Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Download: Plemiona silnik PL-Lan By Bartekst221

Bartekst222

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 898
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Nowicjusz
Opublikowano

A nie mapy świata ? ;> zrobił byś screena to może ktoś by Ci pomógł :D nadałeś prawa 777 do grafiki mapy ? ;>

Opublikowano

Ej no... Co jest? Z żadnej przeglądarki nie moge wbić na stronę z silnikiem a jak wbijam na swój serwer wybieram świat to wyskakuje mi błąd tak jakby przekierowywało mnie na stronę z silnikiem. Nie modyfikowałem żadnych plików.

Opublikowano

Na 1/2 albo 3 stronie jest jak to usunąć.

Odkrycie gotowe mniej więcej w 40%, co dodałem:

Bazę danych dla Odkryć

dodawanie odkrycia(Z możliwością wyboru) w panelu administratora

Dodałem grafikę wioski na mapę(Męczyłem się z tym 1h!)

Teraz pracuję nad:

Rankingiem plemion z Odkryciami

Kontrolą odkryć w wiosce, możliwość przeniesienia w ciągu sekundy z jednego końca świata do drugiego

Tak więc trochę tego będzie, Odkrycia nie będą dawały bonusów w wioskach, ale gra będzie bardziej urozmaicona.

Prawdopodobnie w Poniedziałek będziecie mogli podziwiać moje dzieło, jak nie powiem zdradzę tylko że w Poniedziałek(Chyba):D

Opublikowano

mam pytanko
mianowicie
czy do silnika dało by rade wgrać plugin na zmiane nazw wioch masowo
bo już gdzieś to było że po wpisaniu kodu lub tam nazwy jakiejś plugin zmieniał nazwy wszystkich wioch

myśle że by się takie cos przydało :)

Opublikowano

odkrycia bd można ustawiać przez panel admina w grze ?? :D

Tak

mam pytanko

mianowicie

czy do silnika dało by rade wgrać plugin na zmiane nazw wioch masowo

bo już gdzieś to było że po wpisaniu kodu lub tam nazwy jakiejś plugin zmieniał nazwy wszystkich wioch

myśle że by się takie cos przydało :)

Nie wiem, możę później się w to pobawię:)

Opublikowano

A ja za nic nie mogę dać sobie admina na serwie... Wpisuję nick i plemionka -> Nie działa. Nick i plemionka_adm -> Nie działa. Nick i swoje hasło -> Nie działa. <_< W jakim pliku moge zobaczyć jakie jest te hasło albo jakie ono jest? Pomóżcie.

Nowicjusz
Opublikowano

@up bardzo nie kumaty jesteś xD jakie hasło chcesz ? ;> jeśli do twojego konta to masz tooo w bazie danych (localhost/phpmyadmin/) i tam pewnie jest jakaś tabela typu index_tw i w niej pewnie coś w stylu users a tam bd użytkownicy i oczywiście ich hasła :P ale w dziwnej postaci (zakodowane w md5) możesz odkodować większość haseł :D a jeśli chodzi Ci o hasło do panelu głównego admina to jeśli się nie mylę to w pliku config.php jest hasło :D

Opublikowano

@Up no sory ale swoje hasło znam. Do głównego panelu admina też wiem jakie jest. Ale jaki jest ten "Kod potwierdzający bycie właścicielem:" Gdy chce dodać sobie adma na jakimś świecie.?

Opublikowano

To też nie działa. Gdy wchodze na serwer to nie mam na górze tej zakładki "admin" ;/

@edit mozna jakoś dodać tego adma przez baze danych?

Nowicjusz
Opublikowano

Aaaaa już Cię rozumiem :D hmmm.. ja bym to zrobił tak localhost/phpmyadmin/ --> lan_1 --> users --> admin i tam zmień chyba na 1 ale nie jestem pewien bo już dawno się w to nie bawiłem :D

Opublikowano

Silnik jest ogólnie bardzo dobry. Ale postaraj się go trochę dopracować bo jest z nim troche problemów. :P

Opublikowano

Tak normalnie. Przez program łączący się z ftp, Total commander, FileZilla. Ale jeśli chcesz to odpalić na hostingu www no to powodzenia.

@edit. Powie ktoś jak dodać np kolejne poziomy budynków w silniku? :P

Opublikowano

pl{ID}->lib->builds.php

Tam na samym dole są informacje o Budynkach

Właśnie rozgryzłem ranking odznaczeń, jeszcze tylko zrobić z jakiego plemienia jest odkrycie... I RANKING GOTOWY!

Nawet nie wiecie jak dużo czasu poświęciłem żeby znaleźć wioskę i gracza odkrycia, ale to nie jedyna zmiana:

Usunąłem support:D Z chomika AgentaPepe (Krzemas) pobrałem stary system Supportu który udostępnił mi gdy zaczynałem prace nad silnikiem, z początku system mi nie działał, więc go usunąłem ale teraz w ciągu 1h poprawiłem go, przetłumaczyłem oraz dodałem Informację o odpowiedzi:)

Więc silnik będzie teraz bardziej rozwinięty, rozgryzłem też mini mapę więc może wprowadzę różne wielkości(MOŻE!), oraz na mojej stronie(Kiedy zacznie działać) udostępnię wam przykładowy skrypcik mapy poruszanej myszką, z moimi wioskami z Arkadii z Normalnych plemion(Okolica)

SC wam nie udostępnię, skończę 2 skrypty i wam dam filmik:D

Mój 350 post:D

Opublikowano

kiedy myślisz , że wyjdzie minimapa z poruszaniem i normalna?? :D a po kliknięciu na wioskę daną też się pojawi takie okienko z ikonkami jak w polskich plemionach ?? :D

Z ikonkami może zrobię, ale mapę poruszaną myszką jest trudniej. Poczekaj zaraz sprawdzę czy zrobię ikonki:D

Opublikowano

Witam czy była by możliwośc zrobienia małej zmiany w bb-codes na przyszłośc
chodzi mi o bb-code od wioski
dobrze by było jak by pojawił się tam nawias tak jak tu: [coord](500|500)[/coord]
bo wtedy można zrobić sobie listę wioch w notatniku i można atakować a tak to żaden konwerter listy wiosek nie działa na serwie

lub też można by było zmienić [coord] na [village]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...