Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Astrabot Nowy bot do Tibii

Arkeus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

sprobowalem wczoraj tego bota uzyc i powiem tak jestem milo zaskoczony dlatego ze ten bot jest podobny do dawnego elfbota nie wiem czy pamietacie ja dosc dlugo go uzywalem wiec tez nie trudno tego ogarnac , ale powiem ze nie wiem czy to u mnie tak czy u kazdego jak ustawialem waypointy to nagle przy tym jak juz konczylem bot mi debuga walna i po waypointach bylo ustawilem od nowa wszystko zapisalem potem chce to odtworzyc a nie mam nic zapisanego ;pp mial ktos podobny problem ? Aha tez chcialem powiedziec ze on sie zawiesza jakos mi przy tym jak otwiera cialo i widzi w nim np. gold to stoi przy ciele non stop nie podniesie tego ;/

• Odpowiedzi 273
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Na razie bot ma sporo bugów, trudno dość je wyeliminować, napisanie tego zajmuje bardzo dużo czasu, pracuje nad tym wszystkim następna wersja będzie wprowadzała głównie usprawnienia.

Opublikowano

ja rozumiem tez kiedys z kolega probowalem czos takiego robic tez mialo sporo bledow i wiem ze ciezko to wyeliminowac :) dlatego ludzie co uzywanie astrabota informujcie o bledach ktore wam sie przydazyly tworcom latwiej bedzie to naprawic . Wiec Arkeus nie poddawaj sie a napewno ci sie uda doprowadzic bota ze tak powiem do stabilnej wersji :)

Opublikowano

Z najnowszych wieści mam dla Was, że bug z atakowaniem za ścianą został już wyeliminowany, za pomoc muszę podziękować szulak'owi ;)

Opublikowano

bug z atakowaniem za ścianą został już wyeliminowany, za pomoc muszę podziękować szulak'owi ;)

Obsypać go złotem! :D

A teraz na poważnie ;)

Nie wiem jak inni użytkownicy uważają ale ja osobiście uważam że to ogromy postęp dla AstraBota. Dlaczego? Bo dużo osób się o to upominało.

Moim skromnym zdaniem uważam zę powinien wejść update, może nie v1.6 lecz coś typu v1.5.1 Dlaczego? Hmm... to proste, bot sie spisuje, oczywiście teraz największym wyzwaniem są debugi, a takia mała " łatka " chyba wszystkich by uszczęsliwiła. A Tobie Arkeus pozwoliło by złapać trochę oddechu i odpocząć bo nikt nie jest maszyną :P

Serdecznie pozdrawiam Jeziersky :ninja:

Opublikowano

Chcieliście, to macie :)

Update do wersji 1.5.1

Mały update poprawiający głównie targeting.
Log zmian:
- Poprawiony looter, działa szybciej, zbiera wszystkie itemy, nie buguje się stojąc przy locie
- Poprawione lekko UI
- Poprawiona funkcja IsShootable przez co targeting już nie wybiera monsterów za ścianą (wkońcu )
Download tutaj: http://astrabot.net/ver/astrabotV1.5.1.zip lub na oficjalnym forum bota, na które zapraszam :)

Opublikowano

Nie wiem czy tylko ja mam taki problem ale... Wszystko ładnie chodz, targeting o niebo lepszy, szybkość zbierania gp też ale.... mam otwarty bp zbiera golda do 250 i na kolejnym mobie sie zatrzymuje bo nie moze wziąć więcej golda... i np. jak przełożę 200 gp. do innego (zamknietego bp) to looter dalej zbiera golda, aż do momentu aż znów będzie miał w bp (otwartym) 250gp i znów trzeba to 200gp wrzucić do bp (zamkniętego) (wiem trochę masło maślane ale... strasznie jest to męczące bo ciagle trzeba być prz PC)

Opublikowano

Sprawdzę, ogromne dzięki.

@Edit bug już poprawiony u mnie.

Teraz, mogę powiedzieć, że już działanie mnie w miarę satysfakcjonuję ale jeszcze poprawię w walkerze wchodzenie w ściany, wyeliminuje to większość bugów, później udoskonalę trochę funkcję w skrypterze i zaczynam robić skrypty.

Opublikowano

Jutro myślę, teraz jestem na wyjeździe i jeszcze mam awarie sprzętu, niezbyt korzystne warunki do pracy ale juz 90% mam.

Opublikowano

Update do wersji 1.5.2

Przepraszam, że przez tyle czasu bot był nie aktualizowany ale miałem problemy jak już pisałem, ze sprzętem, później problemy ze znalezieniem adresów do huda, od teraz updaty na pewno będą szybciej.

Mam nadzieje, że następny update wynagrodzi Wam czas jaki musieliście czekać :)

Log zmian:

- Kompatybilność z klientem 10.33
- Poprawiony looter, zbiera już golda jeśli był większy niż 255 w bp, oto komentarz jednego z użytkowników: "powiem tak looter smiga doskonale! szybkosc zbierania loota po prostu kosmiczna xD"
- Nowy system walkera, chodzi szybciej ale i tak jeszcze będzie poprawiany
- Dodano non-walkable ids w walkerze oraz zapis funkcji closedialog

Download tutaj: http://astrabot.net/ver/astrabotV1.5.2.zip lub na oficjalnym forum bota, na które zapraszam :)

Opublikowano

Na forum już pierwszy skrypt, co prawda na low lvl i nie full afk ale to jakiś początek, więc zainteresowanych +8 all vocs zapraszam na forum :)

@UP a przy jakiej czynności tak wyskakuje ?

Aczkolwiek polecam zainstalować frameworka 4.0 wymaganego do poprawnego działania aplikacji i wszystko powinno być ok: http://www.microsoft.com/pl-pl/download/details.aspx?id=17851

Opublikowano

Witam.
uważam że jest szansa wypromować tego bota wyżej niż redbot.
Aktualnie powstał Ibot, który ma mnóstwo funkcji których redbot nie ma(np. taki dicer).
Problem w tym że jest teraz mnóstwo skryptów właśnie na redbota, więc uważam że gdyby powstał jakiś konwerter skryptów z RBP na xml to byłoby cudownie.
Mam pytanie. Czy stare skrypty na NG będą działały na tym bocie?

I jak to jest z kwestią wykrywalności? Tibia auto to delete konta z następnym mass banem. Jak to wygląda tutaj?

Opublikowano

Na forum już pierwszy skrypt, co prawda na low lvl i nie full afk ale to jakiś początek, więc zainteresowanych +8 all vocs zapraszam na forum :)

@UP a przy jakiej czynności tak wyskakuje ?

Aczkolwiek polecam zainstalować frameworka 4.0 wymaganego do poprawnego działania aplikacji i wszystko powinno być ok: http://www.microsoft.com/pl-pl/download/details.aspx?id=17851

gdy pobralem i chcialem go uruchomic wiec mniej wiecej wiesz jak sie uruchamia bota w winrarze :D wiec go uruchamiam majac 1 właczone tibia i wlasciwie tamten błąd wyskakiwal ale zainstaluje jeszcze raz i sprawdze czy odpali dzieki ;d

Opublikowano

Jutro update dam do najnowszej wersji Tibii.

Problem w tym że jest teraz mnóstwo skryptów właśnie na redbota, więc uważam że gdyby powstał jakiś konwerter skryptów z RBP na xml to byłoby cudownie.

Postaram się załatwić :)

Mam pytanie. Czy stare skrypty na NG będą działały na tym bocie?

I jak to jest z kwestią wykrywalności? Tibia auto to delete konta z następnym mass banem. Jak to wygląda tutaj?

Nie działają, wykrywalność taka sama jak ibot czy windbot a nawet mniejsza biorąc pod uwagę, że nikt nigdy bana nie dostał.
Ps. ktoś kto by się skusił na robienie premium scriptów a nawet kilka osób pewnie sporo by zarobili za to :)
Widzę, że na oficjalnym forum i tak się nikt nie wypowiada, szkoda.
Opublikowano

Update do wersji 1.5.3
Log Zmian:

- Kompatybilność z wersja Tibii 10.34
- Waypoint Creator
Ta wersja przynosi nam nowe narzędzie, waypoint creator, który pozwala robić waypointy bezpośrednio w tibi, ustawiając go np. obok postaci :)

Link tutaj: http://astrabot.net/ver/astrabotV1.5.3.zip lub na oficjalnym forum bota, na które zapraszam : )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...