Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Astrabot Nowy bot do Tibii

Arkeus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, na początek może parę słów wstępu. Wróciły do mnie komputery z prokuratury, jednak po omedze ani śladu, chciałbym nadal prowadzić własny projekt i pomagać grającym w Tibie nie zanudzić się na śmierć zdobywając doświadczenie własnoręcznie.

Pragnę przedstawić projekt który z niepewnością oddania omegi tworzyłem w chwilach wolnych jako rezerwę gdybym nie odzyskał omegi..
Projekt nazwałem AstraBot, co zawiera/będzie zawierał przekonacie się niżej:
Astrabot
Zwvmtno.png

Funkcje które już działają:

-Healer
-Cavebot
-Targeting
-Looter
-Extras
-Scripter
-Hud

I w tym miejscu chciałbym powiedzieć parę słów na temat Extras.
Co będzie zawierało się w tych funkcjach i co nowego jest w tym projekcie:
Extras jest zakładką z funkcjami, które totalnie różnią się od innych projektów, i tutaj pewnie troszkę was zadziwię jedną z rzeczy którą zaimplementowałem jest system powiadomienia mailowego.
Jak to działa ?
Gdy postać zaliczy zgona na podany przez nas adres e-mail wysyłane jest powiadomienie iż postać jest nieżywa lub rozłączona, to powiadomienie jest o tyle fajne, że w dobie androida czy iOS ustawić można sobie skrzynkę e-mail i teraz nie zależnie od tego gdzie jesteśmy powiadomienie o zdarzeniu zostanie wyświetlone na naszej komórce.
System działa już jeśli mowa o rozłączeniu lub zgonie, więcej pomysłów póki co nie mam, tutaj liczę na waszą opinie, co dodać do tego systemu, jakich powiadomień oczekiwali byście ?
Następną rzeczą jest jak to ja nazwałem system inteligentnego dodawania przedmiotów do lootera, który także jest zaimplementowany już lecz sam looter jest w trakcie dopracowywania, ma chodzić perfekcyjnie.
Na czym polega system ?
Gdy wpisujemy nazwę przedmiotu, bot automatycznie sprawdza czy dany przedmiot istnieję i sam pobiera sobie jego ID z listy, pomaga to zminimalizować potrzebne czynności do dodania przedmiotu co uważam za fajne.
Jakie systemy będzie można spotkać ?
To także w dużej mierze zależy już od was, każdą propozycje rozważę jeśli będzie realna i fajna.
Co do cavebota/targetingu, staram się i tutaj nie wiem czy mi się uda wyeliminować algorytm A* znajdowania drogi z Deen.Games i zaimplementować algorytm mojego imiennika i świetnego programisty Arkadiusza, któremu za pomoc serdecznie dziękuje :)
Udostępniłem także do waszej dyspozycji forum vBulletin oraz strone pod starą domena Omegabot.com.pl, pod koniec grudnia prawdopodobnie przejdziemy na astrabot.net.
Proszę nie zwracać uwagi na błędy i nie działanie zakładek na stronie, tutaj raczej polecam korzystać z samego forum nie strony ponieważ nie jest ona skończona.
Pierwsza wersja powinna pojawić się pod koniec tego tygodnia czyli między piątkiem a niedzielą.
Parę słów jeszcze może do osób z którymi wcześniej miałem na pieńku, chciałbym was serdecznie przeprosić bo tyle z mojej strony mogę zrobić i mam nadzieję, że relacje między nami ulegną zmianie.
Jeśli chodzi o to, że to kolejny projekt, tak jest kolejny, lubię to robić i to jest moje hobby więc czemu nie ?
Uwierzcie mi, gdybym mógł chciałbym odzyskać Omege ale nie mam takiej możliwości.
To na tyle Pozdrawiam Arkadiusz

• Odpowiedzi 273
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Siemano, dzisiaj trochę popracowałem, i przygotowałem małą prezentacje wersji beta

:D

A tutaj zdjęcie z lootera :)

7b3p3eu.jpg

Opublikowano

Napisałem, że wersje beta wydam do końca tego tygodnia, jeśli ktoś czekał to muszę przeprosić, wydam później ponieważ chcę jeszcze trochę popracować.

Opublikowano

Ogarnij na forum żeby aby się zarejestrować trzeba maila potwierdzić i jakiś code wpisać podczas rejestracji ponieważ boty ci spamują na forum

Opublikowano

Wielkie dzięki za upomnienie, dzisiaj dopiero taka sytuacja, poprawiłem loot system, na stronie dodałem już zdjęcia zapraszam tutaj:

http://omegabot.com.pl/screens.php

Staram się pisać szybko, poświęcam dużo czasu aby wydać bota jak najszybciej, abyście mogli bocic :)

Opublikowano

Postaram się dodać dzisiaj już wszystkie adresy zaktualizowałem, teraz pisze inteligentne czytanie backpacków, żeby wszystko połączyć do kupy i zrobić wam szybkiego lootera :)

Będę chciał dodać tez HUD'a niedługo, jeśli chcecie możecie porozmawiać ze mną na IRC (wystarczy kliknąć na stronie bota w Chat with us on IRC ! i wpisac swój login)

Jak podoba wam się interfejs ?

Póki co bot będzie darmowy aż nie wyeliminuje większości bugów czyli przez raczej sporawy okres czasu no a później to 1,5US$ lub 7zł smsem, co sądzicie o cenie ?

Zapraszam także do rejestracji na forum i dziękuję za zainteresowanie !

Opublikowano

Zobaczymy, pisze tylko kiedy przyjdę ze szkoły i staram sie zeby to trwało jak najkrócej wczoraj był duży progress już.

Opublikowano

Bocik fajny oczywiście dopóki darmowy :D Mógłbyś dorobić do niego recconecta z auto otwieraniem Bp?? Byłbym wdzięczny i nie tylko ja zapewne bo każdy (prawie każdy) ma kicki neta :D

Opublikowano

Jasne, że to będzie :)

Wszystkie wasze propozycje zostaną uwzględnione i oczywiście bardzo za nie dziękuje.

Co do wydania wersji beta, chciałbym wam ją przekazać ale moim zdaniem warto jeszcze trochę poczekać, planowałem zrobić to wcześniej ale nie wyszło, przytłoczyła mnie nauka i obowiązki więc poczekajcie jeszcze trochę (nie potrafię dokładnie powiedzieć ile..).

Opublikowano

Oczywiście lepiej poczekać na wersję bardziej dopracowaną, niż denerwować się z powodu bugów :P Wspomniałeś o cenie 7 zł sms'em, na jaki okres czasu zapłacenie tych 7 zł wystarczy, miesiąc?

Pomogłem? Daj + :)

Opublikowano

Tak to cena za 30 dni licencji do bota, no bardzo was przepraszam ale wczoraj jeszcze sam się wkurzyłem, już wszystko miałem podszykowane i tylko skończyć dwie funkcje i skończyłem jedną i tak sobie na respa wbiłem, patrze a tu nie działa uciekanie od monstera nagle, dzisiaj będę pracował nadal.

Opublikowano

Witajcie, dzisiaj skończyłem wszystkie prace nad podstawowymi funkcjami Astrabota, przez co oddaje wam do użytku jego pierwsza wersje.

Link do pobrania(ZIP FILE):
http://omegabot.com.pl/ver/astrabotV1.0.zip
dostępny także na oficjalnym forum bota.
Zapraszam do polubienia funpage bota na facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Astrabot/653925741325371
Proszę także o opinie co w bocie wam się nie podoba/ podoba co chodzi źle i trzeba to ulepszyć, proszę także o wklejanie tekstu z debugconsole, który pomoże mi wyeliminować błędy i liczę na wyrozumiałość iż to wersja dopiero beta.
@Edit Dodam, że w czas świąteczny będę miał bardzo dużo wolnego czasu i możecie spodziewać się częstych update, usprawniających działanie samego bota oraz zupełnie nowych, ciekawych funkcji !

Opublikowano

Na torgu zobacz, pare osób już testowało, tutaj widze, że nawet nie warto postowac bo i tak nikt się nie udziela i ma wszystko w dupie ale co tam ;p

Update do wersji V1.1

Log:

-Poprawiony Walker działa dużo płynniej

-Optymalizacja kodu bot zamiast 25% na 4 rdzeniach bierze teraz po 4-6%

-Drobne zmiany w Intefejsie

-Kompatybilność z klientem 10.31

Jak możecie pewnie niżej zauwarzyć wykupiłem nową domene astrabot.net

Link:

http://astrabot.net/ver/astrabotV1.1.zip  

lub na oficjalnym forum bota.

Opublikowano

Bot zapowiada się świetnie, po świętach przetestuje, i rób bota, nie patrz czy ktoś postuje czy nie :) jak dodasz wszystkie opcje, na pewno sporo zarobisz ;) a cenę możesz daćanwet 11 zł sms.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Dzięki za pozytywny komentarz, cena zostanie czyli 7zł + vat za miesiąc uważam, że jestem początkującym programistą i jest ona adekwatna do pracy włożonej w bota, chociaż są na rynku projekty które liczą sobie prawie dwa razy więcej a ich projekty są dwa razy słabsze ale zostawie to bez komentarza.

Niebawem lua scripter wtedy już bot będzie gotowy do bocenia 24/7 :D

Opublikowano

mam pytanko, czy jak zakupi się np ten program to czy będą jakieś skrypty afk ? tzn ze nic nie robisz a sam za Ciebie gra (expi).

Oraz w czym napisałeś ten program ?

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...