Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] EULA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Już nawet myślę nad postawieniem serwera metin2 lepsze to niż kazanie graczom kupić premium...

Tworzę strony internetowe.

Sklepy Minecraft, CMS-y, fora itp.

• Odpowiedzi 205
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Tak, ale wiesz skoro ma zostać singleplayer dla non-premium to po co ma istnieć taka gra? ;p

Opublikowano

@gredier

I co Mojang zrobił ?

On tylko namieszał... ta EULA wcale nie jest potrzebna...

Jak chcą tracić graczy to niech se tracą...

Ja będe czasami grał na serwerze minigame jezeli tez nie upadnie ;/

Pomyslcie sobie mc**.pl i mc.****.*** znowu premium bedzie ale z pewnoscia utrzymaja sie z unbanów.

Taki serwer np. Hi****.pl on ma Vipy wiec najpewniej upadnie ;/

My**.pl utrzyma sie i MC**.pl

Z miencraftem z eula czuję sie jak byłbym w komunie jak nam w szkole opowiadali :D. tylko nakazy ,zakazy i łśuchanie ich. Eula upadnie jak Lenin

CPU i5 6600k 4,1GHZ | RAM HyperX SAVAGE 16GB RAMGPU ASUS GTX 1070 ROG STRIX 8GOC |

SSD1 Samsung EVO 850 120GB| SSD2 ADATA SP600 120GB |HDD Toshiba 1TB

Reklama serwera minigames w starym stylu Kliknij tutaj

Opublikowano

@gredier

Notch czy jakis inny twórca Minecrafta rozważał nad usunięciem trybu multiplayer...

Wybuliłem 89zł za premke + kupiłem sobie pelerynke(bo chcialem) i oni robia takie rzeczy...

I oni chca usunac tryb multiplayer ? To niech najpierw oddadza wszystkim pieniadze, bo po co wydawac 89zł i grac na singlu jak multi nie bedzie ;/

@Edit

I w tym momencie głupotą dla mnie było kupienie głupiej premki bo i tak minecraft się posypie i nikt na nim nie będzie grał...

Opublikowano

@Graihia

Dokładnie. Przecież po coś jest ten skin by wyróżnić się od no-premium.

Opublikowano

Oni to robią, dla idei, dla tych biednych matek które im się żaliły że ich dziecko wypuściło ostatnie grosze z ich platynowej karty, dla hajsu z minecraft Realsm i oczywiście po to żeby coś się działo.

Słyszałem że opcja multiplayer ma zniknąć.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

@gredier

Ja powiem tyle może skin wyróżnia Cię od non-premium i co wiecej daje ?

Ale przez tą EULE zobaczysz nikt nie będzie grał w minecrafta.

Dokładnie dzisiaj już od godziny EULA została wprowadzona w życie...

@Edit

Dobra ja porozmiawiam na ten temat jeszcze rano bo teraz musze isc spac wiec narka wszystkim, jak chcecie to sobie dyskutujcie na ten temat ale nie róbcie za duzego spamu, bo temat pujdzie do kosza i nikt sie o EULI nie dowie, a trzeba rozpowiadac innym aby potem oni nie byli zdziwieni jak im Mojang zamknię serwer. Także ja zmykam. Do potem xD

Opublikowano

stworze skype popoludniu na temat euli

Załomy petycje o nie usuwanie multiplayera

CPU i5 6600k 4,1GHZ | RAM HyperX SAVAGE 16GB RAMGPU ASUS GTX 1070 ROG STRIX 8GOC |

Opublikowano

Dla mnie ta eula to dyskryminacja biedniejszych ludzi.

Opublikowano

@gredier

Wręcz odwrotnie.

@Mine1998a

Microsoft zakazał zbierania masowych petycji czy rozpraw w sądzie, to i Notch może.

@topic
Poza tym, jak ktoś chce ominąć te wszystkie zakazy, to niech zamówi sobie serwer u Rosyjskich Hakerów, nigdzie nie ma bezpieczniej i lepiej.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Niuch... niuch... czuje fekalia... ahh... już wiem! To gównoburza!

Po co się nakręcacie? Poczekajcie z tydzień/dwa góra trzy i będziemy mieli konkretny obraz sprawy i wtedy będzie można debatować, a teraz to takie ogólne pierdu pierdu, przyjdzie blezur, powie: "Spam, zamykam!" i tyle z tego gdybania będzie.

Jeżeli przyszłoby co do czego to serwerów robionych z pasji nie będzie, bo standardy graczy się raczej nie zmienią, a kabzy sponsorów nie będą bez dna. Serwerów o wiele wiele mniej, a graczy jakoś szczególnie nie ubędzie to będzie tak, iż żeby się utrzymać założyciel bd musiał wprowadzić opłaty za korzystanie z serwera (jednorazowa zapłata za możliwość korzystania z serwera nie jest o ile się nie mylę zakazana) Więc albo będziecie czatować by móc wbić na pełen serwer 50/50, albo będziecie grali na serwerach z 300 osobami, ale po wykopaniu 1 klocka bd czekali 5 sekund aż serwer zareaguje.

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Mam pytanie - blokada będzie IP - np. mpcforum.pl czy cyfrowego - np. 24.53.61.12 ? Jeżeli cyfrowego to nie byłoby problemu :)

"Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,

a potem pokona doświadczeniem..."

Opublikowano

Tak się jeszcze spytam. Wystarczy zrobić dobrowolna dotacje i by nie było rang VIP? Tylko np. za wpłatę dotacji kolorowy nick?

Opublikowano

Tak się jeszcze spytam. Wystarczy zrobić dobrowolna dotacje i by nie było rang VIP? Tylko np. za wpłatę dotacji kolorowy nick?

Haha, ale to jest zjebane.

Powiedz mi kto Ci kupi VIPa z kolorowym nickiem? Haha, gracze patrzą na ekwipunek jakieś gówna gdzie będą uważani za najlepszych.

Jakiś ekwipunek diaxowy itd,.

Ale nie na kolorowy nick.. Haha, kupi ten ktory bedzie chciał mieć kolorowy nick..

A z tym non-premium to prawda? Ze jak serwer NP to też nielegalne w EULA?

Opublikowano

Haha, ale to jest zjebane.

Powiedz mi kto Ci kupi VIPa z kolorowym nickiem? Haha, gracze patrzą na ekwipunek jakieś gówna gdzie będą uważani za najlepszych.

Jakiś ekwipunek diaxowy itd,.

Ale nie na kolorowy nick.. Haha, kupi ten ktory bedzie chciał mieć kolorowy nick..

A z tym non-premium to prawda? Ze jak serwer NP to też nielegalne w EULA?

Tak to prawda z non-premium. Dziś już w polsce 3 serwery zostały podobno wyłączone .

==================== |KAVOGAMING====================
.:.:.:. Jeżeli masz do mnie pytanie ,bądź chcesz mi na coś odpowiedzieć .:.:.:. 
.:.:.:. Wpisz @KaVoGaming ,a odpowiem Ci jak najszybciej potrafię! .:.:.:.  
==================== |KAVOGAMING====================

Opublikowano

Bo to taki problem podpiąć domenę przez proxy? Istnieje cloudflare którego nie da się z resolvować. Ja już wykupiłem serwer w Rosji tam Putin dba żeby zachodnie ku*wy nie psuły interesów.:) 

A jak będą blokować silniki, istnieją programiści którzy za drobną opłatą wyje*ia ci z silnika opcję blokowania dla mojangu. 

Ja się o tyle cieszę że będę miał mniejszą konkurencję.

A po za tym duże serwery działają. xkleszczers itd. mimo że mają vipy dalej istnieją nie zablokowane.

Opublikowano

zrobione konto skype eula.minecraft.2014 tam będziemy pozniej omawiać [jak wbije] rozmowa o Eula i multiplayer

Opublikowano

Taki szczegół jak ktoś jest przeciwny eula  to znalazłem taką petycję : 

http://www.change.org/en-GB/petitions/mojang-change-your-eula

.

Możecie podpisać :) Jest już 20k osób. Ale wątpię że to cokolwiek da.

Opublikowano

A ja uważam że to jest bardzo dobry pomysł z tym EULA.

Upadną serwery pay2win, zaczną stawiać serwery z pasji, gra nabierze większego sensu ;)

a pytanie za co opłacimy serwer ? z własnej kasy ? to jest bezsens.

Opublikowano

A ja uważam że to jest bardzo dobry pomysł z tym EULA.

Upadną serwery pay2win, zaczną stawiać serwery z pasji, gra nabierze większego sensu ;)

Tak zwłaszcza,że nie bedzie prawie serwerów bo tylko premki + nie bedzie z czego utrzymać. Ja dziękuje za takie serwery.

Upadnie tak szybko jak to wprowadzą. Założe się że już w pierwsze 2/3 spadnie grywalność o 25%.

Bo to taki problem podpiąć domenę przez proxy? Istnieje cloudflare którego nie da się z resolvować. Ja już wykupiłem serwer w Rosji tam Putin dba żeby zachodnie ku*wy nie psuły interesów. :)

A jak będą blokować silniki, istnieją programiści którzy za drobną opłatą wyje*ia ci z silnika opcję blokowania dla mojangu. 

Ja się o tyle cieszę że będę miał mniejszą konkurencję.

A po za tym duże serwery działają. xkleszczers itd. mimo że mają vipy dalej istnieją nie zablokowane.

Bo póki co xcrafters siedzi na 1.7.2 i zmodyfikowanym silniku.

graphic.png

Jeśli ten niesamowity post, Ci się spodobał, kliknij "Lubie To! ", to naprawdę motywuje do lepszej pracy ;)

Opublikowano

Znalazłem 1 lukę w Eula nic nie pisali o sponsorze można sprzedwać go npo  nawet za 12,30zzł

Ale nwm czy się uda to

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...