Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oficjalna zapowiedź: Rise of Metin (dyskusje, opinie)

RiseofMetin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

+ to, że technologia idzie do przodu. widać to po filmikach, wydaje mi się, że to mógłby być przełom, a metin2 w końcu by upadł na samo dno. dobrze napisałeś, że metin jest oklepany, dlatego nie wystarczy wyedytowane miasta i nowe bosy. oby to im się udało.

To tak jabyś powiedzial, ze Heroes III pójdzie na dno, bo wychodzi V :rolleyes: Dla niektórych klasyka pozostaje klasyką i nic jej nie zastąpi :)

z9mJERf.png

Best Hand Eu

• Odpowiedzi 589
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

To tak jabyś powiedzial, ze Heroes III pójdzie na dno, bo wychodzi V :rolleyes: Dla niektórych klasyka pozostaje klasyką i nic jej nie zastąpi :)

Teraz to dojebałeś, jak dzik w sosne ... Nie porównuj klasyki do MT2, do tego co ma "zwykła" gra singleplayer do gry mmo? Zresztą spójrz teraz na metina (oczywiście mowa o globalu) przecież ewidentnie się tam obserwuję tendencję spadkową graczy, więc nawet gdyby ten projekt nie powstał, to i tak metin zmierza do jasnego celu - upadku.

Porównanie, które dałeś było idiotyczne. NIGDY, nie porównuj takich gier do siebie, to tak jakbyś porównał Baldur's gate do MU -.-

Opublikowano

Ja to na mam nadzieje że kowala spotkam,

Mam sobie z nim do pogadania.

Jaką se myszke kupić? Mam obecnie z logitecha, żeby była z kablem USB, tak do 120zł. Kształ jak najzywklejszy, żeby to nie był"kloc" z 120 guzikami dodatkowymi. Pisać PW lub na statusie profilu. Pozdrawiam

Opublikowano

Teraz to dojebałeś, jak dzik w sosne ... Nie porównuj klasyki do MT2, do tego co ma "zwykła" gra singleplayer do gry mmo? Zresztą spójrz teraz na metina (oczywiście mowa o globalu) przecież ewidentnie się tam obserwuję tendencję spadkową graczy, więc nawet gdyby ten projekt nie powstał, to i tak metin zmierza do jasnego celu - upadku.

Porównanie, które dałeś było idiotyczne. NIGDY, nie porównuj takich gier do siebie, to tak jakbyś porównał Baldur's gate do MU -.-

Po za nazwa rise of metin nie ma nic wspolnego z metinem.Tak wiec RiM to zadna konkurencja dla metina.

Topic@ Prawdopodobnie zagram w "nowa gierke" lecz tylko z ciekawosci.Bardziej przypomina mi wowa lub lola a to nie jest moj gatunek.

Opublikowano

Nie rozumiem, kto zmienił nazwę tematu na Rise of Metin2 ?

Temat powinien wrócić do głównego działu Metin2 i tam zostać podpięty. Przecież to głównie gracze Metin2 zainteresują się tą grą!

i skasujcie to '2' z tematu, OMG przecież to już jest całkowicie coś innego..

Gość, który został przydzielony do poinformowania MPC o nadchodzącej premierze jest chyba w szoku co działo się z jego tematem w ostatnim czasie.

Aż mi jest wstyd za postawę i zachowanie moderatorów tego forum.

The guy who was assigned to inform about the upcoming release of the MPC is probably in shock what has happened with the topic in recently.

I am ashamed of the attitude and behavior moderators in this forum.

Personally, I will not wait on the Polish version. For sure I will play before ;)

Greetings to Rise of Metin

Hejo

Opublikowano

Thumbs up for RISE OF METIN

(Developed by the original Team from Metin2)

AUDIENCE EXPECTATION!

RISE OF METIN - COMING TO YOU IN NOV 2013

Genre: Classic Oriental MMORPG (Hack & Slash - Area hit)

Category: Free-2-Play

Platform: PC

Gamesite: www.riseofmetin.com (Still in development)

a1zWLqa.jpg

Wybierz spośród 6 potężnych i mitycznych ras oraz 12 klas!

825eRZ9.jpg

Edytowalne postacie! Ulepszona grafika oraz Epickie Bronie!

XmQqaKi.jpg

Ekscytujący system pvp w wciągającym stylu znanym z Metin2!

3W9EBE9.jpg

Dokładny i pełen szczegółów otaczający nas świat!

gOTxmXJ.jpg

Wrogowie czekający na Ciebie na ziemi i w powietrzu!

54hRDHK.jpg

Wiele legendarnych i mitycznych bestii z którymi będziesz walczył ramię w ramię!

SUBSKRYBUJ TEN TEMAT ŻEBY POZNAĆ KOLEJNE SZCZEGÓŁY Z Rise Of Metin (METIN3)!

Oficjalny kanał na Facebook: http://www.facebook.com/riseofmetin

Oficjalny kanał na YouTube :Rise OfMetin - YouTube

Udostępniamy screenshoty bądź filmiki każdego tygodnia!

RISE OF METIN

Geneza

Mistyczne meteoryty, znane również jako metin, spadły na świat pełen harmonii. Rozbłysk magicznej mocy podczas wojny o wszechświat zdmuchnął zasłonę pomiędzy światem a innymi wymiarami.

xodvIWy.jpg

Zdradzieckie i potężne, meteoryty pojawiły się gdy inna płaszczyzna rzeczywistości zderzyła się z polami magnetycznymi chroniącymi ziemię. Zderzenie stworzyło portale przez które następuje niszcząca ludzi i dobra inwazja Metinów, jednak Ci którzy będą wystarczająco odważni żeby nimi zawładnąć zdobędą nieziemską moc.

q9NtSpT.jpg

W dzisiejszych czasach nie ma bezpiecznego cala na ziemi, Inwazia może nastąpić wszędzie o każdej porze, niebezpieczeństwo na Ziemi wzrasta!W tym samym czasie spotykają się rasy z poza. Powstały dwie główne frakcję żeby zachować ziemię przed końcem: Przymierze i Unia. Dwie frakcję wyniszczają się żeby decydować o przyszłości Ziemi.

GGU1qlt.jpg

Podczas gdy nie znane są szczegóły mutantów, dwie frakcje starają się odblokować portale i wrócić się w czasie żeby znaleźć rozwiązanie. Przyjęło się że dziury są spowodowane przez bezpośrednie ataki na pole magnetyczne i jego okolice i mogą zmienić bieg historii oraz ramy czasowe.

KEqHsbP.jpg

Odkryto że w każdej epoce są specjalne kamienie metin które posiadają zdolność kontrolowania ziemią i dają ogromną moc tym którzy je posiadają. W poszukiwaniach kamieni Metin, wojownicy podzielili się pomiędzy dwie frakcje i rywalizują co sprawia że stają się silniejszymi.

crBVB9W.jpg

Ile kamieni aktualnie istnieje? Nikt nie wie...

* Translated by BeQuiet

Opublikowano

Próbuje się zorientować, kto będzie dystrybutorem bo jakoś "(Developed by the original Team from Metin2)" mówi mi tyle, co nic.
Szczerze? Liczyłam na coś innego. Ten Rise od metin wygląda, jak prawie co druga teraz gra MMO ;/ Przesiąknięta słodkością i azjatyckim słit klimatem z fruwającymi na wietrze płatkami sakury..

Opublikowano

z metinem to poza nazwą chyba nic wspólnego nie ma:P

To jest kontynuacja Metina, tworzona przez ten sam team Ymir!

Fabuła będzie opierała się na tym samym, najprawdopodobniej będzie ten sam system ulepszeń i misji, ale będzie to zupełnie NOWA gra.

Opublikowano

To jest kontynuacja Metina, tworzona przez ten sam team Ymir!

Fabuła będzie opierała się na tym samym, najprawdopodobniej będzie ten sam system ulepszeń i misji, ale będzie to zupełnie NOWA gra.

Mi to nie wygląda zbytnio na kontynuacje. Raczej jest to całkowicie inna gra, która ma zamiar opierać się na popularności Metin2 i tym samym zyskać sobie popularność. Widać to po filmach.

Opublikowano

Próbuje się zorientować, kto będzie dystrybutorem bo jakoś "(Developed by the original Team from Metin2)" mówi mi tyle, co nic.

Szczerze? Liczyłam na coś innego. Ten Rise od metin wygląda, jak prawie co druga teraz gra MMO ;/ Przesiąknięta słodkością i azjatyckim słit klimatem z fruwającymi na wietrze płatkami sakury..

"This game will be published by the developer itself (Time Voyager) in EU/US a"

To znaczy że gra będzie wydawana przez twórce( co domyślnie oznacza tańszy item shop, bo będzie musiała zrobić jedna, a nie dwie firmy)

Co do przypominania metin2, gra zostanie w wersji dla Europejczyków zmieniona na bardziej metino-podobną

Mi to nie wygląda zbytnio na kontynuacje. Raczej jest to całkowicie inna gra, która ma zamiar opierać się na popularności Metin2 i tym samym zyskać sobie popularność. Widać to po filmach.

bo to nie będzie kontynuacja ale prequel( cofamy się w czasie)

Opublikowano

Jeżeli zrobią tę grę bez kowala z kleszczem na czole to większej popularności od poprzedniczki nie uzyska.

Opublikowano

Hi, Cześć

Let me share some historical background. Pozwólcie że przedstawię wam historie gry.

In 2007, our development studio in Shanghai China has already noticed about Metin2. The game was doing very well in China known as YT2. Later on, we realised that the community for the game in Europe is huge and from then on, we developed an interest in Metin2. Prace nad grą rozpoczeły się w 2007r, w studiu w Szanghaju które miało już aktualnie styczność z Metin2 (bardzo popularna grą w chinach. Później zauważyliśmy że zainteresowanie Metin2 w Europie jest również bardzo duże, więc skupiliśmy swoje siły na metin2.

In late 2009, we gathered a group of renown game developer from China. We hired a veteran from Shanda Games in China as the Project Director and in early 2010, we met with one of the programmer from Ymir Entertainment company in Seoul, Korea. After much discussion, we agreed on the financial terms and hired him and one of his colleague from the said company to join our production studio in China. W późnym 2009, zebraliśmy grupę znanych twórców gier z Chin, Zatrudniliśmy doświadczonego programiste z Shanda Games( z Chin) jako Dyrektora Projektu następnie na początku roku 2010, spotkaliśmy się z jednym programistą pracującym dla Ymir'u. Po długich dyskusjach ustaliliśmy wynagrodzenie i zatrudnliśmy go, i jego kolegę.

We hesitated if we shall use the same game engine which was used to develop Metin2 in 2002. After much clarification, the idea was not encouraged because the said game engine has a lot of limitation for us to create better content. Regardless, we clinged on to some of the fundamental content in Metin2 which made the game very successful such as the mob area hit, skill tree and simplicity of the game and further enhance the content to match some of the modern day MMORPG. We did not use an existing game engine. Instead, with so many talented staff in the studio, we created our own new age gaming engine which we later call it the JX Engine.

​Wahaliśmy się czy powinniśmy użyć tego samego silniku co metin2. Po nocach spędzonych na dyskusji, porzuciliśmy ten pomysł ponieważ silnik użyty w Metin2 ma wiele ograniczeń utrudniających stworzenie lepszej gry. Nie zważając na to, postanowiliśmy zachować fundamenty Metin2 które sprawiły że stał się tak popularny( takie jak system ataku, drzewo umiejętności oraz prostata gry i ulepszyliśmy grę żeby była pełnym Next-Genowym MMORPG). Z tak dużą ilością utalentowanych osób w staffie, stworzyliśmy własny Silnik który będziemy nazywać JX Engine.

Game Engine:

Silink Gry:

JX Engine (3D Gaming Engine / Game Environment Editor)

JX Engine ( Silnik Gier 3D/ Edytor środowiska Gier)

Overview

Ogólne informacje.

JX Engine (JX) is a complete solution for developers to create next-generation games, virtual reality simulations and other 3D animated contents. Every aspect of the engine is being developed with ease of content creation and programming, so it assists developers to reduce development time and costs while retaining quality visual effects and performance.

JX Engine(JX) jest kompletnym rozwiązaniem dla twórców gier umożliwiającym tworzenie next-genowych gier, wirtualnych symulacji świata rzeczywistego oraz innych animacji 3D.

Każdy pojedynczy element silnika został utworzony z myślą o łatwości tworzenia gier oraz programowania, co w przyszłości skróci czas tworzenia aktualizacji oraz ich koszta nie powodując pogorszenia optymalizacji i jakości.

This powerful engine will support all known graphics cards, DirectX 9.0 technology and other technologies. New hardware support will be constantly added, so developers won’t have to worry about hardware compatibility.

JX Engine wesprze każda kartę graficzną, Technologie DirectX 9.0 i kilka innych. Wsprarcie dla nowego hardware będzie dodawane, więc twórcy nie będą musieli się martwić o problemy z kompatybilnością.

JX Engine’s technologies include High Dynamic Ranged lighting, bloom, depth of field, soft particles, dynamic LOD and textures, reflections, shadows and dynamic water flow.

Graphics API: DirectX

Operating System: Windows

Programming Language: C/C++

http://www.timevoyageronline.com/product.html

As you may have seen from our credentials, we are not another company who simply create another MMORPG. We model from the success of Metin2 to bring you the next level of gaming entertainment. Some may have played Metin2 for 3 years, 5 years or 7 years? We have collected serveral feedbacks from the Metin2 community and with such valuable feedback, we are ready to bring you RISE OF METIN in mid Nov 2013.

Jak mogliście zauważyć z naszych wypowiedzi, nie jesteśmy kolejną firmą tworząca nowe MMORPG, Tworzymy gre na wzór Metin2 żeby dostarczyć wam nowy wymiar wirtualnej rozrywki. Wielu z was grało w Metin2 od 3, 5 , 7 lat? Zebraliśmy opinie z środowiska metin2 i z tak wartościowymi komentarzami stworzyliśmy grę, którą będziecie mogli okazję przetestować w Listopadzie 2013 A.D.

Please give us the opportunity to share what we have developed when we prepare the game for Close Beta. Thank you.

Proszę dajcie nam szanse pokazać światu to co stworzyliśmy przygotowując grę do Zamkniętej Bety. Dziękujemy.

*Translated by BeQuiet

Opublikowano

Ja sobie porównuję tak jak mi się podoba, dla mnie metek to już klasyk, to była moja pierwsza gra MMORPG, i zawsze jakieś wspomnienia chociaż po nim zostaną ;) W baldura i MU nie grałem wieć się nie wypowiem na ten temat. A przykład podałem wg. mnie jak najbardziej odpowiedni. Chodzi tu jedynie o wizję tego co było a co z tego chcą zrobić. Nie mówie, że metin stoi na równi z H3...no co Ty :)

Aw, zapomniałem dodać, że chodzi mi o metka z tych lat, gdzie max lvl był 99 a truta czy żal to były sprawy miesięcznej wypłaty w zwykłej robocie :D I takiego metka chcę zapamiętać.

z9mJERf.png

Best Hand Eu

Opublikowano

Hmm...

This game is so more identical than 4story or RaiderZ.

So fucking more Anime in game.

Continue of metin should be more realistic :)

Gra jest zbym podobna do 4story czy RaiderZ

Zbyt wiele anime.

Kontynuacja metina powinna byc bardziej realistyczna :)

To moje zdanie.

Pozdrawiam

x

Opublikowano

http://chaosgate.iahgames.com/

Tutaj nawet nazwę ma inną :D

Jest to jedna z chiński wersji, wersja europejska będzie definitywnie zmieniona :) Cierpliwości, niedługo pokażą się filmiki z wersji Europejskiej.

Linki zewnętrzne umieszczamy w code.

/peter711

Opublikowano

http://chaosgate.iahgames.com/

Tutaj nawet nazwę ma inną :D

a sprawdzałeś czy da się już w nią grać ?
jeśli tak to we wtorek pobieram ^^

ciekawe co mogą zmienić ;< może fabułę? wygląd tak czy inaczej zostanie bardzo podobny.

/peter711

Hejo

Opublikowano

Mnie ciekawi dlaczego w innej wersji jezykowej gra nosi nazwe "Chaos Gate"?

Link do Fb gry

https://www.facebook.com/chaosgateonline

/peter711

sporo gier tak robi, np. nasze 4Story do niedawna w niektórych krajach nazywało się Gates Of Andaron. Może i w tym przypadku po jakimś okresie czasu zrobią ujednolicenie.

btw, co oznacza błąd error 10060 przy logowaniu na chińską wersję? xD

w6r14w.jpg

who cares?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...