Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Astrabot Nowy bot do Tibii

Arkeus

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 273
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Update bota do wersji 1.3 :)

Log zmian:

- Ulepszony Targeting, dobieranie potworów do zaatakowania

- Ulepszony Healer, inaczej dodaje się rule

- Looter zyskał nowe wewnętrzne funkcje, powinien działać szybciej i sprawniej

- Nowy system globalnych zmiennych w walkerze (UWAGA zapisują się one w skryptach)

- Skrypter został poprawiony dodałem nowe zmienne takie jak:

souls() - zwraca wartość bool(true lub false) soul'a postaci 
ispvpsigned() - zwraca wartość bool(true lub false) czy postać ma pz (krzyżyki)
ispoisoned() - zwraca wartość bool(true lub false) czy postać jest zatruta
isburned() - zwraca wartość bool(true lub false) czy postać się pali
isenergized()  - zwraca wartość bool(true lub false) czy postać jest porażona ? (zatruta energia )
isdrunken() - zwraca wartość bool(true lub false) czy postać jest pijana
ismanashield() - zwraca wartość bool(true lub false) czy postać ma utamo vit'e
isparalyzed() - zwraca wartość bool(true lub false) czy postać została sparaliżowana
ishasted() - zwraca wartość bool(true lub false) czy używamy haste lub stronghaste
ispz() - zwraca wartość bool(true lub false) czy jesteśmy w pz
isstrengthened() - zwraca wartość bool(true lub false) czy postać jest strengthend

Parę słów o zmiennych globalnych:

Dodajemy je sobie w Walkerze, wpisujemy nazwę zmiennej np zmienna = "Green Bag", następnie po zapisaniu jej przyciskiem nieco wyżej, możemy użyć jej wszędzie i w scripterze Walkera i normalnym.

Użycie oczywiście w taki sposób open_main(zmienna) i tyle :)

Dodatkowo dodałem nowe skrypty .LUA na oficjalnym forum bota specjalnie dla Was :)

Co do targetu, wiem, że to jeszcze nie to co powinno być jednak ja wbiłem wczoraj na nim 4 poziomy z 52 do 56 :D

Piszę to żebyście wiedzieli, że będzie jeszcze poprawione ;>

Link do pobrania tutaj

:  http://astrabot.net/ver/astrabotV1.3.zip 

lub na oficjalnym forum bota, na które zapraszam bo widzę, że nikt się nie udziela...

Dziękuję też tym którzy motywują mnie do dalszej pracy !

@jareczek4

http://imgur.com/4TBCxsj
Opublikowano

Pakujesz bota z .zip do folderu na pulpicie i odpalasz, gdybyś jednak miał problemy zapraszam na kanał IRC na oficjalnej stronie bota klikasz w te dialogi niebieski i zielony, podajesz login obojętnie jaki i przepisujesz kod captha, tam możemy się szybciej dogadać :)

U mnie od godziny 21 do 22 wbil z 8lvla do 13 na rotach :D gitarka ;p

Opublikowano

Arkeusie posiadasz skrypty na zakładanie life ringów , kupno p boltów , na to aby sam dokładał bolty , na to że jak mu sie skończą to pójdzie do sklepa je kupić i spowrotem na expa ,Niestety jestem zielony w tych sprawach od 3 lat ponad nie bawilem się z botami i skryptami więc ... ; /

jeszcze skrypt na uture aby jak sie skonczyla to na nowo wlanczal

Opublikowano

Jestem przez weekend u rodziny, skryptow na zakladanie i sciaganie itemow z eq jeszcze nie zrobiłem chciałem je dodać, mam tutaj tylko laptopa i projekt ale średnio mi się tu piszę więc wole poczekać te 2 dni aż wrócę co do skryptu na uturę jak się skończy to powinien ten być ok:

hps = "" -- Przy ilu hp ma użyć uture (wartość nie percent)
while true do
if isstrengthened() == false then
if hps > hp() then 
cast("utura")
sleep(300)
end
end
end

Do ustawienia cofania z respa do sklepu użyj sobie gotoway() zapamietaj, waypointy zaczynają się od 0 czyli gotoway(0) przeniesie Cię do 1 waypointu oczywiście.

Dajesz sobie np

if item_count(id("mana potion")) < 50 then gotoway(0) end
Opublikowano

Bot wysyła parę pakietów około 4-6 do serwera, nie ma się co martwić są w 100% niegroźne, zaręczam.

Xenobot jest cały skonstruowany na pakietach, mój ma tylko kilka reszta to 100% symulacji, jeśli chciałbyś się czegoś więcej dowiedzieć to pisz do mnie na priv.

Bot jest tak samo bezpieczny jak reszta, moim zdaniem nawet bardziej, miałem już 3 projekty i około ~400 userów łącznie, nikt bana nie dostał.

Ps. ibot i rbp też wysyłają pakiety :) tylko tam się o tym nie mówi.

Opublikowano

Znalazłem błąd , tylko nie wiem czy on dotyczy targetu czy lotera . Miałem przed chwila taką sytuacje że dragon za daleko wybiegł i zniknoł , na tej kratce gdzie znikł monster bot non stop stał , nawet jak ręcznie postać próbowałem ruszyć to bot powracał do tego miejsca gdzie znikł monster .

A i jeszcze jedno mógł byś mi napisać na ta uture scrypta ? bo to co napisałes to ja nie wiem jak to mam do kupy poskładać ;D Nie ogarniam ; D utura aby non stop sie wlanczała

Opublikowano

Wiem o tym bugu, będę musiał go wyeliminować, dopisze kod jak wrócę do domu teraz na kolanie dopisałem nowe zmienne dwie na hppc i mppc zwracające percent many i hp ;p

Skrypt masz tutaj:

while true do
if isstrengthened() == false then
cast("utura")
sleep(300)
end
end

Opublikowano

Póki co ja kończe bota, jak to zrobię to na pewno Ci zrobię :)

Przepraszam ale nie mogę pisać jednocześnie bota i skryptów.. jeszcze jak mnie w domu nie ma ;p

Opublikowano

Zauważyłem że jak sie zrobi z 28 Weipontów + to bot dostaje do głowy , po czym potem wyskakuje komunikat ze bot nie odpowiada itd ... Nie wiem czy to wina mojego kompa czy coś . Tez tak macie ?

A i takie pyt ma ktoś z was weiponty na Yalahar elfy ?

Opublikowano
Zauważyłem że jak sie zrobi z 28 Weipontów + to bot dostaje do głowy , po czym potem wyskakuje komunikat ze bot nie odpowiada itd ... Nie wiem czy to wina mojego kompa czy coś . Tez tak macie ?

Ja robiłem po 60-70 i normalnie działał ;p + jeszcze z actionami xD

Polecam zrobić tak, że pobierasz minimape cała Tibii i wtedy może rozwiąże to Twój problem :)

A i takie pyt ma ktoś z was weiponty na Yalahar elfy ?

Na przełomie stycznia i lutego wejdzie cała masa skryptów, mogę Ci zrobić nie długo, ale ja też pracuje nad botem..

Czy ten bot działa tylko na real tibi?

Tak tylko na real tibi :)

Opublikowano

A shadowcore to jaki klient tibi ?

Uwaga, szykuje mega łatkę z nowym poprawionym healerem, dużo szybszymi funkcjami pisania i takie tam ;p

No i amo refillerem, ring equipem i soft boots refillerem, friend sio i auto mount :D

Jeśli będę na siłach target też poprawie :>

Opublikowano

A shadowcore to jaki klient tibi ?

Uwaga, szykuje mega łatkę z nowym poprawionym healerem, dużo szybszymi funkcjami pisania i takie tam ;p

No i amo refillerem, ring equipem i soft boots refillerem, friend sio i auto mount :D

Jeśli będę na siłach target też poprawie :>

Było by naprawdę Subcio jak bys ten target poprawił . A tak to powiem szczerze że bot sie naprawdę dobrze spisuje , i naprawdę może być konkurencyjny względem redbota itd , Trzymam kciuki ; )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...