Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Astrabot Nowy bot do Tibii

Arkeus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Stwórz plik na pulpicie trainer.lua i wpisz do niego:

foodname = "dragon ham" -- tu wpisz jaki food ma jeść
manatouse = 40 -- tu wpisz od ilu many ma uzywać czar
spell = "exura" -- tu wpisz jaki czar ma używać

while true do
eatfood(foodname)
if mana() > manatouse
cast(spell)
sleep(1000)
end
end

I załaduj go do scriptera pózniej nacisnij ten kwadracik (checkbox zeby włączyć skrypt)

• Odpowiedzi 273
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

"Extras jest zakładką z funkcjami, które totalnie różnią się od innych projektów, i tutaj pewnie troszkę was zadziwię jedną z rzeczy którą zaimplementowałem jest system powiadomienia mailowego.

Jak to działa ?
Gdy postać zaliczy zgona na podany przez nas adres e-mail wysyłane jest powiadomienie iż postać jest nieżywa lub rozłączona, to powiadomienie jest o tyle fajne, że w dobie androida czy iOS ustawić można sobie skrzynkę e-mail i teraz nie zależnie od tego gdzie jesteśmy powiadomienie o zdarzeniu zostanie wyświetlone na naszej komórce.
System działa już jeśli mowa o rozłączeniu lub zgonie, więcej pomysłów póki co nie mam, tutaj liczę na waszą opinie, co dodać do tego systemu, jakich powiadomień oczekiwali byście ?"
No no gratz, dobry pomysł wymyśliłem że jak np. postać się zatnie i stoi kilka godzin to też jakby dead albo rozłączenie ;]
Albo i nie lepiej anty idle wyłączyć i cie kicknie ;p
Opublikowano

Arkeus, czyli to będzie działało tak, że moja postać używa exury aż zabraknie many ( napisałem żeby używało od 20 many), a potem moja postać zje to co napisałem, czy będzie jadła bez przerwy, czy jak to będzie wyglądało?

Opublikowano

Z przerwami, funkcja jest napisana tak, że jeżeli jest napis "You are full." to przestaje jeść, żeby nie spamować :D

Opublikowano

Do projektu dołączyło parę osób, spodziewajcie się rzadszych update, jednak poprawiający więcej bugów + niedługo skrypty.

Dzisiaj chciałem wydać łatkę z nowymi zmiennymi dla huda i monitor my hunting v1.0 ale stwierdziłem, że jeszcze dopracuje to wszystko i zrobimy więcej testów.

Pozdrawiam Arkes

Opublikowano

Nie ogarniam, wklepałem to do scriptera i teraz jak to odpalić żeby działało? Mam już wybraną postać, mam to menu healer itd. i co wybrać/włączyć?

Opublikowano
No no gratz, dobry pomysł wymyśliłem że jak np. postać się zatnie i stoi kilka godzin to też jakby dead albo rozłączenie ;]
Albo i nie lepiej anty idle wyłączyć i cie kicknie ;p

Dzięki za propozycję, dodam jak będę miał czas.

W sensie więcej czasu poza ulepszaniem głównych funkcji :)

Opublikowano

ehh, aż mnie zachęciłeś do powrotu ;)

mam pytanko, gdzie najlepiej bocić nim na 20 lvl knight ; d ?

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Jak aurora lub aurera to roty spokojnie do 30lvla można lecieć :D

Aktualnie trwają prace nad wchodzeniem cavebota w ścianę i depositowaniem przedmiotów - te bugi odkryłem podczas robienia full afk scripta, jednak jestem bardzo zadowolony z działania innych modułów takich jak looter czy targeting, są super.

Pozdrawiam Arkes

Opublikowano

1. niestety, harmonia xD jak dopracujesz do końca bota to wykupie i zacznę grać ;)

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Bot super jak chcesz mogę pomóc bo podpowiem ci abyś zrobił cośw stylu gotowych wpt już w bocie perfekcyjnych np. Thais trolle FUll afk and depositer lotter itd. jak coś mogę przy tym pomóc ;]

xmMfHrm.png
Opublikowano

Dobra, zaczne grać ( bocić ) na rl'u jakiegoś nowego knight'a, póki bot nie będzie działał na ipchanger'ze od otland'u.

Btw. Mógłbyś "ogarnąć" forum, ponieważ coraz więcej bot'ów jest na tym forum, nie wiem czy są jakieś zabezpieczenia, ale dzisiaj coś koło 12:00 było ponad 50 gości na forum i raczej to boty.

Opublikowano

@up

chciałbyś razem zacząć grać xD ? bo także zmieniam serwer (z harmoni na aurore albo aurere czy jakoś tak xD)

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

Opublikowano

Ja gram na aurorze, sorki wczoraj sylwester, update będzie jak wrócę i spodziewajcie się zmian które pozwolą na full afk bota ;d

Opublikowano

i jak zrobic zeby mi uzywal strong haste? :D

Dodaj :

auto haste

auto ssa

spelle aby odrazu uzywal a nie wpisywal

@

jak sio ustawic?

jak cos jeszcze ogarne to ci napisze ;D zaczynam go testowac

100  [+]

300  [+]

500  [+]

700  [+]

900  [+]

1100[+]

1300[+]

1500[+]

1600[+]

1700[+]

1800[+]

Opublikowano

Teraz pisze nową funkcje bool is shootable, żeby usprawnić już całkiem działanie targetingu i cavebota, żeby bot nie chodził w ściany :)

poco auto haste skoro na to jest prosty skrypt do lua:

spell = "utani hur" --Wpisz tutaj utani hur czy tam utani gran hur
while true do
if ishasted() == false then
cast(spell)
sleep(1000)
end
end

Czary używa z hotkeya jeśli masz je na nim ustawione.. wpisuje tylko gdy ich nie ma na nich ;p

Auto ss może dodam na razie nie jest to najpotrzebniejszą funkcją wole skupić się na głównych modułach ;p

Opublikowano

Zastnawia mnie tylko czy można tutaj ustawić żeby skillował mi on na dwarf'ach ( żeby on mi się nie ruszał z danego sqm), ponieważ jestem na świecie pomiędzy rookiem, a mainem i chciałbym sobie tam poskillować. A i nie wiem czy tylko mi, ale bot nieraz troche przymula z cavebot'em i targetingiem.

Opublikowano
A i nie wiem czy tylko mi, ale bot nieraz troche przymula z cavebot'em i targetingiem.

I dlatego właśnie go ulepszam ;p

Zastnawia mnie tylko czy można tutaj ustawić żeby skillował mi on na dwarf'ach ( żeby on mi się nie ruszał z danego sqm), ponieważ jestem na świecie pomiędzy rookiem, a mainem i chciałbym sobie tam poskillować.

Ustaw cavebota na tą kratke na której ma stać a dwarfa dodaj do targeta i po sprawie ;p

Opublikowano

Ustaw cavebota na tą kratke na której ma stać a dwarfa dodaj do targeta i po sprawie ;p

Ale wtedy on będzie mi podbiegał do dwarf'a i wróci dopiero na waypoint jak zabije go, a w tym czasie może mnie bić 3-5 dwarfów, a mi chodzi o to żeby on mi się nie ruszał z tego sqm i tylko zaznaczał te dwarf'y, które do niego podejdą.

Opublikowano

I czego mi nie zaznacza potworka jak go zobaczy tylko dopiero jak do mnie monster podejdzie ??

Debuguje mi tibie jak włącze looter na platynki ..

100  [+]

300  [+]

500  [+]

700  [+]

900  [+]

1100[+]

1300[+]

1500[+]

1600[+]

1700[+]

1800[+]

Opublikowano
Debuguje mi tibie jak włącze looter na platynki ..

To już wiedziałem i poprawione jest u mnie.

I czego mi nie zaznacza potworka jak go zobaczy tylko dopiero jak do mnie monster podejdzie ??

Pracuje nad is shootable i ten bug eliminuje własnie ;p

Opublikowano

Mógłbyś dodac mw "tajmera"

100  [+]

300  [+]

500  [+]

700  [+]

900  [+]

1100[+]

1300[+]

1500[+]

1600[+]

1700[+]

1800[+]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...