Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

☆ Lixium IndustrialTech- POWRÓT! Start. 25.10 godz18.00

MaxiTris

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam takie pytanko.Bo jak była jeszcze tamta edycja to ktoś z administracji wspominał o kopiowaniu działek z tamtej mapy na tą co teraz będzie.Będzie takie coś ? Czy wszystko od początku

Wszystko bedzie od nowa

• Odpowiedzi 755
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jezeli masz serwer na modach to idz sobie na niego .. Widze ze hejtujesz temat z powodu konkurencji , Istniejemy juz od 1.5 roku i zawsze serwer dzialal .Akurat sie sklada ze mamy jednego doswiaczonego technika ktory odwalil duzo dobrej roboty , np Launcher czy tez autorska modyfikacje, Jezeli chodzi o pytania dotyczace zapisow na beta testy to juz mamy ekipe ; ] ,

A najgorsze jest to ze taki hejter z konkurencji wejdzie i bedzie hejtowal , nie liczac na zadne zyski z tego tylko zebysmy my nic nie mieli z tego ;Wkoncu to jest Polska .

Ja hejtuje? Ja wyrażam opinię o tym co przeczytałem.

Po prostu robicie ludzi w bambuko :D I się jeszcze z tego cieszycie. Nie tlumacz mi , że robicie autorskie modyfikacje bo w to nie uwierze. Oszukujecie ludzi i tyle. Sam bym u Was zagrał bo na swoim serwerze nie mogę. A dobrych serwerów jest tyle co palców u jednej ręki.

Jeśli pomogłem wciśnij

"Like"

To nic nie kosztuje, a daje mi wiele przyjemności

:)

Opublikowano

Ja hejtuje? Ja wyrażam opinię o tym co przeczytałem.

Po prostu robicie ludzi w bambuko :D I się jeszcze z tego cieszycie. Nie tlumacz mi , że robicie autorskie modyfikacje bo w to nie uwierze. Oszukujecie ludzi i tyle. Sam bym u Was zagrał bo na swoim serwerze nie mogę. A dobrych serwerów jest tyle co palców u jednej ręki.

Smieszny jesteś ... Pierdolisz farmazony . Nie robimy ludzi w bambuko jak ty to nazwales bo nigdy do tej pory nie bylo skarg na serwer z strony graczy ze oszukujemy etc.Mozesz sobie nie wierzyc ,ze tworzymy autorskie modyfikacje,szczerze guzik mnie to interesuje.

P.S. Mozesz jeszcze troche odswiezyc temat bo by sie przydalo ^^ .

Opublikowano

Witajcie.

Pozwolę sobie nie komentować wypowiedzi pewnego osobnika i przedstawię jak wyglądają prace na serwerze.

Dzisiaj nie było już większych niespodzianek, zostały praktycznie same drobne poprawki. Jutro skonfigurujemy pluginy i zbudujemy mapę. W tygodniu wykonam też niezbędne poprawki, aby mody dobrze współpracowały z ochroną.

Tak czy inaczej na dzień dzisiejszy ruszamy bez modów: Thermal Expansion, Thaumcraft, XyCraft, Equivalent Exchange 3 i Ars Magica 2. Nie oznacza to jednak, że nie zostaną dodane jak tylko się pojawią ^_^

O autorskim modzie powiem tylko, że będzie alternatywą dla nierozwijanego addona IC2 - Transformers. Głównie na nim skupiałem się przez ostatnie półtora tygodnia.

Dla tych co nie wierzą, w tym tygodniu zostanie on opublikowany na forum IndustrialCrafta pod tym samym nickiem - adamros.

Odnośnie nadchodzącej wersji 1.7: Nie powinny się pojawić żadne problemy z przeniesieniem mapy. Jeżeli sytuacja się zmieni - poinformujemy o tym :)

Pozdrawiam, adamros

Opublikowano

Możecie powiedzieć tak w przybliżeniu ile modów będzie ? Jakoś ~60 ?

Chcę się jeszcze raz upewnić czy wszystko będzie dobrze działało... Dodam tyle, że ostatnio gdy grałem było świetnie.

c1107534da61bc47bb1675e52ddf542e.jpg

Opublikowano

Będzie 51 modów. W grze jest pokazywane 75, bo niektóre mody podzielone są na części. Bez optymalizacji gra uruchamia się ok. 1,5-2 minut

Opublikowano

Jak już nie raz wspominano paczka modyfikacji nie zostanie podana.

Z niecierpliwością czekam na serwer. :>

PS. Adam możesz napisać kiedy dokładnie ukarze się temat na forum IC. :)

Opublikowano

Witam.

Wszystko zależy jak szybko się ze wszystkim uporamy.

Dzisiaj wyszedł Thaumcraft 4, więc mamy jeszcze jedną rzecz do przetestowania.

Pluginy już są skonfigurowane, także po sprawdzeniu wszystkiego przystąpimy do budowy co zajmie najwyżej kilka dni (większość mamy gotową ^_^ ).

Na końcu zostanie załatanie dziur w ochronie, ale nie powinno to zająć dużo czasu.

Najczarniejszy z czarnych scenariuszy zakłada uruchomienie do końca przyszłego tygodnia (ale wątpię, że tyle to zajmie).

Pozdrawiam, adamros

Opublikowano

jeszcze mam pytanie, czy turtle, quarry i inne urządzenia kopiące będą miały zmienione craftingi i czy będzie można je swobodnie kłaść na normalnym świecie bez obaw o grief?

Opublikowano

jeszcze mam pytanie, czy turtle, quarry i inne urządzenia kopiące będą miały zmienione craftingi i czy będzie można je swobodnie kłaść na normalnym świecie bez obaw o grief?

Raczej craftingi beda takie jakie zostaly stworzone przez autorow . Jezeli chodzi o rozkladanie quarry bedzie mozna klasc na mapie surowcowa z ochrona przed griefem.

Opublikowano

Craftingi są zmienione przez Gregtecha. Ale za to dodaliśmy trochę rzeczy ułatwiających grę, żeby nie było aż tak trudno.

Co do Gregtecha, razem z IC2 Experimental zmienia się technologia. Najpierw produkujemy parę, dopiero później przechodzimy na elektryczność.

Matter fabricator nie istnieje, mass fabricator jest niezbyt drogi, ale za to droga do uzyskania go jest trudniejsza.

Nie zrażajcie się tymi zmianami, bo rzeczywiście nie będzie aż tak źle ;)

Opublikowano

to świetnie że znowu będzie ;) na 1.5.2 świetnie się na nim grało :P mody będą takie same jak na 1.5.2 czy inne? zostanie dodany mod "galaxy craft" albo coś podobnego? :P

Opublikowano

to świetnie że znowu będzie ;) na 1.5.2 świetnie się na nim grało :P mody będą takie same jak na 1.5.2 czy inne? zostanie dodany mod "galaxy craft" albo coś podobnego? :P

Wieksza czesc modyfikacji bedzie z poprzedniej edycji , Lecz beda rowniez nowe modyfikacje , bedzie troche inny klimat w porownaniu do tamtej edycji .Jezeli chodzi o dodanie modyfikacji jeszcze nic nie wiadomo : ] .

Opublikowano

Biomy Vanilli zostały zastąpione przez biomy z Biomes O Plenty. Żadnych modów na potwory czy zwierzęta nie przewidujemy w najbliższym czasie

Opublikowano

Z rekrutacją na youtubera jeszcze zobaczymy.

Po dzisiejszym dniu zakończyliśmy ostatecznie testy modów włącznie z Thaumcraftem 4. Pluginy są skonfigurowane, więc dzisiaj ruszą prace budowlane. Równocześnie będą testowane zabezpieczenia i wprowadzane poprawki.

Niedługo pokażemy screeny z budowy.

Pozdrawiam, adamros

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...