Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] EULA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@top Krew mnie zalewa jak czytam ten temat.. Ludzie k***a nie płaczcie.. Kiedyś jeśli nie miałeś premki - nie grałeś - bardzo dobrze. Chcą do tego powrócić ciesze się.. EULA wprowadza w sumie same udogodnienia.. Brak P2W, brak tysiąca serwerów "surfifal + frakcyje". Będzie kilka serwerów - porządnych serwerów , dopracowanych itd.

@Mine1998a ... Mine dobijasz mnie.. widziałem twój temat.. Nie szukaj luk w EULI.. Mojang ma prawników, (lub kogoś kto się tym zajmuje nwm xD) i eula jest dopracowana w 100% ;p

• Odpowiedzi 205
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@top Krew mnie zalewa jak czytam ten temat.. Ludzie k***a nie płaczcie.. Kiedyś jeśli nie miałeś premki - nie grałeś - bardzo dobrze. Chcą do tego powrócić ciesze się.. EULA wprowadza w sumie same udogodnienia.. Brak P2W, brak tysiąca serwerów "surfifal + frakcyje". Będzie kilka serwerów - porządnych serwerów , dopracowanych itd.

@Mine1998a ... Mine dobijasz mnie.. widziałem twój temat.. Nie szukaj luk w EULI.. Mojang ma prawników, (lub kogoś kto się tym zajmuje nwm xD) i eula jest dopracowana w 100% ;p

No i włąsnie tu się mylisz, nie będzie też kilku serwerów dużych, bo za powietrze nie opłacisz dużych maszyn.

graphic.png

Jeśli ten niesamowity post, Ci się spodobał, kliknij "Lubie To! ", to naprawdę motywuje do lepszej pracy ;)

Opublikowano

eula to raczej wielkie gówno od strony mojang tylko zepsują grę zacznie coraz mnie osób kupować serwery -> hostingi upadną -> nie będzie hostingów serwerów już nikt nie kupi minecraft'a

Opublikowano

@_uiuin_ No i co z tego, jak i tak spadnie grywalność graczy :P, ja dziękuję, większość serwerów padnie, bo wszyscy liczą tylko na zyski z nich, a i tak btw, większość tematów na mpcforum to EULA, może administratorzy powinni stworzyć nowy dział "EULA - zły krok ze strony minecraft" lub "Kurw* co z moją kasą, jak będę zarabiał!".

Opublikowano

No i włąsnie tu się mylisz, nie będzie też kilku serwerów dużych, bo za powietrze nie opłacisz dużych maszyn.

Wież mi że te duże serwery przetrwają.. Wystarczy mieć sponsoring - ale jak to przecież nikt ci nie da jak nie będziesz generował hajsu?

Proste - przykładowo duża firma z key'ami do gier sponsoruje serwer 200+ . Ma wspaniałą reklamę w branży i pieniądze które dają na serwer zwrócą się. (to zależy od firmy mówię tu o czymś dobrym nie o jakichś gównach)

@2up wierz mi że minecraft będzie schodził jeszcze bardziej ;)

Opublikowano

Wież mi że te duże serwery przetrwają.. Wystarczy mieć sponsoring - ale jak to przecież nikt ci nie da jak nie będziesz generował hajsu?

Proste - przykładowo duża firma z key'ami do gier sponsoruje serwer 200+ . Ma wspaniałą reklamę w branży i pieniądze które dają na serwer zwrócą się. (to zależy od firmy mówię tu o czymś dobrym nie o jakichś gównach)

Zwłaszcza że co 20 osoba wejdzie na strone, a co 50 coś kupi. Co do keyów, to ludzie znają strony i tyle. Zły przykład. Serwery minecraft to nie gradka dla sponsorów jak wprowadzą EULA.

Znalazłem 1 lukę w Eula nic nie pisali o sponsorze można sprzedwać go npo  nawet za 12,30zzł

Ale nwm czy się uda to

Nie wiem czy wiesz, ale EULA zabrania jakiej kolwiek monetyzacji z serwera, prócz nagrywania filmów.

*Wyczuwam że skkf zasra teraz kanał filmami z hardcore.

A najlepiej poczują sie Ci co wydali hajs na serwerer żeby sie chociaż zwrócił, tak faktycznie. Hosting padają, gracze odchodzą. ;)

graphic.png

Jeśli ten niesamowity post, Ci się spodobał, kliknij "Lubie To! ", to naprawdę motywuje do lepszej pracy ;)

Opublikowano

Ja miałem kupić premke ale jak takie ch*jstwo wyjdzie to sory nie dzięki bo większość kolegów ma no premium a jak nie mogę robić rangi vip z kit to sorka (nie robię jakiś kit prot 4 diax eq tylko takie samo jak graczowi ale enchant o 1 lepszy)

Opublikowano

Bo to taki problem podpiąć domenę przez proxy? Istnieje cloudflare którego nie da się z resolvować. Ja już wykupiłem serwer w Rosji tam Putin dba żeby zachodnie ku*wy nie psuły interesów. :)

A jak będą blokować silniki, istnieją programiści którzy za drobną opłatą wyje*ia ci z silnika opcję blokowania dla mojangu. 

Ja się o tyle cieszę że będę miał mniejszą konkurencję.

A po za tym duże serwery działają. xkleszczers itd. mimo że mają vipy dalej istnieją nie zablokowane.

Jak to się nie da haha resovować cf'a chory jesteś ;p ? http://www.anonware.net/resolver/cloudflare.php

Rosja Ci tu nic nie da, akcpetowałeś umowe? Możesz się wysrać ale masz spełnic jej warunki.

graphic.png

Uczeń
Opublikowano

Jestem pewny, że to powód wprowadzenia realms. W bardzo krótkim czasie upadnie większość serverów i zostaną tylko te "poważne". Poupadają wszystkie hostingi, bo 2 servery na hosting to nie wystarczająco dużo by go utrzymać, przecież oni czerpali ogromne korzyści z tym wszystkich sms, przelewów itp... Według mnie jest to zupełny debilizm, ktoś u góry napisał że vip po 3 zł to nic takiego i ja się z nim zdecydowanie zgadzam, mojang sobie znalazł sposób, jak padną wszystkie hosty to będzie trzeba kupować servery u nich, raczej nikt już nie kupi minecraft, kiedy nie będzie tych najlepszych serverów. Ciekawe co zrobi skkf... Jedną opcją na zarabianie są reklamy, ale one też krzyżują się z tym co mojang chce osiągnąć... Pierwszy raz o tym usłyszałem, bo z reguły interesowałem się tym co dzieje się w minecraft tu i teraz, nie oglądałem snapshotów ani takich rzeczy, a za update się brałem dopiero kiedy wyszedł. Aż trudno uwierzyć że mojang robi coś takiego... Myślę że usuną to bardzo szybko, bo tendencja spadkowa będzie dla nich wybitna.

Jeżeli dotrwałeś do końca, to bardzo Ci dziękuję

Z wyrazami szacunku

~Muo~

1792069e00b756d8gen.png

"insanity is doing the same thing over and over and expecting different results"

"głupim jest robienie w kółko tego samego i oczekiwanie innych rezultatów"

Kliknij mnie!

Opublikowano

Ja bede mial suvival+hadrcore+frackje Inaczej trudny survival

CPU i5 6600k 4,1GHZ | RAM HyperX SAVAGE 16GB RAMGPU ASUS GTX 1070 ROG STRIX 8GOC |

SSD1 Samsung EVO 850 120GB| SSD2 ADATA SP600 120GB |HDD Toshiba 1TB

Reklama serwera minigames w starym stylu Kliknij tutaj

Opublikowano

Można też zrobić płatną rejestracje dla non-premium a bezpłatna dla premium. Chociaż wolę wydać 10 zł co miesiąc przerobić spigota i z kumplami grać...

Tworzę strony internetowe.

Sklepy Minecraft, CMS-y, fora itp.

Opublikowano

Ja miałem kupić premke ale jak takie ch*jstwo wyjdzie to sory nie dzięki bo większość kolegów ma no premium a jak nie mogę robić rangi vip z kit to sorka (nie robię jakiś kit prot 4 diax eq tylko takie samo jak graczowi ale enchant o 1 lepszy)

Ja mam server premium ale mam plugin że no-premki wbiją gówno zrobia

mi

CPU i5 6600k 4,1GHZ | RAM HyperX SAVAGE 16GB RAMGPU ASUS GTX 1070 ROG STRIX 8GOC |

Opublikowano

@gredier

Ja sam się zdziwiłem gdy pierwszy raz usłyszałem o EULI.

No Vipy i Svipy to rozumiem, ale żeby zablokować no-premium ?

Oni nic na tym nie zyskają, tylko dużo stracą.

Ja juz bym wolał mieć serwer no-premium z dobrymi zabezpieczeniami bez Vipów itd tylko z ub.

Teraz jeżeli nie masz premium to nigdzie pewnie nie zagrasz.

Pewnie napiszą do Bukkita i Spigota żeby dali tylko online-mode: true ;/

Ja się ciesze, że mam premium. Bo wszyscy ciągle wyzywają każdego no-premium.

Spokojnie, jave idzie łatwo zdekompilować ;) Dopisać kilka linijek i online-mode: false wróci spowrotem ;p

Zamiast ulepszać, to tylko pogarszają. Mało zarabiają z kont premium? Widocznie tak..

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Spokojnie, jave idzie łatwo zdekompilować ;) Dopisać kilka linijek i online-mode: false wróci spowrotem ;p

Zamiast ulepszać, to tylko pogarszają. Mało zarabiają z kont premium? Widocznie tak..

To się nazywa milionerstwo. Nie rozumieją że inni utrzymują się z datków VIP. Oni patrzą na siebie. Gra upadnie wejdzie inna i ludzie się przerzuca na inną grę,

Opublikowano

To się nazywa milionerstwo. Nie rozumieją że inni utrzymują się z datków VIP. Oni patrzą na siebie. Gra upadnie wejdzie inna i ludzie się przerzuca na inną grę,

To się nazywa pazerność. I pewnie jak ktoś napisał, hostingi upadną, a mojang wprowadzi swoje serwery na których bedą mogły grac no premki. ZAŁOŻE SIE.

graphic.png

Opublikowano

Czyli kolejny nudny serwer, Survival ≠ Hardcore....

NIE kolejny nudny po ! nie wieziłeś po 10miesięcy prac nad Configurowaniem dodawanie udejmowanie pluginów oraz ich dopasowywanie. Mapke dostałem od kolegi i teraz dubowywuje ja

Opublikowano

To się nazywa pazerność. I pewnie jak ktoś napisał, hostingi upadną, a mojang wprowadzi swoje serwery na których bedą mogły grac no premki. ZAŁOŻE SIE.

I co im po takich serwerach? Gracze non-premium tam serwa nie kupia bo będą mieli ich w dupie za to że im serwer upadł.

Opublikowano

Dobra dobra, ale 10 miesięcy pluginów się nie robi ;)

edit:

patrze na twój profil... i to ty zakładasz 'czy z eula uda sie ten serwer' pay2win

Już on jest nie ważny bo zedytowałem wszystko

Jest tylko kit gracz ale raz na 30 lat zrobie

@Alanpl3 10 miesięcy dlatego że była szkoła :D

ZAPRASZAM NA SKYPE POŚWIĘCONE EULI

eula.minecraft.2014

Opublikowano

I co im po takich serwerach? Gracze non-premium tam serwa nie kupia bo będą mieli ich w dupie za to że im serwer upadł.

Uwierz że dzieci, mają skłonność do namawiania rodziców na coś na co mają uzależnienie ;) A do MC dzieci strasznie się przyssały.

graphic.png

Opublikowano

@Mine1998a

Weź już skończy z tym serwerem, który będzie kolejnym gównianym survivalem z frakcjami. To, że jesteś aż tak słaby, że przez 10 miesięcy składasz te pliki to nie wina użytkowników, więc skończ się tym przechwalać.

@top

Ale wy się wszyscy sracie... Vipy dalej można sprzedawać tylko, że nie mogą one zawierać rzeczy ułatwiających rozgrywkę. Póki co nie ma po co dalej kontynuować tej dyskusji bo to dopiero pierwszy dzień tej umowy. Proponuje poczekać kilka dni i dopiero wtedy płakać jak to Mojang psuje grę bo nie mogę kupić na serwerze enchantowanego ekwipunku i muszę sam ruszyć d*** i go zdobyć. Jednak jak każdy coś o tym napisał mając pojęcie co to EULA lub też nie, to ja napisze kilka słów. Piszecie tutaj o tym, że spadnie grywalność tylko szkoda, że przestaną grać osoby z no premium czyli te, na których mojang nic nie zarobił więc im to nie przeszkadza. Ja się osobiście ciesze, że to wprowadzają w końcu skończy się P2W na serwerach.

@1361622928-U485574.pngOrganereq1337

W każdą grę grają osoby starsze i młodsze. Prawdopodobnie gdyby nie było tych wszystkich wielkich youtuberów utrzymujących się z minecrafta to i nie byłoby takiego rozgłosu wśród osób młodszych o tej grze.

Opublikowano

Jak to się nie da haha resovować cf'a chory jesteś ;p ? http://www.anonware.net/resolver/cloudflare.php

Rosja Ci tu nic nie da, akcpetowałeś umowe? Możesz się wysrać ale masz spełnic jej warunki.

To nie zawsze działa ;) Nie bez powodu chronią się za tym ddosowane strony. Rosja mi nic tu nie da ? W rosji mają wyjebane na umowy pomiędzy europejskimi firmami szczególnie teraz. W Rosji jest nie pisana zasada że póki nie szkodzisz rosji i krajom satelitarnym policja itd ma to w dupie. Dlatego jest tam tyle botnetów. Na serwerach minecrafta można zarobić za duży hajs żebym odpuścił. Prowadziłem i będę prowadził dalej kilka tandetnych p2w zagranicznych. Miesięcznie wyciągam ponad 2x średnią krajową. Myślisz że mnie nie stać na proces, czy też zamówienie zmodyfikowanego silnika?:> A mojangowi nie będzie się chciało procesować z każdym.

Proste. Po za tym są jeszcze inne metody jak własny launcher.

Upadną gówniane serwery 20 slotów na hostingach.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngMathew. Nie gówniany bo to połaczenie 2 trybów gry a po 2 jak dużo upandie to będzie błaganie aby robić servry a po 3 10 miesięcy bo to robiłem podczas szkoły półgodziny do 2 godzin. Nie jestem słaby w robieniu serverów i w pluginach ja umiem z optymalizować servy na hostingu z 1GB ram nawet do 450MB. Survival+hardcore [z frakjami tak samo ma pspmagister na swoim servie] Zomb**c.pl więc Za ded będzie ban od 30-45h

Opublikowano

@Mine1998a

Weź już skończy z tym serwerem, który będzie kolejnym gównianym survivalem z frakcjami. To, że jesteś aż tak słaby, że przez 10 miesięcy składasz te pliki to nie wina użytkowników, więc skończ się tym przechwalać.

@top

Ale wy się wszyscy sracie... Vipy dalej można sprzedawać tylko, że nie mogą one zawierać rzeczy ułatwiających rozgrywkę. Póki co nie ma po co dalej kontynuować tej dyskusji bo to dopiero pierwszy dzień tej umowy. Proponuje poczekać kilka dni i dopiero wtedy płakać jak to Mojang psuje grę bo nie mogę kupić na serwerze enchantowanego ekwipunku i muszę sam ruszyć d*** i go zdobyć. Jednak jak każdy coś o tym napisał mając pojęcie co to EULA lub też nie, to ja napisze kilka słów. Piszecie tutaj o tym, że spadnie grywalność tylko szkoda, że przestaną grać osoby z no premium czyli te, na których mojang nic nie zarobił więc im to nie przeszkadza. Ja się osobiście ciesze, że to wprowadzają w końcu skończy się P2W na serwerach.

@1361622928-U485574.pngOrganereq1337

W każdą grę grają osoby starsze i młodsze. Prawdopodobnie gdyby nie było tych wszystkich wielkich youtuberów utrzymujących się z minecrafta to i nie byłoby takiego rozgłosu wśród osób młodszych o tej grze.

Mi chodzi o to że uzależnienie i głupota rodziców robi swoje.

To nie zawsze działa ;) Nie bez powodu chronią się za tym ddosowane strony. Rosja mi nic tu nie da ? W rosji mają wyjebane na umowy pomiędzy europejskimi firmami szczególnie teraz. W Rosji jest nie pisana zasada że póki nie szkodzisz rosji i krajom satelitarnym policja itd ma to w dupie. Dlatego jest tam tyle botnetów. Na serwerach minecrafta można zarobić za duży hajs żebym odpuścił. Prowadziłem i będę prowadził dalej kilka tandetnych p2w zagranicznych. Miesięcznie wyciągam ponad 2x średnią krajową. Myślisz że mnie nie stać na proces, czy też zamówienie zmodyfikowanego silnika?:> A mojangowi nie będzie się chciało procesować z każdym.

Proste. Po za tym są jeszcze inne metody jak własny launcher.

Upadną gówniane serwery 20 slotów na hostingach.

No to lecimy.

Po pierwsze, nie cwaniacz że coś zrobisz, bo założe się że i tak to Ci nic nie da.

Hah? Mojang nie musi protestować, wyjebią Ci serwer i tyle, gówno ich obchodzi że proxy z Rosji, ich umowa, oni zamykają serwer, twój serwer mają to głęboko w dupie.

Boże człowieku zrozum że GRAJĄC W MINECRAFTA już masz EULA, to czy launcher masz swój czy nie to chuja da, grasz w MINECRAFT produkt MOJANG który jest objęty prawami. Tyle w temacie.

No tak faktycznie, mpc to co jakiś czas pada z clodflare, jak i reszta stron, więc nie pisz że to jest 100% zabezpieczenie. W internecie NIE DA SIĘ ukryć ;)

graphic.png

Opublikowano

Zamknie temat i i skype eula.minecraft.2014 bedziemy o tym gadac za 10 minut w komfie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...