Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nowy trailer Unity:

2 gameplay'e z Rogue(16 minut):

Z gamesconu

• Odpowiedzi 245
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Premiera przesunięta na 13 listopada(o 2 tygodnie).

Czoo...?

Ciekawe z jakiej przyczyny ;/

Opublikowano

Zakładam, że powodem są te niedoróbki, które można zauważyć w tym 11 minutowym solo gameplayu pokazanym podczas gamescomu.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Powodem jest to, że potrzebują więcej czasu na dopracowanie szczegółów. A przy okazji ujawniono że gra jest już niemal ukończona.

Opublikowano

F5

• Kolejność grania w AC Rogue i AC Unity nie ma znaczenia, jeśli chodzi o fabułę.
  • Shay nie jest spokrewniony z Desmondem.
  • W Rogue nie zabraknie Fragmentów Edenu.
  • Shay nie będzie przedstawiony jako "złoczyńca", ale nie jest też szlachetnym bohaterem.
  • Mroźne warunki panujące w północnej części Oceanu Atlantyckiego nie pozwalają na nurkowanie ani zbyt długie przebywanie w wodzie.
  • Zbroja templariusza, którą miał Edward Kenway, to inna zbroja niż ta, której używa Shay.
  • Shay będzie mógł korzystać z różnych rodzajów odzienia.
  • W Assassin's Creed Unity, pod koniec gry będzie można odblokować wszystkie umiejętności (to oznacza, że staliśmy się mistrzami asasynów), lecz nie da się nosić jednocześnie wszystkich rodzajów wyposażenia, zatem będziemy musieli wybrać jakiś styl rozgrywki.
  • W Unity pojawią się misje o różnych stopniach trudności. Stopień ten będzie oznaczony gwiazdkami.
  • Arno nie jest spokrewniony z Desmondem.

Źródło

Opublikowano
  • W Assassin's Creed Unity, pod koniec gry będzie można odblokować wszystkie umiejętności (to oznacza, że staliśmy się mistrzami asasynów), lecz nie da się nosić jednocześnie wszystkich rodzajów wyposażenia, zatem będziemy musieli wybrać jakiś styl rozgrywki.

Czyli nie można jednocześnie grać pasywnie, po cichu i walczyć w ręcz z przeciwnikami o0?

Opublikowano

Można, ale wtedy w conajmniej jednym z tych będzie się miało gorsze parametry. Coś jak w AC4 z tymi zbrojami, np. Majów(odbija pociski), Templariuszy(wytrzymała) i Asasynów(utrudnia wykrycie). Ja osobiście cały czas na tej majowskiej biegałem, ale miałem mniej życia i szybciej mnie wykrywali. Gdybym miał templariuszy, miałbym więcej życia, ale mogliby mnie ranić z broni palnej i szybciej wykrywać, a gdybym używał Asasynów to potrzebowaliby więcej czasu aby mnie zauważyć, ale za to miałem mniej życia i mogłem obrywać z pistoletów wszelkiego rodzaju. Nie da się ich mieć wszystkich naraz.

Opublikowano

W AC III najprostsze rozwiązanie - 1 zbroja, żadnych apgrejtów ;p

Jakieś nowe info jest?

Opublikowano

Wpis(historyczny) o jednej z ważniejszych postaci historycznych z tamtego okresu, która pojawi się w grze - Markiz de Sade. Tu oryginał, a tu tłumaczenie na polski. Najważniejszy dla graczy fragment:

Arno spotka Markiza wielokrotnie w Assassin's Creed Unity, przekona się, że był to sympatyczny i wyedukowany człowiek, nawet jeśli trochę nieokiełznany. Jakie negatywne skutki przyniesie ta znajomość, gracze będą musieli przekonać się sami.

Opublikowano

F5

Kolejny zwiastun Rogue...

W sumie to nie za bardzo mnie powala ta gra, średniak, nic nowego z tego co patrzę, ale zobaczy po premierze jak to będzie.

Opublikowano

W sumie to nie za bardzo mnie powala ta gra, średniak, nic nowego z tego co patrzę, ale zobaczy po premierze jak to będzie.

Jak nic nowego? Nowa fabuła, nowy Bohater, nowe lokacje.

Opublikowano

Co?

• Główny bohater był asasynem ale przeszedł do templariuszy, nowy punkt widzenia
  • Nowa broń - płonący olej wyrzucany za statkiem
  • Podziemne lokacje, m. in. lodowe jaskinie
  • Nowy York przed Wielkim Pożarem
  • Wiatrówka
  • Wyrzutnik granatów
  • Polowania na zwierzęta arktyczne
  • Maska gazowa
  • Magazyny z trującym gazem w postaci możliwych do zniszczenia beczek
  • Polujący na ciebie asasyni
  • Znacznie trudniejsze walki z "bossami"
  • Eksploracja zamarzniętych wraków statków

No i oczywiście wiele innych. Szkoda że nie zagram, bo nie mam konsoli.

Opublikowano

Co?

• Główny bohater był asasynem ale przeszedł do templariuszy, nowy punkt widzenia
  • Nowa broń - płonący olej wyrzucany za statkiem
  • Podziemne lokacje, m. in. lodowe jaskinie
  • Nowy York przed Wielkim Pożarem
  • Wiatrówka
  • Wyrzutnik granatów
  • Polowania na zwierzęta arktyczne
  • Maska gazowa
  • Magazyny z trującym gazem w postaci możliwych do zniszczenia beczek
  • Polujący na ciebie asasyni
  • Znacznie trudniejsze walki z "bossami"
  • Eksploracja zamarzniętych wraków statków

No i oczywiście wiele innych. Szkoda że nie zagram, bo nie mam konsoli.

Ja tam kupuję zaraz po premierze, PS3/Xbox już czekają ;p Gorzej z Unity będzie, bo ps4 nie mam, a na kompie w AC nigdy nie grałem. Pada raczej kupować nie będę.

Opublikowano

Unity nie będzie droższe od Rogue, nie ma gier za więcej niż 240 zł xD

Ale obie gry to duże produkcje od Ubi, więc pewnie tyle samo.

PS: Tylko Unity będzie miało mikropłatności i pewnie więcej tragicznych DLC