Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ranking typów serwerów. Oddaj swój głos!

Blezur

Najlepszy typ.  

1 085 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki jest najlepszy typ serwera?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 248
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Przewinąłem wszystkie wcześniejsze posty, żeby rozczarować się faktem, że nikt nie wspomniał nawet o serwerach technicznych. Chyba, że zaliczacie je do "serwerów z modami", a nie powinniście.

Wg. mnie serwery techniczne są dobrą drogą w ewolucji Minecrafta. Bo przecież w tej grze chodzi o to, żeby tworzyć ciekawe rzeczy i modyfikacje techniczne dają tutaj najwięcej możliwości. Bo można zrobić co dusza zapragnie i na ile inteligencja pozwoli.

Właśnie pracuję nad takim serwerem od tygodnia, za niecały miesiąc mam zamiar oficjalnie ogłosić betę. Serwer z modyfikacjami technicznymi (w tym galacticraft [podróż w kosmos]), na 40 osób, z pluginami Towny (zakładanie miasta, wykupywanie/wynajem/sprzedaż terenów, podatki, sojusze, król itp.), SignShop(możliwość utworzenia sklepów w swoim mieście) i co za tym idzie silnik iConomy. Do tego nakładam mod GregTech (bardzo skomplikowana i utrudniona rozgrywka, dodane fajne maszyny) i wiele więcej [oczywiście technicznych modów]. Btw. chętni do roli: Budowniczy, Inżynier (budowa elektrowni/oświetleń/automatyzacja miasta/współpraca z budowniczym), Ekonomista (ustalenie stabilnej ekonomii dzięki sklepom) zgłaszać się do mnie ^^.

Opublikowano

EasyHC / PvP / HC / MiniGames / i Parkour !

Według mnie serwery parkour i pvp najlepsze ... Tylko bez cheaterow bo jest ich masa ;__;

Pomogłem ? Licze Na Like c; 

<3

Opublikowano

Osobiście uważam, że najlepsze są FreeBuildy, ale tylko te dobrze zrobione. Kiedyś grałem (dawno temu w świecie, w którym nie było PlotMe) na takim fajnym serwerze, że były porobione małe miasta po ok. 16 działek o wymiarach 20*20. Każde miasto miało swojego opiekuna w administracji, moderatora bądź admina. Były organizowane częste eventy, wojny miast PVP. Działeczka, oczywiście, nie za darmo i nie na komendę. Były częste restarty, tak średnio co miesiąc zabawa zaczynała się od nowa, aby przerwać monotonię panującą na serwerze. A dzisiaj? Dzisiaj to szkoda gadać - wpisujesz sobie komendę i dostajesz placek ziemi obok innych placków ziemi takich samych jak twój. Różnią się tylko kupką dirtu na środku zwanej potocznie "domkiem". VIP, SuperVIP mają tak dowalonych uprawnień, że nie pograsz sobie z takim ani na PVP, a jak takiego spotkasz na mapie surowcowej, to tylko możesz się przeżegnać, ewentualnie szybko wpisać /spawn, o ile nie ma CombatLog.
Dziękuję wszystkim za przeczytanie moich marnych wypocin. Jak powstanie jakiś dobry serwer FreeBuild, to dajcie znać.

| Pijawka I | Pijawka II | Pijawka III | MPC User I | MPC User II | MPC User III | MPC Member | MPC Member II | ProUser | MPC Member III | MPC Team | Postmaker | Postwriter |

Opublikowano

Według mnie najlepszym z typu serwa są Mini Gry - MiniGames

"Życie jest prawdziwe, gdy ma się cele".
wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.
89% ankietowanych graczy uważa że grafika jest najważniejsza, jeśli należysz do pozostałych 11% wklej to do podpisu!![/size]
2% MPC Forum lubi Mou ,jeżeli należysz do tych 98% wklej to do sygnatury.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Wojny Gildi a Dlaczego ? 
Najwiecej emicji klepy z kolegami wbity do zamków <3
Serwery takie maja najwiecej Graczy ale serwer pvp tez sa ok mozna sie podszkolic
zanim sie pójdzie na taki serwer wojny gildi  

Opublikowano

Moim zdaniem najlepsze są minigry 

Zapraszam na Serwer Minecraft 1.7.2

[100 slotów + rekrutacja ON]

IP: polscymajkrafci.ench.pl

Strona: www.17193.enmc.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...