Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wlasny serwer S&F

Pan Marcel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam. Szukam pomocy, mam zamiar stworzyc wlasny serwer. Nie bede uzywal tych plikow ktore sa w necie i tu na forum, strone serwera mam zamiar napisac sam. Klienta skopiuje poprostu z orginalnego serwera. Programowaniem serwera zajme sie jedynie ja, wiem jak klient dziala, wiec pisanie pod niego serwera nie bedzie dla mnie problemem. Potrzeba mi jedynie kogos kto pomoze mi ogarnac ile expa potrzeba, ile kosztuja staty etc... Chce aby jak najbardziej wygladalo to jak na normalnym serwerze, po czym mozna podkrecic wszystko na x5 czy kto tam ile chce. 

Edit

Serwer pisany od zera

Co dziala na chwile obecna:
- Questy, walka jest zawsze ta sama, wymagany exp jest taki sam jak na zwyklym serwerze, ale exp za questy juz nie. Zlota dostaje sie zawsze tyle samo jak narazie.
- Arena dziala. System walk nie jest w pelni skonczony. Logi sa troche zbugowane.
- Warta dziala, tyle ze zawsze dostaje sie tyle samo zlota, niezaleznie od poziomu.
- Sklepy 
- Wierzchowce 
- Okno bohatera - dodawanie statow, zakladanie itemow, opis postaci, wyswietlanie statow, potow, wierzchowca, i 2 orderow (lvl i lochy)
- Poczta  - bez limitu 100 wiadomosci
- Gildia dziala po czesci. Zostaly jedynie lochy, wojny, chat i pare drobiazgow
- Ranking
- Lochy, nie wliczajac wiezy.
- W Opcjach dziala jedynie glosnosc efektow dzwiekowych, zmiana wygladu i wybieranie jezykow (polski, angielski, niemiecki)

Kiedys tam bedzie online, jak juz to jedynie pod ta domena

snfprivate.tk

Komendy w gildi:

-str X

-dex X

-int X

-con X

-luck X

Gdzie X = ilosc statow jaka chcesz dodac.

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

chlopie to jest nie do stworzenia.. a jesli udaloby Ci sie, to caly swiat byś zwabil na to. PObieerz gotowe pliki i na nich sie wzoruj.. Gdyby ktos to potrafil ruszyc, to juz by byly serwery.. Kiedys byl, ale nie dopracowany.

Nigdy nie trać czasu dla kogoś, kto nie ma go dla Ciebie ! :))

Opublikowano

Jeżeli masz chęci to nie widzę problemu. Myślę, że jak byś się przyłożył to byś może coś wykombinował. koszta statystyk itd. znajdziesz w internecie.

http://sf.kalais.net/

Na tej stronie znajdziesz koszta statystyk,rozwoju gildii i ataku.

limbo-spider-800x100.jpg

Opublikowano

Jak narazie rejestracja, logowanie, zakladka bohatera, ranking, stajnia, poczta i warta sa w pelni funkcjonalne. Po czesci dziala karczma, lochy, arena, sklepy i gildia.

Sklepy jak narazie sa puste, i to nie dlatego, ze nie wiem jak w nie "wlozyc" przedmioty, tylko potrzeba jakiegos algorytmu ktory generowal by przedmioty ze statami oraz kosztem odpowiednim do danego poziomu. Tak samo z cala reszta, oprocz gildi (ktora niedlugo skoncze), gdzie potrzebne sa algorytmy walki, kosztow statow, expa na dany poziom i statow na itemach oraz ich koszt. Najlepiej bylo by gydy jak nabardziej przypominalo to zwykly serwer, albo zeby byl przynajmniej jakis balans w tym wszystkim.

Jezeli jest ktos w stanie i ma ochote pomoc w tym co wlasnie wymienilem powyzej, zapraszam na pw.

Strona serwera pisana od zera

Opublikowano

Może Ci się uda.Życzę powodzenia :)

50 100 150 200 250 300 350 400 450 500 550 600

Potrzebujesz pomocy przy Serwerze MineCrafta?Pisz PW 

Pomogłem ?Daj like !to Cię nie kosztuje a mnie motywuje :) 

Opublikowano

http://sfg.webs.pm/

Jak narazie nie wiele jest, nie ma jeszcze zadan, nie ma nic w sklepach, gildie nie do konca skonczone, tak samo lochy, arena, ranking, okno bohatera i opcje. W najblizszym czasie postaram sie dodac zadania i lochy.

Opublikowano

Dodalem pare nowych rzeczy. Jest warta, na chwile obecna 10g/h niezaleznie od poziomu. Mozna robic zadania, walka jest zawsze taka sama, zlota zawsze dostaje sie tyle samo. Wierzchowiec wplywa na dlugosc zadania tak, jak powinien. Mozna rowniez kupic staty, cena jak na zwyklym serwerze.

Opublikowano

Dodalem lochy, i poprawilem sporo rzeczy. Itemow jednak dalej nie ma, i przej najblizszy czas nie bedzie. Co do strony, to czasem pada, bo nalozony limit cpu przez hosting (darmowy) zostaje przekroczony. Zwykle wraca po okolo 12 godzinach

Opublikowano

Przenosi mnie na strone

http://www.host.lc/?sfg.webs.pm

Dodalem lochy, i poprawilem sporo rzeczy. Itemow jednak dalej nie ma, i przej najblizszy czas nie bedzie. Co do strony, to czasem pada, bo nalozony limit cpu przez hosting (darmowy) zostaje przekroczony. Zwykle wraca po okolo 12 godzinach

Opublikowano

Venixen jeżeli nie grałeś na serwie to nie wiesz że praktycznie zostało mu tylko wgranie itemków oraz odpowiednie oskryptowanie bonusów na odpowiedni lvl plus oskryptować misje by dawały normalna ilość golda oraz expa, oraz na ta chwile można podczas misji robic lochy i bic ludzi ... zrobił o 500% wiecej od reszty ludzi gdyż ma praktycznie działające misje plus lochy oraz ranking, jeżeli uda mu się zrobić odpowiedni skryp bonusów jest w domu i na reszte poprawek nie bedzie musiał wydać dużo czasu o ile ma zapał, a z tego co widać ma ^^

Opublikowano

Ale Lipa , cioty i tyle

DUBSTEP_hwhqaqp.PNG

Mistrzostwo w każdej dziedzinie wymaga pracy, pracy i jeszcze raz pracy

Opublikowano

Update.

- Dodane limity czasowe na arenie i w lochach

- Nie da sie miec negatywnej awanturniczosci, resetuje sie o polnocy

- Mozna pic piwa

- Honor w arenach dodany, logi dzialaja, ale jest pare bugow

- Usuwanie wiadomosci

- Mozna wrzucac zloto i grzyby do gildi oraz ulepszac budynki ktore dodaja bonus prawidlowo

- Osoba zadajaca pierwszy cios w walce jest wybierana randomowo

- Loch 13 naprawiony

Zaczynam teraz prace nad sklepami

Opublikowano

Ty Venixen zamiast obrażać wyszystkich może byś nie wysilił i sam takie zrobił o ile wogóle coś potrafisz, Co do PANA MARCELA DOBRA ROBOTA :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...