Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Rise of Metin To nie Metin3 !

ProBoszcz`

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 296
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Gra ani trochę nie przypomina metina !

Bardziej podobna do Shayi czy czegoś takiego. Ogarnijcie xD:D

Ty się człowieku ogarnij... a czy metin2 przypomina metina(1)? Piszecie a nic nie wiecie.

Jak tak porównujecie Rise Of metin do Metin2 to Metina2 porównajcie do Metina...

Opublikowano

Czemu lubiałem Metin2? Myszka na bok i siedzisz na samej klawiaturze ile tylko dasz rade usiedzieć. Rise Of Metin? Nie da się bić spacją? Nie gram :D

Ja w to nie zagram. W ogóle to metin2 nie przypomina, no może ta sura tylko :D

Ale wam nikt nie karze grac na sile :D.

Opublikowano

ja ci polecam zagrać w słownik Ortograficzny oraz interpunkcyjny może ta gra nie ma zbyt dobrej fabuły ale można wyczytać tam parę fajnych tipów by ludzie czytając twoje komentarze nie musieli tarzać się po podłodze ze śmiechu przez 10 min lub zachodząc w głowę przez 20 min o co tobie chodziło gdy pisałeś ten post ... [ P.S. ta gra też nie ma dobrej grafiki więc pewnie nie zagrasz a ludzie nadal będą mieć kupę zabawy czytając twoje komentarze ]

Opublikowano

zgadzam się z autorem tego tematu (...) autorzy tego projektu źle zrobili nazywając to metin3, może dlatego, iż myśleli,że to przyciągnie graczy. Prawda jest jedna metin2- jest na tyle rozwinięty, że nie potrzeba "trójki" wystarczy poczekać, a i tu pojawią się nowe postacie/skile/misje/mapy itp ..

Pozdrawiam :)

Czy to nie absurdalne, że wspomnienia o dobrych czasach o wiele częściej doprowadzają do łez, niż wspomnienia o tych złych?

EliteMt2     I3artiBM (sura 250lv)  sprzedany na moich warunkach ...(

NovaMt2    ProWojownik (wojownik 119lv serwer upadł 6 lata temu)

Opublikowano

zgadzam się z autorem tego tematu (...) autorzy tego projektu źle zrobili nazywając to metin3, może dlatego, iż myśleli,że to przyciągnie graczy. Prawda jest jedna metin2- jest na tyle rozwinięty, że nie potrzeba "trójki" wystarczy poczekać, a i tu pojawią się nowe postacie/skile/misje/mapy itp ..

Pozdrawiam :)

Ja pi*****e. Żaden autor nie zazwał tej gry Metin3.. tylko gracze.. którzy po samej nazwie stworzonej przez AUTORÓW - Rise Of Metin, odebrali to jako kolejną cześć gry z serii metin.

A co jeśli autorzy nazwali by sobie tą grę Metin3? Dlaczego byłaby to zła nazwa.. oni robią grę, oni wymyślają nazwę. Gdyby nie oni nie było by tej twojej "rozwiniętej" gry metin2.

Ogólnie ludzie grający w metina2 mają takie dziwne przekonania, że ta gra jest idealna.. bo nie mają urozmaicenia grając w inne gry, tylko patrzą się na tych swoich wojowników którzy zachowują na stałe jeden wygląd twarzy, nie zmienia im się mimika. W grze metin2 mooby mają cały czas jeden "tryb" uderzania/strzelania. Przypatrując się takiemu moobowi możemy zauważyć jak strzela i za chwile się "resetuje" i wykonuje dokładnie to samo.. coś takiego jak gif'y.

//Reklama OFF.

Opublikowano

ja ci polecam zagrać w słownik Ortograficzny oraz interpunkcyjny może ta gra nie ma zbyt dobrej fabuły ale można wyczytać tam parę fajnych tipów by ludzie czytając twoje komentarze nie musieli tarzać się po podłodze ze śmiechu przez 10 min lub zachodząc w głowę przez 20 min o co tobie chodziło gdy pisałeś ten post ... [ P.S. ta gra też nie ma dobrej grafiki więc pewnie nie zagrasz a ludzie nadal będą mieć kupę zabawy czytając twoje komentarze ]

Piszesz,żeby zagrał w słownik intrpunkcyjny :DDDDDDDDDD tobie także by się przydał.

Nie graliście w Metin3,nie oceniajcie...

To samo będzie co z Diablo 2...większość moich znajomych mówiło,że nie będą grali w Diablo 3,bo z tego co widzieli na YT to wielkie G i zostaną przy D2...,ale po miesiącu jak wyszło Diablo 3,Diablo 2 świeciło pustkami i wszyscy przenieśli się na D3.

Opublikowano

Ktokolwiek mowi ze ta gra to gowno to niech tak bedzie, bo Administratorow w ogole to nie obchodzi, poniewaz na Fejsbukowym FanPage zbieraja fanow i maja juz grubo ponad 45k like'ow wiec cos chyba w tym musi byc :D i prawda jest taka ze i tak wiekszosc co pisze ze gowno to jest itd... i tak wejdzie i sprawdzi. Skreslacie serwer bo byliscie na Chinskiej Wersji a EU wersja sie bedzie roznila o 360°. Przemyslcie wasze opinie i potem dopiero sie wypowiadajcie.

Pozdrawiam JuicyPussy//PanZua.

Opublikowano

Tak oceniacie tę grę,mówicie,że to gówno,a i tak większość będzie grała.

Przyrównujecie fabułę Mt2 do RoM'a? Porównajcie sobie fabuły wielu sequeli innych gier -.-

A skoro zarzucacie,że twórcy tej gry stworzyli dokładny plagiat WoW'a,4Story czy czego tam to zgłoście to gdzieś i będzie po problemie,a nie dajecie bezsensowne komentarze powtarzające się milionami(To gówno,Nie zagram).Tobie się nie podoba?-Ok masz prawo do własnej opini,ale zachowaj kulturę osobistą i zachowaj te ujowe teksty dla siebie.

A tak ode mnie to:

Gra prezentuje się zajebiście,fabuła super i skoro tak dużo złych komentów to może będzie można w końcu pograć normalnie ,a nie tak jak się w Mt2 dzieje -.-

Poza tym Mt2 jest już nudne,ciągle te same questy,te same moby i jaki z tego morał?

A taki,że Ci co sądzą,że RoM i Metin2 mają być grami dobitnie podobnymi do siebie,to są zacofani,trzymają się starej,nudnej dwójki i to dawno i nie prawda :D

Opublikowano

Poza tym Mt2 jest już nudne,ciągle te same questy,te same moby i jaki z tego morał?

Z mojego krótkiego doświadczenia z Chaos Gate, chińską wersją tego tworu wynika, że nie jestem pewien, czy autowalking od jednego npca do expowiska, zabicie 5 cz 10 potworów, zabranie lootu, powrót do npca, jazda do innego npca, rozwalenie pojedyńczego moba, znalezienie jednej rudy czy czegoś innego jest napewno tym, co sprawia, że gra jest niezwykle interesująca i oryginalna (identico system jak w np. neverwinterze)

Nie sądzę, by się wiele zmieniło oprócz obietnic o innym pvm. A że RoM to nie Metin2 to każdy średnio rozgarnięty w temacie powinien wiedzieć, po prostu świetny chwyt marketingowy. I jeszcze target w to forum, gdzie metina jest mnóstwo...

Mam mieszane uczucia, ale poczekam do premiery.

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Widze, że wiele osób nie potrafi zrozumieć tego, iż wersja chińska będzie się różnic od tej wydanej na EU. Poczekajmy do premiery, wtedy wszystkie komentarze będzie można analizować. Ja osobiście czekam na wersję UK/US. Jak ktoś już napisał, zobaczcie sobie przejście z Metin na Metin2. Różnica była diametralna. Tak samo może być z Metin2 --> Rise of Metin. Chociaż wiadomo, że to tylko z wymysłu ludzi wyszło to Metin 3. Ale nie zapominajmy, w każdej bujdzie jest ziarenko prawdy.... ;) A co do samej gry, poczekam i z pewnością zagram ;)

Opublikowano

Tak jestem tego świadom że powielam i nie czytałem 12 stron istnego spamu przeglądnąłem kilka pierwszych stron i o to moje wnioski:

Ludzie ogarnijcie sie troche. Rise Of Metin to nie Metin3. Jedyne co ma ta gra wspólnego z naszym Metinem to tylko i wyłącznie nazwa. Jest to zupełnie inny silnik gry, inne kodowanie. Równie dobrze mógłbym porównać tą gre do WoW'a , powiedzcie mi gdzie w tej grze jest coś podobnego do Metina???. Fabuła która jest całkowiecie inna, dynamika gdy która przypomina bardziej Allods On-Line Itp itp... To nie jest nic na podstawie Metin'a. Dziekuje

Rice of Metin jeszcze nie istnieje i póki co powstała tylko jego zapowiedź, oficjalnie go nie ma. Pierwowzór to Chaos Gate Online.

Dokładnie, gdzie wy tu macie napisane że jest to aktualizacja Metina2, skoro słowa typu:

"Inna fabuła" / "Inny silnik gry" / "Inny styl gry" i wiele wiele innych do was nie przemawiają to prawdopodobnie znacie się na tym jak polityk na swojej robocie, czyli w ogóle, więc nie zabierajcie głosu i nie szerzcie herezji jak na gimba przystało.

Ja was wszystkich postrzegam tak jak w spoilerze"

1 Rodzaj: Gimby

Elo Zi00mk! wuaśnie widziauem że wyhodzi metin3, mojm zdanjem jest wyjebozaa, tyle exspa bendzie do wbicia, nowe klasy i ogulnie miodzio, napawde zachenćcie swoih koleguf z klasy, bendziemy exspić razem w pete i bendziemy nak*****ć asz nas mama z komputra nje zgonji, zrobjimy sobie razem gildje i bendziemy oddawadź exsp i bendzie spoko.

==============================================================================

2 Rodzaj: Inteligentniejsze Gimby

Siiemano, właśnie sobie czytałem że nowa gra, ale super, wyprze to metina, odrazu przeniesiemy sie na metina3 będzie super a wszyscy co sondzom rze to nie jest metin3 to ićcie pogradź w pasjansa.

To tyle co sadzę o tym śmiesznym spamie na forum opanowanym przez poddział Metin2.

PS: Rise of Metin to jest kontynuacja ale inspirowana częściowo Metinem2 -,-

Jak wyżej - nie ma Rice of Metin jeszcze, jest tylko zapowiedź i masz nie masz racji, sama gra będzie tylko inspirowana fabułą Metin2 i Ytian2.

Jaki cel ma ten temat? Jeśli to tylko twoja własna opinia to nie widzę sensu dla którego ten temat powstał.

Więcej tutaj: http://www.mpcforum.pl/topic/1052318-faq-pytania-graczy-odpowiedzi-tworcow/

Też nie widzę zbyt dużego powodu ale dyskusje mogą być ciekawe jak są moderowane i nie ma bezsensownych odpowiedzi oraz powtarzania się, ale to zależy od dyskusji.

Nie wiadomo do końca czy to "Metin 3" chyba ymir zrobił tą całą grę, ale na ich stronie nie ma o tej grze nic
Ale zobaczymy jak się przyjmie, gra dla mnie się osobiście nie podoba bo wygląda jak te wszystkie szity które wychodzą/wyszły (WOW, Lineage 2 czy Never)
Była by pompa jak by "Metin2" pozwał tych o plagiat : P
Wg. mnie próbują się wybić na nazwie "Metin" która jest popularna na cały świat

Sprostuje: w Chinach (pierwowzór) jest znany jako Ytian2 w Europie, USA i Kanadzie jako Metin2 w Rosji prawdopodobnie też, a w Japonii prawdopodobnie nie ma odpowiednika więc też ale nie jestem pewien.

Ludzie, wy jesteście naprawdę idiotami. Nie umiecie czytać? Wersja Chińska różni się cholernie bardzo od wersji EU, inne wymogi na gry są w Chinach. Kurwa nie zagraliście a się wypowiadacie, filozofowie. Prawdopodobnie dostanę za to warna, ale tutaj nasuwa się prośba do modów - błagam, zamykajcie takie spam tematy, bo to do niczego nie prowadzi.

Masz rację jest to Chaos Gate Online nie Rise of Metin. Możliwe że będzie bazować na Chaos Gate

Zacznijmy od tego, że RoM nie jest wydawany od prawdziwych twórców gry Metin2. Jedynie co moim zdaniem może powstać z tej europejskiej wersji to marna podróbka prawdziwego Metina. Oczywiście jest to moje zdanie ale ta gra nie ma prawa przebić zwykłego Metin2. No ale pożyjemy zobaczymy...

Znów - Jeszcze nie ma Rise of Metin jest tylko Chaos Gate Online jako pierwowzór.

PS a skoro to miał niby być metin3 to gdzie był Metin1? :D

//Matzar - To dział gry Rise of Metin, więc jeśli dyskutujesz to proszę pytaj konkretniej i sprecyzowanej właśnie na temat tejże gry. ;)

Rise of Metin nie jest trzecią odsłoną gry wzorowanej na Ytian2 i nie można go nazwać Metin3.

Według mnie to kopia isles of chaos jeżeli na stronie webzena i ymira nie ma ani 1 info o metin3 prawdopodobnie nie powstanie no chyba jeżeli zrobią tlyko w europie. A i nie mówcie, że metin to chińska gra bo to koreańska.

Niestety mylisz się. Metin2 to inaczej Ytian2 i jest to chińska gra w 100% chyba że mówimy o czymś innym.

To jest kontynuacja metina wskoczyli na następny poziom ta gra ma spory potencjał narzekacie na grafikę wolicie grac na gorszej grafice ja was nie rozumie.

Nie Rise of Metin nie będzie kontynuacją Metin2. Rice of Metin ma bazować na Metin2 i Chaos Gate Online.

Wersja EU ma być inna od Chińskiej :x jeszcze gra nie wyszła a już oceniacie czy to metin3 czy inna gra
to tak samo jak szukać co jest podobnego w metin1 a w metin2 - całkiem się różnią tak samo metin3 na pewno będzie się bardzo różnić od zwykłego metin2

Jak już pisałem Rise of Metin nie jest na równi to co Metin3! Metin3 nie wyszedł tak jak i nie ma jeszcze Rice of Metin. Póki co są to tylko spekulacje.

Chaos Gate Online jest zupełnie inną grą dla Chińskiej społeczności i jednocześnie dla innych wydawana i prowadzona w Chinach.

IAHGames wprowadziło tą grę w obieg dla Chin lecz z tego co mi wiadomo również prowadzą inne gry które są Anglojęzyczne (nie wiem dokładnie jakie ale widziałem coś) dlatego gra jest dostępna dla troszkę bardziej ogarniętych którzy mają ochotę zagrać z poza Chin. Przy rejestracji musimy wybrać kraj pochodzenia i jest to spowodowany tym że IAHGames prawdopodobnie chce wprowadzić pełne Angielskie tłumaczenie dla Chaos Gate Online i uruchomić serwer w Europie. Dodatkowo typowe gry dla Chińczyków przy rejestracji wymagają podania numeru dowodu osobistego - chińskiego - bynajmniej w części gier itp. o ile mi wiadomo.

76561198125051086.png

Moja konfiguracja: MSI 970A-G46 | AMD Athlon II 240 3.43GHz | WDC WD5000AADS | WDC WD20ERZX | MSI GTX750 + BenQ G920HDA + SONY SDM HS-73 |

Opublikowano

Dla mnie jest to "Chińska podróba WoW'a" i przy tym pozostaje. Już po samym wyglądzie GUI mnie zniechęca, a już nie mówiąc o systemie walki... Takie jest moje zdanie. Jeżeli "podobno" europejska wersja będzie się różnić, to można powiedzieć już o innej raczej grze, niż Rise of Metin.

67qtMtN.png

Opublikowano

Dajcie spokój niby metin 3 a z Metinem to ,może klimat związany.Gdzie jest system walki z metina? A tu daja jakis System target jak w kazdym nowym rpg podobnym do WoW"a :/

874831456689708709857.jpeg

Tyle Wygrać.

Opublikowano

Myśle dokładnie to samo. To nie jest metin to juz nie jest to samo nie chciał bym hejtować :P bo zagram zobacze jak jest .

Ale myśle ze to jeden wielki szit :P Napewno nie zastąpie tym metin2 choc narazie nic nie mówie zobaczymy jak wyjdzie angielska wersja a tu macie gameplay polski z tego.

Komentujcie i subskrybujcie ;)

Jesteś świadomy tego, że nakręciłeś GP nie z tej gry.

Dlaczego tak sądzę? A no ponieważ tej gry jeszcze nie ma.

To co ty nagrałeś to tylko chińska gierka, której silnik został zapożyczony.

A więc inteligentniejsi odbiorcy na pewno by ci nie dali suba ;)

897771404427433574016.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...