Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Fantasy World - Graficzna Gra MMORPG

Salur

Pytanie

Opublikowano

logo.png

Projekt  gry MMORPG 2D

Gra tworzona jest w oparciu o technolognie takie jak: PHP, AJAX, Javascript oraz JQUERY.

Wykorzystujemy kilka bibliotek Javascript a większość funkcji gry napisana jest przez nas. Za silnik odpowiada język PHP,

natomiast za stronę klienta gry w przeglądarce Javascript.

• System Sterowania - posiadamy w pełni działający system poruszania się strzałkami, myszką oraz klawiszami WSAD (tylko, gdy gracz posiada wyłączony czat). Wszystkie te systemy działają integralnie względem siebie. Chodza również bardzo płynnie.

• Interakcja z innymi graczami - w grze zaimplementowaliśmy kilka możliwości komunikowania się z innymi graczami. Najważniejszą z nich jest to, że widzimy ich dynamiczne na mapie, wraz z animacją ich ruchu. Możemy także handlować, rozmawiać na czacie lub prywatnie, a także zaprosić ich do walki.

• System walki PvP, PvM - posiadamy rozbudowany system walk między graczem, a potworem oraz gracz vs gracz. Każdy potwór ma inne zdolności bojowe, a więc może używać czarów, jest szybszy niż inne, czy też może Cię zatruć! Ale.... Gracz również posiada mnóstwo opcji, dzięki którym na odpowiednim poziomie i z odpowiednimi statystykami może wygrać z każdym przeciwnikiem!

• Opcje gracza - każdy gracz wyposażony jest w menu na dole ekranu gry. Może tam wyświetlić w każdym momencie opcje klanowe, rozpoczęte misje, czy też swój ekwipunek i statystyki. Zakładki te są ciągle rozwijane, aby były jak najbardziej intuicyjne i odpowiednio ułożone.

• Rozbudowa systemów - ciągle rozbudowujemy systemy, które znajdują się w grze. Posiadamy już rozmowy, handel oraz system aukcji z danym NPC. Rozbudujemy także system questów, który nie będzie polegał tylko na otworzeniu skrzynki, ale także na czymś bardziej złożonym, co napewno zaciekawi najbardziej wymagających graczy.

• Interfejs gracza - Dzięki rozbudowanemu systemowi interfejsu, gracz może dostosować interfejs gry i wszystkie okna do swoich potrzeb. Wszystkie zakładki interfejsu są w pełni ruchome i zapisują się po wyjściu z gry.

• System klanów - Gracz ma możliwość dołączenia do klanu, przez co staje się potężniejszy. Jako rodzina klanowa może walczyć oraz zdobywać cenne doświadczenie i jeszcze większą radość z rozrywki.

• Duża ilość rozrywki - Dużo wspaniałych lokacji oraz ciekawych questów. Rozwinięty system umiejętności oraz osiągnięć i wiele wiele więcej.

Nie będzie już więcej beta-testów. Niedługo startuje oficjalna wersja gry.

Gorąco zapraszamy na nasze forum w celu dyskusji na temat gry.

Przydatne linki:

http://fantasy-world.pl/
http://fantasy-world.pl/?page=forum

SCREENY:

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista

"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Potrzebujesz czegoś? Oznacz mnie @Salur

• Odpowiedzi 375
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

C.d. tematu: Jak pisali inny: PHP + MMO = Katastrofa. Będziesz (dużo) więcej płacić za VPS niż zarabiać.

I na tym i na innym forum już mu to mówili. Nie dociera.

Akurat z php nie będę rezygnował, nie ma to dla mnie różnicy, czy to będzie php, czy c++, a napewno z c++, lub czymś innym będzie więcej pierdolenia.

Ty jeszcze nie wiesz jak ogromna jest to różnica. Nie masz pewnie również pojęcia jak kluczowym dla sukcesu danego projektu jest wybór technologii, w której jest realizowany. Poza tym c++ i php to nie jedyne języki na świecie.

Ale, jak w przypadku wielu innych projektów które widziałem, i tutaj chyba jest tak samo: klapki na oczy i huraaaa naprzód!

pasek_4oo_6o.jpg

Aktualny poziom zła: 75 punktów ostrzeżeń.
Achievements:
  • 22 zajebiste posty oznaczone czerwonym kółeczkiem
  • 1 urażony modek - dwa razy! (Istny Diabeł)
  • 4365 userów forum, którym powiedziałem smutną prawdę
Opublikowano

Cały czas odpisujecie w kólko to samo... Z Twoich postów FrozenShade, wynika, że jesteś nie wiadomo kim w tej dziedzinie i każdy ma Ciebie się słuchać. Dlaczego piszesz, że odrazu źle to robie? PGR nie jest w 100% grą przeglądarkową, trzeba specjalnie jave instalować, żeby w to pograć...

Więcej w tym temacie już Wam nie odpisuje. To poprostu nie ma sensu. Skończe pisać grę i zobaczymy wtedy, co i jak jest zrobione.

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista

"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Opublikowano

Serwer cały czas działa na vps od ovh. Stwierdziłem, że nie ma co więcej kupować dla maksymalnie 10-20 osób do testów lepszego sprzętu. Jeśli chcesz, możesz otrzymać beta testera, jeśli napiszesz na priv.

Opublikowano

Co do Websockets to mój projekt, który rozwijam bez żadnych zapowiedzi jest w tym robiony i działa o niebo lepiej niż na Ajax :)

Co do fantasy-world, problem polega na tym, że nikt nie chce robić mi map, a to główna przyczyna dlaczego gra stoi.

Może kogoś zatrudnij? Bo za free to wiesz, nikomu się nie chce :)

Opublikowano

@damian1920

Serwer jest w pehapie to równie dobrze może na hostingu chodzić (o ile nie używa niestandardowych rozszerzeń). Pomyśl logicznie :P

Logicznie to może być logiczne... Ale czy sens ma pisanie serwera w pehapie? :D

wg. mnie nie opłaca się ale każdy ma swoje zdanie.

Opublikowano

Jako, że niektóre komputery są "słabe" opcja dopasowywania okna gry będzie domyślnie wyłączona. Będzie ją można włączyć na stronie ustawień konta. Gra bez tej opcji prezentuje się tak:

7.png

bannerMPC.png

Opublikowano

Jak postępy ?

Cały czas pracujemy. Obecnie poprawiamy (graficznie) zakładki oraz w miedzy czasie uzupełniamy mapy.

Łapcie:

klan.jpg

Opublikowano

E tam poco był serwer beta testów? Ci który tam grali mieli w parę dni 60 lvl wiem bo sam grałem ale szkoda strzępić ryja na tą grę miałbyć start w godzinach wieczornych i wystartowali od północy xD A ja czekałem od 17 Ale sama w sobie gra nie jest najgorsza ale z góry mówię że jak do czerwca następnego roku nic grubszego nie poprawicie to nawet za hosting wam się nie zwróci bo nikt nie będzie w to grał bo mało ludiz  gra w takie gry znaczy nawet dużo ale nie w "podróbę" margonem  i to bardzo kiepską to wygląda gorzej niż margonem retro tak szczerze niedopracowana i wgl wszystko spoko ale margonem jest o niebo lepsze i ma mniej wymagań tam jest 6 godzin wyczerpania i więcej się nie odnawia a tu jest 300 walk i się odnawiają według mnie te 6h było by lepsze niby było by łatwiej ale nie za łatwo każdy wbił by szybko lvl ale już od 60/70 było by bardzo trudno wbić i graczy robili by sobie eq aha i w tym jest problem za mało ekwipunku za mało umiejętności i ogółem niedopracowane pvp jak dorobicie więcej przedmiotów umiejętnośći potworów itp to więcej ludzi będzie grało ale z margonem szczerze i tak szans nie macie nie to nie reklama margonem 

Opublikowano

Kto ci tu rozmawia o swoich grach?

ontopic: tak tak śliczniutka gra, miodzio tabelki i okienka. (już? starczy tego smyrania po jajach?)

Czy ja mówię żebyś chwalił grę? nie. Jeśli Ci się coś nie podoba, rozumiem. Tyle razy to już to napisałeś że wszyscy chyba o tym wiedzą.

// Temat został zaktualizowany.

Opublikowano

Niestety temat należy już do nieaktualnego członka zespołu i nie mamy możliwości edytowania.

EDIT: Kilka map, które uległy zmianie:

1tzbqYL.png

wGCqSTe.png

a7Gqb24.png

Opublikowano

przydałby się się sensowny system do raportowania bugów. Coś, to pozwoli wam ściągnąć screena+log+info od usera, a następnie pozwoli wam sensownie tym zarządzać, ustalać priorytety itp. Nadziałem się na kilka błędów, jednak wyrzucanie wszystkiego na forum nie wydaje się dobrym pomysłem z powodu zarządzania oraz PR.

Ps ciągle czekam na obiecane odpowiedzi :)

Ciekawa propozycja, tak myślę że można do tego dodać skrót klawiszowy, tylko nie mam pomysłu jaki :D

bannerMPC.png

Opublikowano

Wyluzujcie ;p To nawet nie jest BETA  a sami lepszej nie napiszecie nigdy wiec nie musicie sie udzielac na tym forum. Koniec kropka xD

chyba po to tutaj wstawia to zeby komentowac, a ty nikomu tego nie zabronisz.

Opublikowano

Ile powstaje klonów margo i ile z nich odniosło sukces? Chodzi o to, że twórca margo zrobił coś w miarę oryginalnego, co teraz wielu domorosłych programistów stara się nieskutecznie skopiować.

Nie boję się takiej konkurencji, daleko jej do mojej ligi. Z 'konkurencją', która trzyma jakiś sensowny poziom żyję całkiem dobrze i w zgodzie.

Po co mam robić coś podobnego? Kolejnego klona margo? Musiał bym się na łby pozamieniać z sam-wiesz-czym. Wystarczy, że robię coś, czego pod względem jakości wykonania i wydajności nigdy nie dogonicie.

pasek_4oo_6o.jpg

Aktualny poziom zła: 75 punktów ostrzeżeń.
Achievements:
  • 22 zajebiste posty oznaczone czerwonym kółeczkiem
  • 1 urażony modek - dwa razy! (Istny Diabeł)
  • 4365 userów forum, którym powiedziałem smutną prawdę
Opublikowano

@Sodema wiesz, że dyskutowaliśmy z  też innymi, i na bardzo ważne tematy.?

Mnie i Frozena nikt jeszcze nie pokonał. I nie wiem czy jest tu ktoś taki, który by dał radę.

gamedevmania.com

Opublikowano

Prosze Moderatora o zamkniecie tematu.

Opublikowano

@bnmbb

akurat fabuły jeszcze nie mamy, to jest coś co będzie uzgodnione dopiero po napisaniu do końca systemu rozmów z NPC oraz jakichś tutoriali czy tym podobnych. Mozliwe też, że członkowie tj. map makerzy i graficy pomogą nam w tym.

@foxbond`

huja mnie to obchodzi, wypierdalaj z mojego tematu ze swoją zjebaną grą, która nigdy nie wystartuje, udowodniłeś tylko, że jesteś pajacem, bo po co reklamujesz swoją grę w moim temacie? Nie jest to temat o Tobie, więc skończ z tą dziecinadą

Ostre zachowanie Panie przyszły adminie.

Swoją drogą ssy z gry wyglądają naprawdę rewelacyjnie, wygląd strony głównej nie powala, ale to jedynie szczegół. Czekamy!

Opublikowano

Fabuła, to jest coś do czego trzeba będzie przysiąść i poważnie się zastanowić. Silnik też jest ważny, ale fakt, jeśli gracz nie będzie miał co robić to może szybko wyjść.

Opublikowano

Jest możliwość zarejestrowania się w grze. Podaj na priv nazwe konta to aktywuje Ci je.

Oraz nowy screen z walki PvM

imageFight.gif

Po lewej dodaliśmy możliwość wyboru skilla z którego chcemy zaatakować (Oczywiście każda profesja ma jeden podstawowy skill, który ma już na poczatku gry). Każda profesja będzie miała kilkadziesiąt róznych skilli, które będzie można nabyć poprzez trening, pracę, czy róznego rodzaju zwoje,książki. Oczywiście podczas walki będzie można używać tylko kilka wybranych skill (10/12). Mamy nadzieję, że taka forma walki wam się spodoba...

P.S. skille będą zarówne ofensywne, jak i defensywne :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...