Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Fairy Tail

KlauS.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 207
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Co powiecie o tych filerach w FT? Da się oglądać?

Arc z gwiezdnymi duchami - pomysł ciekawy, realizacja słaba. Fillery po tym arcu nie są złe, da się oglądać ;p

Omake źle im nie wyszły, ale mogli się bardziej postarać i mniej dodawać od siebie e.e

Te "lepsze" odcinki są od odcinka 44.

QtiV6xY.gif

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

1 sezon spoko polecam, ale od 2 jak sie te je bane fillery z duchami zodiaku zaczeły to od razu przerwałem, bo 0/10, nuda straszna 

Fillery da się przeżyć, ale na internecie nazywanie związków (?) NaLu czy GaLe to przesada, czuję się jakby coś ważnego mnie ominęło. Do tego natsu który ma totalnie w d***e to że może jeść tylko ogień, zjada wszystko wokół, źle się czuję (przez chwilę), potem całe zło z tego co wchłonął znika  :angry:

Opublikowano

Co powiecie o tych filerach w FT? Da się oglądać?

Jeżeli chodzi ci o pierwszy sezon to tak. Za drugiego jeszcze się nie brałem, ale z tego, co widziałem po pierwszym sezonie to opłaca się oglądać każdy jeden odcinek.

Ogólnie polecam anime.

Opublikowano

Uwielbiam FT. Na całę szczęście w tym tygodniu mieliśmy WRESZCZIE okazję obejrzeć odcinek na podstawie mangi, a nie ciągle te fillery... Osobiście nie obejrzałam wszystkich, ale te które obejrzałam nieźle zryły baniak, jak chociażby odcinek z Ichiy'ą i jego kopiami-zombiakami xD

igNMhIy.png

Opublikowano

Uwielbiam FT. Na całę szczęście w tym tygodniu mieliśmy WRESZCZIE okazję obejrzeć odcinek na podstawie mangi, a nie ciągle te fillery... Osobiście nie obejrzałam wszystkich, ale te które obejrzałam nieźle zryły baniak, jak chociażby odcinek z Ichiy'ą i jego kopiami-zombiakami xD

To akurat było na podstawie mangi, a dokładniej na one-shocie xD

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Autor ogłosił właśnie, że przez 4 tygodnie będą wychodziły podwójne chaptery jako prezent dla fanów w podziękowaniu za listy i wsparcie :D

1034096467ed366140e8bdc6e9588fb7-d9cvf33

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

­Pozwole sobie odświeżyć ten temat. W Anime aktualnie mamy wprowadzenie do jednego z najlepszych arców FT, czyli Tartarosa. Jak sądzicie, w anime zostanie wszystko wyjaśnione/przedstawione, jak w mandze, czy autorzy może znów zmodyfikują lekko historie? :)

Coś dodatkowo czuje, że Tartaros będzie zakończeniem Drugiej serii.

igNMhIy.png

Opublikowano

Słabe anime, postacie żywcem ściągnięte z OP, praktycznie nikt nie umiera, akcja się powtarza. Jedyne co dobre to soundtrack. Reszta to kicz :)

57192e39824c93eb888999c2fd81258e.gif

Opublikowano

­Pozwole sobie odświeżyć ten temat. W Anime aktualnie mamy wprowadzenie do jednego z najlepszych arców FT, czyli Tartarosa. Jak sądzicie, w anime zostanie wszystko wyjaśnione/przedstawione, jak w mandze, czy autorzy może znów zmodyfikują lekko historie? :)

Coś dodatkowo czuje, że Tartaros będzie zakończeniem Drugiej serii.

Jak to "znów zmodyfikują lekko historie"? Kiedy to zrobili? ;p

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Słabe anime, postacie żywcem ściągnięte z OP, praktycznie nikt nie umiera, akcja się powtarza. Jedyne co dobre to soundtrack. Reszta to kicz :)

Umierają, umierają, aczkolwiek nie za często, ale smierci miały miejsce. Slyszalam nawet plotke, że po Tartaros arc ma to stać sie bardziej ''poważne,,. Czyli teraz :p dodatkowo, gdzie ci sie akcja powrarza? :)

Jak to "znów zmodyfikują lekko historie"? Kiedy to zrobili? ;p

Mam na mysli to, że pokazują zmodyfikowane sceny, inne niż w mandze :-)

igNMhIy.png

Opublikowano

Slyszalam nawet plotke, że po Tartaros arc ma to stać sie bardziej ''poważne,,. Czyli teraz :P dodatkowo, gdzie ci sie akcja powrarza? :)

No, bo ktoś tam pojawia się i umiera, a także odchodzi jedna postać znana nam od pierwszych odcinków, dlatego smutek wielki.

Also dowiadujemy się bardzo ciekawej rzeczy o demonie, który był już wspomniany w anime ;p

Mam na mysli to, że pokazują zmodyfikowane sceny, inne niż w mandze :-)

W sensie chodzi Ci o odcinki fillerowe? Bo tak to w odcinkach nawiązujących do mangi nie widziałem żadnych dodatkowych scen (prócz tych zrobionych na podstawie chapterów specjalnych ;p).

QtiV6xY.gif

Opublikowano

No, bo ktoś tam pojawia się i umiera, a także odchodzi jedna postać znana nam od pierwszych odcinków, dlatego smutek wielki.

Also dowiadujemy się bardzo ciekawej rzeczy o demonie, który był już wspomniany w anime ;p

W sensie chodzi Ci o odcinki fillerowe? Bo tak to w odcinkach nawiązujących do mangi nie widziałem żadnych dodatkowych scen (prócz tych zrobionych na podstawie chapterów specjalnych ;p).

Chociażby ta scena: +18 :p

http://img.mangastream.com/m/3/88543265/0b6871e20185d6bcf91654943bf2307a.png

Która została w anime zmieniona, mozna by rzecz, że ocenzurowana :) tak samo w jednym z ostatnich odcinków, kiedy wracali z wioski gigantów i swiętowali zakonczenie misji. W anime było to przy ognisku, w mandze w goracych źródłach.

Jeszcze kilka tam było z pierwszej serii.

Co do END'a to fakt, nice szok :)

igNMhIy.png

Opublikowano

Chociażby ta scena: +18 :P

http://img.mangastream.com/m/3/88543265/0b6871e20185d6bcf91654943bf2307a.png

Która została w anime zmieniona, mozna by rzecz, że ocenzurowana :) tak samo w jednym z ostatnich odcinków, kiedy wracali z wioski gigantów i swiętowali zakonczenie misji. W anime było to przy ognisku, w mandze w goracych źródłach.

Jeszcze kilka tam było z pierwszej serii.

Co do END'a to fakt, nice szok :)

No, w previewu następnego odcinka jest Erza w ubraniu torturowana, a w mandze była naga.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

­

No, w previewu następnego odcinka jest Erza w ubraniu torturowana, a w mandze była naga.

Jak się nad tym dłużej zastanowić, to może dlatego, że anime jest emitowane o "normalnej" godzinie w Japonii i dlatego są tak zmodyfikowane. Bo faktycznie, spora cześć takich scen zawiera jakiś podtekst seksualny lub nagość.

Dla mnie szkoda, bo według mnie wtedy "tracą na jakości" i aż tak nie śmieszą :P (zwłaszcza, jak się przeczytało najpierw chap'a).

igNMhIy.png

Opublikowano

­

Jak się nad tym dłużej zastanowić, to może dlatego, że anime jest emitowane o "normalnej" godzinie w Japonii i dlatego są tak zmodyfikowane. Bo faktycznie, spora cześć takich scen zawiera jakiś podtekst seksualny lub nagość.

Dla mnie szkoda, bo według mnie wtedy "tracą na jakości" i aż tak nie śmieszą :P (zwłaszcza, jak się przeczytało najpierw chap'a).

Ja myślę, że jest to także kwestia cenzury - w mandze łatwo to zasłonić, ale w anime trzeba już kombinować ;p

QtiV6xY.gif

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nie oglądam od gdzieś 60 odcinka - warto? Nie chcę marnować czasu przeznaczonego na oglądanie anime, dlatego chętnie wysłucham każdą opinię ;p

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Nie oglądam od gdzieś 60 odcinka - warto? Nie chcę marnować czasu przeznaczonego na oglądanie anime, dlatego chętnie wysłucham każdą opinię ;p

Yyyy, nie. Chujnia taka, że szkoda czasu, lepiej zająć się czymś innym. :p

Opublikowano

Szkoda czasu na to. Sam zakończyłem oglądanie tej serii. Z każdym odcinkiem 2 serii coraz bardziej mnie nudziła.

IDcncno.png

Opublikowano

Nie pytaj innych czy warto. Jak ogądam od niedawna i jestem już na drugim sezonie. 

Moim zdaniem anime jest przezajebiste, jest strasznie dużo emocji i polecam. 

A tych dwoje wyżej pierdolą głupoty, leć i oglądaj. :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...