Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Już niedługo (DEMONOLOGIA II)

OTak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Magik nigdy nie był dobrym raperem, sry.Jak kojarzysz z tej listy tylko eripe to nie znasz 3/4 polskiej sceny. I ty śmiesz się tutaj wypowiadać?

Propsy, nareszcie ktoś.

Tera idę se walić pod projekty Queba x Eripe i Enson x Golin.

dapng_nwhxwwq.png

• Odpowiedzi 213
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@Ultimate,chodzi mi tutaj o to,że nawet jak ktoś składa te wielokrotne,może robić to chujowo,i nieskładnie.

Sam bym potrafił to zrobić,ale skutek byłby wiadomy.Samo składanie rymów,to nie wszystko.

Trzeba to robić z sensem.Jakby nie było,Tede jest w tym zakresie zerem.

Opublikowano

Propsy, nareszcie ktoś.

Tera idę se walić pod projekty Queba x Eripe i Enson x Golin.

Ja słuchałem kilka kilka ich wszystkich kawałków, szanuje ich, są spoko, ale podoba mi się też rap słonia i co?

Opublikowano

@Ultimate,chodzi mi tutaj o to,że nawet jak ktoś składa te wielokrotne,może robić to chujowo,i nieskładnie.

Sam bym potrafił to zrobić,ale skutek byłby wiadomy.Samo składanie rymów,to nie wszystko.

Nie jest.

No kurwa, wiadomo, że wielokrotne się składa z sensem i to jest skill, np.

strumienie truizmów, każdy truje, że ma trudny los,

czasem wolałbym być martwy, trumna chociaż stłumi głos

albo

pierdolę kurwa zmułę, że tak to ujmę wulgarnie,

nie mogę ustać dłużej na miejscówce zwyczajnej

@i idziesz w dobrą stronę, sprawdź co to SLG i poczytaj, może się czegoś nauczysz.

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Peja podwójnych nie składa? Znawca...

Łap pierwszy lepszy:

To nałóg, to pasja, ma racja, styl, akcja
Syf jak prowokacja niech odbije od nas, basta
Z mego miasta dla tych ludzi towar, który się nie nudzi
Więc przestań się łudzić, że już o mnie nie usłyszysz

Opublikowano

Łap pierwszy lepszy:

podwójny wygląda tak

xxxxxxxxxab

xxxxxxxxxab

To so nieregularne, w dodatku chujowe i bez sensu.

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

To so nieregularne, w dodatku chujowe i bez sensu.

Bez sensu są twoje wypowiedzi... O co Ci chodzi chcesz komuś wmówić że słoń jest chujowy a tdf fajny ? Słucham tego co mi się podoba.

1373700515-U207193.jpg
Opublikowano

Bez sensu są twoje wypowiedzi... O co Ci chodzi chcesz komuś wmówić że słoń jest chujowy a tdf fajny ? Słucham tego co mi się podoba.

Nie obchodzi mnie co jest "fajne". Ja tylko piszę, że słoń jest chujowy, słuchaj se go.

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Jeśli dla Ciebie wyznacznikiem "fajności",jest rodzaj rymów,to kiepsko.

Nic takiego nie pisałem. Jakość i ilość rymów jest wyznacznikiem umiejętności. Do tego dochodzą takie rzeczy jak błyskotliwość linijek, czy flow. To nie takie trudne.

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Złożenie tych wielokrotnych rymów,to żaden wyczyn.Sam podołałbym temu wyzwaniu.Powtarzam jednak,że powinno to mieć jakiś sens.I prawdę mówiąc,jest on ważniejszy od rodzaju rymów.

Opublikowano

Złożenie tych wielokrotnych rymów,to żaden wyczyn.Sam podołałbym temu wyzwaniu.Powtarzam jednak,że powinno to mieć jakiś sens.I prawdę mówiąc,jest on ważniejszy od rodzaju rymów.

No, ale wszyscy wymienieni przeze mnie raperzy mają wielokrotne i mają sens większy niż słoń, czy peja. I CO TERAS?

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Przytoczę tutaj Twoją wypowiedź,sprzed prawie roku,Ultimate :).

Słoń/WSRH, HiFi, Diox, Hades, Eldoka na wolno, LRP, Madafakerski
Madafaker, Królik, Eripe, Jakób, HG, Miuosh, JWP! 3W, K44, Równonoc.

Po trochu Chady, B.R.O, Onara, Pezeta/Małolata, Piha, Vienia, Pona,
TPWC, DM, SinSena, KaeN'a, polskiego horrorcore'u np. Chory
Szpital(BarthaZz i Bonczek), blendy Du-Rzy'ego i Szustego i jeszcze
kilka innych.

Widać,jak to się Ci gust zmienia.Czyżby sezonowiec?

Cytat z tego tematu.

http://www.mpcforum.pl/topic/719390-hip-hopowcy-na-mpc/page-3

Opublikowano

Cytat z tego tematu.

http://www.mpcforum.pl/topic/843071-co-sadzicie-o-rapie/?p=6223855

tutaj wyjaśnienie, sam zaczynałem od gówna, przecież w mejnstrimie nikogo dobrego nie ma.

e:

"Teraz spadłem z krzesła po tym co napisałeś. oni mają sens ? Oni nic nie mają."

Konkretnie?
Siema Matheo, nareszcie :D

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

że Ci raperze których wymieniłeś maja większy sens niż słoń pewnie masz racje ale piosenki słonia nie maja sensu dlatego to harcore

Hahaha, czyli rap bez sensu to horrorkor?

@down

AHA

e: A se postów najebałem.

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Nie czasami lubie posłuchać: chady , abradab , gurala , 52 Dębiec i paru innych ale najbardziej lubię słonia. Irytują mnie twoje wypowiedzi ciągle ten temat bo nie mam nic lepszego do roboty.

1373700515-U207193.jpg
Opublikowano

Dobra, wpierdalam się prawilnie w ten temat.

Weź wypierdalaj z pezetem ..

Pezet>Słoń

Pezet to jest teraz zwykły wack liczy sie tu i teraz.

Magik w k44 i pfk wydali pare fajnych krążków a i tak po nim cisną liczy sie teraźniejszość a teraźniejszość jest taka że Pezet posysa

Pewnie jak słuchałeś Radia Pezet to nie ze względu na teksty, flow, technikę tylko na to że cykacze się nie wkręcały c nie?

0e298e2c6ad2a554med.jpg

Pezet marny grajek niech nakurwia rapsy pod skrilexa zaraz ;d

I to jest definicja flow.

pezetsprzedany.jpg

O gustach sie nie dyskutuje taki z niego raper jak z dody przegrałby dissa z lechem rochem

3989380_pezet_882_660.jpg

Szkoda mi fokusa bo ten jebany zerowiec zepchnal go na dno kiedys Siniortia teraz super girl pezet <3

Postępy w strone popu xD

Dojebane "o gustach się nie dyskutuje", jebie hipokryzją. Nie wiem kim kurwa trzeba być żeby w 2013 jarać się tekstem "jesteś laską ostrą jak tabasko nonstop"

Napisałem ze słoń to klasyka?Klasyka to dla mnie only 3W.

Co może shellerini też nie ma flow?Dziwny jesteś.

Sheller>słoń co nie zmienia faktu że nie ma podjazdu do Pezeta.

Sercowe sprawy to najchujowszy rap dla miękkich ciot. I huj z staroci kiedyś był może dobry teraz jest zwykłym wackiem bez pomysłu na wybicie nawet tematowy słoń go zjada z zamkniętymi oczami

beka z ciebie, jeszcze tylko dojeb że jedyny słuszny rap to jest ten hardkorowy

z tym flow bym sie nie zgodził słoń na progresie pezet upada. Kto powiedział że hardkor jest z ulicy? Lubie gdy ktoś katuje mój mózg dziwnymi rzeczami ale to nie jest ulica.

Jaki mam ci argument podać dla mnie jest po prostu chujowy i spierwa o gownie + komercyjna gwiazda.

Ja okreslilem swoje przekonania ty tego nie pojmujesz bo masz inne gusta dyskusja jest bezsensu możesz wracać słuchać radio pezet xD

<facepalm> nagrywanie pod tego samego typu beaty na tych samych patentach nazywasz "progresem"? Gdzie? Pezet na rozrywkowej jebał już na lepszym flow, przyśpieszenia, modulacje itd.

jak się uważa rapera za boga to tak kurwa jest że nie dopuszcza się chujowych faktów związanych ze swoim "bogiem", beka, jakbyś był w temacie to wiedziałbyś że Słoń nagrywał jakąś mega chujową gadkę uliczną że zajebałby typa czy coś takiego i to nie było w konwencji horrorcore

tak to jest jak słucha się ksywek, a nie rapu

Ty chyba nie wiesz co to flow, nie słyszałem żeby sloń leciał po bicie jak trabant po koleinach.Pezet jak najbardziej, slucham i szanuje, a jeśli twierdzisz że sheller ma srednie flow to zaraz znikniesz z tego forum bo debili nie potrzebujemy

Co może mi powiesz że z tym jego flow jest w topce?

PS na Ślizg zapraszam

Bo jest chujowe xD.Kwestia gustu.Ty myślisz ze pozjadałeś wszystkie rozumy, ze wiesz wszystko i z nikim nie bedziesz dyskutował i ma byc tak jak ty mowisz bo tak i chuj.Weź spierdalaj xD

gust to jest wtedy jak ktoś jara się rapem, a nie jara się rockiem, a jak oceniasz artystów z jednego gatunku to porównujesz ich umiejętności i jeśli twierdzisz że sheller ma dobre flow to beka z ciebie, bo na 2013 jest zbyt słabo

i słoń sprzeda swoją płyte w wiekszym nakładzie niż pezet 1000%.

Już to widzę... Pezet ma aktualnie największy fanbase w kraju + promocja.

No ale z tego co widzę nie masz pojęcia o rynku i jak to funkcjonuje, powiem tylko tyle że Jay-Z jebnął platynę w dniu premiery bez żadnych singli.

A to ze jest lepszy ;/

beka, od kiedy to sprzedany nakład=klasa rapera

ciekawe czy podziemie też tak oceniasz, pewnie mi powiesz że Eripe to wack.

Od 2:40.Jeśli to jest słabe flow to ty chyba RPK nie odkryłeś xD

Sprzedaż płyt nijak ma się do skillsów to prawda.

Tak_było.jpg

Przeciętność jebie po oczach, jednym uchem wleciało, a drugim wyleciało

Najbardziej śmieszy mnie to,że oceniacie jego flow,po Demonologii,która wyszła w 2010 roku.Słoń cały czas idzie do przodu,co zresztą

zobaczycie w D2.

I powtarzam,że ten album,miał być właśnie utrzymany w takim klimacie.To horrorore,więc czego Ty chciałeś? O czym miał nawijać?

Były jeszcze Chore Melodie i gościnne zwrotki, jest co oceniać. Tak po za tym, beka nadal z ciebie, chuja wiesz o tym, słuchasz tylko rapu i to tylko pl, a jak słuchasz USA to pewnie nie wiesz co tam pierdolą, ale słuchasz bo fajne, no więc wracając do tematu, chuja wiesz o tym całym horrorcore, a ostatnie 2 pytania to jest beka.

Kurwa jebana mać huj z tego ze go slucha stado gimbosow. Fanbaza nie ma nic do rapu który tworzy.To kto go słucha wcale nie mowi o tym jaka muzyke robi..

No, a WSRH i Słonia nie? Tylko u Pezeta jarają się emocjonalną (najchujowszą płytą), a u tego twojego faworyta wszystkimi i to kto kogo słucha wpływa na to jaką muzykę się robi i jaką się słucha, a najlepszym przykładem jest TDF (sam o tym mówił), jak przestał słuchać chujowych płyt, to i sam zrobił zajebistą płytę.

Słoń jest chujowy i tyle, bo jak mam do wyboru horrorcore to wolę wybrać MC na poziomie, (Eripe, Siwy/lewy).

e:

Nie
czasami lubie posłuchać: chady , abradab , gurala , 52 Dębiec i paru
innych ale najbardziej lubię słonia. Irytują mnie twoje wypowiedzi
ciągle ten temat bo nie mam nic lepszego do roboty.

przecież Gural choć chujowe rapy robi (bo nagrał jedną zajebistą i mu się zachciało hajsu na gimbach robić) to nadal DGE>Słoń

Ten kawałek buja w strone szpitala dla psycholi.

pare stron postów 0 prawdziwego argumentu na słonia szkoda mi juz upadac nizej w dyskusji zeby byc na rowni z toba ;/

Dowiedz się co to są argumenty, bo wystarczy odpalić byle jaki jego kawałek i proszę bardzo, tylko wiesz, słuch masz mierny.

@Ultimate,skoro oceniasz rap po tym,czy ktoś składa takie,a nie inne rymy,to jakie Ty możesz mieć pojęcie o nim?

Można nawijać bez tych podwójnych ,i robić to dobrze.

TDF,ze
swoim hiphopolo,nie ma żadnego porównania z Peją.Jakie argumenty mam Ci
podać,skoro masz taki,a nie inny gust,i nie będą się dla Ciebie one
liczyły?

BO NA TYM KURWA POLEGA RAP, NA RYTMICZNYM I SENSOWNYM SKŁADANIU RYMÓW KURWA!

Owszem, można ale nadal 90% sceny robi to chujowo.

Tede>Peja, już od paru dobrych lat Peja stoi w miejscu, nie zaskoczył mnie niczym, a Tedzik, odpalam Elliminati i jestem w szoku bo gość zrobił dobrą płytę na zajebistych patentach.

Beka, wpisać że rap polega na składaniu sensownych rymów i jednocześnie wjebać Tedego że chujowe rymy kładzie.

Ja słuchałem kilka kilka ich wszystkich kawałków, szanuje ich, są spoko, ale podoba mi się też rap słonia i co?

No, ok, ale to co Ci się podoba nie zawsze jest dobre i o to jest ta cała dyskusja.

Łap pierwszy lepszy:

haha, co to są za rymy? małolat na płycie z ajronem reprezentował wyższy poziom

Cytat z tego tematu.

Bo świadomość muzyczną się wyrabia i ja też kiedyś słuchałem chujowych MC, do pewnych rzeczy trzeba dorosnąć.

Opublikowano

Gówno wiesz więc się nie odzywaj. Magik był dobrym raperem.

Po czym wnioskujesz, że gówno wiem? : )

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Po czym wnioskujesz, że gówno wiem? : )

Oni to wnioskują po tym że ty czy ja krytykujemy suonia. No, a przecież liczy się to ile się płyt przesłuchało, nawet tych chujowych, a nie faktyczne rozróżnianie umiejętności MC.

Opublikowano

Moze byl dobry ale to przeszlosc.

pezet, fokus i inne chujowe grajki < slon

46bUStI.png

1375549413-U477327.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...