Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wlasny serwer S&F

Pan Marcel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie robilem nic z serwerem od ponad tygodnia, poniewaz nie mialem zbyt duzo wolnego czasu ani checi aby ten czas poswiecic na cos co pewnie nie wypali... Nie wiem czy bede dalej sie tym zajmowal, patrzac teraz na to wszystko to raczej bede musial od nowa pisac kod, zeby go zoptymalizowac (nie znalem php, uczylem sie po drodze, wczesniej programowalem jedynie w javie). Zostalo mi rowniez sporo trudnych przeszkod, w szczegolnosci gildie i balans gry, system walki...

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Co za ... Chodziło mu o tamten serwer . Nie o serwer marcela omg ..

Czytaj ze zrozumieniem pisał to o tamtym serwerze że są tam niby 'Chociaż" działające misje i gabinet magii a skąd wie jak jest u marcela? może u marcela też są działające sklepy i misje?

Carl Johnson Aka CJ

Kings Never Die
After five years at east coast, It was time to go home.

Opublikowano

Bo może jest na becie.. Skąd wiesz ?? -.-

Gdyby był na becie to by takich bzdur nie pisał podkreślam "Tam chociaż działa gabinet magii" ...

Carl Johnson Aka CJ

Kings Never Die
After five years at east coast, It was time to go home.

Opublikowano

Up

jak taki mądry jesteś to sam spróbuj ty się myślisz ze w miesiąc napisze cała grę to ogląda się gdzie jest bug lub pisać od nowa cały kod jakiegoś skryptu,PHP i Java i inne języki programowania ze od razu się nauczyć to trzeba się nauczyć i potem bawić się w silnikach i rozwijać,ja trochę się bawię silnikami via a jeszcze nie umie własnego silnika napisz

PS Kontynuuj swój Projekt i nie patrz na ludzi którzy się Krytykują,lub chcą żeby od razu była gra

Opublikowano

Youros coś ty ćpał? Gravity1 od razu wiedział o co chodzi a ty jak nie możesz rozkminić to polecam przeczytanie tego jeszcze raz, jak nie pomoże to kolejny, az do skutku.

Opublikowano

Ludzie nie bedzie servera prywatnego bo nikt go sam nie zrobi !!!! ja sie za to wziolem ale raczej zostawiam to. Nie dziwie sie ze Marcel odpuszcza bo racy jest duzo, z nikad pomocy i jest tak naprawde wiele rzeczy ktore jesli juz to mozna zrobic na tzw. oko.

Np , wchodzicie na arene i macie przeciwnika wylosowanego - jaki zostal zastosowany algorytm doboru przeciwnika ?

W jaki sposob jest nadawana cena przedmiotom w sklepie?

w jaki sposob generowana jest lista przedmiotow w sklepie ? + epickie przedmioty

statystyki przedmiotów - skad brac wiarygodne źródła - akurat to znalazłem - trzeba by wypełnic baze

Jesli chcecie pomoc w tworzeniu prywatnych serwerow to opisze swoje pomysly w jakims temacie, opisujace dzialanie i mechanike gry, a nie zasmiecanie forum pytaniami kiedy bedzie serwr i czy ktos poda linka

Opublikowano

Może. Ja temu serwerowi na początek dawałam 10%, później zaczęło się rozwijać, iść ku dobremu i obstawiałam 60%, później przyszło ponad tysiak ludu i maszyna padała, zmniejszyło się do 40%, a teraz nikt nad tym nie pracuje i daje 30% na przetrwanie serwera.
No ale cóż, liczą się dobre chęci. Tymczasem mamy globala :)

Opublikowano

Nie umię się doczekać :) mam nadzieję że wystartuje już nie długo :)) bo narazię pisze mi serwer off :( i założę się że 2/3 ludzi z zwykłego sf przejdzię na priv a przynajmniej z tych co chcą zobaczyć jak się gra na wysokich lvl :)) Powodzienia :)

Opublikowano

Widze ze strona dziala, nie wiem dlaczego. W kazdym badz razie postawie jutro serwer o 4, moze troche pozniej, tak tylko dla zabawy. Jakby ktos chcial pliki kupic to z oferta zapraszam na pw.

Opublikowano

Mówiłam. Nikłe szanse. Wiecie ile już osób chciało założyć prywatne serwery, ile osób było już bardzo blisko celu? A ilu ja znam? Przedstawię wam prosty schemat :

1. Pomysł.
2. Myślenie o pomyśle.
3. Myślenie o realizacji pomysłu.
4. Realizowanie pomysłu.
5. Robienie ludziom nadziei, że takowy serwer powstanie.
6. Etap, w którym człowiek ma wszystko w czterech literach i rzuca pracę nad serwerem.
7. Trzy lata później się opamiętuje i wznawia pracę.
8. Ma problemy, bo serwer powstał nielegalnie.

Dobra, co do 8 to nie wiem. Czytałam coś tam w regulaminie, że używanie ścieżek dźwiękowych, tekstów itp itd bez wyraźniej zgody operatora jest karalne.
Pozdrowienia, ja bym się zajęła smażeniem frytek w McDonaldzie.

Opublikowano

Serwer wlaczony. Wczoraj cos mi wypadlo i nie dalem rady. Korzystajcie puki jest, bo pewnie jeszcze dzis padnie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...