Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hah, faktycznie :P ciekawe co z tego będzie, ale Ubi to mistrzowi mikropłatności ,tak samo jak EA ;)

Widziecie jakie Ubi jest interesowne na kasę :P

A co do filmiku, to mam wrażenie, że na konsoli były też te efekty, a jakoś Xbox ma chyba układ od AMD :P

EXPmIpC.gif

• Odpowiedzi 245
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

To technologie Nvidii więc ich raczej nie widziałeś, co nie zmienia faktu że widziałeś pewnie bardzo zbliżone efekty od AMD ;) Np. jakieś wysokie MSAA zamiast TXAA.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Skoro wciąż poruszany jest temat Unity, to czemy nie zostanie zmieniony tytuł tematu.

Ja natomiast chciałbym podyskutować o optymalizacji PC'towej wersji. Uważam, że te wymagania są po prostu chore...

Opublikowano

Ehh, to tylko wymagania, przerabiałem to z tysiąc razy. Są specjalnie zawyżone, żeby po pierwsze nie było po premierze pretensji jak komuś na słabszym sprzęcie nie pójdzie, a po drugie żeby optymalizacja wydawała się lepsza (bo na pewno będą niższe, na takim GTX 660 powinno pójść bez problemu), za czym idzie plus dla twórców w recenzjach. Zresztą gra wychodzi też na next-geny, które wydajnością nie przebijają nawet peceta za 2k, także nie ma co płakać, bo nie będzie tak źle. A nawet jeśli na porządnym sprzęcie pójdzie tylko na średnich, to za to jak te średnie będą wyglądać ;)

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Jeśli tak przedstawiają się wymagania gry, która zapowiada się NIEŹLE, to jakiej maszyny będzie trzeba do uciągnięcia Wiedźmina 3 (który ma szanse bycia najlepszym RPG w historii) na ultra? Nawet nie chcę wiedzieć :p.

Opublikowano (edytowane)

O wtf, ale jazda xD I teraz wszyscy niedoedukowani, którzy pytali o możliwość wspięcia się na Wieżę Eiffla w Unity mogą serdecznie pozdrowić resztę :D

Trochę nie wiem co o tym myśleć, ale to na pewno odważne posunięcie ze strony Ubi ;) Żeby tylko nie zepsuło całości.

A czytając opis filmu byłem pewien że chodzi o przełożenie daty premiery xD

Tylko żeby się nie okazało że to DLC...

PS. Nie wiem czemu nikt nie wrzucił trailera TV, ale jak ktoś nie widział to jest tutaj ;)

Edytowane przez Kiceł
YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Ten trailer tv jest mega, mogli dać inną muzykę, ale ta pasuje tez :D 

A co do tych "błędów" systemu, to jeśli będzie do drogą do odnalezienia czegoś podobnego jak Prawda w poprzednich częściach, to bardzo fajnie :P no i oby te misje były dodatkiem, a nie niewiadomo czym :P poza tym drugowojenny Paryż wygląda super :P byle nie wpadło im do głowy robić gry w XX wieku :P

EXPmIpC.gif

Opublikowano

UWAGA, próba odgadnięcia istotnej części fabuły

To że "symulacja" się niszczy znaczy że to coś z Animusem... a szkoda. Gdzieś wyczytałem że był specjalny Fragment Edenu zaprojektowany do podróży w czasie, który conajmniej raz został z powodzeniem użyty w czasach "dosyć" współczesznych. Świetnie by było gdyby to właśnie o nim była fabuła. Animus odtwarza wspomnienia przodków, a nie robi jakieś błędy i wyczarowywuje cały drugowojenny paryż nie wiadomo skąd. Tak samo to dziwne światło i piorun nad wieżą Eiffla. Ale słowo o błędzie symulacji i rzucaniu przez system jednak lekko przeczy tej teorii. Cóż, dowiemy się po premierze.

A co do tego trailera to życzę powodzenia twórcom tych asasynów w znalezieniu swojego xD

Opublikowano

Tylko, że w tej części debiutuje coś takiego jak Helix, taki komercyjny Animus dla użytkowników i z filmików, które wyciekły można było wywnioskować, że osoba podłączona, czyli "my" dostawała instrukcje od jakiejś osoby-kobiety z świata zewnętrznego, coś jak komentarze Lucy z wcześniejszych wersji gry, a nie komunikaty od systemu :P 

No ciekawe co dokładnie wymyślili :P

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Może to jest Junona? Zważywszy na fakt że ona przecież teraz mieszka w serwerach Abstergo, to całkiem możliwe.

Opublikowano

13 listopada.

Cena zależy od platformy i edycji, ale ogólnie to tyle co inne gry AAA.

DLC:

• Misje: Chemiczna Rewolucja, Amerykański Więzień, Zabity przez Naukę
  • Rozgrywający się po wydarzeniach z podstawowej wersji gry mroczny dodatek Martwi Królowie
  • Chińskie coś w tzw. 2,5D
  • Miliard itemów kosmetycznych
  • Miliard broni
  • Mikropłatności ułatwiające grę
Opublikowano

13 listopada.

Cena zależy od platformy i edycji, ale ogólnie to tyle co inne gry AAA.

DLC:

• Misje: Chemiczna Rewolucja, Amerykański Więzień, Zabity przez Naukę
  • Rozgrywający się po wydarzeniach z podstawowej wersji gry mroczny dodatek Martwi Królowie
  • Chińskie coś w tzw. 2,5D
  • Miliard itemów kosmetycznych
  • Miliard broni
  • Mikropłatności ułatwiające grę

Dzięki wielkie! Mam nadzieje, że jak najszybciej będzie na PS3, ew. 4. ;)

Opublikowano

Te mikropłatności ułatwiające grę to kpina, w Black Flag były np. za chyba 50zł można było odrazu mieć wszystkie skarby zebrane..nie rozumiem po co, jak to cała frajdę z gry zabiera :P

Na PS3 i X360 się Unity na pewno nie pojawi.

Cena DLC w Season Passie będzie wynosić około 100zł na PS4, zakładam tak, bo poprzednie Season Passy do AC kosztowały w granicach 80zł, ale np. ostatnio kupowałem Season Passa do Shadow of Mordor, to kosztowało to 104zł :P

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Mi osobiście mikropłatności nie przeszkadzają, bo ich nie musze kupić. Najważniejsze jest mieć wybór i Ubisoft go daje, chcesz iść na skróty płacisz.

AC: Rouge już zapowiedzieli na PC prawda?

600925.png

Sygnatura niezgodna z regulaminem forum 'MPC Forum' rozdział XLVIII pkt. π.

Opublikowano

Będzie na PC na początku 2015.

Jak się chce iść na skróty poprzez zubożanie sobie gry... niewielka pomoc, a znacznie mniej rzeczy do roboty. A poza tym - od czego są cheaty?

Opublikowano

Dziś na pssite pojawiły sie screeny niby ACU z konsol i gra wygląda gorzej niż AC2, ogólnie wielki shitstorm, ale grałem na PGA i widziałem coś innego :P

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Dla ciekawych

Sountrack Unity udostępniony w istore, ale ktoś miły wrzucił na yt ;) brzmi super :D

edit:

Nie chce mi się aż wierzyć, że Ubi dokona aż tak znacznego downgrade'u grafiki

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Genialne :D nie mogę się doczekać gry :D

W sumie tak samo mocno czekam na Rogue, tutaj przedsmak soundtracku z Rogue (https://www.youtube.com/watch?v=Sj1YvZA1wJc) mega klimatyczny :D

A co do Unity jeszcze, to pcgamerze wrzucali ostatnio kolejne ss z PS4 i niby te wszystkie "niewyraźności" i "rozmazania" wynikają z zabawy ostrością obrazu, co pokazują nawet w jednym z dev diary.

Ogólnie, jaram się :D

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Ja tak samo, ale szkoda że dane mi będzie jedynie oglądanie na YT :/ Znacie może jakiegoś dobrego youtubera nagrywającego AC?

YGsMv3q.jpg
Opublikowano (edytowane)

Ja :D

@Kiceł po ogladaniu jak Rock albo inni jutuberzy kaleczą Black Flaga uznałem, że kolejne części w końcu nagram sam zamiast patrzeć samemu w ekran :P

Unboxingi też będą ;)

Edytowane przez Lord Makin

EXPmIpC.gif