Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwery Prywatne - Problemy / Pytania.

P4W3L

Serwery Prywatne - problemy.  

834 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy uwa?asz ?e ten temat ogranicza spam na forum?

• Tak ?wietna sprawa
    • Wiele osób korzysta z tego ale nadal jest spam
    • Nie to nic nie da?o
    • Nie wiem

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 711
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

MAM podobny problem co Upy. NIE laczy mnei z serwerami z 2008 wszystkie sa off. Instalowalem kamera i metka z 2010 ale tamtych serwow z 2008 nie ma;/ Chce zagrac na hybrid2(nie chodzi na 10) i mnie nie chce laczyc. Wie ktos jak to naprawic????

Z gory dzieki za odpowiedz ; )

Opublikowano

Dzięki, ale teraz mam inny problem. Cały czas jest napisane Zostaniesz połączony z serwerem i nic się nie dzieje.

Może wiesz co jest przyczyną?

Mam identyczna sytuacje na channelach pokazuje kropki...Inni sobie graja ja nie... Strony serwa tez nie da sie wlaczyc dopiero przez strone http://anonymouse.org/anonwww.html mi sie udalo. Prawdopodobnie cos blokuje dostep. Zapore/firewalla wylaczylem nadal tak samo kumpel pisal ze trzeba poczekac ze 3 dni i all wroci do normy :| (w co nie wierzexd)

Opublikowano

Myslę, że sie przyda ...

Klient gry (program który mamy zainstalowany na naszym komputerze), łączy się do serwera gry .

Klient pobiera pozycje mobów i graczy z serwera i wysyła na serwer swój 'ruch'. To klient się łączy z serwerem

Co trzeba żeby sie połączyć z serwerem

Najprościej mówiąc: dostęp do Internetu i niezablokowane porty z których korzysta gra.

port - jest to coś w rodzaju punktu do którego się podłączamy z naszego komputera do serwera gry.

Coś nam siadło i nie działa, czasem wystarczy restart karty sieciowej, czasem komputera.

Oczywiście zawieść mogą inne urządzenia typu: modem, router itd. czyli któreś z tych tajemniczych pudełek przy pomocy których mamy dostęp do Internetu.

Wystarczy sprawdzić czy działa nam jakakolwiek strona internetowa

Jeśli stwierdzimy że porty są otwarte (bo inni grają), a my nie mamy do nich dostępu, to rozmawiamy o tym z Naszym dostawcą Internetu, a nie Teamem gry.

No i oczywiście powinniśmy sprawdzić czy przypadkiem NASZ firewall nie blokuje takich połączeñ

Jeśli mamy dostęp do internetu to możemy sprawdzić i:

Czy serwer odpowiada

krótkie sprawdzenia w linii poleceń (cmd) (w XP: Start->Uruchom, wpisać: 'cmd' i ENTER)

polecenie tracert (traceroute) pokazuje trasę naszych pakietów do serwera i również wszystkie pośredniczące w tej trasie routery. Jeśli gdzieś trasa niespodziewanie się koñczy to tam jest problem, jeśli są to prawdopodobnie oznaczają tłok na łączach routera, jeśli czasy odpowiedzi są koszmarne np. kilkusekundowe, to już wiadomo LAGI (o ile w ogóle możemy grać).

Dostęp do portów gry

Powyższe to tylko część naszych potrzeb, nawet jeśli działa to jeszcze nie wiemy czy na serwerze cokolwiek działa. I tutaj sprawa portów gry. Gra wystawia na serwerze porty (połączenia) które umożliwiają nam podłączenie się do gry.

Tutaj dostawcy Internetu lubią kaprysić i zamykać niektóre porty.

Inna przyczyna moze byc WIRUS radze dokladnie przeskanowac komputer - ctfmon.exe ktory zamula kompa i blokuje programy.., trojany itp.

Opublikowano

czesc all mam problem z Lomax mt2 wgl szybko i na temat ;] wchodze do gry i all ok lecz gdy juz chce isc do np kowala albo innego NPC tylko nie dzialaja mi od broni i zbroi wdf?

a wiec czy dal by ktos rade mi pomuc pls!!! juz 3 dni sie z tym mecze ;[

Reklama w sygnie - MrPiotrek122

Opublikowano

Mam problem z włączeniem priva na HAMACHI już na trzecim priv servie zawsze jak się loguje pisze (Błąd podczas łączenia z serwerem) POMÓŻCIE!!!

Opublikowano

Mam problem z włączeniem priva na HAMACHI już na trzecim priv servie zawsze jak się loguje pisze (Błąd podczas łączenia z serwerem) POMÓŻCIE!!!

Masz zablokowane porty porozmawiaj z dostawca neta

Opublikowano

nie dziala pandora :/// pomoze ktos cyz wam tez nie dziala a moze wiecie kiedy bd on???.. :/

Graczy online 981

Czyli serwer on.

Spróbuj wyłączyć av, firewalle skype gg itd.

Ewentualnie re-install.

P.S. Wcześniej działał normalnie?Masz oryginalnego clienta?

Spróbuj re-install clienta.

Opublikowano

czy yt2.org wam dziala? ja sie nie moge polaczyc

Działa.

Spróbuj zmienić przeglądarkę, jeżeli nadal nie będziesz mógł się połączyć zmień proxy.

Opublikowano

Izari

problem prosty masz zlego metka albo poprostu grasz na kamerze ;P

przestan grac a jak to n ie pomoze sciagnij metin2 pl patchuj lecz nie torrentuj wrzuc pliki lomax i graj

jesli ztorrentujesz pliki to musisz od nowa sciagac metin2 PL

wime ja tak robilem ;]

Reklama w sygnie - MrPiotrek122

Opublikowano

Uruchamiam CelestialWorld. Zaznaczam "Celestial" potem "ch1", ok wpisuje pasy i "Fehler Beim Verbinden mit dem Serwer" i nie mogę się połączyć.

Instalowalem od nowa 5 razy i patchowałem i nic z tego ciągle ten sam błąd z połączeniem.

Chcem zagrać na Serverze 1.

Kolega ma Celestial-World i jemu śmiga.

Prosze o pomoc.

Opublikowano

Witam ! Mam następujący problem gdyż nie mogę się zalogować na ch1 serwera boundmt2. Gdy próbuje się połączyć na ch1 wyskakuje mi komunikat Błąd łączenia się z serwerem , a gdy wpisze złe hasło to pisze Nieprawidłowe hasło lub nazwa użytkownika . Problem ten mam już od 4 miesięcy... CH 2 3 4 działają normalnie ! Bardzo proszę o szybką pomoc.. ;[

Δ ( ͡º ͜ʖ ͡º)  ಠ_ಠ Δ

Opublikowano

Witam. Przychodze do was z takim problemem. Zrobilem serwa hamachi pieknie pyka na launcherze ale wtedy nie dziala kumplom. Zrobilem spol , ale jak jest wybor postaci i ja wybieram to loga... Z gory dziekuje za pomoc

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Witam mam maly problem i nie wiem jak go rozwiazac . Mam serwa na hamachi 2008 i 2010 . 2008 smiga itp a na 2010 dziala navicat ftp a niemoge sie zalogowac prosze o pomoc najlpeiej PW ;]

1zo8gfn.png6457.jpg

32266.png22512.png

32748.png6647.png

34591.png2027.gif Barbie Lover <3:D

21571.jpg33602.pngNie lubisz?? Daj + :D

35353.png13552.jpgDIRECTION?!

399.gif

Nie bądź żyła i daj +

Opublikowano

Mam problem z servem SuckMt2

1.jakie hasło do paczki?

2.oficjalna główna strona i forum

3.Działa on jeszcze w ogóle?

4.Nie wiem jak to moze być najlepszy server jak tyle problemów z nim...

Opublikowano

Witam!

Mam problem z kamer modem na serwer Promt2.Jak włanczam i sie loguje to po chwili wyskakuje:

błąd połączenia z serwerem.

Jak włanczam przez ConnectHelper daje Promt2 i tak samo,wpisuje pasy i po chwili wyskakuje:

błąd połaczenia z serwerem.

PROSZE O POMOC

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...