Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Fairy Tail

KlauS.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dwa chaptery temu (spoiler):

863821408817294440545.jpg

To nie tak, że teraz po prostu "a to zadrapanie", ktoś tutaj umrze, aby ktoś ożył, ale to za duży spoiler xD

Ale gówno ten fairy tail. Z ciekawości pooglądałem sobie na yt amv z Erzą bo no nie powiem, sexy dupcia, a co zobaczylem? Tonę komentarzy o tym jak to

Sensitive-Chamomille-Vitamin-E-38377-big

stoczył się na dno i nie zapowiada się na żadne polepszenie sytuacji. Żeby być pewnym pytam się was drodzy użyszkodnicy tego tematu, oglądać czy nie oglądać, oto jest pytanie.

417711489342956987022.png

• Odpowiedzi 207
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ale gówno ten fairy tail. Z ciekawości pooglądałem sobie na yt amv z Erzą bo no nie powiem, sexy dupcia, a co zobaczylem? Tonę komentarzy o tym jak to

948281408827895987022.jpg

stoczył się na dno i nie zapowiada się na żadne polepszenie sytuacji. Żeby być pewnym pytam się was drodzy użyszkodnicy tego tematu, oglądać czy nie oglądać, oto jest pytanie.

wiadomo ze kazdy ci będzie polecał, bo skoro są w tym temacie to znaczy, że oglądają. ja ci powiem tak - jak nie jesteś wymagającym widzem i lubisz shouneny takie typowe to śmiało oglądaj :) jak nie to może cię to nudzić. Dla mnie to troche dziecinna seria

XrgAYyk.png

Opublikowano

Arc w mandze niczego sobie, w końcu trochę powagi - śmierć, smuteg, płacz, co chwile ktoś przegrywa z tych dobrych, czyjś ojciec umiera, no ale martwię się o anime. Jak tak dalej pójdzie to słabo, bo manga z obecnym arcem w anime wyszła znacznie lepiej. Jak ktoś jest wytrwały to niech czeka - nie pożałuje.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Popieram Klausa. Ja osobiście czekam, bo Fairy to jedna z lepszych anime jakie oglądałem, ba, a nawet czytałem!

Opublikowano

Jak to ocenzurowane było .-. W mandze dopiero się działo XDD

A odcinek według mnie średni, wejście Cobry w mandze wyglądało lepiej. Ja czekam na moment z Grayem, mam nadzieję, że chamsko dadzą go pod koniec odcinka.

Wykrakałeś :D 

b_560_95_1.png

Opublikowano

Arc w mandze niczego sobie, w końcu trochę powagi - śmierć, smuteg, płacz, co chwile ktoś przegrywa z tych dobrych, czyjś ojciec umiera, no ale martwię się o anime. Jak tak dalej pójdzie to słabo, bo manga z obecnym arcem w anime wyszła znacznie lepiej. Jak ktoś jest wytrwały to niech czeka - nie pożałuje.

Czyli taki lekki dramacik, ale nic specjalnego. Muszę oglądać wszystkie odcinki od początku czy wystarczy jak sobie odpalę na jednym z końcowych?

PS: No kurde, tylko jedna odpowiedź :| Mpc schodzi na psy..

Odpowiadając zaraz na zarzuty @@Rhide2 :

Debili nie wliczam, piss jou.

417711489342956987022.png

Opublikowano

Czyli taki lekki dramacik, ale nic specjalnego. Muszę oglądać wszystkie odcinki od początku czy wystarczy jak sobie odpalę na jednym z końcowych?

PS: No kurde, tylko jedna odpowiedź :| Mpc schodzi na psy..

Odpowiadając zaraz na zarzuty @@Rhide2 :

Debili nie wliczam, piss jou.

Hmm... W pierwszych arcach jest poruszana przeszłość każdego z głównych bohaterów. Tak to nie będziesz wiedział paru istotnych wątków.

Na 11 odcinku zaczyna się taki "must watch". Przed tym jest słaby arc i jeden taki średni, walki i nic więcej.

W 11 odcinku jest saga Wyspa Galuna, gdy dowiadujesz się o przeszłości jednego z głównych bohaterów. Średnie to, jednak dla samej wiedzy powinno się zobaczyć, bo potem możesz (ale nie musisz) czegoś nie zrozumieć. Od tego odcinka wszystkie (oprócz fillerowych) musisz zobaczyć. Od 125 do 150 odcinka jest arc fillerowy, który według mnie jest ciekawy i trudno go odróżnić od całej reszty.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

948281408827895987022.jpg

Oglądać czy nie oglądać to pytanie powinieneś sam sobie zadać .

W amv masz przedstawioną głównie akcję, a całe anime nie opiera się tylko na niej . Są nudniejsze i ciekawsze arc-e. Każdy inaczej oceni  , jestem na bieżąco z anime i nie jest ono takie złe . Trochę mnie denerwuje to że jest to świat magi a tu każdy żyje i nikt nie ginie  ( kilka tam zmarło ale mało istotnych postaci ) . Ta obecna akcja z Grayem dostał z laserka w czoło + kilak razy w klatę i na pewno on to przeżyje . Sądzę że autor nie uśmierci nikogo z głównej obsady ( była masa sytuacji gdzie myślałem że ktoś walnął w kalendarz a tu cud on/ona żyje wtf  np.  erza uratowana przez natsu w tej wierzy ,wiecznie  cierpiąca Lucie bo do wszystkiego są potrzebne te klucze zodiaku i każdy ją potrzebuje do swojego planu  itp. )

Panie niżej zaspoileruj mi na pw kto zginie :D

rmoiyq.png

Opublikowano

Oglądać czy nie oglądać to pytanie powinieneś sam sobie zadać .

W amv masz przedstawioną głównie akcję, a całe anime nie opiera się tylko na niej . Są nudniejsze i ciekawsze arc-e. Każdy inaczej oceni  , jestem na bieżąco z anime i nie jest ono takie złe . Trochę mnie denerwuje to że jest to świat magi a tu każdy żyje i nikt nie ginie  ( kilka tam zmarło ale mało istotnych postaci ) . Ta obecna akcja z Grayem dostał z laserka w czoło + kilak razy w klatę i na pewno on to przeżyje . Sądzę że autor nie uśmierci nikogo z głównej obsady ( była masa sytuacji gdzie myślałem że ktoś walnął w kalendarz a tu cud on/ona żyje wtf  np.  erza uratowana przez natsu w tej wierzy ,wiecznie  cierpiąca Lucie bo do wszystkiego są potrzebne te klucze zodiaku i każdy ją potrzebuje do swojego planu  itp. )

A tu się zdziwisz, bo umiera postać, która towarzyszy nam od pierwszego odcinka :O

QtiV6xY.gif

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Do końca stycznia będą trwać fillery, potem w lutym są speciale z mangi, a marcu anime powinno trafić na tor mangi. Warto czekać ;p

Za tydzień kończy się arc Tartaros w mandze, który trwa od października 2013 roku xD

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Nie wiem czy tylko dla mnie, ale wydaje mi się, że to już nie to samo anime, które kiedyś tak lubiłem, przepraszam za wyrażenie, ale zrobił się z tego taki kał, że nie oglądałem odcinków od jakiegoś miesiąca, a gdy ostatnio odpaliłem odcinek, to obejrzałem 5 minut i wyłączyłem, bo nie mogłem wytrzymać. Tu pojawia się pytanie, czy to mi zmienił się gust, czy wam też jednak brakuje "tego" czegoś? Piszcie swoje opinie, bo bardzo mnie to ciekawi. :D

Opublikowano

Nie wiem czy tylko dla mnie, ale wydaje mi się, że to już nie to samo anime, które kiedyś tak lubiłem, przepraszam za wyrażenie, ale zrobił się z tego taki kał, że nie oglądałem odcinków od jakiegoś miesiąca, a gdy ostatnio odpaliłem odcinek, to obejrzałem 5 minut i wyłączyłem, bo nie mogłem wytrzymać. Tu pojawia się pytanie, czy to mi zmienił się gust, czy wam też jednak brakuje "tego" czegoś? Piszcie swoje opinie, bo bardzo mnie to ciekawi. :D

To przez anime, w mandze dawny klimat już wrócił ;p 

­

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Anime od 2 sezonu jest po prostu średniawe, a po obejrzeniu pierwszego stawiałem je na mojej liście zaraz za One Piece i Kuroko no basuke (moja dwa ulubione animki). Teraz dochodzi do tego jeszcze masa fillerów. Jeśli ktoś szuka wrażeń, a nie może ich znaleźć to polecam serdecznie Hunter x Hunter 2011 - oglądam i właśnie jestem na 90 odcinku, anime nie nuży, ma świetną fabułę i jest przyjemne dla oka. Wbrew pozorom - nie dla dzieci, wiele krwi i śmierci ważnych bohaterów :)

zoro_tag_by_ikoly-d38nxpb.png

by ikoly

Opublikowano

Anime jak i manga powili zaczyna mnie wkurzać. Niby wszystko dobrze, a te ckliwe chwile i te komentarze bohaterów mnie tak irytują. Teraz w anime

pozamykali te bramy i "OH MAY GODDDD cośmy zrobili aaaaa musimy to naprawić....

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Patrząc na speciale itp. stwierdzam, że mangi możemy spodziewać się pod koniec marca/kwietnia. Następny arc to jakieś 2/3 miesiące emitowania, więc na Tartaros można troszkę poczekać.

Mimo wszystko arc "Wioska Słońca" jest fajny i warto zobaczyć, zresztą to taki prolog do Tartaros ;d

QtiV6xY.gif

Admin Cienia
Opublikowano

A co ja robot jestem.. może i stary ale nie za stary na anime. :P

A i dzięki za odpowiedź, poszedł plusik.

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

A co ja robot jestem.. może i stary ale nie za stary na anime. :P

A i dzięki za odpowiedź, poszedł plusik.

Nikt nie jest za stary na anime. ;) Mam brata w Twoim wieku, oglądał kilka anime, stwierdził, że są spoko, ale nie ma na to czasu. Drugi, rocznik 91 też widział parę i nadal ogląda niektóre pozycje, ale to bardziej takie, które ja mu polecę(tylko napierdalanki). :D

@

Dałby ktoś linka do mangi FT? Bo mi wyrąbało jeden folder z zakładek, a miałem tam wszystkie.  :(

@KlauS. Poratujesz? ;)

Opublikowano

Ruszylem po dluzszej przerwie  z ogladaniem  zaczalem gdzies na ( 1 seria dalej) 147  i jestem aktualnie na 150 i nie ma zle, wydaje mi sie ze moja stara opinia byla dyktowana w pewnym stopniu raczej przez fandom a nie przez moje prawdziwe uczucia takze sr klaus zwracam honor

mam wrazenie ze bedzie sporo fan serwisu

Opublikowano

Do końca marca na 100% nie będzie odcinka opartego na mandze, a wielka szkoda ;( Ja filerów nie oglądam. 1 sezon był lepszy od drugiego :)

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...