Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Astrabot Nowy bot do Tibii

Arkeus

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 273
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

a dodał bys poradnik instrukcje obslugi np zakup przez tronę licencji na 30dni i jak go ustawic zeby zbierał gold itp zeby dla nowych klientow bylo ulatwieniem np takim jak ja bo juz nie chce mi sie grac ręcznie w tibie to wole se pobocic :P wiec proszę o wyrozumiałos chyba ze masz juz jakies intruukcje to poprosze o link do youtuba ;D będę wdzięczny

Opublikowano

Ale bot na razie jest darmowy, będzie płatny jak go skończę w 100%.

Video tutoriale pojawią się może w styczniu po nowym roku już :)

Opublikowano

acha ale bedzie smigał na podstawach ?

-latanie po WpT i bicie potworka,otwieranie dead

-zbieranie gold

-funkcja depositer ?

jak tak to moge wyprubowac

Opublikowano

-zbieranie gold

-funkcja depositer ?

To co wymieniłeś już jest w BETA prócz depositera (chyba)

Opublikowano

Jeśli logujesz się przez normalnego clienta 10.31, musi działać ;p

A czy będzie można logować sie poprzez ip changer'a OTLandu na ots'y po ukończeniu bot'a? Ponieważ nie wiem czy istnieje jakiś ip changer oprócz tego do najnowszej wersji tibi, a jak znajde jakiś to pliczek z 20+ virusami i nawet się on nie włącza.

Opublikowano
A czy będzie można logować sie poprzez ip changer'a OTLandu na ots'y po ukończeniu bot'a? Ponieważ nie wiem czy istnieje jakiś ip changer oprócz tego do najnowszej wersji tibi, a jak znajde jakiś to pliczek z 20+ virusami i nawet się on nie włącza.

Spoko, coś poradzimy, żebyś mógł sobie bocić na tym otsie ;p

Mam pytanko.

Czy jest w nim slime trainer? Jesli nie to czy bedzie on dodany?

Pozdrawiam ;)

Jasne, będzie dodany może nawet w updacie tym po następnym a chyba dzisiaj wydam.

Pozdrawiam również :)

-zbieranie gold

-funkcja depositer ?

Jasne to jest w becie, sciągaj z oficjalnego forum link tutaj: http://astrabot.net/forum/showthread.php?47-Release-Version-1-3&p=93#post93

Dzisiaj nowy update z masą poprawek i nowości tutaj dla Ciebie

akwa1245

poprawiłem też targeting :D

Opublikowano

Update do wersji 1.4 !

Log zmian:

- Edytowany Interfejs bota drobne zmiany
- Dodana nowa funkcja MapViewer (Oglądamy sobie mapę na wszystkich poziomach) BETA
- Dodana nowa funkcja BattlelistViewer(Widzimy wszystkie kreatury) BETA

Monitors(HUD)

- Nowy moduł HUD funkcje:
print_text(string1, int1, int2, int3, int4, int5, string2) - wyświetla nam text w Tibii, parametry w kolejności: (string1 - nazwa tekstu(nie sam tekst), int1 - pozycja x, int2 - pozycja y, int3*, int4*, int5*, string2 - text naszego "textu tibijskiego")
int1*, int2*, int3* - Są to kolory RGB czemu tak ? Pozwala dobrać dosłownie każdy kolor z całej palety barw, co zrobić gdy chce np kolor zielony ? wchodzę np tutaj: http://www.rapidtables.com/web/color/RGB_Color.htm i ustawiam kolor następnie przepisuje w kolejności int1 - R, int2 - G, int3 - B
Przykład małego hud'a
print_text("Text1",111,111,60,255,0,"Name: " .. name())
print_text("Text2",111,126,255,0,0,"Hppc: " .. hppc())
print_text("Text3",111,143,0,60,255,"Mppc: " .. mppc())

Tools

-Nowy moduł tools co w nim?

- Auto Mount
- Auto Refill Ammo
- Worn Soft Changer
- Friend Sio
- Auto Equip Ring
Scripter

- Nowe zmienne i funkcje dodane do skryptera:
hppc() - zwraca wartość hp w procentach naszej postaci
mppc() - zwraca wartość mp w procentach naszej postaci
openedwindows() - zwraca ilość otwartych backpacków
resizebp(int) - minimalizuje wybrany backpack zmienna int to pozycja backpacka (UWAGA: backpacki zaczynają się od 0 nie 1 !)

Targeting

Wyeliminowane bugi z klikaniem w ziemie lub ścianę
Powinien chodzić już o niebo lepiej, aczkolwiek nadal proszę uważać czy bug z zastopowaniem nie występuję, mi już nie więc mam nadzieje, że Wam tez :)

Dziękuję wszystkim osobą raportującym bugi, dzięki wam bot staje się lepszy, co update mam nadzieje, że robię nie mniej lecz więcej :)

Link do pobrania najnowszej wersji tutaj: http://astrabot.net/ver/astrabotV1.4.zip lub na oficjalnym forum bota, na które zapraszam : )

Opublikowano

UOeGBZV.png

ITEMID - id naszego przedmiotu który ma wrzucać na rękę jak sprawdzić ? dodajesz sobie przedmiot do lootera i prawym na niego i ci się pokaże id w informations

From count - jeśli jest mniej niż ta wartość to dorzuca wartość Put Count

Opublikowano

Tak na rękę, ammo dodam w następnym update bo już zapomniałem kompletnie o tym, sorki.

Jak Ci bardzo zależy to wstawię zaraz nową wersje, a inni w następnym update dopiero sobie pobiorą ;p

Opublikowano

Nie masz za co przepraszać , nikt ci nie karze tu robić tego i owego , więc wyluzuj ; ) . I tak już strasznie dużo zrobiłeś :) A i zauważyłem że nawet jesli wyłańczam bota to czasami on nadal działa , albo nie wyłancza się całkowicie

Opublikowano

Musisz go zamknąć Quit a nie krzyżykiem u góry bo to jest tylko do minimalizowania :)

Zamykam go na Quit , Nie zawsze ale tak jak mówie ponikiedy sie tak dzieje .

A i jest problem z life ringami , nie wiem jak ale zauważyłem że nagle po 15-20 min wyparowało mi 5 life ringów ...

Opublikowano
A i jest problem z life ringami , nie wiem jak ale zauważyłem że nagle po 15-20 min wyparowało mi 5 life ringów ...

Sprawdzę, może to jakiś bug na dłuższą metę dzięki.

Zamykam go na Quit , Nie zawsze ale tak jak mówie ponikiedy sie tak dzieje .

Wiem o co chodzi, postaram się naprawić :)

Opublikowano

Mam parę pytań, bo nigdy nie używałem bota ;)

Jak odpalić tutaj mlvlowanie?

2) jak odpalić żeby bot latał po określonym terenie i gonił każdego możliwego mobka?

Pozdrawiam.

Opublikowano

ale jeżeli np. potworek zacznie uciekać, to ja będę go gonił? Jak wybrać obszar po który mma biegać? Chodzi mi o to, żeby biegał po całych trollach pod AB, widziałem ludzi z takimi botami.

Opublikowano

ale jeżeli np. potworek zacznie uciekać, to ja będę go gonił? Jak wybrać obszar po który mma biegać? Chodzi mi o to, żeby biegał po całych trollach pod AB, widziałem ludzi z takimi botami.

1.Tak on sam bedzie go gonił .

2.Za pomocą walkera ustawiasz weiponty itd - poruszanie sie twojego bota po mapce - tego raczej sam sie musisz nauczyc ustawiać

3.Mam weiponty na trole na 1 pięterko jak byś chciał

Tu masz weiponty na 1 pięterko troli w AB . http://speedy.sh/nTKYB/trole.xml dał bym ci skana ale nie wiem za pomocą jakiej stronki to zrobić , jak otwierasz bota dajesz setings load jakos tak i po porostu wybierasz ten plik co ci dałem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...