Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Astrabot Nowy bot do Tibii

Arkeus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

;d bot dziala ;D dzieki ^^ ale nie zabardzo potrafie go dobrze ustawic dałem tak by atakowal wiec atakuje tylko ze strasznei powoli :( i golda nie chce do bp zbierac otwiera trupa ale nie podbiera gp dalem enabel i looterze gold coin itp by zbieral i tam byla chyba jakas nazwa nwm czy to do bp raczej nazwa i liczba od 0 do 8 wiec nwm co zle robię ;d ale jak narazie bot dobrze chodzi tylko z tym goldem cos mi nie wypalilo xD

• Odpowiedzi 273
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Destination na 0 jeśli masz tylko 1 bp otwarty i item gold coin wpisujesz i enabled, musi działać :D

Nad szybkością zaznaczania pracuję nadal.

Opublikowano
Widzę, że na oficjalnym forum i tak się nikt nie wypowiada, szkoda.

Chętnie bym się wypowiedział, ale co taki szary użytkownik bota może wiedzieć o pisaniu skryptów i wgl o botowaniu. Na razie nie wykrywa mi klijenta w oknie z incjet nic nie piszę.

Opublikowano

A jaki system operacyjny posiadasz i ilu bitowy ?

Zainstalowany Framework 4.0 ? (w sumie bez niego i tak byś nie odpalil)

Opublikowano

Win 7 x64.
mam NET,XNA itp.
Napisałem ci pw na forum Bota.

@Edit. że wcześniej na to nie wpadłem... spróbuję jako administrator i tryb zgodności.

@Edit2. Dam znać czy działa za 15 min bo teraz jest save server. Patrzymy i wychodzi łatka 10.35 :D

@Edit3. Uruchomiłem tibie bez logowania i bot wykrył clienta i pisało, że nie zalogowany, więc pewnie to albo zgodność albo administrator.

Opublikowano
Patrzymy i wychodzi łatka 10.35 :D

A niech wychodzi, update był by w ciągu 2 godzin bo zaraz jadę na angielski, jak bym był w domu to 30 minut max.

Ok to git :-)

Opublikowano

A niech wychodzi, update był by w ciągu 2 godzin bo zaraz jadę na angielski, jak bym był w domu to 30 minut max.

Ok to git :-)

spoko kazdy ma życie real,nie musisz się obciązac :D zawsze bot moze poczekac i tak duzo zrobiles i się na pracowałes ;)

Opublikowano

działa wam looter ? z targeting otwiera ale nie bierze niczego a mam 1 Bp i gold coin w items to loot tak samo mam zaznaczone Eat food from monsters i nie je nie wiem czemu :( bez targetingu jak ręcznie otwieram to też nie bierze.

Nie wiem o co chodzi ale looter nagle zaczął działać ^^
Jedyne podejrzenia jakie mam to chyba najpierw trzeba włączyć lootera a potem w options :D

Opublikowano

Ważne, że działa ;) Teraz po paru próbach jestem pewien, że najpierw trzeba włączyć a potem w opcjach grzebać :)
Czy bot musi być zawsze na wierzchu ?
I zauważyłem, dziwny błąd, jeśli mamy przejście w kształcie L (oczywiście szerokość=1 kratka) to bot za nic nie przejdzie jest tylko sorry not posible i leży, trzeba mu pomóc, u mnie są 2 takie przejścia co dziwne tylko w 1 się blokuje losowo, a w drugim już nie, czyli albo jedno przeście albo 2 taka anomalia.

Opublikowano

arkeus juz wiem jak mozna przyszpieszyc atakowanie ale nwm bo juz o tym wiesz lub nie bo robisz bota ale kiedys jak oglądałem jak ziomki uzywali xenobota i byl troche nie dopracowany to robili scrypta ktory atakowal co 2 sek po dead jednego monstera i itd itd dasz rade takie skrypta zrobic czy bedziesz dopracowywal te ataki :D ?

Opublikowano

Mi normalnie atakuje :0 Czyli tak jak człowiek by klikał.
Zauważyłem, że bot potrafi się losowo "zawiesić" idzie po czym nagle staje i chodzi na ukos jakby ktoś wciskał 1 i 9 :)
Ale jak na wersje beta radzi sobie całkiem nieźle.

Opublikowano

Zauważyłem, że bot potrafi się losowo "zawiesić" idzie po czym nagle staje i chodzi na ukos jakby ktoś wciskał 1 i 9 :)

Ale jak na wersje beta radzi sobie całkiem nieźle.

Ja ten walker system będę prawdopodobnie przepisywał bo to co on robi jest śmiechu warte :D

Ważne, że działa ;) Teraz po paru próbach jestem pewien, że najpierw trzeba włączyć a potem w opcjach grzebać :)

Dzięki.

Co do targeta, u mnie już działa troszkę szybciej, następny update poprawi walkera i targeta.

Wielkie dzięki za zainteresowanie : )

Miłego botowania

Opublikowano

Ja tez mam problem wlasnie z tym ze nie zbiera golda ani itemow, otwiera cialo ale nic nie bierze, probowalem roznych metod, lecz bez skutku ;/. Targeting tez roznie u mnie dziala, raz zaznacza raz nie. Pozdrawiam gucio8s.

Opublikowano

Jak przeczytalem caly temat to pomyślałem ze mozna by dodac chodzenie po filedach (pole ognia, trucizny itd.) tak zeby bylo mozna zaznaczyć ignorowanie ich a w konsekwecji chodzenie jak po "normalnej podłodze".

A na serwerach (światach) non-pvp automatycznie ignorował te od graczy (np. na zasadzie porównania "odczytu" minimapy z pierwowzorem - serwerową mapą )

P.S.

Jak w przyszłości byla by możliwość pozyskania licencji w sposób pseldo darmowy to byłoby super - mam na myśli coś takiego że ogladamy np. 3 sponsorowane filmiki i dostajemy code do licencji . :D

P.S.2 / #Edit

Pisane z wersji mobilnej

signature.png

Opublikowano
P.S.

Jak w przyszłości byla by możliwość pozyskania licencji w sposób pseldo darmowy to byłoby super - mam na myśli coś takiego że ogladamy np. 3 sponsorowane filmiki i dostajemy code do licencji

Bez sensu, licencja za 7zł jest aż tak droga ?

A na serwerach (światach) non-pvp automatycznie ignorował te od graczy (np. na zasadzie porównania "odczytu" minimapy z pierwowzorem - serwerową mapą )

Bez sens totalny, zjadło by całe zasoby w 5 sekund, poza tym ta metoda nie jest użyteczna nawet.

Jak przeczytalem caly temat to pomyślałem ze mozna by dodac chodzenie po filedach (pole ognia, trucizny itd.) tak zeby bylo mozna zaznaczyć ignorowanie ich a w konsekwecji chodzenie jak po "normalnej podłodze".

Jest coś takiego jak edit non walkable id's i tam sobie wstawiasz po czym ma nie chodzić/

Opublikowano

Bez sensu, licencja za 7zł jest aż tak droga ?

Bez sens totalny, zjadło by całe zasoby w 5 sekund, poza tym ta metoda nie jest użyteczna nawet.

Jest coś takiego jak edit non walkable id's i tam sobie wstawiasz po czym ma nie chodzić/

1. W sumie nie ale wydaje mi się że mniej nam szkoda "wirtualnej kasy" niż takiej "fizycznej"

2. dałem tylko przyklad metody i nie koniecznie calej mapki... I sam nie mam pomysłu na zrobienie tego. A o pomysł zawsze najtrudniej - jak to napisac (zaprogramowac)

3. Sory nie pobierałem jeszcze. A to bylo do przewidzenia ze to jest zaimplementowane.

A tak wg. zachecileś mnie do powrótu do Tibi :P

signature.png

Opublikowano
1. W sumie nie ale wydaje mi się że mniej nam szkoda "wirtualnej kasy" niż takiej "fizycznej"

Gdybym mówił czego mi szkoda, na przykład poświęcenia prawie 4 lat nauki programowania + rok na ogarnięcie tematu botów do tibii + 4 miesiące pisania astrabota to mógłbym równie dobrze nic nie robić.

2. dałem tylko przyklad metody i nie koniecznie calej mapki... I sam nie mam pomysłu na zrobienie tego. A o pomysł zawsze najtrudniej - jak to napisac (zaprogramowac)

Struktura przechowywana jest w pamięci, przeszukuję się pętlą for x i y jednocześnie czytając z każdego sqma date, id i dataex co daje nam późniejszą mozliwośc analizy.

Do tego do samego chodzenia dochodzi algorytm A* który szuka za pomocą heurystyki najkrótszej możliwej drogi do celu.

Opublikowano

Nie chce się kłócić ( nie chodziło mi o to ani o hejta)

Tylko że nam człowiekom (psychicznie) łatwiej oddać taką walute z ktorej "sami nic nie traca" w porównaniu z kasą fizyczną czy na tel.

Sam się uczę dopiero programowania więc wiem że nie zawsze jest łatwo wpaść na jakiś pomysł , a jak się już o tym dowiemy to "to przecież jest takie proste". Więc i tak szacunek i + dla cb. :)

P.s. -- tak się głośno zastanawiam

Niewiem jak to działa ale może dalo by się to zrobić ile czasu dane pole ma się palic ( jak jest podany czas = gracz ; brak = serwer) . -- ale tutaj raczej będzie potrzebna komunikacja z serwem więc ta metoda ma " ---- " i nie może byc wykorzystana. :/

signature.png

Opublikowano
Nie chce się kłócić ( nie chodziło mi o to ani o hejta)

Nie kłócę się, odpowiedziałem normalnie na Twoje pytania, co do jakiegoś czasu palenia, poczytaj o pamięci chociażby w programach a później o tibii najlepiej bo gadasz jakieś brednie xD

Opublikowano

Czas palenia czyt. czy serwer wysyla kiedy dane pole zniknie lub zamieni sie na normalne. A co do rady to i tak skorzystam bo nasz nauczyciel nie ma "daru" nauczania -- nie umie zainteresowac przedmiotem .

signature.png

Opublikowano

Nie chce się komuś zrobić "pełnego" poradnika jak się używa botów bo ja jak zwykle mam jakieś problemy :/ i nie umiem a raczej nie wiem jak je ustawić ... i się tylko denerwuje bo zamiast mi chodzić stoją mimo tego że zrobiłem "punkty docelowe" i nie sortują dobrze dropa .. help :P

P.S.

Mam na myśli filmik z podkładem mówionym ew. podam Skype i gg na którym jestem częściej.

#Edit

Jak ustawie targeting to mi "klika" ciągle myszką i nie atakuje tylko sam to musze zrobić. A co do otwierania to jeszcze jak mam targeting włączony to mi ciągle otwiera to co jest pode mną a jak sam atakuje to musze też je otwierać :/ więc jak dla mnie to nie umiem tego dobrze ustawić . A z tego co ustawiłem to działa mi narazie tylko "sortowanie dropa" a i tak nie dokońca bo wrzuca wszystko do 1 pojemnika :/ mimo że mam ustawione rożne "destination". :/

#Edit2

Z sortowaniem już wiem gdzie był problem. Miałem "otwarte" okienko z ekwipunkiem.

signature.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...