Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

KNET-Endless (110 C&E | C-Fortress | Enterprise Features | Classical | OPEN 15.09.13)

Gość Kovery

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 712
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Powstała już Polska gildia TheLegends-gildia z zasadami (zasady dodam poźniej bo nie mnie w domu)Gildia będzie kontynuowana po beta testach - Pm. Valachi, MaJkii_ , Vogu lub innych członków gildii.

77678022723864382104.png

Opublikowano

mam pytanie czy jak skonczy sie beta test to bedzie nowy klient czy tylko media?

Drogi użytkowniku gelo421 , specjalnie wchodzę na forum bo odpowiedź na Twoje pytanie! Otóż odpowiedź jest prosta, ten sam klient będzie na oficjalnym starcie serwera!

True love survives all

Opublikowano

alias create name dalej nie zrobiles... a juz 2 restart serva

@tak BTW to nudy xD nikogo nie ma max 5 osob;p

!!!! Grozisz MI !!!!

Opublikowano

stakowanie potów i stonów jest. miały być tez strzały ale dalej po 250 kupuje. jak byś mógł dodać graczom jeszcze darmowe silki, w końcu to beta i chyba mamy to testować . alchemia, magic pop itp. dobrze jest mieć parę silkow.

btw. prawie 80 lvl i ani jednego elka shield nie dropłem, co najmniej dziwne

Opublikowano

A ja mam kilka pomysłow na ''ulepszenie'' serwera, bo robic kolejny nudny taki sam 110cap to juz sie ludziom przejadło.Musi byc zrobione ''to coś'' co by nas zachecalo do grania, cos nowego, jakas nowosc, po prostu aby wbic nawet z czystej ciekawosci. Jezeli ten serwer ma nawiązywac do najlepszych czasow sro (moim zdaniem byl to cap 80 a nie aleksandria z 2009roku gdzie juz nikt nie krył sie ze ma bota, ba nawet sie tym chwalił) to proponowalbym aby gracz miał lepiej niz bot. Zrobic cos takiego gdzie liczy sie gracz, jego poswiecenie,czas spędzony przed komputerem etc.

A więc tak co z dawnych czasow pamietam najlepiej? Napewno czekanie na spocie czasem kilka h przed spawnem ,no i trade gdzie czasem trzeba bylo czekac do 1 w nocy aby bezpiecznie zrobic trade.

Moj pomysł:

1) Jest ranking trader,hunter,thief. Zrobmy ze kazdy job bedzie dawał cos nowego. Tutaj nasuwa sie mysl z akademia buff ( wiadomo ze to pic na wode kazdy taxuje sobie chary aby miec te buff wiec to głupota najwieksza ). Zrobmy tak. Trader otrzyma 10% dmg, hunter 5%dmg i 5% def, a thief 10% def ( normalnie z akademi jest 5% dla all , a ja mysle ze taka rożnorodnosc sprawi ze kazdy job bedzie posiadał inna ceche. Chcesz miec dmg rob tradera , liczysz na def rob thiefa etc) Jak wiadomo bufy z akademi sa w kolejnosci pierwsza 5tka king buff ( czy jak on tam sie nazywa), pierwsza 15nastka def+dmg5% etc. W systemie job ta kolejnosc by wygladala tak :pierwsza 3ka king buff, pierwsza 8 def,dmg,def+dmg( w zaleznosci od joba) potem pierwsza 15tka atack rate buff i pierwsza 25tka speed buff.

Od kąd gram w sro a gram prawie od poczatku nigdy takiego systemu nie widzialem, a rozmawiajac z ludzmi kazdy uwaza ze ten sposob jest wspaniały na ''ozywienie'' joba w sro.

2) Unique. Jak pisalem wyzej na isro zawsze sie czekało na unikata i potem byl ten fun z ubicia. Teraz jaki jest fun? Szczerze? niema wcale, a jak sie cos pojawi to biegnie ktos kto ma po prostu nudy. Moj pomysl to Arena coins z unique. Juz tłumacze co gdzie i jak :) Im unikat ''cięższy'' tym wiecej arena coin. Przykladowo za tg 2arena coin, cerberus 3....... medusa 20, roc 100( niewiem jaki tu jest roc czy ten z isro czy ten słabszy, ale wiem jedno ze nikt go nie bije juz a mozna by zaczac ) , unikaty egipskie odpadaja bo z nich ofc leca copper,gold,silver,iron coins. Automatycznie bym wyłaczyl spawn titan bo to ma duzo hp i na starcie odechciewa sie to bic wiec zabija ducha rywalizacji ( lepiej szukac byc tym pierwszym ktory ubije) . Aha no i delikatna redukcja acc legend i myth o 20% bo na 1 osobe zebrac 1650 arena coin (1item) to jest roboty co nie miara a taka redukcja zacheci a nie zniecheci :) Zapewne poleci pytanie a co z Battle arena? Sam osobiscie powiem ze gram w sro od cap70 po dzis dzien i tylko raz bylem na Battle arena. Bedac na spocie niechce mi sie co chwila leciec do miasta na battle arena to raz, a dwa aby battle arena sie opłacala musi byc 700osob++ aby ktos na to chodzil. Ale mi osobiscie ona nie przeszkadza moze byc tez aktywna ( może ktos bedzie chodzil ^^ )

---Drugim powaznym tematem moze byc co zrobic aby zachęcic ludzi do grania bez bota. Dajac niskie raty zapewne beda caly czas bot party (jakby co jestem za niskimi ratami), ale dodajac cos gdzie bot nie wejdzie ? Ale co ? Holy water temple ;] Zakładajac ze drop coin jest normalny jak na isro to zapewne zgasi zapał nie jednemu. Wiec dodajmy jakies inne nagrody. Jakie? W intermediate mozliwosc dropu zwyklego itemu egipskiego destruction, a w advanced mozliwosc zwyklego immortal. Ale aby nie bylo za łatwo proponowalbym takie raty aby leciało z co 20wejscia minimum^^. W sumie to nikt tego typu itemow nie kupuje, jak ktos juz zbiera to zbiera na nova egy. Wiec zrobmy cos w tym kierunku aby chcialo sie załozyc party i leciec do tego HWT(skrot) robic tam Q, czerpac fun jak cos poleci. Co to zmieni? Gracz doceni ze na serwerze ceniony jest gracz a nie bot, moze ozywic stala, podniesie ducha rywalizacji, no i to na czym kazdemu zalezy bedzie duzo party.

P.S. Jeszcze jakby byl z alex teleport pod samo holy water temple to napewno kazdy by biegal (ale to tylko moja skromna sygestia), bo reversem tam sie i tak i tak nie doleci.

--Kolejny pomysł? Tak :) Dodanie itemow npc d10 do npc ^^ Dlaczego? Niskie raty sa wiec ciezko w npc d9 biegac po Jangan tomb. Wiele serwerow tak ma i nikomu to nie przeszkadza, ba nawet sobie to chwala. Zapewne poleci zaraz komentarz '' a to juz bedzie pomoc, masz rece idz expic, lenistwo etc'' Czy ja wiem czy to lenistwo albo pomoc? Rownie dobrze mozna usunac z npc itemy d9 albo d8 i to cos da? Ludzie beda stalowac itemy d8 albo d9? Watpie ^^

--FW. Jak wiadomo Fortness War nic nie daje oprocz golda i prestizu. Moze by zrobic tak aby kazdy pragnąl miec FW i o niej marzyl jak to bylo dawniej ? Jak tego dokonac? W prosty sposob. Jesli dodamy system job ktory opisalem wyzej bedzie zapotrzebowanie na pety do trade. Dodac do Fw pety z IM a te z IM usunac ( kosztuja 1 silk wiec duzo na tym nie stracicie kasy :P ) . W sumie to łatwiej dla was moze zamiast dodawac podmienic pliki i zamiast wytwarzac w FW unique lub Behomota , wytwarzac pety z IM. Wtedy posiadajacy Forntess beda wiedziec ze Forteca cos znaczy , kazdy bedzie chcial ja miec i beda piekne walki co tygodnia :) . Aha i najlepiej na privie jak by byla 1 forteca i zarobek z kazdego miasta szedl własnie do tej fortecy ( niech gracze wybiora w sondazu ktora by chcieli miec ).

Narazie to chyba tyle , reszte zapomnialem :D ale z miła checia sie podziele z administracja serwerakolejnymi pomysłami jesli beda chcieli, bo wydaje mi sie wałkowac znow ten sam 110 to z grubsza nuda ( np. jedzac przez 5lat ziemniaki ze schabowym codziennie zapragniecie pierogow ruskich albo kapusniaku i nawet dodanie kapusty do ziemniakow ze schabowym tego nie zmieni. Taka metafora:D ). Zrobmy serwer gdzie kazdy bedzie chcial grac, znajdzie w sobie znow ta ciekawosc gry etc. Bo moim zdaniem zwykly 110 cap z paroma delikatymi zmianami tu nic nieda przez ostatni miesiac sprawdzilem z 10 takich serwerow o delikatnych zmianach i nadal wieje nuda nic nowego ( tak jak dodanie tej kapusty do ziemniakow) ^^. Z takimi mega fajnymi dodatkami, których moge sie załozyc niema na chwile dzisiejsza i nie mial zaden serwer sro moze byc ''bomba'' ktora przyciagnie tłumy (sam bym wbil nawet z ciekawosci na taki serwer , a niech co 4ty czytajacy ten post na roznych forach tak zrobi to juz jest duza ilosc osob na serwerze ).

Ten temat kieruje wyłacznie do graczy co oni o tym sadza, czy chcieli by jak ja zagrac na takim serwerze. Jakies sygestie, poprawki? Chetnie wysłuchamy ( licze ze administracja serwera tez^^).

Pododa sie? Dajcie like i zobaczymy ile byłoby chetnych na taki serwer ktory opisalem, a ilu na kolejny zwykły 110

P.S. Wiedząc ze to nie jest takie proste w zrobieniu, przedłuzenie beta testu nawet o kolejny tydz byłoby jak najbardziej na miejscu. Temat jest tylko tu wiec nikt nie powinien miec pretensji w zamian za takie wielkie zmiany.

Uff skonczylem :D z gory przepraszam za błedy ort^^

@down

limit 1IP nie przejdzie serwer bedzie na starcie na straconej pozycji z tym^^ limit na 3 IP to pierwsza mysl administratora i zawsze pierwsza mysl jest najlepsza, a bez stalla bedzie kicha :)

Opublikowano
31060116950012239893.png

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Witam, dzisiaj postanowiliśmy urozmaicić wam grę biorąc pod uwagę wasze powyższe komentarz dlatego postanowiliśmy wprowadzić kilka ulepszeń co do gry. Myślę że jak najbardziej będzie z tego powodu zadowoleni. Obecnie pracujemy nad stroną serwera a mianowicie nad forum, mamy pewną osobą odpowiedzialną za to i myślę że w najbliższym czasie będzie ono dla was udostępnione. Natomiast teraz kilka zmian które wprowadzimy w życie na serwerze:

*Dodamy coin system broni/setu/acc EGY A

*Jak wiecie zmieniemy bron w FGW z A na bronie B

*Dodamy nowe unikaty w Alexandrii na które będziecie mogli polować i zdobywać coiny aby uzbierać na EGY A

*Naprawimy aliasy w JOBIE co umożliwi wam założenie i wyruszenie jako trader/hunter/thier do Job Temple w którym będzie zdobycia coinów

*Teraz CTF myślę że to też będzie odpowiednia rzecz pod warunkiem iż zmienimy nagrodę na coiny.

*Dodamy NPC "Krystal Network" w którym będziecie mogli zamieniać coiny na różne rzeczy ---> chodzi mi o stony 0% które bedą tylko dostepne dzięki temu

Teraz sprawa donatorów, większość z was zauważyło iż są już dwie osoby, które nas wspomogły! Za co serdecznie dziękujemy! Obecnie silki która otrzymują osoby z donate są o wiele tańsze niż jak będą na oficjalu. Osoby które postanowiły przekazać jakaś kwotę na serwer , na ofcijalnym otwarciu serwera moga mieć pewność że silki zostaną im zwrócone i dodane do tej ilości silków będzie 20% .

Osoby natomiast które biorą udział w becie zostaną też w jakiś sposób nagrodzone mimo iż wszystkie postaci zostaną usunięte .

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

True love survives all

Opublikowano

ogarniecie wkoncu 1 osoba Soul zrobil donate a polowe ludzi biega w avatarach i premkach CO JEST !!

@BTW closed beta nie bedzie 22 geniuszu tylko pozniej ciekawe przez kogo :D

!!!! Grozisz MI !!!!

Opublikowano

ogarniecie wkoncu 1 osoba Soul zrobil donate a polowe ludzi biega w avatarach i premkach CO JEST !!

Beta serwer jest. I nawet niewiesz ile osob ma donate i juz płaczesz?

BTW. A co boli ze nawet na beta ktos dostał premke na 2 dni ? wow :D

Opublikowano

@up

Jak wiadomo, jest to 'BETA', tak więc mogło Ci się udać;> teraz jest już to naprawione i przy official starcie na pewno już tego nie dostaniesz :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...