Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy Psro - Sea Emulator, Created By Pax

AceBoy

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 402
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@Up

Akurat tu się mylisz. Kilka osób płaci mu i nadal istnieje projekt. Jestem również osobą uczestniczącą twym projekcie. Pax pracuje już nad tym 3 lata i teraz możesz podziwiać owoce jego trudnej pracy. Większość osób myśli, że łatwo jest zrobić taki server i tu jest błędna myśl. To nie jest tak jak serverami w tibii !!!!!

@Down

A ja myślę że będzie ukończony.

D&G Pogadaj z Paxem na forum tego projektu i on wszystko ci powie.

A czemu mówisz że nie wypali. Jakoś ecsro stało długo i nie było narzekania. Jak ecsro upadło to ten projekt już wskazujecie ze zostanie nie ukończony, to czemu z ecsro tak nie było !!! Wiec przestańcie mówić ze to fake !!!! W najbliższym czasie zostaną dodane kolejne filmiki. Wtedy będzie bardziej przekonani ze to nie jest fake.

1334497071-U17330.png

Admin Cienia
Opublikowano

Dam sobie głowę urwać że ten projekt nie będzie ukończony a JEŚLI to joymax dorwie się im do dupy.

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Prędzej czy później joymax dorwie się im do dupy jak to D&G określił.

Nawet jeżeli serverek troche postoi to i tak nie na długo.

Pomocnik
Opublikowano

Prędzej czy później joymax dorwie się im do dupy jak to D&G określił.

Nawet jeżeli serverek troche postoi to i tak nie na długo.

Witam . Około rok temu umieściłem informację o moim projekcie na MPC forum , po tym jak mój temat został zamknięty przez D&G napisałem skargę na którą nie otrzymałem odpowiedzi w następstwie czego obiecałem sobie już więcej nie pisać na tym forum .Jednakże w dniu dzisiejszym otrzymałem link od jednego z polskich Betatesterów który założył tu temat , więc postanowiłem się wypowiedzieć zanim stanie sie to co ostatnim razem .

Po pierwsze może udowodnię że zajmuję się pisaniem servera nie od dziś http://sremudatabase.freeforums.org/big-patch-rev-2-t120.html lecz od dawna. Następną sprawą jest to że korzystam z metody tzw . Reverse engineering (Inżynieria odwrotna) , analizuje pakiety i na podstawie ich tworzę więc nie naruszam żadnych praw autorskich Firmy Joymax .Następną sprawą jest to że nie tworzę "Prywatnego serwera" , tworzę emulator który umożliwi Każdemu stworzenie Swojego własnego mniejszego lub większego serwera.Mając świadomość jaki cios zadam firmie Joymax nie zamierzam otwierać jako twórca programu oficialnego serwera a jedynie server testowy dla zaufanych ludzi żeby dmuchac na zimne. Serwery otworzą osoby które zamówiły u mnie pliki.

Jeszcze dodam tylko że mimo iż kiedyś zajmowałem się funkcjami do sremu , sremdatabase itp . zdecydowałem się na napisanie emulatora od początku z uwagi na licencję sremu a także na błędy w kodzie sremu które uniemożliwiały stworzenie pożądnego kodu, łatwiej było napisać wszystko od nowa. Więc proszę o darowanie sobie komentarzy typu "to dsremu".

Opublikowano

i niby kiedy masz zamiar skończyć swój projekt? Pliki dasz za free czy będziesz chciał za to kasę?

z tego co wiem to takie servery jak ecsro itp powykupywały pliki od jm a nie tworzyły same. Chyba narazie nie ma servera, który powstałby bez kupywania plików.

16.04.2010r - 666 postów :-).

Pomocnik
Opublikowano

i niby kiedy masz zamiar skończyć swój projekt? Pliki dasz za free czy będziesz chciał za to kasę?

z tego co wiem to takie servery jak ecsro itp powykupywały pliki od jm a nie tworzyły same. Chyba narazie nie ma servera, który powstałby bez kupywania plików.

Spędziłem nad tym dość sporo czasu i jako jedyny na świecie napisałem działający serwer a nie zabawkę , dlatego logiczne jest że nie zamierzam oddać tego za darmo , Ale myślę że cena 50 /60 zł (15 euro)za 3 lata mojej pracy i działający server nie jest wygórowana, ludzie tyle za bota na miesiąc płacą .Planowane wydanie nastąpi 31 marca , jeśli nie wyskoczą mi jakieś poważne błędy podczas betatestów .

Opublikowano

jak byś jeszcze mógł to powiedz czy ten emu będzie posiadał eu chary i jaki cap lvl i skili :).

16.04.2010r - 666 postów :-).

Pomocnik
Opublikowano

jak byś jeszcze mógł to powiedz czy ten emu będzie posiadał eu chary i jaki cap lvl i skili :).

Max cap skili jest 90 , w pierwszym wydaniu max lvl 32 , potem zostanie podniesiony w poprawkach stopniowo aż do 90 .Europejskie chary niesą dostępne w tym momencie ponieważ potrzebuję paru miesięcy żeby zesniffować i przeanalizować pakiety każdego z europejskich bufów a także zaprogramować funkcje które będą obsługiwać nowe pakiety. i podłączyć je do silnika gry(game engine) Jesli ludzie będą dalej wspierać projekt planuje wprowadzić europę za około 6 miesięcy. A cały projekt ukończę za około rok lub dwa w 100 %,dalej będę tylko dostosowywał go do najnowszych wersji klienta firmy joymax.

Opublikowano

Skoro wykupili pliki to dlaczego zamknęli ecsro?

Opublikowano

nawet jeżeli to i tak serwer długo nie postoi jest robiony na przerobionym emulatorze do tego na stare ver z opcode i pakietami które są już w phbot i tym prostym clientlessie w Autoit3.Powodzenia z projektem.

jeżeli faktycznie ktoś kupi od ciebie pliki serwerowe odpowiesz za piractwo

jeżeli ci sie wydaje ze tylko za stawianie serwera można mieć kłopoty to wątpię żebyś miał kol wiek pojecie

Będzie tak samo jak z jedwabnym szlakiem i ich prywatnym serwerem

PS:Reverse engineering jest nie legalny w niektórych krajach...

Ale jezeli ci sie uda to kupie od ciebie tego emulatora

@down

już głupszych teori nie słyszałem

Joymax może ich pozwać o straty i wątpię ze te straty finansowe mogły by sięgać 1,5 mln $

Ps:żeby to była prawda to już dawno joymax by się do ich dupy przywalił

Opublikowano

tak dokladnie.

oni ich nie zakupili poprostu ukradli je od joymaxa...

teraz rachunek maja za 1.5 m $ ahahaha :DD czytalem ostatnio na epvp ^^

ecsro wiedzialo juz o zamknieciu w grudniu ale dalej kase ciagneli;p

teraz wystawili im rachunek na 1.5 mln $ za okradniecie ich plikow. ;DD

Pomocnik
Opublikowano

nawet jeżeli to i tak serwer długo nie postoi jest robiony na przerobionym emulatorze do tego na stare ver z opcode i pakietami które są już w phbot i tym prostym clientlessie w Autoit3.Powodzenia z projektem.

jeżeli ci sie wydaje ze tylko za stawianie serwera można mieć kłopoty to wątpię żebyś miał kol wiek pojecie

@down

Joymax może ich pozwać o straty i wątpię ze te straty finansowe mogły by sięgać 1,5 mln $

to tak może trochę wykładni prawnej się przyda:

Odwrotna inżynieria nie jest kopiowaniem utworu, lecz stanowi

odtworzenie jego działania na podstawie analizy mechanizmów jego

działania. Nie skopiowałem programu, lecz napisałem własny mający

funkcjonować jak ten, którego działanie starannie przeanalizowałem.

Sea emulator to niezależnie stworzony program w rozumieniu art. 75 ust. 3 pkt 3 PA

Proponuję zapoznać się z polskim prawem zanim następnym razem padnie oskarżenie o piractwo w moim kierunku .

a teraz trochę o piractwie :

Piractwo medialne – potoczne określenie działalności polegającej na nielegalnym kopiowaniu i posługiwaniu się własnością intelektualną (programami komputerowymi, muzyką, filmami itp.) bez zgody autora lub producenta i bez uiszczenia odpowiednich opłat.

treść pochodzi z http://pl.wikipedia.org/wiki/Piractwo_medialne

Opublikowano

PS:Reverse engineering jest nie legalny w niektórych krajach...

Ale jezeli ci sie uda to kupie od ciebie tego emulatora

@down

i tak jeszcze sie pomylilem :D

HoLy (-> H):

Hi

Yamato (-> Y):

Welcome

John Dread (-> JD):

Hello

OwnagzZ (-> O):

Hello

JD:

Thanks

Y:

Cigarettes, coffee - you ready? ^^

JD:

Good, I think we can begin right away

JD:

H:

JD:

First of all thanks you that you agreed aswering some questions of the pserver community. This topic requires considerable clarification and I think this interview will offer a good overview.

JD:

Of course you only have to answer questions which you want to answer and concerning which you have information.

Y:

No problem ^^ - If we may introduce ourselves, my name is Yamato, formerly Tribun or XingHuang and ex-member of former ecsro team

JD:

Oh yes, please do that.

O:

OwnagzZ - sro-db team (webmaster / designer)

H:

<--- HoLy former assistant in ecsro team, now sro-db team (webmaster / coder)

Y:

fine - we know who you are ^^ we frequently visit your board. Well let's begin then.

Y:

I suggest you ask and we answer - only facts no speculations

JD:

Sure that

O:

Of course we will only answer and comment on topics if we have concrete information - there are enough speculations out there

JD:

That's what I expect

JD:

First, some general questions about ECSRO:

JD:

Can you confirm that you have or had direct contact to Ocean? If yes, did he give you any kind of current information?

O:

Yes, we had direct contact to Ocean via QQ

JD:

contact* (I missed the word up there)

O:

HoLy and I in the end, to be exact

O:

He gave us information concerning the current status of the servers. We can't definitely say that all that information was complemented or exact but especially concerning Joymax he gave us very clear statements

JD:

Was this contact consistent or did you rather rarely have the chance to speak to him?

O:

Hardly anybody had consistent contact to Ocean.

O:

Once in a few days we dicussed a few things but it was all about exchanging bare information.

O:

Sporadic contact would rather fit.

JD:

I see. I guess it is well-known that he avoided public affairs. Do you know how the ECSRO team communicates with each other?

JD:

Only via QQ?

O:

Ocean hardly ever had any contact to users. (not even through notices)

O:

Communication mainly worked via QQ.

JD:

So there was no other option.

O:

No

JD:

Could you describe the hierarchy of the ECSRO team? Are there any other high-rank members besides Ocean?

O:

1. Ocean 2. P-Master

O:

All the other members weren't subordinate to any clear hierarchy

O:

3. GMs 4. Assistants

JD:

Interesting. Seems almost like a monarchal system.

JD:

Is there any information about how Ocean achieved the data which is necessary to run a server?

O:

No facts, only rumors

JD:

Good, we know the rumors.

O:

The lawsuit will show where the files came from after all.

JD:

Is it true that Ocean is behind other or even all the pservers out there and leads them or that he at least influences them? Or is it a just another rumor?

O:

Rumor. But it's a fact that private server operators cooperate/cooperated.

JD:

Do you know how that cooperation looke like?

O:

We never talked about that.

JD:

Ok.

JD:

Has there been any kind of relationship between Joymax and ECSRO/Ocean? If yes, how did it look like and what changed with the time passing?

O:

There are rumors, but based on our state of knowledge there hasn't been any relationship.

JD:

Maybe some of the others wants to say something? Maybe concerning an earlier question, that's no problem.

H:

We communicate via TeamSpeak and only one of us writes in here in order to avoid chaos

Y:

Right - like that it's easier to concentrate ^^

JD:

Oh I see, no problem, didn't consider that

JD:

Good solution

O:

Thanks

JD:

Well let's continue

Y:

Please

JD:

Let's get to the core of the interview. Can you to 100% confirm that Ocean/the company ECSRO is being sued by Joymax?

O:

Yes.

JD:

Good, that had to be spoken out firstly.

JD:

For how long did you know about this incidence? Guesses about how long Ocean knew?

O:

ECSRO never was a company in judicial terms, that's why the lawsuit will be limited to private individuals

JD:

Ah interesting.

H:

We assume that after the delivery of the complaint to Goldsold.pl Ocean has been informed right away (middle of dec.)

JD:

Do you think Ocean tried to hide this incidence as long as possible to achieve more profit in the end?

O:

Yes, we are afraid this is true.

JD:

Can you provide the community relevant details concerning the lawsuit? You already published information in favor of the ECSRO clientele, but are there any other details?

O:

First of all, a little presentation of the records known to date:

O:

1st main charge: Violation of Joymax' copyright.

O:

Damage numbered by Joymax: $ 500000

O:

2nd main charge: False advertising, concerning quality of servers

O:

O:

3rd main charge: violation of Joymax' trademark

O:

O:

4th main charge: larceny (thievery) of company secrets (serversoftware)

O:

Damage numbered by Joymax: $ 1000000

O:

Total damage: 2.5 million $

O:

Furthermore Joymax claims the descent (transmittal) of the ECSRO.NET domain

O:

in order to collect information about users

O:

(29th charge - equivalent to 1st main charge: violation of Joymax' copyright)

O:

That's the most important for now.

JD:

How many charges are there officially?

O:

The lawsuit contains 24 charges (don't get confused by this, I changed the number since this is more appropriate due to the structure of the complaint)

JD:

To me as a judicial layman this sounds like a lot. Can you give us an example of a less important charge?

O:

Misfeasance (misuse) of the shortcut SRO

JD:

*laughs*

JD:

Do you see yourselves as former members of the ECSRO team in danger somehow?

O:

No.

JD:

Why not?

O:

Because we never got in touch with the serverfiles or the income of ECSRO and it never was officially known that ECSRO is based on pirated software.

JD:

Alright, I understand.

JD:

Is there any information concerning the current status of the ECSRO

servers?

O:

We ping the servers from time to time to check the status.

O:

Current status:

O:

ECSRO public: online

O:

ECSRO VIP: offline

O:

ECSRO Fembria: online

O:

ECSRO NoMi: online

O:

SWSRO 1: online

O:

but that only applies to the server's hardware

O:

not the server software

JD:

Any idea how come that the servers are still online?

O:

Giving of evidence of the court.

JD:

Assumption or fact?

O:

Assumption.

JD:

Can you make any guesses about the future of ECSRO? Is this the absolute end? Is there a chance for a comeback?

O:

Rather improbably.

O:

Possibly there will be other small pserver projects since the server files are not and cannot be destroyed totally.

JD:

Do you think there is a chance that the server files change hands or that they even will be published?

O:

We can't provide any information about that. For the interested persons out there - Joymax is explicitly after the server files (that has been made clear in the complaint) and those who try to "achieve" them are in severe danger.

JD:

Crystal clear.

H:

JD:

Do you plan on continuing providing latest information about ECSRO to the community with your forum?

O:

Of course.

Y:

Our highest priority

JD:

You can now adress some words to the community if you want to, we've

finished now

H:

(see pic above)

JD:

Well then thanks again. It has been a very enlightening interview.

H:

Wait a second.

Y:

We feel truly sorry for the users who invested a lot into ecsro. We guess now those persons will think twice about investing money into pservers. This should also be seen as a warning...

O:

Kind regards: The SRO-DB Team.

Pomocnik
Opublikowano

http://pl.wikipedia.org/wiki/Reverse_engineering

skoro odwołujemy sie do wikipedi ...

Wikipedie też piszą ludzie :

"usunięcie zabezpieczeń przed kopiowaniem (cracking) lub chęć odblokowania ukrytej funkcjonalności produktu." to jest nielegalne w większości krajów w tym także i w polsce.

"Inżynieria wsteczna jest często wykorzystywana w celu osiągnięcia pewnej funkcjonalności, przy ominięciu konsekwencji wynikających z praw autorskich lub patentów."

Czy naprawdę uważasz że skoro jestem w stanie zaprogramować serwer , to jestem na tyle bezmyślny że nie upewnił bym się pod względem prawnym ? ;)

Apropo kolegi Xcoom

z Ecsro sytuacja jest prosta nawet dla dzieci , Ecsro posiadali nielegalne pliki ukradzione z firmy Joymax. Ponad to sprzedawali itemy z gry których właścicielem jest firma joymax. Edytowali klienta tej że firmy którego potem nazywali swoim i rozpowszechniali , Nazwali server Ecsro . Pogwałcili praktycznie wszystkie prawa autorskie jakie tylko można było i czerpali korzyść materialną z nieswojego produktu . To tyle w tej kwesti

Pomocnik
Opublikowano

Wszystko fajnie tylko skąd to pobrać bo chcę to sprawdzić ;).

Niestety niema takiej możliwości , sprawdzić możesz na filmach których w niedługim czasie pokaże się więcej.Po pierwszym wydaniu będziesz ,miał okazję sprawdzić wszystko na serwerach które powstaną , bądź na swoim własnym serwerze jeśli zdecydujesz się na dotację. Myślę że gracze grający na oficialnych serwerach skorzystają na jakości gry , gdyż joymax będzie musiał zmienić politykę względem graczy i programów "wspomagających".

Opublikowano

ty chyba tam nie doczytałeś ta technika jest nie legalna w niektórych krajach nie mówie ze ona dotyczy polski

do tego nie znaczy to ze joymax zmieni swoja politykę do tego na filmikach można pokazać co sie chce pokazać czyli w rzeczywistości możesz nie mówić całej prawdy.

Ps:już obserwowałem wasze forum, niedawno mieliście problem z brakiem lvl up w temacie z postępem mieliście level up 100%

o ile się nie mylę ktoś tam miał wam znaleźć, jeszcze mi spamował na GG o tym, podałem mu go i już się nie odzywał nie wiem czemu.

Pomocnik
Opublikowano

ty chyba tam nie doczytałeś ta technika jest nie legalna w niektórych krajach nie mówie ze ona dotyczy polski

ok, niema problemu ;)

Nigdy nie mieliśmy problemu z brakiem lvl up , używałem przerobionej funkcji teleportacji , ale ostatnio siedziałem nad tym dwa tygodnie i w końcu się udało, teraz lvl upy wyglądają identycznie jak w isro , Mieliśmy też swego czasu problem ze snifferami , to też po części było przyczyną problemów z lvl upami. A tak w ogóle wiesz jak lvl upy działają ? Coś mi się nie wydaje żeby ktoś z teamu się z tobą kontaktował , tym bardziej że nikt z teamu nie używa gg ^^

Opublikowano

do tego nie znaczy to ze joymax zmieni swoja politykę do tego na filmikach można pokazać co sie chce pokazać czyli w rzeczywistości możesz nie mówić całej prawdy.

Ps:już obserwowałem wasze forum, niedawno mieliście problem z brakiem lvl up w temacie z postępem mieliście level up 100%

o ile się nie mylę ktoś tam miał wam znaleźć, jeszcze mi spamował na GG o tym, podałem mu go i już się nie odzywał nie wiem czemu.

to nie z naszego teamu byl koles

PS, a wiesz jak lv upy dzialaja?

xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...