko taki przykład i gracz dostaje "paczke premium" z której moze wyspasc rozne itemy po 1 szt

Tak czy siak, kupił to i dostal coś na serwerze na przewage. EULA mówi że wszyscy mają być równi, czyli albo wszyscy mają tą range za darmo, albo wszyscy musza ją kupić, i nie można wtedy dać tego w inny sposób za darmo.

giphy.gif

Opublikowano

Ja robie tak mam online-mode+true ale i tak non-premium wbije :P :D bukkit smerf używam i LogIT

Dobry pomysł w połączeniu z nowym EULA, tylko jak się wtedy wytłumaczyć z tylu non-premek na serwerze?

TDepLbR.gif

Opublikowano

Dobry pomysł w połączeniu z nowym EULA, tylko jak się wtedy wytłumaczyć z tylu non-premek na serwerze?

Czyli można użyć plugina i włączyć online mode na true? Czy nie muszę bo mam 15 slot tylko. (Mam vps i mi ramu szkoda :-) )

Tworzę strony internetowe.

Sklepy Minecraft, CMS-y, fora itp.

Opublikowano

Jak to? Non Premium nie będzie mogło wchodzić na serwery? o.O Mojang nie dość że za samą premię chcą 100zł, to jeszcze ograniczają wszystkich.

Oczekujesz ode mnie odpowiedzi? Wpisz: @rob99ert w poście, a się odezwę.

281sztz.jpg

Opublikowano

@Karolina_666 O cholera. O prawa autorskie - raczej nie będzie im się chciało po sądach gonić ludzi. Po drugie - w takim razie serwery premium pójdą na no-premium ;)

wystarczy silnik wyyedytowac i nic nie bede akceptował :)

_____________________________________________________________________________________________________________________

http://www.mpcforum.pl/topic/1300329-mcpadaambonet/
_____________________________________________________________________________________________________________________
Chcecie Survival + Gildie ? Jesli tak to napisz jaki,oraz co chciałbyś na nim zobaczyc  :)

Opublikowano

Ja mam 1.7.9 więc nie akceptowałem Euli

CPU i5 6600k 4,1GHZ | RAM HyperX SAVAGE 16GB RAMGPU ASUS GTX 1070 ROG STRIX 8GOC |

Opublikowano

Tak czytam i czytam to widzę, że co drugi to taki wielki programista, że silniki zaraz własne zacznie pisać, a pluginu nawet nie umie poprawnie skonfigurować.

Teraz słówek kilka specjalnie dla osób, które się cieszą z wprowadzenia EULI, no bo przecież: "serwery "p2w" w końcu zamkną, a zostaną robione tylko te z pasją"... beep...beep... newbie allert.

Nie tylko serwery P2W ucierpią, bo wiele serwerów ma o wiele przystępniejszą ofertę, a mimo to wg. umowy EULA łamie zawarte w niej paragrafy. Tak więc zostawcie swoje mrzonki, bo najprawdopodobniej nigdy nie prowadziliście serwera za który musieliście płacić więcej jak 100zł z własnej kieszeni. Więc jeżeli myślicie, że znajdą się osoby, które będą wykładały "dużo kapuchy" na serwery na których nic nie zarobią no to się grubo mylicie. Ja osobiście zamiast marnować swoje pieniądze i prywatny czas, by zapewnić 13 letnim gimbusom z pryszczami na dupie rozrywkę, gdzie potem i tak mnie z błotem i gównem wymieszają to wolę ten kapitał przeznaczyć na jakąś fundację charytatywną...

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Tak czytam i czytam to widzę, że co drugi to taki wielki programista, że silniki zaraz własne zacznie pisać, a pluginu nawet nie umie poprawnie skonfigurować.

Teraz słówek kilka specjalnie dla osób, które się cieszą z wprowadzenia EULI, no bo przecież: "serwery "p2w" w końcu zamkną, a zostaną robione tylko te z pasją"... beep...beep... newbie allert.

Nie tylko serwery P2W ucierpią, bo wiele serwerów ma o wiele przystępniejszą ofertę, a mimo to wg. umowy EULA łamie zawarte w niej paragrafy. Tak więc zostawcie swoje mrzonki, bo najprawdopodobniej nigdy nie prowadziliście serwera za który musieliście płacić więcej jak 100zł z własnej kieszeni. Więc jeżeli myślicie, że znajdą się osoby, które będą wykładały "dużo kapuchy" na serwery na których nic nie zarobią no to się grubo mylicie. Ja osobiście zamiast marnować swoje pieniądze i prywatny czas, by zapewnić 13 letnim gimbusom z pryszczami na dupie rozrywkę, gdzie potem i tak mnie z błotem i gównem wymieszają to wolę ten kapitał przeznaczyć na jakąś fundację charytatywną...

Dobrze gada. Polać mu. 

Dla mnie już serwery Minecraft zaczęły upadać odkąd wprowadzili aktualizację 1.7 . Teraz tak samo jak pan wyżej, wolę wydać na coś co mi się opłaci lub da korzysć, satysfakcję . Generalnie bawię się własną grą w przeglądarce i ją opłacam. (nie płace za czas, gdyż może stać nawet latami, tylko za rozwój.) W EULA cieszy mnie jedno, to że nie będzie żadnego P2W, a reszta serwerów mnie nie obchodzi. Premke kupiłem za 40zł, więc dla mnie to nic.

Opublikowano

Chopaki i dziewczyny spokojnie, nie przejmujcie sie tak bardzo, jeszcze trzeba chwile poczeka zeby zobaczyc jak sie sytuacja rozwinie, moze mojang nie bedzie niczego egzekwowal i nadal bedzie tak jak bylo, a jak sie uczepia jakiegos wiekszego serwera to chlopaki z techniki sie postaraja i dostosuja sie do sytuacji, wymysla nowe promocje i techniki marketingowe. Naprawde nic sie nie dzieje, w koncu EULA byla juz od dawna i podobno nic sie w niej nie zmienilo od ALPHA, akceptowalismy jej warunki wtedy to i teraz je akceptujemy, tylko musimy to zaznaczyc by nie miec wymowki ze nie znamy umowy, co jest bez sensu bo wg. prawa "Nieznajomosc prawa Cie z niego nie zwalnia". Przerabianie silnika nic nie da, bo nadal bedziemy korzystac z launchera i plikow gry by mojang, wiec dalej prawnicy bd mieli argumenty. Jedyna opcja to napisac cala gre od nowa wraz z silnikiem do serwera : D

Reasumujac: EULA to tylko zmiana kosmetyczna, nie praktyczna.

Ja mam 1.7.9 więc nie akceptowałem Euli

Akceptowales, wlaczajac serwer.

TDepLbR.gif

Opublikowano

Akceptowales, wlaczajac serwer.

nie mam pliku eula.txt

Opublikowano

Eula mi nic nie zrobi jak mam serwer 1.7.9 no-premium, na online-mode=false mogą mi possać.
edit
Myslicie dlaczego cubegame i trollcraft,mcwg,xcrafters i reszta nie zmieniła swojej oferty?

Opublikowano

Eula mi nic nie zrobi jak mam serwer 1.7.9 no-premium, na online-mode=false mogą mi possać.

Mhm, w tym momencie twój serwer wspomaga piractwo ;) Gdyż pozwalasz grac na nim nie kupionym kopią minecrafta ;)

giphy.gif

Opublikowano

Mhm, w tym momencie twój serwer wspomaga piractwo ;) Gdyż pozwalasz grac na nim nie kupionym kopią minecrafta ;)

No i co to było zawsze nie dozwolone i co?

ps. tak jak wyżej napisałem cubegame, xcrafters, mcwg i inne dalej działają.

Opublikowano

Jestem pewny że przez EULA upadnie wiele serwerów (nawet tych dobrych), gdyż wątpię, aby ktoś chciał płacić za hosting z własnej kieszeni, a jeśli na serwerze nie będzie rang z dodatkowymi przywilejami, dzięki którym gracze będą posiadali motywację do kupienia rangi, a co za tym idzie serwer będzie miał środki na opłacenie go. To na pewno zły pomysł.

Co do czego wyjdzie to nie oberwie się użytkownikom, tylko serwisom oferującym hosting serwerów Minecraft (jakby nie patrzeć to oni hostują, a użytkownicy tylko płacą za usługę). Dodatkowo zazwyczaj jeśli nie hostujemy serwera na VPSie to nie dostajemy żadnych pieniędzy z zakupów graczy, gdyż wszystkie środki trafiają do wirtualnego portfela, co może nam pozwolić na ewentualne przedłużenie serwera.

Co do NonPremium Minecraft: wątpię żeby im się udało kiedykolwiek wyeliminować użytkowników NonPremium, ponieważ gdy "załatają jedną dziurę to stworzy się kolejna", czyli nawet jak stworzą jakieś zabezpieczenia to w końcu ktoś je złamie (tym bardziej, że Minecraft jest napisany w Javie [nie umiem pisać w Java, ale za to ogarniam o co chodzi w jej składni], co pozwala na łatwe podejrzenie kodu i jego edycję)

Opublikowano

No i co to było zawsze nie dozwolone i co?

ps. tak jak wyżej napisałem cubegame, xcrafters, mcwg i inne dalej działają.

Co nie zmienia faktu, ze jest to nie legenalne i jak Cię zgłosi jakiś gracz, a to się potwierdzi to mojang odłonczy premki od twojego serwera, jak i od tamtych wymienionych przez Ciebie, co sprawi że ich autopremium poleci, albo EULA ich zablokuje albo odłączą ich od mojangu. Jak widzę te wszystkie osoby które tak cwaniakują. Pogudzcie się nie będziecie juz trzepać hajsów z serwerów.

giphy.gif

Opublikowano

Ja wiem jakie to są straszne duże koszta. Na sam start serwera 2k by opłacić serwer, reklamę, stronę itp. Do tego dochodzi opłata co miesiąc tego wszystkiego. To są duze koszta jak na 1000 slotowy serwer. A taka Eula zakazuje jaki kolwiek zarobek to się to wgl. nie opłaca. Jeżeli mam płacić z własnej kieszenie co miesiąc... Powinni dla dobra graczy usunąć to EULE i tyle.

Pozdrawiam Mistrz.

|| 50 | 100 | 150 | 200 | 250 | 300 | 350 | 400 | 450 | 500 ||

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...