Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy Psro - Sea Emulator, Created By Pax

AceBoy

Rekomendowane odpowiedzi

Pomocnik
Opublikowano

Myśle że zaproszę reprezentacje z paru for związanych z silkroadem , bo mam dość oskarżeń o fake , nie wiem czy jest jakiś sens tego zabiegu bo skoro ktoś nie wierzy w filmy wykonane w bardzo dobrej jakości to raczej nawet jak dam mu dostęp do serwera to i tak będzie twierdził swoje ... no nic zobaczymy .

• Odpowiedzi 402
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@Up

Ten emu to nie fake!!!

Sam jestem betasterem wiec wiem.

Wiem ze pax by nie robil tego emu, gdyby mogly wystepowac pozniej konsekwencje prawne

1334497071-U17330.png

Opublikowano

@Up

Pax jest programista i wiem ze plikow nie dostaniesz za free.

Siedzisz nad tym 3 lata i wydalbys pliki za free ? Nie sadze

1334497071-U17330.png

Opublikowano

a więc ja tak powiem:

PAx jeżeli tworzysz wszystko od początku , to tekstury też stworzyłeś sam? Nazwy? Krajobrazy? Każdy element zaczynałeś od początku począwszy od rozpoczęcia każdego elementu np. staffu , kończywszy na tombach? Jeżeli nie to mam przykrą wiadomość, to jest naruszanie praw autorskich, mam w rodzinie osoby zajmujące się prawem więc po prostu spytałem.

Moja wypowiedź nie ma na celu zniechęcenia was czy coś, po prostu mówię,że mogą być konsekwencje , nawet jeśli Wam się uda.

To tak samo jakbyś np. zrobił Samochód o nazwie Silkroad, a ktoś by zrobił identycznie to samo tylko, że od początku.

Pomocnik
Opublikowano

a więc ja tak powiem:

PAx jeżeli tworzysz wszystko od początku , to tekstury też stworzyłeś sam? Nazwy? Krajobrazy? Każdy element zaczynałeś od początku począwszy od rozpoczęcia każdego elementu np. staffu , kończywszy na tombach? Jeżeli nie to mam przykrą wiadomość, to jest naruszanie praw autorskich, mam w rodzinie osoby zajmujące się prawem więc po prostu spytałem.

Moja wypowiedź nie ma na celu zniechęcenia was czy coś, po prostu mówię,że mogą być konsekwencje , nawet jeśli Wam się uda.

To tak samo jakbyś np. zrobił Samochód o nazwie Silkroad, a ktoś by zrobił identycznie to samo tylko, że od początku.

O jezusie . Wiesz co to jest server ? , niema na nim żadnych tekstur , żadnych krajobrazów , to tylko gołe cyfry inicjujące procesy na kliencie ... Niezajmuje się klientem silkroada , nie edytuje go ,jest on własnością firmy joymax , nie roszczę sobie do niego żadnych praw .Nie wiem jak prościej wytłumaczyć

Opublikowano

wiem co to jest server, ale żeby na nim grać, to musisz mieć clienta, a skąd weźmiesz? Musisz zrobić? A jeżeli będziesz korzystał z clienta od joymaxa to już jest naruszenie praw;]

Opublikowano

Bez jaj !!!

JAK BYLO ECSRO to nie marudziliscie . K**** ale z was normalnie matoly. Ecsro dead to juz odwolujeci sie do praw wezcie wy to nawet nie myslicie. Jak powstanie byle jaki privat to i tak zagracie mimo ze to privat !!!

1334497071-U17330.png

Opublikowano

rozumiesz to?

nie mówię, żebyście tego nie robili , ale nie chcielibyście chyba zapłacić kary, jak Wam się uda to z chęcią zagram ;)

Do składni i poziomu Twojej wypowiedzi już nie będę nawiązywać.

Pomocnik
Opublikowano

wiem co to jest server, ale żeby na nim grać, to musisz mieć clienta, a skąd weźmiesz? Musisz zrobić? A jeżeli będziesz korzystał z clienta od joymaxa to już jest naruszenie praw;]

Pewnie więzienia są pełne ludzi używających klienta silkroada do łączenia się z Ecsro ... A ja nie muszę nic robić bo wspieram oryginalnego klienta silkroada w przeciwieństwie do Ecsro które używało zmodyfikowanego klienta ;) . Przepraszam za Areja , nie wytrzymuje nerwowo jak czyta to forum ;)

Admin Cienia
Opublikowano

Dobra po tym co czytam muszę się odezwać. W historii mniej publicznych prywatnych serwerów silkroad zawsze było tak że była zapowiastka, odpalili dotacje i koniec. Widzimy że w tym przypadku rzecz wygląda nieco inaczej i ten projekt ma spore szanse bytu tak więc proszę o powstrzymanie się postów typa "fake" itd, bo tego do końca nie wiemy. Co do areja100 to proszę przystopować i zachować trochę kultury.

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Jeśli ukończysz ten emulator czego Ci życzę to z chęcią bym na nim zagrał :P Może mnie załapiesz na beta testy i wtedy potwierdzę że ten projekt to nie żaden fake jak tutaj piszą i nie będzie takich kłótni :P

Sig.png

Pomocnik
Opublikowano

Jeśli ukończysz ten emulator czego Ci życzę to z chęcią bym na nim zagrał :P Może mnie załapiesz na beta testy i wtedy potwierdzę że ten projekt to nie żaden fake jak tutaj piszą i nie będzie takich kłótni :P

Niema sprawy , parę lat temu ściągałem loadery z twoich linków ani razu trojana nie złapałem , czas się odwdzięczyć ;)

Opublikowano

To moze i ja wlacze sie do tej dyskusji ;)

Panie Pax, ludzie teraz odwoluja sie do naruszenia praw autorskich gdyz afera z ECSRO wzbudzila w nich lekkie zdziwienie. Wszystkie tutaj komentarze na temat praw autorskich ktore byly do Pana skierowane mialy na celu uprzedziac Cie bys wiedzial ze wykorzystanie choc ikonki "silkroad" badz kodu ktory wygeneruje Image czegos z SRO jest rowniez nie legalne. Osobiscie obejrzalem filmik z 1 postu Pana Arej100 i troszke mnie to zaciekawilo... Ale nie pokazal on niestety nic ciekawe wiedz ludzie maja myslec "Fake, to nie emulator tylko .... wersja silka" itd. Jesli projekt wasz wypali i bedzie uchroniony chocby teoretycznie przed pozwami i innymi zagraniami Joymax'u z checia zagram z wami ;) Co wiecej ludzie nie wierzacy, kpiacy, wysmiewajacy was beda zazdroscic gdyz bedzieto pierwszy Funkcjonalny (choc juz przestarzaly :P )serwer SRO... lub jak kto woli PSRO... Zycze powodzenia w projekcie ;)

Pozdrawiam:

Mike - Administrator MPC

1376572695-U638369.png

sygna by forfiter007

Pomocnik
Opublikowano

To moze i ja wlacze sie do tej dyskusji ;)

Panie Pax, ludzie teraz odwoluja sie do naruszenia praw autorskich gdyz afera z ECSRO wzbudzila w nich lekkie zdziwienie. Wszystkie tutaj komentarze na temat praw autorskich ktore byly do Pana skierowane mialy na celu uprzedziac Cie bys wiedzial ze wykorzystanie choc ikonki "silkroad" badz kodu ktory wygeneruje Image czegos z SRO jest rowniez nie legalne. Osobiscie obejrzalem filmik z 1 postu Pana Arej100 i troszke mnie to zaciekawilo... Ale nie pokazal on niestety nic ciekawe wiedz ludzie maja myslec "Fake, to nie emulator tylko .... wersja silka" itd. Jesli projekt wasz wypali i bedzie uchroniony chocby teoretycznie przed pozwami i innymi zagraniami Joymax'u z checia zagram z wami ;) Co wiecej ludzie nie wierzacy, kpiacy, wysmiewajacy was beda zazdroscic gdyz bedzieto pierwszy Funkcjonalny (choc juz przestarzaly :P )serwer SRO... lub jak kto woli PSRO... Zycze powodzenia w projekcie ;)

Pozdrawiam:

Mike - Administrator MPC

W każdej chwili jestem w stanie uaktualnić go do najnowszej wersji isro , nie robię tego tylko ze względu na to że chcę wydać we w miarę dość szybkim czasie pierwszą wersje emulatora żeby mieć pieniądze na kontynuowanie projektu ,więc nazywanie serwera "przestarzały" nie jest do końca prawdą ;) . Masz racje że filmiki sa kiepskie , nigdy nie mogłem znaleść czasu na promocje w formie filmów bo cały czas siedzę w kodzie (lyzerk miał dobrą promocję , ale kod do dupy , u mnie jest odwrotnie), jednak jestem już na takim etapie że jeszcze chwila i będę kręcił filmy z gameplay'a z wieloma osobami online , jestem perfekcjonistą więc chcę skończyć wszystko żeby nie było żadnych błędów.

Apropo tego stwierdzenia :

" wykorzystanie choc ikonki "silkroad" badz kodu który wygeneruje Image czegoś z SRO jest rowniez nie legalne"

o ile z ikonami się zgodzę to z druga częścią zdania już nie bardzo , Ponieważ pakiety nie są objęte prawem autorkim z prostej przyczyny , nie istnieje możliwość prawna opatentowania ciągu cyfr i objęcia go prawami autorskimi, to tak jakbym sobie objął prawami autorskimi liczby "123" i ty beknął byś za używanie tego ;) , dlatego też joymax zmienia OPCODY żeby uchronić się przed botami , gdyż nie mogą pozwać twórców botów za naruszenie praw autorskich.

A co do Ecsro nie wierzył bym tak bardzo temu co piszą idioci z epvp , wydaje mi się nielogiczne że dopiero teraz joymax podjął taką akcję , i że inne serwery dalej stoją mimo że ecsro zamknięto.Z tego co słyszłem Ecsro ma jakieś wewnętrzne problemy między właścicielami , ale nie chcę siać kolejnych spekulacji ;)

Opublikowano

a ja powiem tyle.

jezeli zrobicie server 70+ skille 10dg tereny euro joymax wam sie uwali do dupy.

jak byscie nie zauwazyli mysro i sjsro mimo ze maja 110 lv max dalej server stoi ale joymax im do dupy sie nie uwalil.

czemu ?

9dg max skille do 70 lv nie ma terenow euro, ani uniq euro.

jezeli wprowadza to i bedzie jakies logo od joymaxa juz maja przejebane bo im sie uwala do dupy.

btw. co do paxa, powodzenia tam ^^

Opublikowano

Ogłaszam wszem i wobec że ten emulator to nie jest żaden "fake" tylko prawdziwy i realny projekt na bardzo dobrej drodze rozwoju :P

Sig.png

Opublikowano

Ja życzę oczywiście powodzenia!!!Było wielu którzy niby "tworzyli" serwer.Ale widząc twoje wypowiedzi filmik myślę iż nie będzie to następny FAKE.Będzie na czym pograć:D Jak byś miał wolne miejsce dla beta testera to jestem wolny i mogę wypróbować to cudo;p Jescze raz życze powodzenia pAx

TIOiE.jpg

Opublikowano

Jak widać wasz projekt zapowiada się całkiem ciekawie:D

Gdy już ukończysz nad nim prace z chęciom kupie od ciebie go :D

Może uda ci się zbić na tym trochę kaski::P

Powodzenia z tym projektem ;p

Seiran95.jpg

Opublikowano

A co do Ecsro nie wierzył bym tak bardzo temu co piszą idioci z epvp , wydaje mi się nielogiczne że dopiero teraz joymax podjął taką akcję , i że inne serwery dalej stoją mimo że ecsro zamknięto.Z tego co słyszłem Ecsro ma jakieś wewnętrzne problemy między właścicielami , ale nie chcę siać kolejnych spekulacji ;)

no to się mylisz, bo ja czytałem z oficjalnych źródeł ORYGINAŁ pozwu :)

Pomocnik
Opublikowano

no to się mylisz, bo ja czytałem z oficjalnych źródeł ORYGINAŁ pozwu :)

Możliwe że masz rację , po prostu czytałem trochę w tym temacie i nie jestem do końca pewny czy to prawda , czas pokaże ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...