Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nowy poziom gier, tyle w temacie. Znacznie wyższe wymagania, ale grafika, efekty, złożoność tego wszystkiego... Nie każdego stać na granie w tego typu gry, ale myślę że AC Unity to spory krok na przód w rozwoju gier.

• Odpowiedzi 245
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Wymagania są przegięte, to fakt. Np. GTX 680 - ceny używanych na Allegro zaczynają się od 465 złotych. Ten i5-2500K(używany) - jest jedna oferta za 260, ale reszta to 500 w górę. Łącznie 1000, oprócz tego reszta podzespołów, niech ktoś kto się na tym zna(np. taki @Kiceł ) powie ile będą kosztować używane które dadzą radę z tą grą, prockiem i kartą. Ile będzie? Załóżmy że komplet 2000... za komputer złożony w całości z używanych części. I dopiero używany zestaw za tyle da radę pociągnąć tę grę na minimalnych... WTF?

Opublikowano

Tak, wyjdzie ponad 2k z samych używek, nowe podzespoły kosztowałyby +/- 3000. Dlatego właśnie myślę że to przesada, jeszcze niedawno taki sprzęt starczał na ultra ;)

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

W sumie, to nie ma co się dziwić - gra opowiada o rewolucji francuskiej, a tam raczej 3-4 osobowe grupy dresów nie załatwiły sprawy. Ubi chwali się, że ich silnik może generować nawet 3000 tysiące modeli na raz. Ciekawe, co z tego wyjdzie.

Opublikowano

W sumie, to nie ma co się dziwić - gra opowiada o rewolucji francuskiej, a tam raczej 3-4 osobowe grupy dresów nie załatwiły sprawy. Ubi chwali się, że ich silnik może generować nawet 3000 tysiące modeli na raz. Ciekawe, co z tego wyjdzie.

Co wyjdzie? To wyjdzie:

Zalecane:

• System operacyjny: Windows 7 SP1, Windows 8/8.1 (tylko wersje 64-bitowe)
  • Procesor: Intel Core i7-3770 3.4 GHz lub AMD FX-8350 4.0 GHz
  • RAM: 8GB
  • Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 780 lub AMD Radeon R9 290X, 3 GB VRAM
  • DirectX 11
  • Karta dźwiękowa kompatybilna z DirectX 9.0c
  • Ponad 50 GB miejsca na HDD
  • Szerokopasmowe łącze internetowe dla trybu multiplayer (minimum 256 kbps)
Opublikowano

Na Xbox One. Koleś mi powiedział że to był stary build gry, i nie ma się co martwić.

600925.png

Sygnatura niezgodna z regulaminem forum 'MPC Forum' rozdział XLVIII pkt. π.

Opublikowano

No ja miałem dokładnie to samo wrażenie, że to te samo demo, które było dostępne podczas Gamescomu w Kolonii.

Troszkę błędów dało się zauważyć, głównie kolizja obiektów, zdarzało się, że mimo pochyłego dachu postać opierała nogę na jakiejś niewidzialnej podłodze, zdarzało się też, że przenikały się postacie, no i animacje czasami wyglądały dziwne, bo jeśli wcisnęło się przycisk akcji np. otwierania kluczami drzwi i postać stała zbyt daleko, to była "przyciągana" do obieku w dziwny sposób.

A oprócz tego, była misja z zabójstwem Siverta, można było pobiegać po środkowej częsci Paryża, gra robi super wrażenie. Animacje są genialne, bardzo to realistycznie wygląda, ruchy są płynne i w końcu inne od tych, które poznaliśmy we wcześniejszych częściach gry. Były skrzynie, można było popróbować zabawy w otwieranie wytrychem, co nie było tak łatwe jak się wydaje. Były też skrzynie "nomadów", które można odlokować z poziomu Companion App.

Parkour jest bardzo płynny i miło biega się po gęsto zabudowanym mieście. Sporo npców, można kupować gazety z informacjami nt. wydarzeń z okresu Rewolucji, były także "artefakty" które będą pewnie odblokowywać jakiś rodzaj misji.

Walka jest inna, nie usunęli finiszerów, ale trzeba więcej używać parowania i uników, jednak wciąż walczy się dość łatwo i przyjemnie. Dostępne było standardowe upiorne ostrze, opcja ze strzałkami berserkera oraz bomby, które spowalniały strażników, no i pistolet.

Fajnie zrobione jest skradanie, pod lewym spustem pada ukryte, jedynie używanie osłon czasami było problematyczne, bo z przyzwyczajenia do starego sterowania wciskałem przycisk odpowiedzialny za "przyklejanie się" do elementów otoczenia.

Jakbyście mieli jeszcze jakieś pytanie, a ja teraz zapomniałem opisać, to chętnie odpowiem ;)

EXPmIpC.gif

Opublikowano (edytowane)

A jak graficznie, jest downgrade w porównaniu do E3? Bo jeśli teraz nie ma, to w finalnej wersji nie powinno być ;) Szczególnie mnie interesują te refleksy np. na podłogach, bo wyglądało to świetnie.

Edytowane przez Kiceł
YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Efekty świetlne były super, szczególnie przy wchodzeniu lub wchodzeniu do budynków. Szczególnie, gdy pomieszczenie było ciemne i wychodziło się na zewnątrz to był taki efekt, gdy wychodzi się w bardzo jasne miejsce i oczy potrzebują chwili na przyzwyczajenie się. Fajne jest to, że jest sporo zacienionych miejsc i podwórek, gdzie widać różnice w oświetleniu.

Co do downgrade'u to pamiętam jak wrzucali screeny z porównaniem wersji E3 i Gamescomowej i powiem, że jest tak jak myślałem, że te komentarze o pogorszeniu grafiki były nad wyrost, bo różnice w oświetleniu wynikają z zmiany pory dnia w grze i zauważyłem to bardzo dobrze, szczególnie, gdy w środku dnia było widać odległe budynki, a im późniejsza stawała się pora dnia tym było widać ich mniej. Mapka jest też dość użyteczna, mimo, że obawiałem się, że prostokątna będzie średnia.

Jedyną rzeczą, do której się bym przyczepił i mam nadzieje, że to zmienią to właśnie animacje, o których pisałem wyżej, szczególnie te przy wykonywaniu jakichs automatycznych czynności, np. gdy w zasięgu postaci był wróg i podświetliła się ikonka asasynacji, to czasami postać wykonywała animacje, ale że była wciąż za daleko od postaci to "podjeżdzała" to niej :P

Zadbali też o dzwięki, bardzo polubiłem różnice w ogłosach podczas wspinaczki, gdy pod butami Arno były cegły/kamień, a gdy wspinał się po oknach lub witrażach i jest takie charakterystyczne "pukanie" po szkle :D detal, a bardzo miły.

Mapa gry jest bardzo ciekawa, bo oprócz możliwości zoomowania i oddalania jest opcja zmiany pochylenia kamery i przypomina to makietę miasta w 3D. Animacja ikony wczytywania też się zmieniła i nie jest to taki "trójkącik" Abstergo, tylko dwie obracające się kolumny, pewnie wynika to ze zmiany Animusa na system Helix.

Problemem na targach było to, że trzeba było grać w odległości 15cm od 30 calowego ekranu, bo pady były na kablach i to troszkę powodowało dyskomfort podczas gry, bo zbyt duży ekran, żeby dało się ogarnąć wzrokiem.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

1) Grafika jest o wiele lepsza od Assasin's Creed black flag?Wiem ,że grałeś pewnie na konsoli, nie na PC, ale jestem ciekawy co tak są duże wymagania na te PC.

2) Są statki jak w black flag?

8902314106109971000808.jpeg
Opublikowano

Zadbali też o dzwięki, bardzo polubiłem różnice w ogłosach podczas wspinaczki, gdy pod butami Arno były cegły/kamień, a gdy wspinał się po oknach lub witrażach i jest takie charakterystyczne "pukanie" po szkle :D detal, a bardzo miły.

Dźwięki zauważyłem już we wcześniejszych gameplayach, naprawdę są świetnie zrobione, aż mi się przypomniał mój zaciesz kiedy wyszedł ACII i jarałem się tym specyficznym dźwiękiem podczas chodzenia po dachówkach ;)

O fabułę jestem spokojny, bo i seria, i wydawca zobowiązują, także myślę że szykuje się minimum 8/10.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

1) Grafika jest o wiele lepsza od Assasin's Creed black flag?Wiem ,że grałeś pewnie na konsoli, nie na PC, ale jestem ciekawy co tak są duże wymagania na te PC.

2) Są statki jak w black flag?

1. Jest o wiele lepsza, dodatkowo na ekranie jednorazowo jest dużo więcej postaci ;)

2. Statków nie ma, będą w AC: Rogue ;)

Dźwięki zauważyłem już we wcześniejszych gameplayach, naprawdę są świetnie zrobione, aż mi się przypomniał mój zaciesz kiedy wyszedł ACII i jarałem się tym specyficznym dźwiękiem podczas chodzenia po dachówkach ;)

O fabułę jestem spokojny, bo i seria, i wydawca zobowiązują, także myślę że szykuje się minimum 8/10.

Ja grałem może z 30 minut, dostępne było tak na oko może 25-30% mapy, a rzeczy do robienia wydawało się tyle, że szok :D

Dodatkowo, miasto jest gęsto zabudowane i nie da się tak szybko przemieszczać, bo ulice są pełne ludzi. Także trzeba dobrze patrzeć, bo sporo się dzieje na ekranie.

W ogóle ta opcja "Parkour down", bo testowa wersja była angielska, to fajny bajer, ale tak jak mówili, do bezpiecznego schodzenia, bez zeskakiwania.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Gęsto zabudowane miasto = dużo dachów, czyli nawigacja będzie prosta. Poza tym tak wydaje mi się że wydłużyli skoki, to prawda czy złudzenie?

System schodzenia już był, ale go teraz mocno ulepszyli i zautomatyzowali. W AC IV wystarczyło umiejętnie posługiwać się wysokim profilem i czasami przytrzymywać przycisk interakcji/zeskoku.

Fabuła(w sensie te Fragmenty Edenu) być może będzie o

kolejnym Jabłku, bo przecież Bonaparte jedno posiadał. Ale z drugiej strony mogą zrobić tak jak w III(Waszyngton miał jabłko, ale zignorowali to i wrzucili o tym tylko w DLC).

Oprócz tego wątek Templariusze kontra Asasyni, wątek Arno i Elise oraz wątek zemsty na mordercy ich ojca.

A zresztą gra wychodzi za 2 tygodnie i 3 dni, więc niedługo sami zobaczymy.

Opublikowano

Dużo dachów, ale sporo jest stromych powierchni i Arno wolno podbiega :P co do długości skoku, to może przez animacje się tak wydaje, ale skacze na dość standardową odległość, ale fajnie wyglądają animacje wspinaczki, a szczególnie te schodzenia, bo są zupełnie nowe.

Sądzę, że fabuła będzie bardzo fajna i na pewno otworzy drzwi na kolejne części, bo akcja gry trwa bardzo krótko patrząc na właściwe wydarzenia, DLC jest "po głównym wątku" w 1794, więc zostaje całe 20 lat kiedy Napoleon przejmuje władzę i toczą się wojny, także czekam na kolejne części i szczerze marzy mi się w końcu centralna lub wschodnia Europa :P

Mnie ciekawi też ta cała Companion App, bo po filmiku z omówieniem wyglądała na całkiem użyteczne narzędzie, szczególnie z tymi bajerami w postaci map "ciepła" gdzie poruszają się gracze i innymi takimi pierdołkami.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

A powiedz jeszcze jak z "eksplorowalnymi" (lol) pomieszczeniami, rzeczywiście ich tak dużo? Mowa była chyba o 1/3 całości.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Przecież Companion App było i do ACIV i do Watch Dogs. To akurat żadna nowość sama w sobie, ale z tego co mówisz to chyba dodali więcej funkcji.

W tym wywiadzie jest mowa że do 1/4 budynków można wchodzić. Ja patrząc na gameplay'e nie zauważyłem aż tylu otwartych okien, ale niech Makin się wypowie.

PS: Makin PW

Opublikowano

Pomieszczeń jakoś wielu nie ma, ale za to jak są, to zwykle całe budynki. Miałem wrażenie, że głównie otwarte są obiekty, które miały jakąś fukncje, np. kuźnie, sklepy, bary czy inne karczmy.

A co do Companion App, to te poprzednie wydają się bardzo proste w porównaniu z tą, która ma być wydana do Unity.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Pomieszczeń jakoś wielu nie ma, ale za to jak są, to zwykle całe budynki. Miałem wrażenie, że głównie otwarte są obiekty, które miały jakąś fukncje, np. kuźnie, sklepy, bary czy inne karczmy.

A co do Companion App, to te poprzednie wydają się bardzo proste w porównaniu z tą, która ma być wydana do Unity.

A ty będziesz kupował grę na jaką platformę?(PC, PS4)

8902314106109971000808.jpeg
Opublikowano

I dobrze że głównie te, bo co by przyszło z tysiąca identycznych mieszkań...

Cóż, mam nadzieję że nie będzie z tego powodu płatna. To dopiero byłoby "DLC"!

PS: Makin PW

Opublikowano

Fajna apka, ale...

mmg612.jpgt5r3ha.jpg

Wersja premium, zawartość premium. Serio? Ubi może i fajne gry robi, ale wszelkich DLC i mikropłatności jest zdecydowanie za dużo.