Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy Psro - Sea Emulator, Created By Pax

AceBoy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

panowie proponuje zakonczyc ta bez sensowna wymiane zdan ;) temat jest w sprawie Emulatora ktory tworzy PaX ;)

Mala rada dla p. Paxa. Aby sie uchronic przez (jak to nazwales) "idiotami" proponowalbym sprawdzenie jego reputacji.... Moderatorzy oraz Ja (inni admini chyba nie graja w silka ;) ) mozemy pomoc wytypowac najbardziej kompetentne osoby ;) Moga nam pomoc takze tzw. "weterani MPC" ktorzy na forum sa juz od lat i znamy ich ;)

Osobiscie sam jestem rowniez chetny do beta testow a jak nie to moge zaczac tlumaczyc Media.pk2 (tresci questow, opisy skili [nie tlumaczac nazw wlasnych ,bo wyjdzie kaszana]) i inne rzeczy ktore moglibysmy ustalic razem ;)

Pozdrawiam

P.s.

prosze moderatorow dzialu o wyczyszczenie tematow z zbednych postow ;)

1376572695-U638369.png

sygna by forfiter007

• Odpowiedzi 402
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

kosz byl napisany wczesniej 50/60zl jak dobrze zrozumialem a z tego co widac na filmikach to : twozenie mobow , nabijanie lvl, kupowanie itemkow, itp.

Admin Cienia
Opublikowano

Z kumplami do 100 graczy jak tam wspominał juz pax. ;]

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Pomocnik
Opublikowano

panowie proponuje zakonczyc ta bez sensowna wymiane zdan ;) temat jest w sprawie Emulatora ktory tworzy PaX ;)

Mala rada dla p. Paxa. Aby sie uchronic przez (jak to nazwales) "idiotami" proponowalbym sprawdzenie jego reputacji.... Moderatorzy oraz Ja (inni admini chyba nie graja w silka ;) ) mozemy pomoc wytypowac najbardziej kompetentne osoby ;) Moga nam pomoc takze tzw. "weterani MPC" ktorzy na forum sa juz od lat i znamy ich ;)

Osobiscie sam jestem rowniez chetny do beta testow a jak nie to moge zaczac tlumaczyc Media.pk2 (tresci questow, opisy skili [nie tlumaczac nazw wlasnych ,bo wyjdzie kaszana]) i inne rzeczy ktore moglibysmy ustalic razem ;)

Pozdrawiam

P.s.

prosze moderatorow dzialu o wyczyszczenie tematow z zbednych postow ;)

Możesz tłumaczyć pk2 jeśli masz ochotę , ja tego się nie podejmę gdyż jest to modyfikacja klienta który niejest moją własnością, zmodyfikowany przez ciebie klient niebędzie wspierany przezemnie "oficjalnie" , podpisuję się imieniem i nazwiskiem pod swoim projektem i niechcę podejmować zbędnego ryzyka, chyba rozumiesz ;) . I tak sporo ryzykuję gdyż joymax poniesie w wyniku mojej działalności duże straty i napewno poszukają sposobu żeby się do mnie dobrać .

Jeśli chodzi o osoby do testów dziękuję za oferte pomocy i z chęcią z niej skorzystam :) Myślę że mogę ci zaufać , prosił bym o listę ludzi (15) proponownych przez ciebie osób :).Najlepiej gdyby były to osoby które chcą się przyczynić do poprawy jakości emulatora i wykryciu błędów , nie tylko chcące zagrać raz ;) .

Apropo Filmików , myślę że pojawi się wiele filmów z betatestów , więc ludzie będą mogli zobaczyć jak wygląda emulator , i jakiej funkcjonalności mogą na dzień dzisiejszy oczekiwać .Oczywiście nie jest to w pełni funkcjonalny server , dość dużo funkcji jeszcze nie działa, co nie zmienia faktu że jest on o lata świetlne lepszy od reszty podobnych programów .To jest prawdziwy emulator , nie zabawka ;) .

Informuję jednocześnie że osoby które dotowały za server otrzymają pliki wraz z datą pierwszego wydania ,niebędą wpuszczane na beta testy , chyba że zadotują za beta testy .

Ponadto jeśli użytkownik będzie reprezentował dziecinne zachowanie , lub poprostu będzie zachowywal się jak idiota ,pieniądze zostaną mu zwrócone i niebędzie miał możliwości ponownego wejścia na beta testy . Wolę zamknąć projekt z braku środków niż użerać się z takimi ludźmi ;)

Opublikowano

Jeśli chodzi o osoby do testów dziękuję za oferte pomocy i z chęcią z niej skorzystam :) Myślę że mogę ci zaufać , prosił bym o listę ludzi (15) proponownych przez ciebie osób :).Najlepiej gdyby były to osoby które chcą się przyczynić do poprawy jakości emulatora i wykryciu błędów , nie tylko chcące zagrać raz ;) .

Da sie zrobic lecz potrzeba troszke na to czas (max 3 dni) by dobrze wybrac... W tej sprawie takze bede wspolpracowal z modami

1376572695-U638369.png

sygna by forfiter007

Pomocnik
Opublikowano

Da sie zrobic lecz potrzeba troszke na to czas (max 3 dni) by dobrze wybrac... W tej sprawie takze bede wspolpracowal z modami

Miałem problemy z zebraniem wszystkiego do kupy po ostatnich zdarzeniach także czas jest , ostatnie 2 dni spędziłem nad zabezpieczeniami a nie nad programowanem <_< .

Opublikowano

Ja mam takie pytanie zwiazane z Item Mallem, jak bedzie mozna kupowac rzeczy z niego i czy wogole bedzie mozna kupowac?? :)

Opublikowano

Z tego co wiem w niedalekiej przyłości jeśli pax bedzie dostawać dotacje to oczywiście będzie item mall a nawet aleksandria ( tereny moby itp)

1334497071-U17330.png

Pomocnik
Opublikowano

Ja mam takie pytanie zwiazane z Item Mallem, jak bedzie mozna kupowac rzeczy z niego i czy wogole bedzie mozna kupowac?? :)

Około miesiąc po pierwszym wydaniu lub wcześniej zostanie dodany item mall w poprawkach , będzie funkcjonował jak w normalnym silkroadzie. Co do Alexandri arej ma nieaktualne informacje , planowałem wprowadzenie supportu nowego klienta gdyż nie jest to dla mnie większym problemem , jest to tylko trochę czasochłonne .

Jednakże po zastanowieniu a także przeczytaniu wielu opini , raczej niezamierzam tego robić. Prawdopodobnie posłucham większości użytkowników i dam maxymalny level 90 z 90 lvl skillami , lub 90 z 70 lvl skili . Uważam że tak będzie najbezpieczniej dla mnie gdyż nie chcę rozpoczynać wojny z firmą joymax zwłaszcza że nie posiadam dostatecznej ilości prawników, a jak wiemy prawo się często interpretuje na różne sposoby w róznych częściach świata ;) .Oczywiście administratorzy serverów będą mogli sobie dodać nowe tereny (takie jak China tombs)edytując klienta , jednakże to już będzie na ich własną odpowiedzialność .

Opublikowano

A jak chcesz zabezpieczyć emuloatora przed kopiowaniem

Pewnie kupi go jakaś osoba i rozsieje po całym internecie :P

I dożo sobie nie zarobisz bo nikt nie kupi tego tylko sobie ściągnie :(

Tak tylko pytam z ciekawości :D

Seiran95.jpg

Pomocnik
Opublikowano

a ja mam takie pytanie : jak to powstanie to okolo ilu exp'a sp i drop'a bedzie?

Administratorzy będą decydować jaki będzie exp , sp i drop rate w panelu administracyjnym. To jest emulator więc daje każdemu możliwość założenie serwera , dla siebie i znajomych lub większego dla większej ilości użytkowników .

Pomocnik
Opublikowano

A jak chcesz zabezpieczyć emuloatora przed kopiowaniem

Pewnie kupi go jakaś osoba i rozsieje po całym internecie :P

I dożo sobie nie zarobisz bo nikt nie kupi tego tylko sobie ściągnie :(

Tak tylko pytam z ciekawości :D

Postaram się zabezpieczyć emulator w jak najlepszy sposób aby zapobiedz takiej sytuacji , jednak liczę się z tym że może mi się to nie udać .

Serwer bedzie zaopatrzony w specjalny numer który pozwoli mi na identyfikacje osoby która była źródłem . Straci ona licencje . Następnym sposobem na zapobieganie takiej sytuacji jest system update , tzn server niejest wydany w finalnej formie , a ktoś kto go ściągnie niebędzie miał dostępu do aktualizacji które będą bardzo ciekawe , między innymi pvp .

Postaram się także wprowadzić w serwerze system zdalnej identyfikacji który będzie sprawdzał ilu użytkowników zalogowanych jest na dany unikalny numer serwera , pozatym niebędzie możliwe uruchomienie serwera bez aktywnego połączenia internetowego .

Ale tak naprawdę wszystko zależy od ludzi ,Jeżeli nie wesprą projektu zamknę go ponieważ jak każdy człowiek potrzebuje pieniędzy , a za darmo dniami i nocami programować nie zamierzam , i rozdawać za free prawie 3 lata mojej pracy . Podsumowując , ludzie zdecydują po pierwszym relase czy będą kolejne .

Opublikowano

Prześledziłem temat, bo to bardzo interesujące.

Dlaczego jak każdy rozważasz zamknięcie projektu z braku pieniędzy?

Przecież to robisz już 3 lata. Teraz nagle miałoby się coś zmienić? ^^

Jest możliwość, że ludzie którzy wpłacili Ci już pieniądze nigdy nie zobaczą emulatora?

Jeden z niewielu użytkowników, którzy pamiętają początki tego forum.

85.jpg

Pomocnik
Opublikowano

Prześledziłem temat, bo to bardzo interesujące.

Dlaczego jak każdy rozważasz zamknięcie projektu z braku pieniędzy?

Przecież to robisz już 3 lata. Teraz nagle miałoby się coś zmienić? ^^

Jest możliwość, że ludzie którzy wpłacili Ci już pieniądze nigdy nie zobaczą emulatora?

Niema takiej możliwości .Wszyscy którzy dotowali otrzymają swoje emulatory, podpisuje się pod tym co robie i niejestem oszustem .

Bill gates nie jestem także bez obaw ;) Gdyby znalazł się sponsor to i za darmo bym to rozdawał , a tak musze z czegoś żyć . A wszyscy wiemy że jakbym udostępnił dotacje jako opcje a nie konieczność to zmarł bym z głodu ;) .Tworzenie prawdziwego emulatora to jak tworzenie gry , pochłania ogromne ilości czasu i nerwów . Znam lepsze sposoby na spędzenie czasu niż męczenie się 8 godzin dziennie (statystycznie przez ostatnie 2 lata ) nad wymyśleniem i zaprogramowaniem silnika gry . Nie jestem czerwonym krzyżem ani nie czuje misji pracy za darmo .Przez pierwszy rok mojej pracy robiłem to dla zabawy , lecz kiedy okazało się jak ciężka to praca stwierdziłem że są dwa wyjścia , albo się poświęcić i wiązać z tym przyszłość , albo dać spokój , wybrałem pierwszą opcję ;)

Opublikowano

Oby wszystko poszło po twojej myśli. ;)

Chciałbym abyś wrzucił filmik z pvp, jeżeli to nie problem. ^^

Jeden z niewielu użytkowników, którzy pamiętają początki tego forum.

85.jpg

Pomocnik
Opublikowano

Oby wszystko poszło po twojej myśli. ;)

Chciałbym abyś wrzucił filmik z pvp, jeżeli to nie problem. ^^

Mam wszystkie pakiety , ale niemam dostatecznie dopracowanego dmg jak już mówiłem wcześniej , pozatym 31 muszę wydać pierwszą wersję i niemam czasu na zaprogramowanie nowych funkcji, narazie najważniejszy jest brak Crashy .

Pomocnik
Opublikowano

Ogłaszam wszem i wobec że testy czas rozpocząć ,w dniu dzisiejszym wyślę pm do osób które wybrałem z dalszymi instrukcjami , w dalszym ciągu czekam na listę od ciebie Mike ;) .

Opublikowano

Mam nadzieje że się dostane do beta testerów :D

Szanse małe ale zawsze jakieś są :P

A tak z ciekawości to ty sam tworzysz te PSRO czy masz może jakiś pomocników??

Seiran95.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...