Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

*Owocowy Sad* II Edycja Serwera Sv+Frakcje*Mody*Nowe Biomy*Własny Launcher*START 1/11/13*

Miodq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Macie około 300 nowych bloków (plus stare), ponadto każdy może przybrać 12 różnych kształtów, a te kształty można obracać na 8 sposobów. To jest mało?

.

• Odpowiedzi 310
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Macie racje, im więcej osób na serwerze tym lepiej, będzie więcej rywalizacji. :) A co do rud to są naprawdę świetne. :)

polaczeniej.png

Pomogłem ? Daj lajka . ; )

Wiadomości bez koloru są pisane z telefonu. :)

Wiadomości z kolorem z komputera.

Opublikowano

Zgadza się. Od czwartku zostaje wprowadzony system wysadzania Obsydianu. Jeden obsydian otrzymuje 100 hp. TNT zabiera 25 HP. Żeby wysadzić jeden obsydian, TNT musi wybuchnąć wręcz go dotykając. TNT przy wysadzaniu obsydianu ma zasięg 1, więc nie zadaje żadnych obrażeń po skosie.

.

Opublikowano

Trzeba wyrobić się z usprawnieniem baz do czwartku, nie będzie tak łatwo, jak wam idą przygotowania? :)

polaczeniej.png

Pomogłem ? Daj lajka . ; )

Wiadomości bez koloru są pisane z telefonu. :)

Wiadomości z kolorem z komputera.

Opublikowano

Najwyżej was podbiją, trudno.

TNT jednak inaczej:

Obsidian 100 hp

TNT zabiera 10 hp

TNT zadaje obrażenia obsydianowi w radius = 2

Czyli trudniej będzie jeżeli ktoś ma ścianę przy samej granicy claima - bo pójdzie więcej TNT, jednak łatwiej gdy trzeba strzelać z odległości 20 kratek.

.

Opublikowano

Ajć, czyli z obsydianem będzie jeszcze inaczej? No cóż, przynajmniej będzie dało się go zniszczyć. Gorzej z nietrwałymi działkami :3.

Opublikowano

Nowe możliwości pułapek wniosły nasze zabezpieczenia na nowy poziom :D. A raczej wniosą, są ciągle w budowie. Aż nie mogę się doczekać, kiedy będą testowane na żywych ofiarach :D.

Opublikowano

Zapewne mówisz o nowym modzie, a o którym tutaj nie pisałem.

Nowy mod z pułapkami i ukrytymi pomieszczeniami:

- wychodzące z ziemi kolce zadające obrażenia oraz dodatkowy efekt (wither/blind/flame/poison/slow)

- klocki przez któe można przechodzić (ukryty pokój albo pułapka)

- ukryte guziki w cegłach/książkach/torchu.

.

Opublikowano

Tak, właśnie o tym wspomniałem :3. Teraz powinno ciekawiej wyglądać zwiedzanie i demolowanie baz wrogów. Przynajmniej będzie trzeba troszkę poszukać.

Opublikowano

Invasion już usunięty, po nocnych testach okazał się niewypałem. W połączeniu z pułąpkami crashował serwer, nowe moby nie łapały możliwości bycia bossem i jeszcze kilka uchybień.

Natomiast na miejsce inwazji od dziś testujemy nowe enchanty, ale jeżeli okażą się lipą to trzeba liczyć się z ich usunięciem.

.

Opublikowano

Mam kolejną porcję propozycji, oto one:

http://day2play.pl/auto-farmer-mod/ - przyda się do Magical Crops :)

http://www.planetminecraft.com/mod/plusmine-new-tools-blocks-and-more-forge/ - upgrade do normalnych itemków, można by się pozbyć tych ore np: dragonite, bo trochę smiecą, ale razem też mogą być

http://www.planetminecraft.com/mod/bouncing-block-mod/ - porcja fun'u z pułapkami

bipsMal.png

Opublikowano

To dobrze ale po co te enchanty jak efficiency X... to jest głupie... jedyne dobre rozwiązanie to dodać najwyżej jeden kolejny poziom, czyli w tym przypadku VI, który trzeba jakoś inaczej zdobyć, nie w normalny sposób.

bipsMal.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...