Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

KNET-Endless (110 C&E | C-Fortress | Enterprise Features | Classical | OPEN 15.09.13)

Gość Kovery

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 712
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie wiecie dla czego po naciśnięciu przycisku start client mi się nie włącza ?

Proponuje Tobie założyć nową postać

True love survives all

Opublikowano

Proponuje Tobie założyć nową postać

Ale jeszcze nie założyłem postaci bo client się nie chce włączyć. Zrobił się patch normalnie naciskam start i nic się nie dzieje.

Opublikowano

@up

Wtedy to będzie nie fair, ze tylko master cos dostanie. I nikt nie bedzie chcial sie bic o fortece, bo tylko master bedzie mial z tego korzysc.

z tym się zgodzę każdy bd chciał mieć guildie i zdobywać te pety co nie daje fanu na fw bo po co na serwie 150 guildi i każdy by miał swoją i robił na własny rachunek:)

Opublikowano

Moim zdaniem nagrody dla beta testerow tez sa bez sensu chyba ze ma to byc nagroda w postaci dopisku BetaTester czy cos w tym stylu, napewno nikt nei chce zeby to było cos co da im przewage na starcie bo to bedzie bez sensu co oni takiego zrobili co inni by nie mogli ? nie kazdy ma czas na to by sprawdzic bugi ale to ich wcale nie ma wyrozniac ze "nic nie robia" i maja za to nagrody.

Co do nagrody dla mastera w postaci peta bedzie to nie fair jak juz pisali wyzej. Lepszym pomyslem było by dac po 50 silkow dla kazdego członka guild bo to nie duzo a zawsze clocka mozna kupic czy odkładac na cos innego jak reversy czy globale. To tylko moj przykład Gm oczywiscie nie musi na to isc ale radze by wymyslił cos bardziej fer aby nie było 100 guild a np 10 naprawde mocnych ktore beda miec w miare rowne szanse.

Ztym ze po moim głebszym zastanowieniu sie po co nam wtedy unia? przeciez tylko 1 guild lub 1 osoba jak to chciał gm moze miec nagrode .... trzeba cos wymyslec by nagroda była dla wszystkich a nie jak to napisalem wczesniej bo jesli mam wybierac miedzy 50 silkami i goldem a samym goldem dla uni to wole to 1 :D

Edge-1.png
Opublikowano

Moim zdaniem nagrody dla beta testerow tez sa bez sensu chyba ze ma to byc nagroda w postaci dopisku BetaTester czy cos w tym stylu, napewno nikt nei chce zeby to było cos co da im przewage na starcie bo to bedzie bez sensu co oni takiego zrobili co inni by nie mogli ? nie kazdy ma czas na to by sprawdzic bugi ale to ich wcale nie ma wyrozniac ze "nic nie robia" i maja za to nagrody.

Co do nagrody dla mastera w postaci peta bedzie to nie fair jak juz pisali wyzej. Lepszym pomyslem było by dac po 50 silkow dla kazdego członka guild bo to nie duzo a zawsze clocka mozna kupic czy odkładac na cos innego jak reversy czy globale. To tylko moj przykład Gm oczywiscie nie musi na to isc ale radze by wymyslił cos bardziej fer aby nie było 100 guild a np 10 naprawde mocnych ktore beda miec w miare rowne szanse.

Ztym ze po moim głebszym zastanowieniu sie po co nam wtedy unia? przeciez tylko 1 guild lub 1 osoba jak to chciał gm moze miec nagrode .... trzeba cos wymyslec by nagroda była dla wszystkich a nie jak to napisalem wczesniej bo jesli mam wybierac miedzy 50 silkami i goldem a samym goldem dla uni to wole to 1 :D

Widzę że trwają duże debaty na temat "nagrody" za udział w beta testach. Cóż na pewno nie damy czegoś co ułatwiło by grę czy też pomogło w mieniu przewagi nad innymi graczami którzy dowiedzą się tylko o oficjalnej wersji klienta. Dlatego razem z administracją wpadliśmy na pomysł co byłoby odpowiednią nagrodą dla beta testerów, ale my wam nie powiemy! Dowiecie się sami , otwierając klienta na oficjalnym starcie serwera :) To tyle ode mnie :>

True love survives all

Opublikowano

A sa juz jakies pomysły jak zainteresowac i zachecic ludzi do joba ? nie chodzi mi tu tylko o job cave ale o karawanki miedzy miastami gdzie nie idzie 1 koles na pecie bez huntera a poł guild uciekajac przed thiefami

Edge-1.png
Opublikowano

Moim skromnym zdaniem za joba powinno sie rozdawać np: reversy albo cos innego mniej wartościowego z im, co troche ulatwi gre :) np za każdy lvl joba, nieokreślona ilość reversow. Ale musiałyby być takie ktore nie dało by sie przekładać bo ludzie zaczeli by kombinować. Sam bym wtedy kombinował to wiem :P

Opublikowano

Nie koniecznie za kazdy lv joba bo to by było tez upierdliwe dla GM. Ale co tydzien jakas nagroda dla najlepszych 3 graczy z kadego joba ja juz nie mowie o nagrodzie w postaci silkow ale np buf na atak/def czy lucky cos w tym stylu ;p

Edge-1.png
Opublikowano

Job bedzie zrobiony tak, aby kazdy dawał inna opcje, tzn. z rankingu jobow beda nagrody dla aktywnych w postaci def,dmg ( kazdy job inny buff). Bedzie roznorodnosc i jeden bedzie chciał miec def zrobi thiefta inny woli dmg zrobi tradera etc.. ( gdzies tam na opisalem wyzej jak to mnijewiecej moze wygladac)

FW. Z tym 1 petem fakt kicha troche ( chodz jeszcze niewiem dokladnie co adminowi chodzi po głowie). Ale najlepiej bedzie połaczyc joba tez z FW aby wszystko bylo powiazane ze soba ( a nie ze job daje tylko gold , i FW gold). Moze byc tak ze pety do trade z IM(trans pet) zostana usniete i beda w FW za wygrana w odpowiedniej ilosci^^

Opublikowano

kiedy open? jaki ip limi?t

Open bedzie jak sie beta skonczy;]

Mam pytanie do was:

Co sadzicie o usunieciu z jangan i dh trader shop'a. I trade wyłacznie na terenie europy+ht+alexandria.

Dlaczego?

Ponieważ aby system job mial sens i byl fun z jobu, na privie z srednia/mała iloscia ludzi thief bedzie bezuzyteczny bo nie bedzie na tyle osob aby kazde miasto upilnowac. A ze strony tradera bedzie zatrudnic huntera:). Oczywiscie jesli bedzie duzo ludzi i duzo thief na serwer miasta dh i jangan moga zostac dodane w kazdej chwili do miast trade run. Co wy na to?

Opublikowano

Jestem za ale ( zawsze jest jakies xD) wolał bym wyłaczenie miast Consta i Sama ( co na to inni ?) dlaczego te ? a to dlatego ze moby w eu mistach na tych trasach odpychaja ( 29 i 24 lv ) oraz te trasy sa strasznie długie i nudne czasem. A w jg o ile to mozliwe zmniejszyl bym czas otwierania sie special trader shoopu jak i w pozostałych miastach co dodatkowo moze by zacheciło graczy do tradowania tam i robienia tych q. Moze jakies nowe q na dopiski z tradera czy cos ? jest to wogole wykonalne :) ?

Edge-1.png
Opublikowano

Które miasta wylaczyc to obojetne, ale wtedy z alex bedzie daleko do ht^^ a tak z alex masz blisko do consta :)

Co do Q z joba to moze i jest wykonalne ale nie na ta chwile sadze. Zbyt duzo roboty, a mało czasu kazdy juz chce open :)

Opublikowano

Jesli chodzi o alex to mysle ze dodanie tp z ht pustyni do alex nie jest wiekszym problemem i nie zajmuje mase czasu, byle zrobic to dobrze i na spokojnie :), a po 2gie ja osobiscie nie widziałem na zadnym servie zby ludzie chodzili po alex z karawana ;p. Nom open by sie przydał bo co roku wychodza jakies "nowe servery" tylko ku*** jak sie szkoła zaczyna -.- no ale ;p

Edge-1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...