Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Fairy Tail

KlauS.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam do was takie pytanie co było pierwsze Fairy Tail czy Naruto ?

Bo wiele rzeczy w fairy tail jest bardzo podobnych do Naruto np czarne ognie. Amaterasu i wiele innych rzeczy widziałem takich samych jak w naruto.

Naruto było pierwsze.

s2c77Oa.png

• Odpowiedzi 207
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Odcinek jak dla mnie tak pół na pół, nawet spoko ;)

graphic.png

Opublikowano

~Odcinek numer dwa (2014)~

Czasami wydawało mi się, że kreska jest niedopracowana.

Podoba mi się strategia Makarova. Mądrze zrobił ;p

Ja się nie mogę doczekać walki Graya, w mandze była ciekawa, to co dopiero w anime :D

Btw. Nikt nie podał tytułów, więc:

176. "The Dragon King" (5.04.2014)
竜の王 (Ryū no Ō) [Król Smoków]
177. "The Eclipse Plan" (12.04.2014)
エクリプス計画 (Ekuripusu Keikaku) [Plan Zaćmienie]
178. "Fairy Strategist" (19.04.2014)
妖精軍師 (Yōsei Gunshi) [strategia Wróżek]
179. "Gray vs. Rufus" (26.04.2014)
グレイ vs.ルーファス (Gurei vs. Rūfasu) [Gray kontra Rufus]

źródło:

fairy-tail.pl

QtiV6xY.gif

Opublikowano

~Odcinek numer dwa (2014)~

Czasami wydawało mi się, że kreska jest niedopracowana.

Podoba mi się strategia Makarova. Mądrze zrobił ;p

Ja się nie mogę doczekać walki Graya, w mandze była ciekawa, to co dopiero w anime :D

Btw. Nikt nie podał tytułów, więc:

176. "The Dragon King" (5.04.2014)

竜の王 (Ryū no Ō) [Król Smoków]

177. "The Eclipse Plan" (12.04.2014)

エクリプス計画 (Ekuripusu Keikaku) [Plan Zaćmienie]

178. "Fairy Strategist" (19.04.2014)

妖精軍師 (Yōsei Gunshi) [strategia Wróżek]

179. "Gray vs. Rufus" (26.04.2014)

グレイ vs.ルーファス (Gurei vs. Rūfasu) [Gray kontra Rufus]

źródło:

fairy-tail.pl

Właściwie tez mi ta kreska nie pasowała, momentami wyglądała jak jakiś fan art (nie specjalnie dobry)

Mam nadzieje ze w następnym odcinku będzie lepiej, zapowiada się ciekawie 

Opublikowano

Nie nie nie jak dla mnie fairy tail jest daleko w tyle jako anime niedość że wiele akcji/nazw/fabuły jest branych z naruto... to niedopracowane moim zdaniem a waszym ?

xmMfHrm.png
Opublikowano

Hmm, mam do Was pytanie z innej beczki.

W 1 bądz 2 odcinku , raczej w 1. Była pokazana scena jak Levy siedzi w piwnicy, płacząc, całe ciało ma w bandażach i wypowiada takie słowa: Osoba którą kochałam tez nie zyje, chodzi tu o Gajeela?

Pisze ona list to Lucy, więc chyba projekt Eclipse się powiódł nawet w zapowiedzi z poczatku odcinka 1 mozna bylo to wywnioskowac.

Lecz co o tym myslicie? Przeciez jak przeniosa sie w czasie o te 400 lat i zabiją Zerefa, to co? Koniec? Przeciez musi byc jakies zło, co o tym myslicie? ;d

Opublikowano

To ja może dam moment z openingu, który jest spoilerem, jeśli ktoś jest bardzo uważny i dobrze myśli ;)

ZTV5ktb.png

A tu dla tych, którzy kochają spoilery i wolą wiedzieć co się stanie.

Te pokazane momenty to tylko takie dodatki od twórców, czyli to, co się MOŻE wydarzyć.

Co do zaćmienia - długi spoiler, bo fabuła jest skomplikowana.

Postać w kapturze to Lucy, która poprzez portal zaćmienie przeniosła się w przeszłość. Będzie próbować zatrzymać zaćmienie, ponieważ użycie go spowoduje nadejście TYSIĄCA smoków. Pojawi się także Rogue z przyszłości, który będzie chciał, aby projekt się powiódł - wtedy zostanie królem smoków, bo wie jak nad nimi zapanować.

Nie użyją do końca zaćmienia, ale nadejdzie 7 smoków - będzie walka z nimi na całego. Pojawi się także smok kolega Igneela i zakoleguje się z Natsu. Pomoże im w walce.
Wygrają.
A tak btw. to ten smok zgred co z nim gadali, to ma magie rozbierania - Lucy będzie latać nago po polu walki przez odcinek lub dwa xD

Fairy Tail wygra turniej, dostanie nowy budynek gildii

(który i tak zostanie rozjebany przez gildię TARTAROS z Sojuszu Balam (Orcaion Seis, Grimorie Heart i właśnie Tartaros, które niby jest najsłabsze i każdy o nim zapomniał)

i potem to już inny arc.

Ale tak, myślę, że chodziło o Gajeela.

A sama Levy została pokazana pod koniec odcinka 175.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

O kurwa, zes mi wyjaśnił wszystko.

Nie lubie spoilerów ale i tak to przeczytałem xD

Nie moge sie doczekac tej walki z tymi 7 smokami , ciekawe kiedy do tego dojdzie. Bo czuje ze po uwolnieniu Lucy bedzie się to ciagneło, oraz po zakończeniu Turnieju Smoczych Zabujców.

Ciekawe czy kolega Igneela, opowie co się stało 14 lat temu , czemu wszystkie smoki zniknely i czy wkoncu odnajda swoich rodziców, i stworza wizje świata który został ujawniony własnie w tym grobowcu smoków pod areną, był to chyba smok Jadeitu, o ile się nie myle.

Oby ta seria nie była ostatnią, chociaz w to wątpie..

Jesio taki edit, w gildii Sabertooth ten lider wkurwił się po przegranej Sting-a oraz Rogu-a, i dowiadując się , że kot jets w jego gildi poprostu go gdzies przeniósł , czy moze całkowicie unicestfił ?

Chodzi tu o tego kota Lector, jest moze cos, ze ten kot wróci , czy poprostu znikł.

Opublikowano

Jesio taki edit, w gildii Sabertooth ten lider wkurwił się po przegranej Sting-a oraz Rogu-a, i dowiadując się , że kot jets w jego gildi poprostu go gdzies przeniósł , czy moze całkowicie unicestfił ?

Chodzi tu o tego kota Lector, jest moze cos, ze ten kot wróci , czy poprostu znikł.

Minerva go przeniosła swoją magią (tak jak wtedy Happy'ego podczas ataku Natsu) i powiedziała, że jeśli Sting (Sabertooth) wygra turniej, to zwróci mu kota.

Poza tym jeszcze będzie dużo walk przed

smokami

.

Aaa, by the way,

będzie siedem smoków i SIEDEM zabójców smoków weźmie sobie jednego na klatę + jakoś się tam podzielą.

Laxus, Sting, Rogue, Wendy, Gajeel, Natsu, Cobra (tak, uwolnią go na czas walki).

I małe sprostowanie co do Rogue:

fg296As.png

12.jpg

13.jpg

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Czyli mozna powiedziec , ze Lector nie wroci, wczesniej napisales ze FT wygra turniej.

Szkoda. Wolałbym gdyby ten 2 kot zniknął, ten kot-żaba nwm.

Opublikowano

Czyli mozna powiedziec , ze Lector nie wroci, wczesniej napisales ze FT wygra turniej.

Wróci podczas zamieszania ze smokami, Minerva opuści gildię więc mu go odda.

Btw. Czytałeś to po edycji?

A JAK TAK BARDZO KOCHASZ SPOILERY, to powinieneś czekać na ten moment:

sw-pzxtdflmzrxeindcwkqj.jpg

mp-vygppaqkacrifltvgtoi.jpg

xe-guedohbcbcboohxfgkvc.jpg

eg-idpbxjcdvkwbmntpnovg.jpg

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Minerva go przeniosła swoją magią (tak jak wtedy Happy'ego podczas ataku Natsu) i powiedziała, że jeśli Sting (Sabertooth) wygra turniej, to zwróci mu kota.

Poza tym jeszcze będzie dużo walk przed

smokami

.

Aaa, by the way,

będzie siedem smoków i SIEDEM zabójców smoków weźmie sobie jednego na klatę + jakoś się tam podzielą.

Laxus, Sting, Rogue, Wendy, Gajeel, Natsu, Cobra (tak, uwolnią go na czas walki).

I małe sprostowanie co do Rogue:

fg296As.png

12.jpg

13.jpg

Nie widzialem, ze to wstawiles  ; o .

Moje niedouwaznie.

Ale czy co czytałem? Jakiej edycji ;d?

Opublikowano

Właśnie to, że wstawiłem - dałem to na edycji.

Zobacz także post wyżej, jeśli chcesz mieć duży spoiler xdd

Co do anime, to dodam, że patrząc po zapowiedzi - kreska będzie taka sama, czyli jej nie poprawią, ale to tylko zapowiedź :P

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Mi tam kreska odpowiada, widzialem ze ludzie narzekaja bo Erza i Lucy maaja mniejsze cycki, natomiast Happy brzydsza mordke.

Przeczytałem wszystko co wstawialiscie.

Kazdy spoiler.

Najbardziej zastanawia mnie to , kiedy Natsu odblokuje ten Dragon Style , czy co.

Tak jak Rogu i Sting wchodzili w ten Dragon Syle podczas walki z Natsu.

Oraz czy istnieja smoki w postaci człowiekia , ta babcia Junchiko, czy jak jej tam było . Ona wlasnie mówiła Wendy o tej Grandie.

Opublikowano

Mi tam kreska odpowiada, widzialem ze ludzie narzekaja bo Erza i Lucy maaja mniejsze cycki, natomiast Happy brzydsza mordke.

Przeczytałem wszystko co wstawialiscie.

Kazdy spoiler.

Najbardziej zastanawia mnie to , kiedy Natsu odblokuje ten Dragon Style , czy co.

Tak jak Rogu i Sting wchodzili w ten Dragon Syle podczas walki z Natsu.

Oraz czy istnieja smoki w postaci człowiekia , ta babcia Junchiko, czy jak jej tam było . Ona wlasnie mówiła Wendy o tej Grandie.

Junchiko? A nie Porlyusica? XDD

Dragon Force. Nie uaktywni tego tak jak Sting i Rogue, ponieważ oni zabili smoki.

Za to Wendy odpali Dragon Force :D

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Junchiko? A nie Porlyusica? XDD

Dragon Force. Nie uaktywni tego tak jak Sting i Rogue, ponieważ oni zabili smoki.

Za to Wendy odpali Dragon Force :D

A no xD.  Porlyusica, zapamiętam to ;d.

Wendy? Ona tez zabiła smoka, czy odblokuje sie jej w pełni te 2 źródło ;d?

Opublikowano

Ty czytasz Mange , ze to wszystko wiesz? Jak daleko jest Manga od Anime ?

Opublikowano

Obecny odcinek = chapter 302 i 303.

Obecnie jest 380 chapterów.

380-302 = 77

77/2 = 38,5.

Czyli manga jest o ~40 odcinków w przód + jeszcze regularne wyjścia chapków.

Oczywiście jeśli idą regularnie i przypadają dwa chaptery na jeden odc.

Tak, czytam mangę.

QtiV6xY.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...