Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Astrabot Nowy bot do Tibii

Arkeus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jak sam atakuje to musze też je otwierać :/

Z tego co się orientuje bez targetingu i walkera looter nie działa w żadnym bocie.

Ps. chcecie lighthacka ?

• Odpowiedzi 273
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

to można w ustawieniach grafiki zmienić ( zawsze gram bez pochodni czy światła ) i właśnie coś tj. targeting zaczyna działać :) i nawet już nie musi stawać na trupach! :D

P.S.

Dopóki go nie opanuje to nie wychodzę z Roka mimo że gram non-PvP. :P

#Edit

Ale poradnik i tak by się przydał do ustawienia na wykorzystanie potencjału :)

signature.png

Opublikowano

Zrobię ale też bot się czasami buguje i jeszcze ma kilka niedoskonałości, które poprawiam cały czas.

Opublikowano

Dalo by sie jeszcze rozwinąć projekt o nową funkcję a mianowicie żeby po smierci lub w jej okolicach np. 10%Hp (do ustalenia-edycji) dodawal na mapie miejsce zgonu postaci. Tak ze gdy dostaniemy meila o śmierci i się zalogujemy łatwiej bedzie odnaleźć zwłoki i pozbierac ew. resztki .

signature.png

Opublikowano

I jeszcze taka moja propozycja żeby looter podpowiadal co leci z mobow które sa ustawione jako target lub mozliwosc zeby zbierał wszystko jak leci poza zeczami które sa w wykluczeniu i/lub z ustalonego przedziału wartości np. od 20 gp w zwyż lub do określonego pułapu (niewiem czy ograniczenie górnego progu ma jakiś sens) ...

A do listy wykluczen można dodać zakres wagowy (capa)...

P.s. TAK W SKRÓCIE

Bot zbiera wszysto poza rzeczami które sa na liście wyjatkow ( okreslony przedmiot, wartość, waga) a jak coś kwalifikuje się do wykluczenia a jest na liście pożądanej też to zabiera.

signature.png

Opublikowano

Dzięki, zobaczymy co da się zrobić, informuje, że hosting nie działa z przyczyn technicznych nie z mojej winy.

Następna wersja będzie już prawdopodobnie płatna, sporo już zainwestowałem w projekt i chciałbym odzyskać to co zainwestowałem :)

Zapraszam do rejestracji kont na stronie w zakładce accounts kiedy znów ruszy.

Opublikowano

Takie pytanie

1.czy wtp z innych modów będą z nim działać tzn. po ew. przekopiowaniu wartości wspolrzędnych (x y z ) z innych botów do systemu Astrabota stosując sie do wzoru ( innych pkt. z Astrabota) ?

2.Można w skrypcie / skryptach twozyć inne drogi i czy wtedy struktura wtp. jest taka sama jak ta zapisana w pliku save z botem ( *.xml ) ?

signature.png

Opublikowano

Sory, że nie odpisywałem mam trochę w ostatnim czasie na głowie.

1.czy wtp z innych modów będą z nim działać tzn. po ew. przekopiowaniu wartości wspolrzędnych (x y z ) z innych botów do systemu Astrabota stosując sie do wzoru ( innych pkt. z Astrabota) ?

Jeśli odpowiednio przekopiujesz, jasne.

2.Można w skrypcie / skryptach twozyć inne drogi i czy wtedy struktura wtp. jest taka sama jak ta zapisana w pliku save z botem ( *.xml ) ? 

Wytłumacz oco Ci chodzi, bo nie do końca rozumiem.

Opublikowano

No że jak tworze skrypt na a zbieranie golda i gdy udźwig będzie mniejszy niz np. 15 uruchomi się skrypt w którym na poczatku jest sprawdzany w/w warunek i gdy waga jest mniejsza idzie do banku i wpłaca całą kase i wracał na expo.

Jak ustawiamy w walkerze trase ścieżki na expo to ta droga zapisywana jest w pliku "konfiguracji" AstraBot tj.

<waypoints>       
    <Waypoint>
          ····
     </waypoint>
     <waypoint>
        ..,
     </waypoint> 
</waypoints>

To czy jak napiszę taką drogę do banku (itd.) w pliku sktyptu też będzie ona działać a jak nie to jak takie coś zrobić?

signature.png

Opublikowano
No że jak tworze skrypt na a zbieranie golda i gdy udźwig będzie mniejszy niz np. 15 uruchomi się skrypt w którym na poczatku jest sprawdzany w/w warunek i gdy waga jest mniejsza idzie do banku i wpłaca całą kase i wracał na expo.

To jest nie potrzebne po prostu dajesz:

if cap() < 15 then
gotolabel(tutaj idzie do banku albo jak tam chciales skacze do 1 wpt)
end

lub przy sprawdzaniu do if'a przecież możesz dodać więcej warunków z tego co mi się wydaje to tak:

if cap() < 15 or manapots < 50 then
gotolabel(tutaj idzie do banku albo jak tam chciales skacze do 1 wpt)
end

To czy jak napiszę taką drogę do banku (itd.) w pliku sktyptu też będzie ona działać a jak nie to jak takie coś zrobić?

Jak najbardziej pliki można edytować, tylko musisz robić to prawidłowo w sensie nie mylić się bo skrypt się po prostu nie wczyta jak coś zjesz czy coś ale ogólnie nie widzę żadnych przeszkód w ręcznym edytowaniu .xml'a

Pozdrawiam Arkes

Opublikowano

Trudno mi powiedzieć :p

Mam teraz trochę pracy na parę konkursów i trochę tutaj dopisze, troche nauka itp itd

Opublikowano

kurdę nei mogę zarejstrowac się na tej tronce :( cos zle idzie xD

The following errors occurred during your registration
  • Invalid Referrer Specified <<< o co cmon z polecającym xD?
Opublikowano

Update do wersji 1.5.4

Z dzisiejszą wersją bot staje się płatny, zapraszam do zakupu bo cena jest niska a ja nie zarabiam z tego zbyt wiele, utrzymuje serwer.
Osoby, które kupiły bota przez paypala proszę podać email w wiadomości na oficjalnym forum bota, dodam licencje póki co ręcznie.

Log zmian:
- Kompatybilność z klientem 10.35
- Poprawione UI
- Poprawiony MapViewer
- Dodano slime trainer

Do zrobienia jeszcze poprawienie targetingu i walkera, który wchodzi nadal w ściany (już jestem blisko xD).

Download tutaj: http://astrabot.net/ver/astrabotV1.5.4.zip lub na oficjalnym forum bota, na które zapraszam :)

@UP opcje  na pvp postaram się dodać jakoś niedługo.

Opublikowano

Jak otworzyć depot chest z lockera :D ? (opendepo otwiera ten locker)

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...