Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Astrabot Nowy bot do Tibii

Arkeus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chest tez otwiera chwile pozniej :P

czekałem 20 min i nic, poczekam jeszcze 10 min.

Tak serio, otwiera mi tylko lockera

@edit

zauważyłem, że za 1 razem, gdy próbuje otworzyć depo pisze "You cannot use this object".

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

• Odpowiedzi 273
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

;d ja bym się cieszył jak bot atakował trochę szybciej i zaraz po padnięciu rata otwierał deda zebrał złotko i do nastepnego rata i tak wkółko ale na wersji 1.5.3 cza byc cierpliwym xD

Opublikowano
 ja bym się cieszył jak bot atakował trochę szybciej

Możliwe, że będę przepisywał atakowanie z ekranu gry na atakowanie z battellisty, bot wtedy nie będzie robił missclicków i będzie szybciej dużo dużo atakować, nie chce dużo obiecywać a robić mało lub nic, jak to niektórzy w tym kraju :)

Cierpliwości.

zauważyłem, że za 1 razem, gdy próbuje otworzyć depo pisze "You cannot use this object".

Żeby nie czytać wszystkich sqm dałem po prostu click   </\V> na sqmy, było szybciej napisać a działa przystępnie może zrobię jednak tą analize, jeszcze się zastanowię nad tym problemem i rozwiązaniem go.

czekałem 20 min i nic, poczekam jeszcze 10 min.

Tak serio, otwiera mi tylko lockera

Hmm sprawdzę to.

Opublikowano

Update do wersji 1.5.5

Log zmian:

- Naprawiono Jeśli waypoint nie jest actionem blokada możliwości edycji skryptu

- Naprawiono otwieranie depositu

- Naprawiono funkcje gotoway() teraz argumentem nie jest cyfra lecz label name np: gotoway("waypoint name")

- Dodano w bocie opcje Always On Top

- Dodano funkcje drop, dzięki niej możemy sobie zrobić np flask dropper, opis argumentów dla niej na oficjalnej stronie

- Dodano label name, możemy nadawać nazwy labela edytując je

- Usprawniono liste przedmiotów, teraz prawie każdy przedmiot posiada dobrą cene

- Usprawniono odczytywanie battlelisty

- Usprawniono atakowanie działa jakieś 50% szybciej przy Reach Creature, przy dist zostało takie jak było

Download tutaj: http://astrabot.net/ver/astrabotV1.5.5.zip lub na oficjalnym forum bota, na które zapraszam :)

Opublikowano

Bosh, nareszcie, wkońcu działa poprawnie ten gotoway :D 

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Update do wersji 1.5.6

Log zmian:

- Kompatybilność z klientem 10.36

- Dodano w skrypterze dwie funkcje:

equip(int itemid, byte count, string slot)

unequip(int itemid, byte count, string destination, string slot)

Lista slotów:
helmet
necklace
armor
legs
shoes
ring
arrowbelt
lefthand
righthand
backpack

Download tutaj: http://astrabot.net/ver/astrabotV1.5.6.zip lub na oficjalnym forum bota, na które zapraszam :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

W marcu miałem bardzo mało czasu i zapewne jeśli nic się nie zmieni to do wakacji updaty usprawniające/dodające nowe funkcje będą szły bardzo wolno więc na razie coś tam po woli sobie robię przy projekcie.

Słabo jest z zainteresowaniem projektem może to przez to, że nie jest jeszcze w pełni skończony, zastanawiam się tez jak rozreklamować projekt ponieważ łączy cechy, których inne boty nie posiadają może niebawem uda mi się wyeliminować wchodzenie w ściany, cały czas pracuję ale jak już mówiłem bot jest ważny lecz w tej chwili mam bardzo dużo innych zajęć na głowie.

Opublikowano

Bot powinien być darmowy ,aż do wyjścia wersji finalnej :) A by było większe zainteresowanie botem to polecam robić skrypty do expa/zarobku :) Na to bardzo dużo osób paczy :)

Messpe - RL - PL - ANTICA - :) + 180

I pamiętaj jedno. Na tym świecie zawsze była,
jest i będzie w cenie tandeta,
Więc czym my się mamy przejmować...

O.S.T.R. & Marco Polo "Żywy lub martwy" feat. DJ Haem

Opublikowano
Bot powinien być darmowy ,aż do wyjścia wersji finalnej  :) 

Wiesz, zainwestowałem w tego bota pieniądze + czas którego nikt mi już nie odda, liczyłem, że przynajmniej zwróci się to co wydałem na serwery + domene a się nie zwraca więc nie mam zamiaru ślepo inwestować dalej, tibia pada i widać tego skutki.

Opublikowano

Ja bym  na twoim miejscu zaczął pracować nad skryptami ;d Co z tego  ,że bot będzie w ch@! dobry ale skryptów do niego nie będzie ? Wielu osobą nie chce się robić skryptów i szczególnie przy szukaniu bota paczą na to :)

Messpe - RL - PL - ANTICA - :) + 180

I pamiętaj jedno. Na tym świecie zawsze była,
jest i będzie w cenie tandeta,
Więc czym my się mamy przejmować...

O.S.T.R. & Marco Polo "Żywy lub martwy" feat. DJ Haem

Opublikowano

No z tymi skryptami to dobry pomysl tymbardziej popatrz na to ze teraz kazdy praktycznie uzywa xenobota/redbota bo mozna je latwo scracowac w chwilke a platnymi bota malo kto sie interesuje teraz ;/ radze ci tez w jakas reklame zainwestowac typu postawic na roznych servach postacie co beda spamowali jakas wiadomosc ze fajny bocik itp nawet na otsie jakim jest Shadowcores oraz porobic tych skryptow zeby byla roznorodnosc :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Z dniem dzisiejszym kończę działanie projektu z następujących powodów:

- Ilość czasu, którą mógłbym przeznaczyć na rozwijanie projektów była by bardzo mała w najbliższym czasie.

- Tibia upada i zainteresowanie mniejszymi projektami jest prawie znikome.

- To co zobaczyłem w update 10.38 sprawiło, że nie mam już nawet ochoty dokładać aby utrzymać serwer.

Oczywiście możliwe jest iż jeszcze wznowie działanie projektu, póki co jednak go zamykam.

Dziękuję i pozdrawiam Arkes :)

Opublikowano

ee, ale jeszcze nie ma prima aprilis :D

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

No szkoda ze nie wyszło tobie no ale co zrobisz ... Duża konkurencja jest .. I o to wlasnie tu chodzi ... Szkoda tym bardziej ze lubisz to robic a nie robisz tylko dla kasy.. Robisz mam na myśli robiłeś chociaz moze w którymś momecie jakbys nad tym ciagle pracował przebilbys konkurencje. Jakbys zrobił auto waynpointy ze by sie same robiły to mysle ze mogłoby cos z tego byc ponieważ nie spotkałem sie z taka opcja ; D a to by przyciągnęło masę ludzi bo szybko i łatwo mogliby napisac sobie własny skrypt. Szkoda szkoda...

Opublikowano

No szkoda ze nie wyszło tobie no ale co zrobisz ... Duża konkurencja jest .. I o to wlasnie tu chodzi ... Szkoda tym bardziej ze lubisz to robic a nie robisz tylko dla kasy.. Robisz mam na myśli robiłeś chociaz moze w którymś momecie jakbys nad tym ciagle pracował przebilbys konkurencje. Jakbys zrobił auto waynpointy ze by sie same robiły to mysle ze mogłoby cos z tego byc ponieważ nie spotkałem sie z taka opcja ; D a to by przyciągnęło masę ludzi bo szybko i łatwo mogliby napisac sobie własny skrypt. Szkoda szkoda...

Nie.

Ludzie przyzwyczaili się do tych idiotycznych ibotów, xenobotów itd. bo są cracki do nich oraz są najpopularniejsze.

Arkeus poddał się nie z powodu tego, że była konkurencja, tylko dlatego że :

1. Tibia upada i szkoda ciągnąć tego dalej.

2. Musiał dopłacać do projektu, co było nieopłacalne

Według mnie takimi rzeczami kierował się Arkeus.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

Opublikowano

Arkeus jak dla mnie lepiej by się Tobie opłaciło jak byś zrobił bota bez "symulowania" prawdziwego gracza, bo jak dla mnie wydaje mi się, że na ShadowCore's więcej się dzieje niż na Globalu, a na tym ots nie jest zabroniony bot, a raczej więcej byś zarobił gdyby bot był by idealnie zrobiony pod ShadowCore's

Opublikowano

Co nie wyszło? Wszystko wyszło.

Przypominam, że Arkeus wspomniał, iż może wznowi projekt.

PS. Te "Auto waypointy" posiada np. TA

Tymczasem zamykam, jak @Arkeus wznowi projekt, to temat zostanie otwarty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...